Ontvangt Daniel Kvyat wéér een demotie in 2019?

Auteur: , 25 Reacties

Kom op, Helmut. Dat is gewoon niet menselijk.

Daniil Kvyat & Daniel Ricciardo

Het begint een beetje op de ‘comedy’-serie Friends te lijken. Een serie die als comedy in de markt gezet is, maar geheel vrij van grappen is, was destijds toch waanzinnig populair. Het enige wat ondergetekende is bijgebleven is het ‘Oh My God’ van de vriendin van Chandler. De dame die constant gedumpt wordt om later toch weer bij elkaar te komen. Mocht je onder een steen geleefd hebben, op Netflix kun je er weer naar kijken.

Enfin, die gekke relatie. In dit geval bevindt Kvyat zich in eenzelfde situatie. Na een goed debuut bij Toro Rosso, mocht de Rus aan het succes ruiken bij het grote-mensen team Red Bull. In het tweede seizoen werd hij na enkele torpedo-acties teruggezet naar Toro Rosso. In 2017 werd hij na twee races aan de kant geschoven, maar hij ‘zou onderdeel blijven van de Red Bull-familie’. Dat klopte, bij de GP van de VS stond hij weer aan de start en scoorde hij zelfs een WK-punt. Daarna werd hij echter wéér aan de kant gezet.

Daniil Kvyat

Je zou denken dat hij voodoo-poppen heeft van Helmut Marko en de foto van Franz Tost op het dartboard. Niets is minder waar, want hij keert dit seizoen gewoon weer terug bij Toro Rosso. Eigenlijk is Kvyat dus niets opgeschoten sinds 2014. Hij verschijnt weer aan de start in een Toro Rosso, maar gaat hij het seizoen ook bij Toro Rosso eindigen in 2019? @Jaapiyo denk dat van niet. De reden is simpel: Dan Ticktum.

Dan Ticktum

Ticktum is lid van het Red Bull Junior Team en zal meestrijden in de Asian F3 Winter Series. Niet omdat dat best een aardige competitie is, maar vooral om de benodigde punten te vergaren voor een superlicentie. Afgelopen jaar eindigde Ticktum als tweede in het Europese Formule 3 klassement, achter Mick Schumacher. Door die eindstand heeft Ticktum 32 punten voor zijn superlicentie. Er zijn 40 punten nodig om in aanmerking te komen voor een superlicentie. Als Ticktum de Asian F3 Winter Series op zijn naam schrijft, krijgt hij er nog eens 10 bij.

Alexander Albon '18

Er is overigens officieel niets bekend of Ticktum dan Kvyat gaat vervangen. De nummer twee van Toro Rosso is Alexander Albon (afbeelding boven), een coureur die zich nog moet bewijzen in de F1. Natuurlijk is er nog een andere reden om Daniel Kvyat weer een zitje te geven. Als Markko hem (weer) ontslaat, is het wetenschappelijk bewezen dat Max Verstappen de eerstvolgende race zal winnen.25 reacties

Ik verwacht dat Kvyat een eitje heeft aan Albon.
@harrie: Het is echt een battle of the baby faces!
@mashell: en een Hitler pruik
Ik hoop het niet. Enerzijds omdat ik vind dat Kvyat best lullig aan de kant is gezet en nu wel een stabiel jaar verdient, anderzijds omdat ik Ticktum niet mag. Ticktum is zo’n verwaande kwast die denkt dat ‘ie altijd maar beter is dan alles en iedereen, en dan wanneer dat niet zo blijkt te zijn anderen gaat beschuldigen van valsspelen. Vraag maar aan Mick Schumacher. Om nog maar te zwijgen over die actie waarbij hij achter de safetycar het halve veld voorbij racete om de leider van de baan te kunnen rossen.
@Edge: maar Mick Schumacher speelde dan ook gewoon echt vals.
@autodidact: Heb je daar bewijs voor? Buiten die complottheorie van Ticktum en zijn vriendin om is er namelijk niemand die beweert dat Schumacher of zijn team vals heeft gespeeld
@edge:
Nou… er is toch aardig wat gezegd en geschreven over die miraculeuze opstanding.
@harrie: inderdaad. Mick en zijn teammaat reden een zeer matig seizoen. Van de een op de andere dag reden ze beide fantastisch…….. wel heel toevallig. Daar is iets met die auto gebeurd, dat is duidelijk. Legaal of illegaal das de vraag…..
@Edge: bewijs is er uiteraard niet, maar iedereen met 2 hersencellen ziet in dat dat niet helemaal legaal is gegaan. Het vorige seizoen matig gereden en afgemaakt door zijn teammaten, het begin van het seizoen was precies hetzelfde liedje, om opeens de overwinningen en podiums aan elkaar te rijgen en je teammaat nergens te bekennen is?
@gwnbmw: ik heb natuurlijk ook geen bewijs, maar dat er vraagtekens te plaatsen waren bij de vormcurve van Schumi Jr. lijkt mij duidelijk.
@autodidact: zo vader…
@Edge: Hoe denk jij over Albon dan? In karting was hij heer en meester in zijn echt jonge jaren. Laatste seizoenen ook wel aardige acties gezien. Ticktum liever niet om dezelfde reden:).
Dan Ticktum gewoon van de baan jonguh!
@str8six:
😂 Jij máákt hem gewoon!
Ik zou zeggen mooie kans, met beiden handen aanpakken!
He! Geen slecht woord of Friends aub. Die serie is een belangrijke hoeksteen in de sociale ontwikkeling van velen van ons geweest.
@acakoning: Christmas Armadillo?
@acakoning: De sociale ontwikkeling van achter de tv zitten en vooral niet sociaal doen met anderen?
@lekbak: **doet handen in nek en tikt zijn ellebogen tegen elkaar**
@verplicht: how you doin’?
@acakoning: hou op, het is gewoon een verschrikkelijke show die discriminatie van blonde mensen propageert.
Het zal toch niet zijn dat ze niet tot 24 februari hadden kunnen wachten? Als Ticktum dan niet se punten had behaald hadden ze Kvyat kunnen presenteren als redder in nood …

Als ze Kvyat nu aan de kant schuiven om Ticktum op t laatste moment in te laten stappen is dat wel heel extreem, heel erg, buiten proporties, slecht HR management van Herr Marko.
Speculeren om het speculeren. Laat Albon en Gasly maar eerst presteren.
@dakloos1981: Ja ik denk dus ook dat Max voor Spa al de helft meer punten heeft dan Pierre.
Zullen makkelijke 10 punten zijn. Ik zag gistere toevallig een oude artikel uit oktober 2017 waarin Helumt zei ‘Kvyat will not return again’. Zou me niet verbazen als die na een paar races weer eruit ligt, tenzij Albon slecht gaat presteren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).