Verrassing! Er komt nóg een Pagani Zonda

Auteur: , 27 Reacties

Op de valreep kletteren ze er nog gauw eentje uit.

De Russische tuner TopCar, die je allicht kent van hun afgrijselijk lekkere Panamera, gooide vandaag wat kiekjes op het web waarop een wel héél sappig wagentje staat. De Russen gaan zich namelijk wagen aan een uiterst exclusieve Pagani Zonda.

Als we de plaatjes mogen geloven wordt de Zonda speciaal gemaakt voor een van hun klanten, die blijkbaar smacht naar een door hen opgedirkte Italiaan. De bolide is gekleed in fraai blauw carbon. Voor het contrast hingen ze er gouden velgen onder en verwerkten ze de Italiaanse vlag er op subtiele wijze in. De oplettende kijker zal overigens gezien hebben dat deze wagen heel wat wegheeft van de ‘laatste’ Zonda.

Het interieur kent eveneens een overvloed aan blauw, al is het hier wit in plaats van goud dat voor de nodige afwisseling zorgt. Daarnaast herkennen we meer dan genoeg leer en zit er op plekken als het stuur, de handrem en de versnellingspook nog wat hout verstopt.

Over motorische upgrades is nog niets bekend, maar als deze Zonda de standaard formule ook maar enigszins volgt ligt er zoals gebruikelijk een AMG V12 achterin. Niets om over te klagen, natuurlijk! Deze produceert grofweg 680 pk en 780 Nm aan koppel.

Hoewel er wordt gezegd dat het eindproduct kan verschillen van deze renders, hoop ik dat hij in de nabije toekomst in deze vorm zal opduiken. Tenzij ze hem nog mooier weten te maken, uiteraard.27 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Wat is dat knullig die haai.
@tarquesh: dat is het logo vam topcar…
Lijkt net zo’n Tricolore van een paar jaar terug. Vreemd dat iemand dit niet gewoon bij Pagani laat doen, misschien de wachttijd?
Een meesterwerk laten verprutsen door een paar Russen…. Zal Horacio niet echt waarderen denk ik.
@trustmeiamanengineer: prutsers? TopCar zijn alles behalve prutsers.
@e550: Vooruit dan, het zijn RUSSISCHE prutsers.
Het is wel klaar toch. Beetje raar van Pagani dat ze dit model maar uit blijven melken.
@porschepdk: als je het artikel goed leest, dan zie je dat het een bestaande Zonda is die door een Russische tuner onder handen wordt genomen ;)
@frenkyboy: de tekeningen die bij het artikel staan zijn gemaakt door Pagani, zo zien namelijk alle schetsen voor klanten eruit. In het stukje onderin waarin staat dat de auto voor een klant van top car wordt gebouwd, staat normaal gesproken de volledige naam van de klant. Pagani weet er hierdoor alles vanaf en waarschijnlijk wordt de wagen gewoon in de fabriek van Pagani gebouwd.

Ik denk dat Topcar bij Pagani de opdracht geplaatst heeft, in het verleden is dit vaker gebeurt bij een andere exclusieve supercar dealer die de Pagani Huayra Pearl liet bouwen namens een klant van hun.
@porschepdk: hoezo? Ze zullen er lekker op verdienen hoor.
@porschepdk: Ofwel: het Heintjedavidseffect
Ik ben wat verward. Wil dat zeggen dat Pagani en Top Car samenwerken? Bizar dat Pagani dat zou doen en ik snap de meerwaarde van Top Car dan wel even niet in dit hele verhaal. Lijkt een gewone Pagani te zijn. Of begrijp ik het verkeerd en gaat Top Car gewoon een bestaande wagen aanpakken?
@adyton: nee, ze werken niet samen. De reden dat TopCar is gekozen (denk ik), omdat TopCar wat dieper gaat wat betreft mogelijkheden. Daarnaast staan ze bekend van het leveren van uitmuntend werk.

Oleg Egorov, eigenaar van TopCar, is zelf ook een Pagani liefhebber. In het verleden had hij een blauwe Zonda S en sinds kort heeft hij een oranje Cinque (3/5).

Overigens is deze Pagani een rebuild van chassisnummer 33.
@e550: de oranje Cinque is voor zover ik weet in handen van een Amerikaan die door o.a. de vlogger TheStradman altijd Dan wordt genoemd. Daar is die laatst een aantal keer langs gekomen in zijn vlogs. Naast de oranje Cinque heeft hij ook nog de groene Cinque Coupe, een gele Cinque roadster en de Zonda tricolore in zijn collectie zitten. Ook heeft ie o.a. twee Huayra’s, een LaFerrari, 918, P1, Chiron, Regera, Agera RS en een Centenario in zijn collectie zitten. En een Aston Martin Valkrya en Huayra BC is op komst.
@Rice09: lijkt mij niet. De oranje is onlangs uit Hong Kong geïmporteerd naar (volgens mij) Marbella waar TopCar een vestiging heeft.
@e550: Op een foto van eerder dit jaar stond ie nog in zijn collectie. Blijkbaar heeft ie hem dan alweer verkocht aan Top Car, zag op hun instagram dat ze hem vorige week hebben ontvangen in Marbella.

Overigens zegt Top Car op hun Instagram dat deze Zonda een samenwerking is met Pagani en dat de auto begin 2018 uit de fabriek komt. De ontwerpen zijn in opdracht van Top Car door ene @FMPNick gemaakt en daarna naar Pagani gestuurd voor verdere verwerking. Pagani heeft de ontwerpen diverse keren aangepast en terug gestuurd naar de klant die ze uiteindelijk heeft goedgekeurd.

Top Car levert uiteindelijk de auto af, maar Pagani bouwt de auto in hun fabriek. Top Car gaat dus geen Zonda verbouwen, zoals het artikel doet geloven.
@e550: Ok. Dat dacht ik dus ook wel. Maar de titels van de artikels van autoblog zijn de laatste tijd zo misleidend. En het zou me niet verbazen mocht Pagani toch nog eens met een nieuwe Zonda gekomen zijn. Super dat je zoveel info hebt. Moet zeggen dat de kleuren vaak betwijfelend zijn, maar dat Top Car ook een van de weinige tuners zijn die ik kan appreciëren. Heb het Bully pakket sterk overwogen voor mijn Mini (zonder die stickers dan natuurlijk)
@adyton: er zijn officieel geen nieuwe motoren meer voor zondas te maken. Je kan enkel nog bestaand zondas upgraden. Zo zei pagani het enkele jaren terug al. Welke motoren die drie zonda barchetta hebben, is me een raadsel.
@woudloper: Zouden Pagani/AMG niet genoeg onderdelen hebben liggen om voor de vermogende klant (beetje een pleonasme in het geval van Pagani) gewoon nog een nieuw blok te maken?
Nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar de zonda begint er inmiddels een beetje gedateerd uit te zien.
@towi1989: Een beetje behoorlijk zelfs.
Volgens mij leverd de v12 in de zonda 760 pk
Dat zijn dus nog minimaal twee Zonda’s die eraan zitten te komen. Deze van TopCar, en een (uiteraard) groene van Instagrammer gregb.23: https://www.instagram.com/p/BYoOy-UF3xJ/?taken-by=gregb.23
@edge: er komen er nog meer aan dan enkel deze twee. Iedereen met een oudere Zonda kan namelijk de auto naar Pagani sturen voor een upgrade van o.a. motor, onderstel en bodywerk. Vaak worden de oudere Zonda’s upgegrade naar de 760 specificatie. Dit is ook de reden dat de oudere Zonda’s de afgelopen jaren extreem in prijs is gestegen. Veel rijke klanten willen er eentje om hem te verbouwen naar een uniek model.

Zo zijn er de afelopen jaren je al de volgende 760 Zonda’s gebouwd op basis van voornamelijk oudere Zonda’s:
Zonda 760 LH van Lewis Hamilton
Zonda 760 RS
Zonda 764 Passione
Zonda 760 JC welke zwart met roze strepen is
Zonda 760 RSJX die een bijzondere blauw / groene tint heeft
Zonda 760 VR Roadster (blauw)
Zonda 760 Roadster (blauw)
Zonda 760 LM (met unieke koplampen en unieke vleugel)
Zonda Fantasma
Zonda 760 (volledig zwart carbon)
Zonda ZoZo (paars met zwart)
Zonda PS
Zonda 760 LM Roadster (cabrio versie van de 760 LM)
Ook deze zal echt niet de laatste zijn.
Wat mij betreft mag Pagani nog wel een jaar of 10 doorgaan met het bouwen van deze parel. Voorwaarde is dan uiteraard wel dat er ook echt mee gereden wordt. Deze SE’s worden helaas te vaak direct na aflevering in de garage geparkeerd als museumstuk. Dit soort auto’s moet je gewoon in het wild kunnen zien rijden, daar zijn ze voor gemaakt!
Hier kan toch geen Huayra tegenop…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).