LOL! Britten denken dat elektrische auto’s niet waterproof zijn

Auteur: , 20 Reacties

Welkom in 2018...

Jaguar I-PACE

Het is op zich een logische gedachte dat alle “portable” apparaten niet tegen water kunnen. Bijvoorbeeld als je smartphone in het toilet valt, grote kans dat hij dat niet overleeft. Tot zover de gedachtengang waar je jezelf even in moet verplaatsen: een Brits bedrijf genaamd Go Ultra Low peilde de bevolking over elektrische auto’s. De resultaten waren verrassend.

Om terug te komen op de eerste alinea: de Engelse bevolking heeft kennelijk het één en ander in te halen op het gebied van de elektrische opmars. Zo’n 89% onderschat de financiële voordelen, snelheid en bereikbaarheid van elektrische auto’s. Zo zweven er een aantal mythes die onjuist blijken te zijn: de Engelsen denken dat elektrische auto’s te duur zijn, langzaam zijn en de variatie en logistieke handigheid missen van brandstofauto’s. Er wordt geschat dat er over het hele land zo’n 6.000 laadpalen staan, terwijl het er meer dan 16.000 zijn.

Maar het wordt nog opvallender: 42% van de Britten denkt dat het riskant is om met je elektrische wagen door een wasstraat te gaan. Zoals net al uitgelegd, bij elektrische apparaten is het inderdaad een logische gedachte, maar bij auto’s? Je kunt zonder enige zorg een elektrische auto door de wasserette halen. De auto’s moeten ook regen, nat wegdek en plassen kunnen verduren, dus een paar borstels en wat sproeiers kunnen ze ook wel aan.

Go Ultra Low ziet een probleem: de bevolking wordt niet goed genoeg op de hoogte gehouden van de elektrische ontwikkelingen. Ze willen dus de bevolking beter informeren over elektrische auto’s, met dit onderzoek als uitgangspunt. Les 1: ze kunnen wél tegen water.20 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Waarom nog duikboten gebruiken?
@faalhaas: Wist je dat er meer vliegtuigen onder water zijn dan duikboten in de lucht?
De Engelsen denken dat elektrische auto’s te duur zijn. Maar…dat zijn ze toch ook?
@rike: in deze context wel ja… ‘in vergelijking met benzine auto’s’ zijn ev’s tjering duur.
@gwnbmw: zeker in Engeland want daar zijn auto’s goedkoop.
Wat zijn ze toch dom op dat eiland zeg, man man man…
@alcantara: Dat krijg je met al die aartsconservatieve Brexit-stemmers he ;)
@Alcantara; dat komt door de taal. Spreken ze in Amerika ook. Zijn ze ook oliedom. 😉
Britten denken dat. Brit Dekker ook.
Gut. En joh.
@fiero: Waar gaat het heen.
Intelligentie is een last die leidt tot eenzaamheid.
Etc.?… elektronische apparaten
“Bijvoorbeeld als je smartphone in het toilet valt, grote kans dat hij dat niet overleeft”

Weet niet hoe oud jouw smartphone is… maar als je die in de laatste 2 jaar hebt aan aangeschaft overleeft die het wel..
@crepito: Een groot deel van de smartphones die in Nederland verkocht worden zit in de prijsklasse onder de 300 euro en die zijn meestal niet waterdicht.
@crepito: altijd een slag om de arm houden met dat soort claims. Ik heb zelf een Samsung die er in theorie tegen kan. Maar de IP-schaal beoordeelt op vers, schoon en ongemodificeerd water. In een wc komen je lichaamsstoffen plus een hoop chemische schoonmaakmiddelen. Uit ervaring weet ik dat de iPhone 6 er een stuk minder goed tegen kan in ieder geval ;)
@720s: Volgens mij is de iPhone 6 toch ook niet waterdicht? Mijn vriendin heeft hem ook eens in de wc-pot laten flikkeren. Dat ding deed niks meer.
@berlinetta: als je je telefoon in het water laat vallen en je haalt hem er binnen 2 seconden er weer uit, is de kans groot dat hij het nog doet. Geldt voor elke telefoon.

Daarna wordt het één groot gok circus. Ik weet nog dat mijn HTC M9 overleed vanwege één druppel water die binnentrad via de oplader. Mijn iPhone 6s is één keer in een plas gevallen, en die deed het nog (heb hem uiteindelijk via de verzekering nog wel gerepareerd omdat er wel een ster in het scherm zat).

Mijn Samsung S8 is al meerdere keren in een jacuzzi gevallen. Doet het nog alsof die uit de doos kwam. Maar goed, die heeft dan ook een IP68 beoordeling, waarbij Samsung zowat kan garanderen dat hij er tegen kan.
@berlinetta: Das waar, maar iPhone 6 is dan ook al 3.5+ jaar oud.. Wel handig, ik maak mijn telefoon geregeld schoon onder de kraan :)
Wordt de bevolking niet genoeg op de hoogte gehouden of is er gewoon een algemene weerzin om iets over techniek te weten? Kies maar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).