Icona Nucleus is een woonkamer op wielen

Auteur: , 11 Reacties

Stiekem is het dus een camper.

Icona Nucleus interieur

Het autofeestje van Geneve is voor veel merken een reden om uit hun schuur te stappen en hun gezicht weer eens aan de buitenwereld te laten zien. Zo ook voor Icona, een merk waarvan je waarschijnlijk vergeten bent dat het bestond. Dat geldt in ieder geval voor mij. Onterecht, aangezien Icona een aantal jaar geleden met deze fantastische hypercar, de Vulcano, de schijnwerpers op zich gericht wist te krijgen.

Ogenschijnlijk heeft het merk het automotive equivalent van een spirituele reis door Azië gemaakt en is het teruggekomen als een compleet nieuw persoon. De Icona Nucleus Concept die we hier zien lijkt namelijk in de verste verte niet op de Vulcano. De Nucleus lijkt wel op de Neo Concept uit 2015. De auto is een evolutie van deze concept en representeert een ‘futuristische, mensgerichte manier van denken’. De Neo was een auto voor ‘Tomorrow’, de Nucleus een voor ‘after tomorrow’. De auto voor ‘the day after tomorrow’ zal wel een soort tank-onderzee-mobiel worden.

Icona Nucleus

Icona beweert dat de Nucleus volledig autonoom kan rijden. Dit betekent dat een bestuurder, het stuurwiel en het dashboard niet nodig zijn. Het design van de auto is zo ‘saai’ omdat de focus ligt op ergonomie en aerodynamica.

De Nucleus past perfect in een toekomst zoals Icona hem schetst. Volgens Icona is de toekomstige mens sociaal verantwoordelijk door de natuurlijke omgeving, maar ook de menselijke omgeving te respecteren. Met een grote hoeveelheid gedeelde, elektrische, autonome auto’s. Wanneer in de toekomst deze auto relevant zou moeten zijn is niet helemaal duidelijk. Ooit op een dag, misschien, eventueel.

Icona laat het in ieder geval mooi klinken. “Wanneer je in deze auto onderweg bent naar een 5-sterren hotel, zal het voelen alsof je er al bent”. Applaus voor de marketeer die dit heeft bedacht.

Icona Nucleus

Het interieur van de Nucleus is waar het echt om draait. De auto kan zes personen tegelijkertijd vervoeren en heeft stoelen die in een bank kunnen transformeren. Hij beschikt over 3 stopcontacten en een tafel, zodat je gemakkelijk op je laptop kunt werken. De Nucleus laat zien wat een auto kan zijn wanneer de focus compleet ligt op wat er binnen gebeurt. Waar veel mensen de toekomst eng vinden, lijkt de toekomst van Icona vooral heel comfortabel, en ietwat saai.11 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Jezus man. Wat een bullshit!
‘De Nucleus laat zien wat een auto kan zijn wanneer de focus compleet ligt op wat er binnen gebeurt’. Dus eigenlijk is het een soort Bangbus 2.0
Lijkt me heerlijk. Ik rijd 3k in de maand zakelijk, ex woon-werkverkeer. Heerlijk werken met een kop koffie.

In het weekend met een paar vrienden een borrel drinken alvorens je op de plaats van bestemming aankomt. Feestje aan de andere kant van het land? Geen probleem. Kom maar door.
“Als je in deze auto op weg bent naar 1920 zal het voelen alsof je er al bent”:

https://goo.gl/images/Vny7Ba

Gevalletje retro-futuristisme die Nucleus…
@moveyourmind:

Uit de tijd dat Italianen meer konden dan computerplaatjes bakken ..
Als of het zo erg is om een stuur voor je neus te hebben.
Lijkt een beetje op een pissebed.
Het interieur van de Nucleus is waar het echt om draait.

Welgeteld 1 schrale foto van het interieur.
@ikleesookoverautos: niet onlogisch, dat interieur ziet er meer uit als het binnenste van een Dixi dan van een 5 sterren hotel.
Zo zo .. 3 heuse stopcontacten ..
@lincoln: voor de slijptol ,boormachine en compressor ipv met de laptop werken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).