Is deze verbouwde Maserati afgrijselijk of wanstaltig?

Auteur: , 20 Reacties

Aan u de keuze!

Vaak laait de discussie op of een auto ‘mooi’ is of niet. Normaliter wordt het uiterlijk bepaald door een hele hoop factoren en ‘mooi’ is daar slechts eentje van. Dat is de regel die geldt voor ‘normale’ auto’s. Bij een Renault Clio of Hyundai Sonata kijken we misschien er net even anders tegenaan als het eindresultaat gelukt is.

Die nuchtere bril opzetten is bij Carrozzeria Touring Superleggera enorm lastig. Wat zij doen is simpel doch bijzonder. Ze voorzien exclusieve auto’s van een zeer bijzondere carrosserie. In sommige gevallen levert dat absolute pareltjes op, maar af en toe is het lastig om te begrijpen waarom ze het nu gedaan hebben.

Dat is wat mij betreft een beetje het geval met de Sciàdipersia, een vierzits cabrio. De basis van deze auto is de Maserati GranCabrio, een bijzonder fraaie Italiaanse cabriolet. In eerste instantie dachten we dat het Touring niet was gelukt om er iets fraaiers van te maken, ondanks alle goede bedoelingen ten spijt. We hebben de auto nu in het echt kunnen bekijken en delen deze platen graag met jullie, zodat je zelf ook je conclusie kan trekken.

Deze wanstaltige kitch-kar is in mijn ogen niet geslaagd te noemen. Het front is grotesk en de achterkant is afgrijselijk. Het is bijzonder, duur en indrukwekkend, wat waarschijnlijk de USP’s zijn van deze auto. Wel erg fraai is het interieur. Maar ja, dat komt rechtstreeks uit de schappen van Maserati vandaan.

Meer lezen? Klik verder voor 13 klassieke Touring ontwerpen of 8 moderne Touring creaties op een rij.20 reacties

Er heeft vast iemand heel erg zijn best op gedaan. Helaas zonder goed eindresultaat. Doe mij maar een gewone. Jammer want het idee is natuurlijk wel goed. Zagato doet al jaren schitterende dingen tenslotte.
@dutchdriftking: pardon ? Smaken verschillen blijkbaar heel erg want al die Aston Martin creaties van Zagato zijn hondslelijke misbaksels
@kenner: Ik zou er zelf wellicht niet mijn Aston Martin voor opofferen, maar ze hebben toch zeer smaakvolle creaties afgeleverd!
Wanstaltige kitsch-car is mij iets te kort door de bocht, maar waarom zou je (heul veul) geld betalen om een hele mooie Maserati lelijker te laten maken?
Is deze verbouwde Maserati
A: afgrijselijk
B: wanstaltig

Die mislukte BMW nieren in de neus
Die tupperware achterzijde

Willeme gelijk heb je, misschien kun je nog een optie C toevoegen

C: Zum Kotzen🤮
@wahltiroler: lidve moderator waarom moet mijn reactie nog worden goedgekeurd…

heeft ee weer iemand gerapporteerd die niet tegen de kritiek op een door hem geliefde auto kan?
Krijg er een beetje een nineties gevoel bij.
Ik vind het wel mooi, maar ja; ik ben dan ook een Pers!
@n0zem: een citruspers?
@koen0373: pampers
Twee reusachtige nieren als grille. Ik heb dat eerder gezien…
Is deze auto in braille getekend?
Doe mij maar een gewone, in het zwart met rood interieur.
Ik vind em echt heel nice! net zoals de dichte versie:
https://www.autoblog.nl/nieuws/de-nieuwste-creatie-van-touring-heeft-moeilijke-naam-107605
@autoblogger: Staat er nou op jou link, op de achtergrond een cabrio versie van de Disco Volante?
Jammer, ze moeten bij Zagato of Italdesign op cursus
Lelijk hok. Mooie foto’s van t interieur ook!
Nieren van een BMW, koplampen van een mustang, kont die doet denken aan de Miura concept. Algemene vorm doet weer BMW z8 aan… Ik ben het er nog niet over eens of ik hem mooi moet vinden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).