Is dit de eerste écht ingrijpende facelift van het millenium?

Auteur: , 21 Reacties

Je zou bijna denken dat het een nieuw model is.

Het is grote Koreaanse sedan-dag vandaag. Nadat Kia de schetsen van de nieuwe K5 laat zien, heeft Hyundai ook wat in het vat. Het gaat om de vernieuwde Grandeur die op sommige markten ook geleverd werd als Hyundai Azera. Meestal zijn grote Aziatische sedans saai en pragmatisch. Maar dat geldt niet voor de nieuwe Grandeur, want het is een bijzondere auto geworden.

Het is niet eens een nieuw model, maar een facelift op basis van een bestaand model. Omdat de huidige generatie van de Grandeur niet geleverd wordt in Nederland, laten we even de huidige Grandeur zien. Een keurige kraak-noch-smaak sedan. De achterzijde doet denken aan een Dodge Charger en het front is vrij generiek vormgegeven, waarmee de huidige Grandeur dus de voordoordelen over saaie Azatische sedans bevestigd.

Hyundai Grandeur (IG) '18

Maar nu, de nieuwe is compleet anders. Het front is compleet op de schop gegaan. Het front van de nieuwe Grandeur is niet alleen anders dan de vorige, maar lijkt op geen enkele andere auto. In tijden dat we klagen dat alle auto’s zoveel op elkaar lijken, komt Hyundai met een zeer verfrissende wind. De grille met kenmerkende gaaswerk loopt over in de koplampen. Een gedeelte van de verlichting schijnt door de grille heen. Of het mooi is of niet, laten we graag aan jullie trouwe lezers over.

Hyundai Grandeur facelift '20

Het is in elk geval nieuw en bijzonder, maar niet over the top. Erg knap. Wat ook indrukwekkend is, is het interieur. Dat is namelijk ook flink verbeterd. Natuurlijk valt er vast wel iets op aan te merken, maar kijk er eens naar! Het is meer dan keurig en ademt zowaar luxe uit. Niet een streep plastic hout en wat nepleder, maar een fraai dashboard met een styling die wat lijkt op die van Mercedes, maar dan iets minder barok. De Grandeur wordt in 2020 geleverd met een 2.5 benzinemotor of een 2.4 hybride.

Hyundai Grandeur21 reacties

Niet persé heel mooi, wel zeker wat anders.
Achterkant lijkt mij wel strak(mooi). Foto’s zijn echter uitsluitend in het donker.. catfish alert!!
Mja. Het is wel gaaf en excentriek. Maar voor de facelift was iets zakelijker en ben je sneller geneigd om het echt mooi te vinden.

Niet dat die nieuwe nou lelijk is, maar ik denk dat ik die oude zou willen.
Echt heel leuk! wat mij betreft een geslaagde poging in een uniek vormgegeven voorkant. Achterzijde is ja, volgens de huidige trend meegenomen door die doorlopende achterlicht unit
Vooroordeel Koreaans aan de kant. Goed dat ze lef tonen. Als het de nieuwe 508 was geweest, hadden we het interieur en onderscheidend vermogen geprezen. Jammer dat er geen foto’s van de achterkant zijn
Ziet er goed uit, erg trendvolgend als we kijken naar de infotainment (mercedes), de led bar als achterlichten (VAG) (en de grotere grill van BMW ;) Natuurlijk wel even afwachten tot we het met eigen ogen kunnen zien.
Misschien dat hij in het echt anders overkomt, maar ik vind dat front een beetje te speels ogen voor het type auto. De grille had net iets statiger moeten zijn om de auto zijn naam eer aan te laten doen.

Wel een mooi detail is de verlichting die door de rasters van de grille heen schijnt. Een mooie vondst.

Maar voor wie echt op zoek is naar een Hyundai met Grandeur, die kan beter even doorsparen en kiezen voor de Genesis G90. Helaas hier niet op de markt, maar wat een prachtige automobiel is dat:

https://youtu.be/iHekg3Ra5kU
Interieur kleurtje mooi afgekeken bij BMW: http://www.autoviva.com/img/photos/130/inside_bmw_is_offering_a_two_tone_package_of_light_and_dark__big_96130.jpg

Verder wel echt een strakke auto hoor, zijn best goed bezig daar!
Mooi geworden zeg, wat we strak ontwerp. Door die nieuwe technieken qua plaat en schermen zie je zo’n enorme vooruitgang. Nu nog alles elektrisch en dan zijn we pas echt blij 🥁😜
De allereerste grote facelift was de Golf 6, maar Volkswagen heeft dat nooit erkend.
Lijkt wel een BMW van binnen, beter goed gejat……..
@4wheels: inderdaad het infotainment sherm is identiek aan de BMW G20
Toffe bak, ballsy update voor en heftig interieur. Dikke prima die binnenkant!
Kijk, conculega autofabrikanten, zo doe je dagrijverlichting. Niet zo’n frotstripje op n plek waar t toevallig kon, maar gewoon iets moois ontwerpen
Er mist iets aan de voorkant!? en de koplampen mogen groter!verder geslaagd zeker de achterkant
@pascalio92: De grille met kenmerkende gaaswerk loopt over in de koplampen. Een gedeelte van de verlichting schijnt door de grille heen.
Aan de redactie: *millennium
Erg geslaagd, mooi interieur en toffe voorkant met name!! 👌
Die achterkant doet wellicht denken aan een Audi A7, maar mijn Grandeur uit 2007 heeft ook zo’n doorlopende balk :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).