Jay Leno maakt een ware sleeper van zijn klassieker

Auteur: , 23 Reacties

Als de Amerikaan iets doet, doet 'ie het goed.

Voor wie Jay Leno niet kent: ga naar Youtube en toets in ‘Jay Leno’s Garage’. Jay Leno was jarenlang bekend als presentator van The Tonight Show with Jay Leno, waarmee hij van 1992 tot 2009 een van de meest populaire Amerikaanse televisiepersoonlijkheden is. De beste man heeft daar dusdanig veel geld mee verdiend dat hij gedaan heeft wat alle petrolheads willen doen: een flinke collectie auto’s er op na houden.

Het leuke is bij de collectie van Jay Leno, dat hij van alles door elkaar heeft. Van Abarth tot McLaren en alles wat daar tussenin zit. Een van de meer obscure auto’s in zijn collectie was een Ford Bronco uit 1968. De auto kreeg hij destijds als cadeau van zijn conculega Craig Ferguson. Het was voornamelijk als grap bedoeld, de Bronco bevond zich namelijk in erbarmelijke staat.

Jay Leno LGE-CTS Ford Bronco '19

Omdat Leno ook wel humor heeft, had hij de auto jarenlang tussen zijn zeldzame pareltjes staan. Maar op een gegeven moment is zo’n grap wel gemaakt. Wat moet je dan doen? Simpel, je geeft ‘m aan de specialisten van LGE-CTS Motorsports. Dit bedrijf doet aan zowel schaderherstel als het aanpassen van terreinauto’s. Met de Bronco konden ze het allebei doen.

Jay Leno LGE-CTS Ford Bronco '19

Het bedrijf uit Californië begon zoals gewoonlijk helemaal vanaf niets. De Bronco werd gedemonteerd en elk onderdeel werd vervangen door een nieuw en verbeterd onderdeel. Kortom, een typische restomod. Het mooie daaraan is dat de auto zijn klassieke uitstraling behoudt, beter dan dit exemplaar. Ja, hij zit er veel te schoon uit, maar wel klassiek. Dat geldt overigens niet voor de motor. De originele motor bleek niet meer te redden. Gelukkig was Ford Performance daar om te helpen. Zij leverden de motor uit de nieuwe Shelby GT500. Dus ja, Jay Leno heeft nu een klassieke Bronco met 750 pk onder de kap.

Meer Lezen? Dit zijn 11 zeer geslaagde Restomods!23 reacties

Leuk gedaan, maar als geld geen rol speelt dan had hij gewoon langs ICON moeten gaan! Dan had stijlvol gebleven mits je voor de Old Skool look gaat!
@reactief: Wat had ICON anders kunnen doen dan als deze firma? Lijkt mij dat Jay Leno duidelijk heeft laten weten wat hij wilde en dat dit dus is wat hij wilde. Plus dat, als ik op de foto’s af ga, er serieus vak werk is geleverd.
@carfreakjim: Ik geloof best dat hij hier bewust voor gekozen heeft.

Maar de level van engineering van de ICON BR(onco) gaat gewoon verder dan dit. En het gevoel voor stijl is bij mr. Ward gewoon veel beter dan bij degene die deze heeft gebouwd.

Maar goed, dat is mijn mening.
@reactief: Ik heb de bronco van icon net even opgezocht. Maar ben juist van mening dat deze stijlvoller is. Met name de zetels in deze vind ik veel mooier en beter bij de rest van de auto passen. Die van icon zijn mij te modern. Maar het blijft vooral leuk om te zien hoe mensen verschillende smaken hebben en dat daardoor, eigenlijk een gelijk project, compleet andere uitkomst kan hebben.
@reactief: hij heeft die gast van Icon meerdere keren op bezoek gehad. Ik verbaasde me er ook een beetje over dat hij niet hun het project gunt, maar er zullen vast goede redenen voor zijn.
@reactief: Die wilden waarschijnlijk niet sponsoren ;-)
Jay Leno is niet zomaar petrolhead. Hij is ook voor elektrische auto’s – redenering: blijft er meer petrol over voor de echt klassieke benzineauto’s. En hij vindt het swappen van merkmotoren maar niks. Bij Monkey Garage draaien ze er hun hand niet voor om (bijna altijd) een GM crate engine in een Ford te douwen. Dat is heiligschennis. Vinnik ook.
@ericd: Tjaa, als je alle leuke auto’s ter wereld bezit, zou je er niks op tegen hebben he..
@ericd: “blijft er meer petrol over voor de echt klassieke benzineauto’s” https://www.youtube.com/watch?v=ifwYUdP-pFw
@ericd: het is een auto. Als het daardoor leuk rijdt, prima toch? Er blijven genoeg originelen over. Ik heb eens iemand gesproken die een slyline motor in een BMW had liggen. Vinnik gaaf!
@ericd: zo’n beetje alles wat Gas Monkey Garage maakt is heiligschennis.
Voor wie Jay Leno niet kent!? Blasfemie!
750pk met die dunne banden???????
@ericc: in ieder geval smal ;-)
750 pk daar ga je de berg niet mee op daar vezet je de berg mee
@rob5nismo: die geeft gas en springt die berg over
Lekker hoor! Hebben!
Ik hou echt van restomods. Oude bakken helemaal naar deze tijd. Echt top. Zo zoudem ze fabrikanten het toch ook zelf willen?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Was misschien wat voor OJ Simpson geweest…
Geld voor zijn garage komt niet bij de tonight show vandaan. Een qoute van hemzelf. “When I got ‘The Tonight Show,’ I always made sure I did 150 [comedy show] gigs a year so I never had to touch the principal,” Leno said. “I’ve never touched a dime of my ‘Tonight Show’ money. Ever.”
Vooral Hard rechtdoor, begin niet aan de eland test
Hoeveel vermogen is er verloren gegaan met die 90° uitlaten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).