De coolste zeszitter aller tijden is hier

Auteur: , 33 Reacties

Is dat een Roush compressor? Jazeker!

Eigenlijk is het heel erg vreemd dat de Ford Bronco op dit moment níet in de showrooms van Ford te vinden is. Het is een van de sterkste en meest legendarische namen op het gebied van stoere offroaders. Misschien dat O.J. Simpson de naam een klein een beetje te grabbel heeft gegooid: tijdens zijn beruchte politie achtervolging was zijn vluchtauto een Bronco. Feit blijft dat de Bronco, gebouwd van 1965 tot 1996, een fenomeen is, met name aan de andere kant van de plas. Wellicht dat daarom de naam hoogstwaarschijnlijk weer zal terugkeren voor een grote SUV.

Ford Bronco Roadster (U13) '66

Omdat het dus nog wel even duurt voordat de nieuwe Bronco te bewonderen is, zien we veel projecten voorbij komen op basis van de oude Bronco. Ook hier bij Autoblog hebben we al meerdere keren melding gemaakt van bijzonder geslaagde Bronco-restomods. Dat doen we vandaag weer, ditmaal een project van Maxlider Brothers Customs. Wat het meest opvallend is aan deze creatie: hij heeft 4 deuren! De Bronco is altijd een tweedeurs auto geweest.

Maxlider Customs Brothers Ford Bronco '18

De auto staat op het chassis van een hele vroege Bronco, eentje uit 1966. Het ladderchassis is verlengd om zo drie zitrijen te kunnen creëren. Daarvoor moesten er wat panelen bijgemaakt worden. Eerlijk is eerlijk: het eindresultaat mag er zeker wezen. Om te zorgen dat de stijfheid niet gelijk is aan een zachtgekookt ei, werd de auto voorzien van een gigantische rolkooi. Het interieur is fraai, doelmatig en eenvoudig.

Maxlider Brothers Customs Ford Bronco '18

Onder de kap zijn ze bij Maxlider Brothers Customs wel lekker aan de gang gegaan. De Bronco heeft namelijk een Coyote V8 onder de kap liggen, vijf liter aan Amerikaanse heerlijkheid. Deze wordt nog eens van extra lucht voorzien dankzij een Roush supercharger. In totaal produceert de motor 670 pk. deze wordt via een moderne zesbak over gebracht op alle vier de wielen.33 reacties

Gaaf!😍
Coolste 6-zitter?
De multipla!
@hubert: altijd strijd wie er in het midden voorin mocht zitten met klassen uitjes van mijn kinderen😉
Supervet! Misschien tijd voor een Broncospecial, chef @willeme?
@toyotafortuner: Ik ben nu aan het nadenken voor de oudjaar-special, maar voor volgend jaar zeker een optie om te behandelen. Voor volgende week even iets leuks bedenken, mocht je nog suggesties hebben … ;-)
@willeme: de Lincoln Continental, gezien zijn 80ste verjaardag dit jaar.
@willeme: 100 jaar Citroën volgend jaar, daarover moet toch wel een leuke special te schrijven zijn. Over de overname van Maserati indertijd, en alle variaties die dat opleverde?
@willeme: of een special over Monteverdi?
@willeme: 70 jaar Porsche
@willeme: Peugeot 308 SW van de eerste generatie! Ben wel benieuwd wat die mensen bezielde toen ze het onderstel ontwierpen ;)
@720s: Die mensen hadden een budget van 2.500 euro om dat te ontwikkelen. Ze hebben het uitgegeven aan wijn en kaas. Best goed te merken ;-).
@willeme: eensch! Haha!
@willeme: Als uitsmijter v/h jaar de Mercedes 600 (W100), en hopelijk ergens in het nieuwe jaar misschien de Mitsubishi Starion.
@willeme: opel manta (b)
@willeme: w116
@willeme:oudjaar special, moet iets episch zijn, een game changer de ADO 16 van BMC, revolutionair en van nederife Morris tot poupechique Vanden Plas verkrijgbaar, Chevrolet Corvair, de mooie blunderput waarvan iedereen zich nog Ralph Nader gerinnert, maar niemand nog weet dat de luchtgekoelde 6 cilinder boxer nu nog veel in sportvliegtuigjes wordt gebruikt of het design wat Pininfarina, Paul Bracq, Louis Bionnier, en David Bache sterk heeft beïnvloed of de Autobianchi Primula, de eerste voorwielaandrijver waarbij de versnellingsbak een plek naast de motor vond.
@desjonnies: Een game changer? Een stukje zonder spelfouten zou al heel wat zijn. Het onderwerp doet dan totaal niet meer ter zake…
@henrie:
tip: voortaan nietslezen wat ik schrijv
@willeme: Zastava? Staat mij iets van bij dat die de voorloper van de moderne hatchback bezig waren te ontwerpen, en dat de Golf MK I daar op gebaseerd was? Zoiets wat VW (Porsche) met het ontwerp van de kever al eerder gedaan had.
@willeme:
Jaguar XJ-S
Ik las zespitter :)
@posthumus: Daarin sta je zeker en vast niet alleen.
@posthumus: haha ik dacht al even dat ik de enige was.
@thijsj: ‘Coyote V8’ was anders een vrij aardige hint midden in het artikel hoor :)
@dawwg: dat was wel het moment waar ik in de war raakte.
@posthumus: ik heb het hele artikel gelezen en pas bij jouw opmerking besef ik me dat het niet ging om een zespitter :)
😍😍 super gaaf! Ben ook aan het aftellen. Nog 2/3 maandjes en dan is mijn 8 zitter voorzien van een verse 408 stroker.
@lusw: Yeah Mopar! Geweldig ding. Best beetje jaloers.
Het is allang zeker dat de Bronco terug komt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).