Jerry Seinfeld beschuldigd van verkopen neppe Porsche

Auteur: , 49 Reacties

"Jerry, remember: it's not a lie if you believe it."

Seinfeld

Amerikaans komiek en groot autoliefhebber Jerry Seinfeld is deze week in heet water terechtgekomen, naar aanleiding van de verkoop van een unieke Porsche 356. De nieuwe eigenaren van de “enige Carrera Speedster uitgevoerd in Auratium Green” hebben een rechtszaak tegen hem aangespannen, omdat zij kort na aankoop uitvonden dat dit helemaal niet bleek te kloppen.

De Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera Speedster uit 1958, die Seinfeld tijdens een veiling van Gooding & Co. in 2016 op Amelia Island samen met een tweetal andere Porsches van de hand deed, werd uiteindelijk door Fica Frio Limited voor een bedrag van 1,54 miljoen dollar overgenomen. Het collectief van verzamelaars ontdekte dankzij hun connecties echter dat de claim van Seinfeld helemaal niet klopte. Zodoende was de “unieke” Auratium Groene Carrera Speedster niet authentiek en was de claim onjuist. Om de zaak recht te zetten, wil het collectief een schadevergoeding en dat Seinfeld de auto terugneemt.

Seinfeld

Het feit dat er een rechtszaak als deze tegen de komiek is aangepassen is tamelijk vreemd, aangezien Seinfeld er juist om bekendstaat een zeer nette, vriendelijke en vooral redelijke kerel te zijn. Hoewel de komiek heeft laten weten alles willen te doen om de nieuwe eigenaren te helpen, zitten er wel een aantal haken en ogen aan de zaak.

Afgelopen zomer liet Seinfeld bijvoorbeeld een voicemail achter bij de gedupeerden, waarin hij uitgebreid zijn excuses aanbood voor het ongemak. Volgens de Amerikaan was hij zelf niet op de hoogte van het feit dat het niet de enige Carrera Speedster in die groene kleur was, daar de personen die de auto destijds voor hem kochten het ook niet wisten. Toen Seinfeld aan de gedupeerden vroeg om de desbetreffende informatie te delen, kreeg hij zijn antwoord in de vorm van deze rechtszaak. Het verhaal zal dus ongetwijfeld nog een staartje krijgen.49 reacties

Als ik een rechtzaak aan kon spannen voor iedere BOMVOLLE BMW MPAKKET die niet bomvol was, dan kon ik nu een Aratium groene Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera Speedster kopen.
@pielemuis: of full option… en dan geen leder of whatever. Vermoeiend:-)
@unknown32: eigenlijk zouden ze een comment sectie onder elke marktplaats advertentie moeten toestaan om dit te kunnen aankaarten
@pielemuis: vergeet ook niet de “motor en bak 100%!”. Bij elke afgeragde kampbak
@pielemuis: haha idd! Sommige komen niet eens meer uit hun woorden; bomvolste, bommer dan vol, etc
@pielemuis: nu al reactie van het jaar 😂😂
@pielemuis: bnw bomvol😂 stoffen bekleding😀😀😅😅
Het was gewoon een grap. En in het geval van Seinfeld moet dat er bij gezegd worden, anders weet je niet dat je er om moet lachen.
@mashell: Of je hem leuk vindt of niet. Hij wordt als de koning gezien van stand-up en is de rijkste komiek ter wereld. Hij snapt humor blijkbaar wel.
@mashell: ik hoorde na je reactie gelezen het obligate bassloopje..
@mashell: I mean, come on people, what is it with those unique classical Porches today, huh? Right?
Je kunt toch bijna onmogelijk nagaan of dit de enige is in die kleur waarvan er nog ergens op de aardbol een exemplaar staat, zeker als het om een in 1958 geproduceerde auto gaat. Of zie ik dat verkeerd?
@ottosk: bij grote bedrijven als Porsche is dit vast nog wel in het archief terug te vinden denk ik, maar geen idee, kan ook zijn dat het betreffende archief niet bestaat, dan is het lastig na te zoeken en moet Jerry vertrouwen op de informatie die hij heeft gekreken
Je zou toch zeggen dat veilinghuizen grondig onderzoek doen als ze dit soort bijzondere auto’s veilen..
@kapitein: tuurlijk niet. Gewoon commissie pakken tussen de 15-20% en opstrijken die hap, liefst zo hoog mogelijk!
@ghost: Dat blijkt inderdaad.. Verassend is het ook niet, maar je zou toch mogen verwachten dat voor die gigantische commissiebedragen wat meer dan alleen maar marketingwerk word geleverd.
@kapitein: jazeker; dus in hoeverre kan het veilinghuis mede aanspr worden gesteld? Zij adverteerden er toch mee? Interessant…
Jemig autoblog, waar blijven jullie met de rijtest van de Tesla Model 3?!
Van jullie collega’s van autoweek en ook autovisie staat hij al online.
Of mochten jullie niet rijden? :)
@evdw: zijn daar mensen oprecht in geïnteresseerd dan?
@sirprize: Jazeker, ben een hater dus heb zin om dat ding even flink af te zeiken hier. En liefhebbers zijn er ook een hoop. Dat zorgt ervoor dat alle Tesla gerelateerde artikelen altijd veel reacties opleveren en welke blog wil dat nou niet :)
@evdw: lekker ontopic hoor…ga je toch lekker naar je vrienden van Autoweek en Autovisie. Doei!
@ghost: Die heb ik al gezien natuurlijk maar ben ook benieuwd naar wat mijn vrienden van AB ervan vinden.
@evdw: Jemig…
Die komt maandag waarschijnlijk, net zoals altijd met rijtesten … en hij is toch enorm ruk voor de prijs die er in NL voor gevraagd wordt !
@dawwg: gewoon enorm ruk period.
@gebruikersnaam3: kijk een kenner. Jij hebt al gereden ermee. Vertel: wat viel er zo tegen?
@dawwg: Dat zijn de petrol heads die er een rijtest mee hebben gedaan in ieder geval niet met je eens.
En zij hebben erin gereden, jij niet.
@evdw: AV én Autoweek beide heel positief. Check Mountain Pass Performance ook maar eens op YouTube. Helemaal leuk ;)
@stephane8200: Ja ik ken ze, geweldig! :)
@dawwg: gezien de insta’s van de AB’ers denk ik niet dat er maandag een filmpje over de model 3 online komt…
@evdw: toets in: YouTube.nl en dan Dyson
@evdw: No thanks, laat Wouter maar gewoon rijtests maken met iets wat gaaf geluid maakt!
@venividivici: zo’n kaartje tussen de spaken doen. Zoals vroeger op de fiets.
@venividivici: Ach voor ieder wat wils toch?
De meerderheid van de mensen rijdt trouwens nu in een 4 cilinder diesel of benzine en daar word ik niet niet warm of koud van. Dan mag mijn auto net zo goed geen geluid maken zoals een Tesla, komt mijn audio binnenin alleen maar ten goede.
Een dikke 6 cilinder (ontopic: Porsche) of een V8 is een ander verhaal natuurlijk maar die staat er straks gewoon naast in de schuur.
@evdw: Mwah, niet helemaal mee eens. Een Bmw i8 met maar 3 cilinders en elektrohulp klinkt toch best tof vind ik.
@venividivici: Tsja, met een steigerpijp als uitlaat klinkt alles tof.
Maar ik heb het over het gros van de 4 cilinder diesel en benzine motoren, daarvan heeft het feit dat het een petrol auto is toch weinig toegevoegde waarde?
@evdw: hoezo on topic, deze Porsche is ook een 4-cilinder, met 60pk… Wel een boxer.
@evdw: ik ben ook nieuwsgierig hoor wat Wouter ervan te zeggen heeft. Een maat heeft dus inderdaad FULL option besteld. Ook niet heel moeilijk met 3 keuzes. Het is nu eenmaal een bijzonder vernieuwende auto die in tegenstelling tot de concurrentie qua gebruik wel waar maakt wat ze claimen.
@jpoers: En het mooie is dat alle jankers hierboven waarschijnlijk meteen even naar AV zijn gegaan om de video even te checken.
Is de naam van de nieuwe eigenaar van de Porsche toevallig niet Newman? Want dan begrijp ik het motief van de schadeclaim.
“Zodoende was de “unieke” Auratium Groene Carrera Speedster niet authentiek”
Uniek en authentiek zijn 2 verschillende begrippen die, in deze situatie, een hele andere betekenis heeft. Wanneer de auto origineel af fabriek zo geleverd is, is die authentiek. Wanneer het dan ook nog de enige is die zo de fabriek zo verlaten heeft, is deze uniek.
Wat claimen ze nu dat niet waar is? Is die niet uniek of is die niet authentiek?
En bovendien denk ik dat je als koper ook nog zoiets hebt als een onderzoeksplicht. Wanneer je gewoon lui met je flappen loopt te wapperen en ieder verhaal geloofd wat de verkoper verteld, moet je niet mauwen wanneer je investering niet zo speciaal is als gedacht.
Zaakje stinkt van die kopers. Meestal check je een auto alvorens je die koopt i.p.v. erna. De info willen ze niet met Jerry delen dus het is helder dat ze Jerry willen naaien.
Zeker voor 1.54 miljonen dollar check-dubbelcheck. Koop lekker een 918 voor dat geld.
Wel een hele mooie!
Ik ga meteen Omo aanklagen. Mijn was is niet door en door schoon.
@potver7: ik klaag Witte Reus aan. “Wast een berg, kost een beetje.”… Nou, die berg blijkt niet in de wasmachine te passen en kost een vermogen!
Erg kansloos, volgens mij heb je in NL geen poot om op te staan als je de tegenpartij niet eerst zelf met een oplossing laat komen. Het is nogal raar om direct een zaak aan te spannen, terwijl er (zoals ik het lees) wel inspanning in gedaan om ieder geval het probleem te achterhalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).