JLR registreert de naam ‘Road Rover’, maar wat is het?

Auteur: , 30 Reacties

De Road Rover komt steeds dichterbij het productiestadium.

Velar

Jaguar-Land Rover (JLR) is lekker bezig. Het concern is niet meer volledig Brits (ze halen geld uit een Indiaas laatje) maar blijft nog wel gebruik maken van iconische Britse modellen. Zo wordt de Range Rover nog steeds gebouwd, in ondertussen vier vormen. Voor de wat minder ‘trendy’ personen is er nog het originele Land Rover, die momenteel alleen de Discovery en Discovery Sport bieden.

Goed, Land Rover focust zich dus op SUV’s, die momenteel belangrijker zijn dan ooit. Vreemd dus dat JLR in de omgekeerde wereld de naam ‘Road Rover’ registreert. Je zou zeggen dat ‘straatversies’ van Land Rovers gewoon Jaguars zijn, maar kennelijk is er ruimte voor een minder terreinwaardige Land Rover. Wat voor niche de auto gaat vullen, of hoe hij eruit komt te zien, is vooralsnog niet bekend.

Er wordt wel druk gespeculeerd over de Road Rover en wat voor doel hij heeft. Zo zou het kunnen dat op basis van de XF Sportbrake een ‘stoere’ estate gebouwd wordt. Voor wat extra marketing zou een LR-neusje daarop plakken niet eens een slecht idee zijn. Al zou een reguliere Jaguar het ook wel kunnen hebben.

Enfin, speculeer er maar op los. Wordt het een iets minder stoere Velar (rijtest) of een sportsedan, of zoals we eerder al speculeerden een luxemerk? Hopelijk horen we er snel meer over. (via AutoExpress)30 reacties

Auto schijnt gebouwd te worden in een Noord-Afrikaans land waar men de nodige inspiratie opdoet
@jamesbond007: *pakt popcorn*
@87sandyd: Albert Brocolli komt uit zn graf stappen. You only steal twice. Met James die achter Mo en Tarkan aan zit en één hand afhakt na een ramkraak.
@jamesbond007: De nieuwste RS6 bedoel je!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

On topic: misschien een naam voor elektrische Land Rovers, obv I-pace techniek?
Road Rover wordt volgens mij gebruikt voor de EV-modellen van JLR, met name gericht op de USA en China.
En die sedan zou zeker ook kunnen. Hier een plaatje van een Road Rover Velar (een 4-deurs sedan) https://www.motor1.com/news/182035/road-rover-velar-sedan-concept/
@lacker: photoshop uiteraard
@lacker: yep, die is van vorig jaar, staat ook gelinkt in het artikel ;)
Ik zei toch dat die Tata Nano binnenkort weer ergens zou opduiken?
Zou blijkbaar gaan om idd een estate a la genre Volvo XC70.
Het is een Land of Range Rover waarbij beide eerste woorden zijn vervangen door Road. Zo makkelijk kan ‘t zijn.
@str8six: oooooh zo zit dat dus in elkaar. Nooit geweten.
Simpelweg een SUV met de focus op normaal weg gebruik? Keep it simple? Miss wat lager..
@ghini: Maar daarmee komen ze in het vaarwater van Jaguar.
Ik zou het geweldig vinden als ze met een auto zouden komen die dezelfde verpletterende looks en schoonheid heeft als destijds de SD1. Fantastisch mooie wagen was én is dat.

https://goo.gl/images/SAuoKY
@moveyourmind:
Heel graag, doet u mij er maar één. Maar noem het dan gewoon een Rover, dat road lijkt mij wat onnodig.
@mgmgb: ik denk dat ze de merknaam Rover niet mogen gebruiken, is van BMW volgens mij
@potver7:
Sowieso niet van BMW, die hebben MG-Rover afgestoten. Toen MG-Rover failliet ging is MG en de ontwerpen voor de auto’s aan de Chinezen verkocht, maar Rover bleef achter. Bij mijn weten heeft Land Rover toen de Rover naam gekocht om van het betalen voor de merkrechten van het Rover-deel af te zijn.
Ooit heel lang geleden toen de gevolgen van één boze Duitse snor nog goed zichtbaar was. Was er in Engeland een dapper auto merk dat in die zware tijden een terreinwagentje ontwikkelde op basis van een Amerikaans oorlogsvoertuig. Dit wagentje was bedoelt voor het boeren land en daarom werd dit wagentje de Land Rover genoemd. Dit wagentje bleek zo’n groot succes dat het dappere merk vond dat er ook een civiel model moest komen. Er werd een concept gebouwd die leek op de Rover P5 en ook wat van diens techniek deelde. Dit wagentje kreeg de naam Road Rover. Verder dan een concept kwam het niet.

https://i1.wp.com/www.curbsideclassic.com/wp-content/uploads/2012/01/Rover-Road-Rover-1957.jpg

Zo’n tien jaar later kopieerde ene meneer Charles Spencer King het idee. Om niet op te vallen kreeg het model een ander ontwerp en een andere naam. Wij kennen deze auto nu als Range Rover. De Range Rover presteerde het wat verder te schoppen dan de Road Rover.

Persoonlijk denk ik dat de nieuwe Road Rover geen zak met de oude te maken heeft en denk ik eerder dat Land Rover een model onder de Evoque en de Disco Sport uit wil brengen maar dat ze de naam Freelander niet meer durven te gebruiken.
Een boot
@2wheeler: dat is de sea rover, alias blackbeard.
Gewoon een rover.
Ik gok relatief klein modelletje, cross over categorie, met een elektrische aandrijflijn.
‘Road Rover’…. wat is het?

Een….Rover???

Serieus, Land Rover was het stoere broertje van het jammer genoeg verdwenen Britse merk Rover, dus zonder ‘land’ ervoor en bedoeld voor de geasfalteerde weg wordt het gewoon weer een ‘Rover’.. of jammer genoeg meer waarschijnlijk een onzinnige cross-over.
Neefje van Road Runner wellicht?
De John Lecial Rayer.. maar dan door een dislekt gegsreve
Wat ik hoop, maar wat het waarschijnlijk niet zal worden, is een personenautomerk dat iets onder Jaguar gepositioneerd wordt. Zoals Rover vroeger iets onder Jaguar stond. Vroeger had Jaguar ook een iets sportiever imago als Rover, dat meer op comfort was gericht.

Iets met de klasse en uitstraling van een Rover 75 zou erg welkom zijn. Wellicht in de toekomst nog een modelletje eronder in het C-segment.
Eigenlijk is het niet zo schimmig.
Toen JLR gevormd werd in 2008, aaste moederbedrijf TATA indertijd al op de merknaam Rover, van de tijdloze modellen zoals de 620, 425, 827 en de gouwe ouwe Vandenplas modellen, op dat moment onder beheer van het Chinese SAIC en verder genoemd Roewe.
Er gaan al een tijdje wat geruchten dat JLR de rechten van Roewe wil overnemen, om ‘good old Rovers’ weer een kans te geven in Europa.
De Road Rover zou in die zin kúnnen betekenen dat de oer-Britse Rover die evenveel mensen mooi en lelijk vinden, weer terug komt.

Ik zou dat persoonlijk helemaal fantastisch vinden. Ik heb erg genoten van onze Rover 620 indertijd en heb altijd een 827 Coupe gewild. Helaas vindt de vrouw des huizes dat laatste geen puik idee.
De naam is bedoeld voor een gewone sedan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).