Kablabber! Porsche verkoopt blubberveel auto’s [updated]

Auteur: , 24 Reacties

Welke modellen zijn de verkoopknallers denk je?

groen

Ja misschien weet je het ook al wel gewoon, het is namelijk al enkele jaren zo dat voormalig sportwagenmerk Porsche stiekem een SUV bouwer is geworden die ook nog een paar sportieve modellen maakt. In de eerste zes maanden van het jaar leverde Porsche 133.484 auto’s af aan klanten. Voor een vleugje historisch perspectief: dat is ongeveer net zoveel auto’s in een half jaar als het aantal 944jes dat er in een kleine tien jaar van de band liep. En dat was destijds toch echt de volumeknaller van het merk.

Nu gaat die eer naar de Macan (rijtest). De kleinere van Porsche’s twee SUV’s is stiekem al best oud, maar heeft redelijk recent nog een facelift gekregen. Dat blijkt voldoende om de verkooptopper uit het gamma te blijven, met 47.367 geleverde units. Grote broer Cayenne (rijtest) is verser en pluste waarschijnlijk mede daarom met maar liefst 45 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, naar 41.725 afleveringen. Snelle rekenaars hebben nu al berekend dat de 911, 718 en Pana samen goed zijn voor ‘slechts’ 44.392 units, oftewel ongeveer een derde van de totale afzet.

Ten opzichte van de eerste zes maanden van 2018 is de totale afzet overigens gegroeid met twee procent. Sommige markten doen het beter dan andere. De groei is nog steeds/weer vooral te vinden in China (+28%), Zuid-Oost Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Maar ook in ‘geconsolideerde markt’ Amerika wist Porsche drie procent te plussen. De forse totale afzet vertaalt zich overigens ook in een flinke omzet. Porsche’s omzet groeide ten opzichte van de eerste zes maanden van 2018 met negen procent. De hoeveelheid werkbijen is ook gestegen en wel met vijf procent, naar 33.839 arbeiders. CEO Oliver Blume is dan ook optimistisch over de rest van het jaar:

Our half-year result is a solid basis for a successful business year 2019. One success factor behind this is our attractive product range. In the first six months of this year, we have launched a range of innovative, emotive products onto the market, with the new 911, the 911 Cabriolet, Cayenne Coupe, 911 Speedster, 935, 718 Spyder and GT4.

Waarvan akte.

UPDATE: via ons lezersgilde zijn we te weten gekomen dat een van de geleverde 718s de auto van de dochter van de neef van @soulmaster is.24 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lekker .. cashflow is altijd goed ..
@lincoln: Cash inflow bij voorkeur, al hoewel geld laten rollen / stukslaan ook lekker kan zijn :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Als ze SUV’s moeten verkopen om daarna mooie projecten als de 918 en de Mission E uit de mouw te schudden, nemen we dat er zonder morren bij.
@misterdrogba: Taycan*
1 van die 718’ns is van mijn dochter :) ..
@Soulmaster: het komt wel erg dichtbij zo
@Soulmaster: Leuke dochter. Vrijgezel?
@crepito: yep maar met mij als vader….
@soulmaster: een goede autosmaak maakt veel goed. En schoonvaders kunnen ook in de dakkoffer.
@Soulmaster: schadalig dat aan dit feit volledig voorbij word gegaan in dit artikel. #RECTIFITATIEVOORDEDOCHERVANSOULMASTERENSOULMASTERZELF
@hplh: @soulmaster: oké dan.
@Soulmaster: wat is haar insta?
Zou wel een nieuwe 944 of 928 willen zien. Hebben ze nu toch knaken genoeg voor.
@emping: knaken genoeg, om ze weer over boord te gooien?? Het segment van de wat betaalbare sportwagen is echt zo goed als dood. De tijdgeest voor een sportauto “er bij” is er niet naar. Zie ook hoe de prijzen van een MX5 en Fiat Spider al de pan uit rijzen.
Iemand een idee welke kleur groen de Porsche op de eerste afbeelding heeft? Het lijkt me geen Lizard Green of zijn de kleuren van de foto net wat anders?
@jollydodo: misschien een paint to sample kleur? Zat er pas over te lezen, geloof dat daar alles mee mogelijk is.
@jollydodo: lizardgreen. Standaard leverbare kleur voor de nieuwe 911. Al heb ik ook het idee dat het een iets andere/fellere tint groen is dan die op de GT3 RS zat.
Nog even gauw assistent van de secretaresse worden daar. Krijg je aan het einde van het jaar nog een dikkere bonus dan gewoonlijk uitgekeerd 😊
Op de thuismarkt deden ze het eerste halfjaar belabberd zeker met een nieuwe 911 die volop leverbaar is -/- 21.6 %.
Uit Autozeitung : Die aktuellen Zulassungszahlen im Juni 2019 weisen für deutsche Marken im ersten Halbjahr 2019 teilweise Zuwächse im zweitstelligen Bereich aus. Besonders steigern konnten sich Smart (+15%), BMW (+7,4%) und Ford (+5,7%). Nicht ganz so gut lief es für Porsche (-21,6%).
@exclusivecarspotter: De 911 is voor Porsche nog maar een side show model. Het geld wordt met de Cayenne, Macan en Panamera verdiend. Die zijn er niet meer als diesel, dus lopen de verkopen terug. Maar omdat de benzine modellen op de andere markten wel goed lopen is dat helemaal niet zo’n probleem.
Lekker bezig hoor.
Het is te merken, het zien van een Porsche was vroeger toch anders, dat vertelde je thuis na. Het zijn nu net VWs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).