Komst van Porsche Boxster GTS en Cayman GTS bevestigd

Auteur: , 21 Reacties

Het lag natuurlijk al een beetje in de lijn der verwachting, maar dankzij een lekkende insider bij Porsche weten we het nu zeker. Volgend jaar komen de Boxster en Cayman ook als GTS op de markt.

Porsche Cayman GTS

Ten opzichte van de Boxster S & Cayman S zullen de GTS-uitvoeringen zo’n 15 pk extra en een iets sportiever uiterlijk krijgen. Verder zullen de Boxster GTS en Cayman GTS voorzien worden van 20 inch Carrera S velgen. Een handbak zal standaard zijn en een PDK transmissie is optioneel. De digitale onthulling staat in de planning voor maart en in april zullen beide modellen gelanceerd worden op een autoshow.

Tijdens de interne presentatie voor Amerikaanse Porsche dealers werd ook nog verklapt dat de Porsche Macan leverbaar zal worden met twee turbomotoren (in de VS). Eentje met een inhoud van 3.0-liter en een met een inhoud van 3.6-liter.

Het derde nieuwtje van de presentatie was dat de Porsche 911 Targa een ingenieus elektrisch bedienbaar dak krijgt. (via: jalopnik.com)

Porsche 991 Targa21 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ben benieuwd! Maar zou zon gta uitvoering nog verkocht worden..? Boxsters en caymannen zie je al weinig op de wegen als je een Porsche ziet
@reggie-boy_rood: de GTA uitvoering vast wel…. ik denk dat die in een dag uitverkocht is XDXD
@edje: ja. Alleen alfa kan dat!!
@reggie-boy_rood: en rockstar
Jammie, de Boxster GTS lijkt mij een mooie uitvoering, maar ik wordt pas echt vrolijk van de koers die Porsche heeft ingeslagen met de Targa. Eindelijk weer een “echte” Targa i.p.v. een 911 met een sunroof….
volgens = volgend
@mlbenz: thanks, is inmiddels gefixt……
Wat blijven ze toch krampachtig onder de 911 hangen met hun specs. Het is echt wachten tot de 991 Carrera een upgrade krijgt, zodat er weer ruimte komt om echt wat aan deze twee te doen. En dat terwijl de hele auto vraagt om (veel) hogere vermogens.
@mout:
Ik snap ook niet waarom ze niet met een GT4 versie van de Cayman komen.
Een GT3 zou nog lekkerder zijn, maar ja, dat zou dan een betere auto zijn dan de 911 GT3 en dat kan natuurlijk niet hè.
@mout: inderdaad.. een boxster s is prima (de gewone is wel heel normaal) maar alles daarboven voelt alsof ze er iets bij wilde doen maar zeker niet zoveel dat de 911 in gevaar komt… Die 15pk ga je nauwelijks voelen, je verwacht bij iets als gts toch wel een pk of 50 meer
@darkpluisje: ”(de gewone is wel heel normaal)”, volgens mij is de ”gewone” Boxster nog steeds erg snel en zeker niet normaal. Gewoon een prima sportauto voor iemand die niet het duurste van het duurste wil…
Nice. De Porsche GTS versies zijn meestal de beste versies van een serie.
Keert spaarvarken om….
Jammer, dat wordt nog even doorsparen voor zo’n heerlijke Cayman.
911 Targa altijd de mooiste 911 gevonden; dat is niet veranderd!
Pff zo’n Cayman GTS is wel heel tof. Maar de 911 Targa blijft voor mij de ultieme Porsche
Matige verbetering, gewoon de Carrera s motor erin en een gt3 uitmonstering erop. DAT is wat iedereen wil behalve de sukkels op de marketingafdeling van Porsche.
’t Is vast weer vloeken in één of andere kerk, maar ik vind de huidige Cayman gewoon mooier om te zien dan de 911. Inderdaad zeer jammer van die artificiële positionering. Altijd alsof het karretje door een rietje moet ademen en hij wil juist zo graag…
Bij haast iedere test die wordt gedaan door auto journalisten / programma’s wordt er gezegd dat de Cayman wel wat extra vermogen kan gebruiken!

15pk is niet veel (weinig zelfs) maar het is een goede stap denk ik.
Verder wel benieuwd wat er nog meer veranderd is t.o.v. de “normale” versies!
Het onderstel was al zo briljant dus verwacht niet dat ze daar veel aan hebben gedaan!

Zou er trouwens ook weer een “R” komen?
Zullen ook wel niet de enige versies zijn die komen zeker? Ik heb het de laatste tijd meer vr de Cayman en Boxster dan de 911, dus een brutere versie mogen ze zeker maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).