Koop de Ferrari 575M van Cristiano Ronaldo

Auteur: , 24 Reacties

Vergeet el clasico en koop deze klassieker.

Ferrari’s met V12 en een open dak zijn tof, maar Ferrari’s met V12 en een dicht dak zijn vaak toffer. Een goed voorbeeld daarvan is de Ferrari 575M. Hoewel de 575 Superamerica al een stukje mooier was dan de 550 Barchetta, is de dichte variant eigenlijk gewoon mooier, toch?

De 575M werd in 2002 voorgesteld als opvolger van de Ferrari 550, waarmee Ferrari terugkeerde naar het concept van een GT met de motor voorin de neus. De voorganger van de 550 was immers de F512M, de ultieme doorontwikkeling van de goede oude Testarossa uit de jaren ’80 (rijtest) met de motor achter de inzittenden.

Optisch was de 575M (gelukkig) niet zo anders dan de 550, maar stiekem zijn de verschillen onderhuids best groot. De motor is een doorontwikkeling van de V12 uit de 550 met nu iets meer dan 500 pk. Maar vooral de onderstelafstemming van de 575M is compleet anders dan die van de 550. Een tikje softer en minder scherp. Het is net aan wie je het vraagt of dat een vooruitgang is. Journalisten zullen geneigd zijn te zeggen van niet, eigenaren die daadwerkelijk leven met hun auto misschien juist van wel.

Een van die eigenaren was ooit Cristiano Ronaldo. De Portugese goaltjesgetter stond in de tijd van de 575M nog aan het begin van zijn carrière. Dat is natuurlijk tricky, zoveel pk’s in jonge handen. Later schreef Równèldow in Engeland dan ook een 599 GTB af. Maar deze zwart-over-beige 575M overleefde het avontuur met Cristianoeh. En nu kan jij ‘m kopen, voor 139.900 Euro. Geen geld…24 reacties

Tijdloze schoonheid. Heeft een enorme aantrekkingskracht op me. Als ik ooit het geld heb, dan zal ik me toch laten verleiden, vrees ik!
@n0zem: toch vind ik de 550 maranello mooier. Maar dat komt denk ik ook door de nostagie want dat was een van mijn favoriete auto’s van NFS 4 High Stakes.
@b00m3rang: ben het met je eens, al heb ik die versie van NFS nooit gespeeld
@n0zem: kan ik me goed voorstellen, ook ik vind het een erg fraaie auto, die uitstekend is ‘opgedroogd’.
@n0zem: en wat vind je van de auto?
Waarom geen handtekening in het dashboard naaien. Is ie het dubbele waard.
@fmgarcia: Of de helft.
@fmgarcia: Na de handtekening even wachten tot CR7 het loodje legt dan is hij het zeker 3 x waard.
Dit is wat mij betreft tien keer mooier dan zo’n overgestyleerde F12 Berlinetta.
Wellicht een hypocriet antwoord, want als ik een F12 zie, kwijl ik alsnog weg, maar hier kan ik lekker anoniem gal spuwen.
@granlusso: ik vind ze allebei erg gaaf. De 812 is misschien wel net erover.
@granlusso: komt misschien ook door de tijd. De 575 droogt lekker op, ik vond het bij z’n introductie wel een mooie auto, maar niet super. Nu wel, evenals de 456 GT, die vind ik ook behoorlijk tijdloos en mooi. Misschien gebeurd dat met de F12 ook, of iets eerder met de 599.
@rrk147: de 599 droogt ook al aardig op inderdaad, 612 heb ik m’n twijfels bij.
@rrk147 @granlusso Bij Cars & Coffee stonden twee F12’s naast elkaar. In het zwart heb ik er weinig mee, maar aan de grijze kun je al snel zien wat kleur met een auto doet. Echt van tijdloze schoonheid. Vergeleken met zo’n SF90 bijvoorbeeld… Een F12 heeft veel vouwen tov een 575 dieik erg hoog heb zitten. Maar mijn mening is wel radicaal veranderd nu ik er een uurtje omheen heb gewandeld bij wijze van.
Is dit nou veel voor deze Ferrari of valt het wel mee?

#bengeenkenner #durftevragen
@ghost: ik vind het meevallen.
@ghost: even op die grote site van onze oosterburen koekeloeren en je die vraag kunnen beantwoorden.
@amghans: gedaan! De prijs valt op zich mee. Is natuurlijk wat een gek ervoor geeft. Prijzen schommelen tussen 80k – 160k en plus 300k voor handbakken en superamericas. Ansich zit de 139k dan wat hoog in de markt maar ja, het is zeker niet de duurste.
@ghost: Zo’n idee had ik ook, waarschijnlijk omdat hij van Cristiano was geweest
Vanuit sommige hoeken een wat vadsige auto maar vanuit alle hoeken smerig lekker. Ik houd van dit ontwerp.
Beetje aftands exemplaar (zie interieur).
Fijn speeltje.
Zo zeg, inderdaad geen geld. Laat maar staan dan voor het gewone volk.
Schitterend, stijlvol en tijdloos. Maar stiekem veel liever nog 456!
Meteen even gaan zoeken naar een mooie 550, maar dan zie ik foto’s van onderhoudsrekeningen van meer dan €5.000,- voorbij komen en stop ik maar snel weer met dromen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).