Koop de Honda NSX van een F1-kampioen

Auteur: , 25 Reacties

Een fraaier exemplaar zul je niet snel zien.

Wanneer we spreken over sportwagens, wordt de Honda NSX meer dan eens vergeten. Of dit nu te maken heeft met zijn niet bijzonder indrukwekkende aantal pk’s, zijn ietwat aparte ontwerp of het feit dat er een Honda badge op de voorkant pronkt, is lastig te zeggen. Desondanks was de wagen op eigenlijk ieder vlak beter dan zijn tijdgenoten uit Italië.

Dit is tegelijkertijd een perfecte afspiegeling van de verhoudingen die Ferrari en Honda destijds hadden in de Formule 1. De Scuderia mag dan het meest succesvolle team in de geschiedenis van de sport zijn, rond het begin van de jaren ’90 waren de Italianen nergens te bekennen. Honda, daarentegen, had een vruchtbare relatie met McLaren en domineerde de Formule 1 enkele jaren lang. Reken daarbij het feit dat ze op hetzelfde moment ook nog eens één van de allerbeste coureurs ooit tot hun beschikking hadden, en het is ineens niet zo’n gek idee dat de NSX een dijk van een auto werd.

Dat een auto van dat kaliber bij velen in de smaak viel, is daarom evenmin vreemd te noemen. Één van de late instappers was Jenson Button. De wereldkampioen van 2009 kreeg in zijn tijd bij BAR-Honda een fraai cadeau van zijn leidinggevenden. In zijn tweede jaar bij het team, in 2004, kreeg de Brit na een bezoek aan de Honda fabriek in Engeland pardoes een gloednieuwe NSX mee naar huis.

De Honda NSX, met een 3,2-liter V6 in het midden, werd na enkele jaren weer van de hand gedaan. Gedurende zijn leven wisselde hij driemaal van eigenaar. De eigenaren hebben er klaarblijkelijk stuk voor stuk van genoten. De wagen heeft in zijn leven ongeveer 44.000 kilometer gereden. Gezien de staat van de auto zou je dat echter niet zeggen. De bolide ziet er, zeker in dat schitterende Long Beach Blue, uit alsof hij regelrecht uit de fabriek is komen rollen. Rekening houdende met zijn geschiedenis valt de prijs overigens nog mee. De NSX staat voor 99.500 Britse ponden te koop.25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Jenson Button? Jenson Butthead zul je bedoelen. Je moet toch wel gek zijn als je als multimiljonair zo’n prachtige NSX te koop zet.
@Edge: ik begrijp het ook niet
@Edge: ook al ben je multi-miljonair, dan nog kun je spullen verkopen als je er niets mee doet.

Misschien reed hij er te weinig of nooit meer mee.

We lopen hier altijd te zeuren dat het zonde is als (speciale) auto’s nooit buitenkomen dus wat willen we dan? Nu kan hij misschien naar een liefhebber die er wel mee rijdt.
Deze hoef ik niet, zou alleen het pre face lift model met de klapkoplampen willen. Veel mooier.
@cpp1: precies! Klappers of niets!
@cpp1: ik hoef deze wel, maar die met de klapkoplampen is zeker ook smullen.
Je hoeft hem ook niet! Ik vind hem prachtig en met historie. Jammer voor de linksgestuurde landen. Ik zou deze prachtige NSX graag eens willen sturen.
Tip 1 voor als je voor de advertentie foto’s van je auto maakt: Zorg voor een rustige achtergrond…

Tip 2: Probeer balans te vinden. Een kerkhof mag dan wel de ideale achtergrond lijken, maar straalt wellicht nét iets teveel rust uit.
@moveyourmind: de meeste NSX-eigenaren schijnen daar wel te liggen.
@willeme: die zijn dan geen eigenaar meer als ze daar liggen.
@erik2907: als de auto nog steeds op hun naam staan dan zijn ze nog steeds eigenaar 😛
@yzord: ‘Hier ligt de eigenaar van een NSX…
De Honda en zijn geld hield hij lekker zelf en de erfgenamen kregen niks…’
@willeme: ben je gehackt door lincoln?
@moveyourmind: ze proberen deze NSX weg te zetten als een grafbak. Een schande is het!
Doe maar een pre facelift exemplaar met opklap lampen
Gaaf man. Meteen een lekkere uitbouw erop en fatsoenlijke velgen. Misschien een mooie striping erop…
@davelepeef: neeeeeeee. Nee. Nee. Nee. Neeeeeeee.
Neem er dan een die al eens onder handen is genomen en bouw die dan om.
@munchburg: nee, ombouwen altijd vanaf een solide basis, anders weet je nooit wat je tegenkomt. Heb vroeger twee omgebouwden gekocht, die zijn allebei in onderdelen verkocht en/of naar de sloop gegaan. Daarna één prachtexemplaar echt fantastisch omgebouwd, neon, stereo – alles. Die is helaas afgebrand, slechte isolatie van de turbo :'(. Met verzekeringsgeld weer een topper gekocht, die om laten bouwen voor circuitwerk. Na 2 jaar flink gecrasht, zo goed sturen ze echt niet. Weer één op de sloop dus. Daarna maar gestopt met NSX ‘en.
ik heb liever de nsx-r in het wit hahah
Ja ik wil!
Als ik het stuk in de advertentie goed lees, dan is Button nooit eigenaar geweest maar mocht hij de auto van Honda UK gebruiken als hij in Engeland was.
Wie een NSX vergeet is toch wel een echt koekenbakker.
@ikleesookoverautos: serieus? Nice, dan ben ik een koekenbakker ;). Een blauwe coupe, postfacelift en met een handbak. Potjandrie, die zou ik graag voor de deur hebben staan :-).
Bestaat er een conversie naar stuur aan de goede zijde voor?
Jammer voor @jaapiyo dat deze zo’n epische front-overhang heeft

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).