Koop de Rubystone Red Carrera GT van Salomondrin

Auteur: , 51 Reacties

Buitenkansje.

De Porsche Carrera GT is objectief gezien een van de meest fabeltastische auto’s ooit. De looks, de ronduit geniaal jankende atmosferische V10 in het achteronder en het feit dat ‘ie je vermoordt als je niet oplet dragen allemaal mee aan de beleving en de legende van de auto. Enige nadeel: er zijn er maar 1.270 gemaakt en de meeste exemplaren zijn uitgevoerd in GT Silver metallic of Seal Grey. En laten we eerlijk zijn, beide kleuren noemen we in de volksmond gewoon leasegrijs.

Dat wil je uiteraard niet op zo’n hypercar. Die mening was in ieder geval ook Alejandro Salomondrin toegedaan. De voormalig gangbanger van de Cupgang (fitties!) koos ervoor om zijn grijze Carrera GT een ander kleurtje te geven. Eerst door deze in een plastic wrapper te steken, maar later door ‘m echt over te laten spuiten. Respect. De Youtubende autofanaat besloot zich niet in te houden en koos voor het opvallende Rubystone Red, onder Porsche-liefhebbers beter bekend als ‘de kleur van de 964 RS‘ (ondanks dat die ook in andere kleuren leverbaar was).

Niet alleen het exterieur is van kleur verschoten, ook het interieur en de motorruimte werden aangepakt. Details op de stoelen, het dash en de pookknop reflecteren de kleur van de buitenkant. Porsche heeft overigens niet zelf de werkzaamheden verricht, want dat is gedaan door Galpin Auto Sports, bekend van de latere Pimp my Ride seizoenen.

De auto is inmiddels een internet-held geworden en stond in 2017 zelfs te shinen op de beursvloer van de Los Angeles Autoshow, maar Alejandro wil er nu kennelijk toch vanaf. Tsja, je moet ook elke keer weer op zoek naar nieuwe content als Youtuber en er kan niet elke dag een McLaren Senna affikken. De prijs bedraagt 675.000 Dollar en dat is aan de lage kant van marktconform.

UPDATE: Hij doet al zijn mid-engine ‘sportauto’s’ weg vanwege de traumatische en vurige ervaringen met de Senna, wat ook te horen/zien is in onderstaande video.

Bedankt Stephan voor de tip!51 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Echt iets voor GTA, zo’n knalroze Porsche
Hij deed al zijn ‘sportauto’s’ weg vanwege traumatische ervaringen met de Senna. Op zich begrijpelijk, ware het niet dat het doodzonde is. ‘In due corse’ gaan we zijn 720S en GT2 RS ook vinden op het internet.
@720s: dus dat. Je was me net voor :-)
@720s: Waar gaat hij zich met zijn kanaal op focussen als de bijzondere auto’s weg zijn? Ik kijk het al een tijd niet meer, maar dit was neem ik aan nog steeds waar zijn kanaal om draait?
@kapitein: ach zijn kanaal is de laatste tijd alleen maar lifestyle als die uberhaupt wat upload. Hij heeft ook nog zo’n kook/bak kanaal waar die vrij veel aandacht aan besteedt. Bovendien gaat het hem niet meer om het geld, dus wat dat betreft kan hij zijn kanaal inderdaad beter opdoeken.
@kapitein: Op het begin was het inderdaad sterk auto gerelateerd. Tegenwoordig is het meer een soort vlog geworden met toevallig een paar mooie auto’s.
@720s: hij heeft alleen inmiddels weer één of andere Aston Martin aangeschaft, zo’n nieuw ding. Middenmotoren zijn eng, motor voorin is goed. Aldus deze joetoebert.
@el-loco: ik mag er natuurlijk niet over oordelen maar het klinkt als een legitieme manier om beloftes te breken. Hij heeft volgens mij meerdere malen gezegd dat de Carrera GT nooit weg zou gaan, maar goed, hij heeft ook na een veel te korte tijd zijn Pagani Huayra en Porsche 918 weggedaan. Beetje spelen met gevoelens en anders denken en ineens denken je kijkertjes wel: ach gossie, arme in LA gevestigde multimiljonair, je zei dat je hem niet ging verkopen maar dit is een legitieme reden.

Hij beschrijft als geen ander met de realiteit hoe een kanaal kan veranderen. Wat begint als een ietwat spontaan grappige vent die gave filmpjes met zijn auto’s maakt, verandert naar iemand die bijna nooit meer in snelle auto’s rijdt en wanneer hij bij zijn maandelijkse quotum een keer een brand meemaakt (die hij overigens op tijd door had en er verdacht rustig onder bleef voor een ‘traumatische ervaring’), is hij ineens doodsbang. Ik begrijp hem niet helemaal, maar goed, ik heb geen meerdere hypercars in mijn garage staan.
@720s: zijn GT2RS heeft ie allang verkocht. Paar dagen na aflevering al. Maar idd de 720s staat ook te koop evenals zijn Lamborghini huracan performante
Als ik het goed heb begrepen doet hij ze weg uit angst… Hij durfde aanvankelijk niet meer in een sport/super/hypercar meer te rijden…
@rednasnamsob: Klopt, zijn McLaren Senna was tijdens het rijden in de brand gevlogen. Vandaar de angst.
@cayman981gt4: wat een aansteller.
@autodidact: enge narcist die gozer, kijk er niet van op als ze die senna gewoon in de fik gestoken hebben, conten of poen nodig je weet het niet maar ik vind die gozer vager dan vaag
@thierryvth: iemand gaat ook echt een Senna van ruim 1 miljoen in de fik steken voor kijkers op youtubers. Tuurlijk, dat zal het zijn!
@autodidact: Ik kan best geloven dat je van zo’n incident best een mentale tik kan krijgen
@dakarbemo: mijn ‘aandachtsh**r’ alarm gaat af bij het horen van dit soort verhalen. Paar views extra door dat gemekker. Binnenkort gaat-ie vast weer wat spullen terugkopen ‘omdat hij toch niet zonder kan, zijn angsten heeft overwonnen en weer helemaal terug is, sterker dan ooit’ #strong#heavystuff#armekerel#imonfire#enz.enz.enz.
@autodidact: Daar is hij al mee bezig. In een van zijn nieuwere videos raakt hij helemaal emotioneel dat hij in een aston dbs gas durft te geven. Je zou bijna medelijden krijgen
@carfreakjim: waar kan ik een inzamelingsactie starten….?
@cayman981gt4: zou lachen zijn als ie straks in een toyota prius rijd en dat die danvervolgens in de fik vliegt
Ik weet niet hoor, maar dit ding is ondertussen ook al weer 15 jaar oud. Laat maar zitten.
@alcantara: hey. Bijna bet zo oud als jij!
@pa045: Met het verschil dat ik toch zeker 80 jaar mee moet gaan, itt een auto waar na 15 jaar het beste wel vanaf is.
@alcantara: het moment dat jij van de borst af gehaald werd, was het moment dat voor jou ook het beste eraf was. Succes met de rest van jouw jaren!
@pa045: adie wa Alcantara
Ik vind dit echt goed gelukt, hele mooie kleur zo. Alleen het randje om de uitlaat is jammer.
Bizar dat hij alles verkoopt na 1 ervaring in de Senna..
@ghost: ja vind ik ook bizar, maar hij zal wel aant denken zijn gezet. Paul Walker had deze mogelijkheid niet
@pindakoning: Klein verschilletje: Roger Rodas en Paul Walker reden volgens politieonderzoek tussen de 80mph (130km/u) en 93mph (150km/u) op een weg waar je 45mph (80km/u) mocht. Volgens het rapport van de lijkschouwer reden ze zelfs harder dan 100mph. Dat deden ze in een Carrera GT met slechte, oude banden. Rodas verloor de controle over het stuur, knalde tegen een stoeprand en vervolgens tegen een boom. Als die zich aan de snelheid hadden gehouden en fatsoenlijke banden onder hun Carrera GT hadden liggen, was die crash waarschijnlijk nooit gebeurd.
@pindakoning: daar heb je wel een punt idd..
Vraag me af wat dit op een veiling zou opbrengen t.o.v. originele.
Alleen is het natuurlijk Sternrubin.
@galverink: dat is de Duitse naam voor dezelfde kleur. Wel een beetje verwarrend idd want je hebt ook nog ruby red (rubinrot).
Lelijk roze is niet mooi! En in mooi roze is deze auto waarschijnlijk nog steeds lelijk.
Heerlijk dik!
Mooie techniek onder de kap maar die kleur vind ik net als de meeste best wel vies roze
Als dit de originele kleur is dan wil ik hem. Ik had hem te koop zien staan maar dacht dat het een wrap was. Een cgt mag natuurlijk altijd.
@rolov: Nee, dit is niet de originele kleur. Zoals in het artikel staat was dit origineel een grijze auto, maar is hij later door Galpin Auto Sports in deze kleur gespoten.
Ik zou na aankoop wel even de bandjes wisselen, voordat ik er serieus mee zou gaan rijden.
@gandini: Zijn dacht ik vers rubber en nieuwe koppeling
Ik vindt hem erg geslaagd en qua prijs is het een ‘koopje’. Zelf had ik liever gehad dat Porsche de spuitbeurt had gedaan. Dit puur voor de waarde.
Alfa Giulia Nuova paars, oftewel prugno kijk maar :
https://goo.gl/images/zsv6KQ
@desjonnies: mooi autootje
Ondertussen een tijd terug waren z’n youtube video’s echt wel tof.
Nu al enige tijd afgehaakt, want kon die vlog shit niet meer aan.
Later nog een enkele poging gedaan, maar filmpjes afkijken lukte me niet.

Egotrippende vent die elke auto nooit weg doet en een maand later verkoopt.
Veel te gave auto voor zo’n ettervlogger, punt uit.
@cortinaracing: vloggen is maar een hobby voor hem. Hij is een succesvolle zakenman
Deze auto klinkt zo ontiegelijk mooi als je het gaspedaal intrapt… Brrrrrrr
Dat mensen echt serieus denken dat deze ervaring traumatisch is geweest…. als je zo snel een trauma oploopt dan zit er iets niet goed in je bovenkamer. Ohhh wacht! Dat zit er bij hem sowieso niet.

Trauma…… alsjeblieft zeg! Daar was in zijn video toen het gebeurde helemaal niks van te merken. ;)
brr! Mag een gele ook?
Was een ontiegelijk gave Porsche ooit, maar man… iets anders dan een zuurstok had toch wel mogelijk geweest?
“Traumatische ervaring” #proest
Eerst in filmpje uitleg gegeven dat hij rook zag, toen de auto aan de kant heeft gezet, en daarna kwamen pas vlammen toen meneer uitgestapt was… Vervolgens op z’n dode gemakje van een afstand alles filmen. En dat is “traumatisch”? My ass.. Alles voor de clicks op YouTube.

Ik ben afgehaakt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).