Koop deze autostoeltjes niet als je van je kind houdt

Auteur: , 44 Reacties

Ze zijn niet zo veilig als je zou willen.

Koop deze autostoeltjes niet als je van je kind houdt

Een wat minder sexy onderwerp, maar zeker niet onbelangrijk. Bij de komst van een kind of kinderen is het ook van belang om de juiste spullen in huis te halen. In het geval van vervoer heb je een autozitje nodig. De keuze is reuze, wat moet je nu kopen?

We weten allemaal wat een sperdifferentieel is en doet, we weten de topsnelheid van onze auto’s uit het hoofd en welke olie in het blok moet. Op de vraag welk autostoeltje geschikt is beginnen wenkbrauwen te fronsen. Weet ik veel! Zal ongetwijfeld een veelvoorkomende gedachte zijn.

Het scheelt in elk geval om de troep te filteren van het goede spul. Wat dat betreft heeft de Nederlandse Consumentenbond vandaag een advies uit de deur gedaan. Ze raden een stoeltje van het merk Chicco af en ook de ‘Babystyle Oyster’ komt niet door de test. Bij een Chicco zou het kruisbandje van het stoeltje los kunnen schieten. In dat geval praten we niet meer over een kinderzitje, maar over een katapult. In het geval van een incident kan de baby gelanceerd worden in de auto. Niet aan te raden voor de gezondheid van de kleine. De fabrikant heeft gereageerd door vervangende gespjes aan te bieden aan klanten.

Bij de Babystyle Oyster speelt een vergelijkbaar probleem. Ook hier sprake van niet geplande lanceringen tijdens een botsproef. In dit geval kwam de complete stoel met kind en al los. Deze laatstgenoemde autostoel is niet direct in Nederland te koop, toch achtte de Consumentenbond het nodig een waarschuwing af te geven.44 reacties

vroeger zat er een metalen stang voor, zal allemaal wel meevallen tegenwoordig,
Goed dat ze dit soort dingen testen hoor, maar het grootste gevaar zit in het verkeerde gebruik. Dikke kleding, niet strak genoeg vast zetten of domweg de gordel verkeerd doen gebeurd veel te veel. Iets wat met isofix minder voorkomt, en dat is dus ook verplicht voor nieuwe kinderzitjes. Helaas hebben heel veel auto’s van 10 tot 15 jaar dat niet, terwijl het al veel langer verplicht was in de vs.
@lekbak: Juist, en de gladde (winter) jasjes
Die van Recaro kwamen ook niet zo heel goed uit de test. Zou er eentje kopen toen mijn dochter geboren werd, maar na zo’n test gekozen voor één van de veiligere…
Gewoon net als vroeger, lekker over de hoedenplank laten kruipen.
@Hubert: los in de kattebak hoppa
@Hubert: Hier in India stapelt men de kinderen gewoon op de tank van de motor. Zelfs babies van een paar weken, deze krijgen vaak wel een kussentje eronder.
@hfdude: En het lijkt nou niet alsof er een gebrek aan mensen is in India, dus blijkbaar overleven ze het nog ook.
@vondick: exactly my point. Wij willen alles uitsluiten en voorkomen. Maar soms is het lot niet te ontwijken.
Gewoon een maxicosi kopen. Ik ken het bedrijf zijdelings en die zijn echt bezig met veiligheid (waar je wel flink voor mag betalen).
Maar eerlijk is eerlijk. Wie heeft er ooit (net als ik) de extra airbags voor de achterbank aangevinkt in de optielijst ten koste van (grotere) lichtmetalen velgen. De meeste mensen kiezen dan toch voor de show.
@bakboord1: maxi-cosi is echt niet het enige goede merk. Het belangrijkste is dat je ze niet bij de action, Kruidvat of de Lidl haalt en je een beetje onderzoek doet.
@lekbak: Inderdaad. Zelf gekozen voor de Cybex Cloud Z voor de tweeling die we over 14 weken verwachten. Voordeel van deze stoel is dat je hem buiten de auto plat kan leggen, de baby er dus langer in kan laten liggen en dus minder vaak of geen bak nodig hebt. Ik denk dat deze weinig onderdoet voor Maxi Cosi en misschien zelfs wel beter is. Ben zelf ook vaak met Dorel in contact geweest zakelijk en weet dat hun spul goed is.
@jeroen83: precies. Een beetje onderzoek doen en hier echt niet op besparen. Cybex en Maxi Cosi zijn gewoon de MB en BMW onder de stoeltjes. Tüv getest, alle keuringen gehaald, het zou verkeerde bezuiniging zijn het anders te doen
@lekbak: wat de Lidl betreft zou ik niet te snel oordelen. Lidl is Duits en de stoeltjes die ze daar hebben, hebben ten allen tijde de zeer strenge Tüv-keuring doorstaan.
@maussieknip: ik zou daar maar niet teveel op vertrouwen. Ze zullen vast voldoen aan de minimale eisen ja. Verder is die tuv sticker vooral marketing.
@bakboord1: Wij hebben nuna. Die komt nog beter uit de testen dan maxi cosi.
@sudsprint: wij hebben ook een Nuna en een Cybex, moet je wel teleurstellen, de Nuna kwam er niet zo goed van af in de crashtest van de ADAC. Dat is de enige organisatie waar ik volste vertrouwen in heb.

Ze laten gewoon fysiek crashtests uitvoeren met dummies erin…. Google het maar, staat ook op YouTube
@bakboord1: De airbags achteraan zouden net onveiliger zijn met kinderen in kinderstoelen. Volgens mijn autoverkoper.
Met tiewraps en ducttape kom je ook een heel eind.
@bertorelli: vergeet de hamer en wd40 niet.
Gratis tip voor jonge vaders: Recaro kinderzitje met ingebouwde speakers en audio aansluiting. Ideaal! MP3 spelertje eraan en je hoeft zelf die K3 ellende niet te horen…
@svenska_aeroplan_ab: als je ze nou leert om zichzelf te vermaken i.p.v. ze bezig te houden met elektrische troep heb je nog kans dat ze later iets nuttigs kunnen…
@lekbak: Heb jij muziek aan in de auto? Of is dat alleen voor achtergestelde untermenschen?
@svenska_aeroplan_ab: ik heb geen muziek in de auto want m’n radio doet ’t niet.. elektronisch puzzeltje.
@svenska_aeroplan_ab: ik zet geen muziek op als de kinderen in de auto zitten. Dan worden er spelletjes gespeeld en gesprekjes gevoerd. De kinderen zitten de hele tijd te lullen over wat ze zien, en stellen daar vragen over. En dat is gewoon veel beter dan een kinderliedje opzetten om ze zoet te houden.
@lekbak: Ik zet hewoon mijn eigen muziek op, leren ze wat van..
@kle500: same here. Mn dochtertje gaat dan lekker airdrummen en mn zoontje speelt dan de airguitar.
Dragonforce is overduidelijk de favoriet bij hen.

Niks niet geen K3 in de auto, daar dansen we wel op voor de tv (heb ik ook wat om naar te kijken).
@kle500: juist!
@lekbak: ik zet geen muziek op als de kinderen in de auto zitten. Dan worden er spelletjes gespeeld en gesprekjes gevoerd.

Ik weet niet wat voor wonder kinderen jij hebt maar die van mij kwamen niet verder dan ppprrr of wheeeeee toen ze nog in de maxicosi lagen, het enige spelletje wat wij konden doen is wie de poepluier mocht vervangen ( en dat spelletje was met mijn vrouw)
@haaren: kinderstoeltjes gaan verder dan de “maxi-cosi” hè (wat trouwens een merk is wat ook grotere zitjes verkoopt). En ja, onze dochter van drie kan zich bovengemiddeld goed vermaken zonder elektronische meuk, omdat wij dat niet gebruiken. Zijn ze veel jonger dan heeft muziek ook geen toegevoegde waarde, en al helemaal K3 niet.
Gedverdemme wat lelijk!
Gewoon recaro’s natuurlijk!
@dutchdriftking: dat dacht ik ook maar die komen niet zo goed uit de test.
Als je dan toch serieus geld uit gaat geven kom je bij Cybex uit.
@dutchdriftking: Recaro is geen babystoel fabrikant , zoals een maxicossi geen sport stoelen maakt…..ze komen er idd slecht van af.
Die muk hebb’m!
Aliexpres
Geen kinderen nemen, dat is het allerveiligst.
@monsieurleloure: ook beter voor het milieu 😄
Geen sex. Dat is nog veiliger.
@blackeye: nou, dan worden de frustraties wellicht gebotvierd in het verkeer. Dat is ook niet echt veilig.
Ik had er 1 van maxi cosie zijn ze allebei inmiddels alweer even uit. Ik heb er geen klachten over gehad
Nu de kinderen groot zijn kan ik een auto met Isofix betalen…
Junior zit al z’n hele jonge leven in Cybex-zitjes. Die hebben een van de hoogste veiligheidsratings op de markt.
Hebben een Recaro Guardia. Deze kwam in de Duitse Consumentenbond wèl goed uit de test qua veiligheid. Verder is het wel een aardig stoeltje maar niks geen bijzondere features (verstellen, draaien etc)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).