Koop deze Porsche 993 voor een prikkie

Auteur: , 35 Reacties

KOOOOOP DAN!!1!

Ah, de Porsche 993. Volgens velen is het de mooiste en beste 911 die Porsche ooit gemaakt heeft. Ooit dacht ik er ook zo over, maar nu niet meer. Doe mij maar een G-Model (rijtest). Desalniettemin: als ik de laatste der luchtgekoelde Mohikanen zo zie, word ik er behoorlijk hebberig van. Als dat voor jou ook geldt, hebben we goed nieuws voor je. De auto staat namelijk te veil bij het onvolprezen BVA Auctions.

Het betreft een exemplaar dat afkomstig is uit Zwitserland. Het exterieur is zilver (polarsilbermetallic, tikkie saai, maar de auto kan het hebben) en in het interieur vind je blauw leder terug. Dat laatste maakt al veel goed, want zilver over zwart zou behoorlijk saai zijn. De auto is op kenteken gezet op 1 januari 1995 en staat volgens de bijgeleverde informatie nog in zijn eerste lak. Swaaaaag. De zescilinder boxer in het achteronder heeft er een dikke 139.000 kilometers opzitten. Niet weinig, maar als het goed is zit er nog wel wat leven in de motor. Plus als je dit getal omrekent naar een jaarlijks kilometrage moet je concluderen dat de kilometerstand is teruggedraaid dat de ‘sportwagen voor elke dag’ niet dagelijk is ingezet voor noest woon-werkverkeer.

Tot zover dus veel goede dingen. En er zit naar verluidt ook veel documentatie bij. Zijn er dan ook nog nadelen? Nou ja, het is wel een Carrera 4. In Zwitserland is dat natuurlijk handig, maar de echte puristische RWD-beleving moet je dus ontberen. Gelukkig is de eerste eigenaar wel zo slim geweest de handbak te speccen in plaats van de destijds nog plezier vretende automaat. Ander nadeel: daar het een veiling betreft zal je alle andere bieders van je af moeten schudden. Het huidige hoogste bod staat op 32.145 Euro. Dat mag nog wel een onsje meer worden. Behalve als je nu het hoogste bod in handen hebt, natuurlijk. Check de plethora aan pica’s, in de gallery!35 reacties

Met deze titel is het net alsof het een buitenkans betreft. Gewoon een veiling die dus op het laatst naar ongeveer de marktwaarde schiet.
@subaru555: eens! gaat naar de 50k als je niet oppast
@p993: € 49.945,- is het eindbod. Je zat er niet ver naast.
@subaru555: Dus jij wou zeggen dat je nog daadwerkelijk denkt dat de inhoud overeen komt met de titel……….
Hoezo koopje? De veilig loopt nog 5 dagen…..
@Rob: bva is waarschijnlijk een nieuwe sponsor
Ford Focus RS, Porsche 996 Carrera4.. BVA sponsoring?

OT: prachtige wagen, maar graag of een Carrera 2 of 4S.
Als ‘tie een Zwitserse registratie heeft, komen er nog wel BTW én invoerrechten bij. Samen zo’n 30%…..
@arnault16: het wordt nog erger. Over de veiling zelf komen al de veilingkosten heen, + btw, want het betreft een zakelijke transactie dus de veilingprijs is ex btw.

Zo betaalt de koper dus straks twéé keer btw over dezelfde aankoop. Wat een geweldig belastingklimaat hebben we hier toch.
@RRRobert: je betaald altijd maar één keer BTW als consument. Daarbij hoef je bij de invoer geen BTW te betalen binnen de EU, dat wordt in het land van herkomst geïnd. In dit geval wordt de BTW bij een NL koper door BVA geïnd en afgedragen aan de belastingdienst. Alleen BPM op basis van historische afschrijvingstabel dus dat valt in dit geval ook mee.
@f31bmw320d: sterker nog, die BPM bedraagt nul Euro. De afschrijvingstabel bereikt na 17,5 jaar namelijk 100%.
Vind het maar een lelijk ding. Kleurstelling binnen en buiten is ook afschuwelijk… smaken verschillen… Succes met bieden!
Zeer suggestieve titel AB… Die prijs stijgt gewoon naar marktwaarde, zorgt BVA ook wel voor met eigen accounts waardoor het lijkt dat er gebiedt wordt.
@maxidyne: gebiedt!? Tijd voor wiekent?
@gulli: hehehe! Geboden… lange week achter de rug.
964, 993 vind ik allemaal teveel gehyped. Alsof alles vroeger beter was. Als ik deze auto zie denk ik “wat een oude meuk” geef mij maar een nieuwe.
@bartsmit: laatst een 930 Turbo voorbij zien komen op de autobahn, dat vind ik toch veel begeerlijker dan een nieuwe!
@thijsj: 930?
@bartsmit: ieder zn ding, hè?!
Naar mijn mening zeker niet de mooiste 911. Van achter en van opzij ziet hij er meer dan goed uit, maar de voorkant lijkt nét niet helemaal bij de rest te matchen, alsof de neus in een ander tijdperk ontworpen is dan de rest van de auto.

Maar hij heeft geluk nog wel dat sexy ouderwetse regengootje. Samen met de Citroën DS één van de weinige auto’s waar zo’n regengootje echt mooi staat.
Zat maar te wachten wanneer komt het… in de kreukels gelegen, van een oude mafioso geweest, gebruikt in een fotoshoot van Brazzers, interieur waar een roze verfbom is afgegaan, maar niets van dit alles. Gewoon een veiling. Mooie auto, maar een beetje een hoog komkommer nieuws gehalte. Tijd om de deur dicht te gooien en bier te gaan drinken. Proost heren.
Merkwaardig, die neerklapbare achterbank-rugleuninkjes. Kan iemand me daar het nut van uitleggen? Intrigerend gewoon …
@frank2b: Dan kan je de ruimte makkelijker gebruiken als bagageruimte, zonder de bekleding te beschadigen of de inhoud van de weekendtas te verfrommelen.

Of heeft de hond een mooi plekje om op te liggen zonder de bult in het midden van de bank.
@moveyourmind: Ah, duidelijk… Dank!
@moveyourmind: en in de ruimtes tussen zitting en leuning kun je klein spul aan het zicht onttrekken!
Gedateerd interieur, zou dat asap laten ‘moderniseren’. Dat stuur is knap lelijk ook. Porsche eigen, maar altijd al op gespugd, groot brok plastic, hoort er niet. Verder zal BVA er garen bij spinnen, lijkt een mooie koop, maar er komen nog flink wat kosten bij en het bieden is zeker nog vijf dagen gaand …..
@autodrome: als jij het interieur wilt gaan moderniseren vrees ik dat het geen auto voor jou is. :)
Ik snap niet wat mensen toch hebben met die oude meuk.
Doe mij maar een nieuwe met Pdk
@tfsi: ik snap niet wat iedereen met die pdk heeft. Dat wedstrijdje verpissen bij het stoplicht heb ik na 2 keer ook wel gezien. Een echte sportwagen hoort van mij een handbak te hebben. Dat gebral van ik heb de snelste vind ik niet zo interessant.😁
Kan iemand mij vertellen hoeveel de kosten van zo’n veiling zijn? Hoor hier veel mensen praten over veilingkosten van bijv bva. Laten we een fictieve auto pakken als voorbeeld van 10.000€
@sanjo120: ik verwacht zeker tien procent oid
Over het uiterlijk kun je van mening verschillen, maar kwalitatief wel de beste Porsche ooit.
Van voor dat de boekhouders het overnamen.
Vreselijk stuur, zeldzaam lelijk interieur. Ziet er oud en versleten uit. Deze platgemopte volkswagen kever wekt bij mij weinig enthousiasme op.
Totdat je er zelf eens mee heb gestoeid.
Uiterlijk is maar uiterlijk. Porsche is een automerk dat auto’s en sportwagens maakt die meer doen dan alleen maar rijden. Het is een atractie met ….. veel tractie!

Zilver is ook niet mijn lak, maar voor een echte 911 maak ik graag daar een uitzondering voor. Er bestaan immer ook vakmensen die auto’s over kunnen spuiten, dus doei matching numbers.
De 993 met dat heerlijke 6 cilinder boxer torretje achterin is een heilige graal. Ok, een 991 met een watergekoelde 3.8 liter (gt3) achterin is ook leuk.

Die 32 mijers bij de veiling is voor een 993 niet veel. Ik verwacht dat ie voor een kleine 39k wordt afgehamerd. Ik wens de nieuwe eigenaar veel plezier met de verzamel 993.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).