Koop deze zespits Volvo S60 Polestar op Marktplaats

Auteur: , 64 Reacties

350 svelte pk's, bror!

Tegenwoordig krijg je als je een S60 Polestar bestelt bij de dealer een laffe vierpitter onder de kap. Volvo maakt immers niks anders meer dan 2.0 liter grote vierpitters. In Polestar-trim heeft die auto een gezonde 367 pk, maar desalniettemin voelt het niet goed, zo weinig potten in het vooronder.

Vooral niet omdat je enige tijd geleden nog een blubberdikke zes-in-lijn kreeg in dezelfde auto (rijtest). Die auto was zwaarder, had iets minder pk’s, stootte op papier een stuk meer uit en was daardoor flink duurder dan de huidige S60 Polestar. Maar toch hoef je geen enkele liefhebber uit te leggen dat dit de versie is die je wil hebben.

Gelukkig kan dat nog, mits je tweedehands shopt. Voordeel daarvan is dat je niet de nieuwprijs van een kleine ton hoeft te betalen. Dit exemplaar op Marktplaats uit 2015 kost namelijk maar 67.900 Euro, dus in twee jaar heeft ‘ie zo’n derde deel van zijn waarde afgeschreven.

De auto is prettig uitgevoerd met de juiste kleur, 20″ pornojetsers en verschillende Lines met extra luxe. Omdat het een Volvo is, heb je ook dingen als SIPS, WHIPS en een TRITS airbags, zodat je met een gerust hart achter het stuur plaats kan nemen. Volgens de verkoper is het een van vijf exemplaren in Nederland, dus als je fan bent van speciale snelle Zweden is dit misschien wel een puike optie voor je.64 reacties

Als ik het geld had… Ik ben hier wel fan van hoor!
@rutger97: de dealer in ede heeft een nieuwe voor €62.500
@luuktb: maar dat is dan waarschijnlijk geen 6 pitter
@rutger97: Ik had nog enigszins in je verhaal kunnen komen, tot ik zag dat je nota bene een Volkswagen op je profielfoto hebt staan. Huh?
@piebepost: huh…. Jij ziet meerdan mij blijkbaar. Rijd op dit moment geen vw. En heb geen profielfoto? Is de opticien een optie voor je?
@rutger97: Rustâââgh. Gewoon de verkeerde reactie gequoted.
@piebepost: haha had al zo’n vermoeden… Mijn aanbeveling rond de opticien blijft staan ;)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Heerlijke bak hoor! En in de enige juiste kleur voor een Polestar imo
@2wheeler: ook een manier om bovenaan in de comments te komen…
@e550: waar heb je het over? Hij vraagt iets en ik geef antwoord. Ben je nieuw hier?
@e550: oh, @jaapiyo heeft mijn reactie aangepast denk ik. Hij vroeg of het geen AWD was, ik reageerde in het eerste gedeelte van mijn reactie hierop. Maar dat zie je nu niet meer.
Het kan mij niet bekoren. Ik vind Volvo zo’n merk voor van die burgerlijke types, dokters en artsen, introverte ballen en soortgelijke dagjesmensen. Ik zou er na drugs en drank ook niks sportief in kunnen vinden.
@ghost: ik vind er ook totaal niks spannends aan. Voor dat geld zou ik heel wat mooiers halen. Ik moet wel toegeven dat ik zeer gecharmeerd ben van die nieuwe Volvo station.
@ghost: een Cayenne Techart lijkt me wel wat voor jou. Lekker met je voetbalmaatjes naar pitbull luisteren al rijdend door de McDrive. Cool joh.
@str8six: Haha voetbal, daar heb ik niks mee? De tijd dat ik naar McDonald’s ging ligt ook ver achter mij. Sorry man, je zal toch een betere inschatting moeten maken, oh nee wacht wat zeg ik? Je kent mij totaal niet.
@ghost: Maar jij kent wel de mensen die een Polestar kopen?
@ghost: ik moet je teleurstellen; burgerlijk mwa, valt tegen… ik ben wel hobby gynaecoloog, maar nog in opleiding ;-) … introvert? Nee, ik schreeuw er meestal op los! Drugs en drank? Die tienertijd ligt achter me, dus dat heeft me niet geholpen… nu een dertiger op zijn junior midlifecrisis?


Nee, het leven is een keuze. Soms ook de auto… zoals altijd verandert je leven… gelukkig ook je autokeuze!

Oja, spoiler-alert; m’n vrouw rijdt een Saab… nu niet teveel doorgaan met die vooroordelen dan hè!
@v60germany: “Hobby gynaecoloog in opleiding”, da’s een aparte manier om te vertellen dat jij en je vriendin sinds kort fisten
@Edge: mwa, het blijft bij de boel goed inspecteren met de instrumenten wat je ervoor hebt… de term; stukadoor met sierpleister expertise vond ik wat vergezocht namelijk
@Edge: kweet niet wat jouw vriendin je vertelt na een bezoekje aan d’r gynaecoloog….
@v60germany: alinea 2 volledig mee eens! Alles kan veranderen, misschien rijd ik over 10 jaar wel een v60, who knows.

Alinea 3: Saab?! Mmm, met sportief pookje?
@ghost: “dokters en artsen” rijden inmiddels elektrisch of een Youngtimer. Dat zijn ondernemers met een BV…
Weet ik uit eigen ervaring;-)
@ghost: Een Volvo burgerlijk en voor introverte ballen (wat dat dan maar moge zijn) noemen kan maar dan zelf een VW op je Profielfoto?
Kan het interieur van Volvo’s maar niet waarderen, zo braaf (saai). Voor een auto die zoveel potentie uitstraalt voor een Volvo zou je toch wel wat gewaagder verwachten.
Gaaf apparaat! Kleur moet wel je ding zijn…
Heerlijke wagen! RIP 5 en 6 pitters van Volvo.
Interieur is gewoon om te janken. Man man man..
De 4-cylinder mag dan minder cool zijn, het schijnt wel een veel betere auto te zijn. Vooral versnellingsbak, stuurinrichting en ophanging, dat was bij de 1e generatie Polestar nog niet echt top.
@veloce: Viola en voor minder 😉https://www.henkscholten.nl/nieuw-op-voorraad/volvo/v60/polestar-t6-367pk-aut8-awd-uniek_nieuw_onbekend/benzine/152459
@veloce: Klopt! Maar toch de liever deze dan de oude. Die oude klinkt zo veel beter. Fijnere vermogen opbouw. Dat de rest hem wat trager maakt neem ik voor lief. Je hebt echt meer beleving in deze dan de 4pitter.
Hij komt altijd zo matig uit diverse reviews uit binnen en buitenland.
Voor dat geld (ook nieuw) zou ik wel betere opties aan alternatieve auto’s kunnen verzinnen. Dit is meer voor de Volvo-adepten, verplassen in een pk-verpakking.

Anderzijds, wel exclusief, mocht je inspiratieloos zijn. De S60 is nogal erg braaf en saai vormgegeven. Maar dan wel de V60 en dan geen S60 graag.
Zolangzamerhand zou een overzicht met 6 pitters wel fijn zijn, onder de 100k dan. Zijn er niet veel meer.
Maar 68k??? Voor een volvo in een hondslelijke kleur? Nee dankje! Voor dat geld koop je een prachtige Granturismo in een mooie kleur met meer pk ’s
@maarten020: iets met appels en peren. Nieuwprijs is 2/2,5x zo hoog? Gran turismo is minder betrouwbaar. (Veel) ouder, (veel) hogere onderhoudskosten.
@kritisch: appels & peren? Je hebt helemaal gelijk. De Volvo is dodelijk saai, de Maserati 1 brok emotie. .
@maarten020: Dat vind jij. Mag een ander een eigen mening hebben of keuze maken?
Hypothetisch lullen is makkelijk. Ik durf te wedden, dat wanneer iemand met een S60 als deze naast jou parkeert, dat jij niet op de beste man afstapt om jouw “feiten” te verkondigen…(en dan ga ik er gemakshalve van uit dat je een auto hebt)
@maarten020: emotie is huilen om de rekening van je onderhoudsbeurt…
@v60germany: huilen is wat er gebeurd als je van een afstand naar je wagenpark kijkt en ziet dat jij volvo rijdt en je vriendin een gaab.
@maarten020: klop jezelf even op je borst vriend

Nee, met een elektrische Audi in Golf-verpakking stelen we de show. What a bummer…
@v60germany: whaha…prikkelbaar hoor. Ik heb nooit gezegd dat ik de show steel met mijn audi.vind het wel een fijne auto
Ik ben dan wel benieuwd waarom iemand deze weer weg doet en wat er in voor de plaats komt
Waar is kennone?
@room850: Hier!! Ben overtuigd dat je deze liever wilt dan de snellere 4 pitter. Maar of dit de 850R kan overtreffen??.. Moeilijk.
@room850: Alsof je met je mouw over de lamp wrijft, zo reageert onze kennone als een ware Aladin…
…en plugt hij “en passant” zoals gewoonlijk weer (zijn) 850R. (Wat een hemelse auto moet dát zijn!? NIETS kan aan een 850R tippen)
@Jetlag: klinkt als het Alfa 159 verhaal, maar dan Zweeds :-))
@v60germany: haha klopt
@Jetlag: mooier kan je het niet beschrijven😂👌🏼
Voor dat geld koop je een nieuwe Focus RS.
@focusrs1: …of een TT, of een Discovery, of 2 nieuwe Dusters dCi, of nieuwe keuken, een leuke sloep, of een…
What’s your point?
@jetlag: echt?
Ik kan het niet helpen. Die nieuwe Volvo’s vind ik best knap en goed afgewerkt. Alleen het merk. Hoe kan je Volvo uitspreken zonder aan muffe boekhouders en mottenballen te denken?
@hollow: klopt helemaal aan dat imago valt niet echt meer te schroeven. Maar als je plaats neemt achter het stuur van zo’n schip ga je wel anders denken over het imago van de muffe boekhouders en mottenballen. Veel zijn er met 200 pk gemaakt. En dat begon al in 1995. Zelfs met de oude hokken ben je nu nog steeds de koning op de snelweg. Geld trouwens ook voor het stoffige Saab
@hollow: Dat imago maak je helemaal zelf. Als volwassen man / vrouw geef je niet om wat een ander ervan vindt, als je het zelf wel lekker / mooi / goed vindt.
Ik vind dat toch zulke dome argumenten, als het gemeend is…
@jetlag: “Domme” schrijf je met twee M-en, Jet…
Best wel een mooie S60, alleen jammer van de kleur.
Prachtige auto, die S60. Ik had ‘m graag als speeltje willen bezitten, ondanks de zure reacties hier.
Enerzijds wordt er geschreeuwd om meer diversiteit op de weg, dan al die “grijze lease-sletten”, maar zodra er een stukje geplaatst wordt over andere auto, dan het geijkte, wordt er meteen gebashed…
Of het nu deze smurfblauwe Polestar is, of een Yaris GRMN, de gevestigde orde is altijd “beter”.
Gaaf, weer eens wat anders! En inderdaad een totaal ander image dan bv een Audi, BMW of Mercedes en da’s positief!🙃
Worden niet meer nieuw gemaakt.
Geweldige auto’s. Heb destijds in een V60 Polestar gereden. De 4pitter. Maar wat een geweldige auto die Polestar.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Gave auto! De enige kleur die je neemt als je een Polestar koopt.
Zal dan wel een burgerlijke bal o.i.d. zijn, maar ik vind hem heel gaaf! Ver boven mijn budget helaas 😟

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).