Waarom je een Testarossa-badge op je Fiero mag plakken

Auteur: , 18 Reacties

Voorheen hadden Fierrari-eigenaren altijd de vrees dat Ferrari langskwam om hun auto in de shredder te plempen. Maar er wordt getornd aan de beschermde merknamen van Ferrari.

Testa

En dat alles met dank aan een Duitser. Speelgoedfabrikant Kurt Hesse heeft namelijk een rechtszaak tegen Ferrari gewonnen. Kurt’s standpunt was dat Ferrari niet langer het patent heeft op de naam ‘Testarossa’, omdat het deze legendarische naam al lang niet meer gebruikt. In het verleden gebruikte Ferrari de naam voor de 250 Testa Rossa van medio jaren ’50, een racer met plaatwerk van Scaglietti. De meesten zullen de naam echter vooral kennen van het legendarische 80s-icoon (rijtest) dat de naam droeg in de hoogtijdagen van Ronald Reagan.

Dat model is geproduceerd tussen 1984 en 1996, hoewel de auto vanaf 1991 tot 1994 officieel 512 TR genoemd werd en in de laatste twee productiejaren 512 M. Hesse merkt echter fijntjes op dat 1996 alweer ruim 20 jaar achter ons ligt. de rechtbank heeft de speelgoedmaker nu in het gelijk gesteld en oordeelt dat Ferrari de merknaam Testarossa de afgelopen vijf jaar te weinig gebruikt heeft om er het alleenrecht op te kunnen eisen. Dat is hoe het werkt in de wereld van de merknamen: use it or lose it. Geluk bij een ongeluk voor Ferrari: ze kunnen nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak en een rechter omkopen met een Ferrari Testarossa. (via HLN)

Bedankt iedereen voor de tips!
Image-Credit: @autoblogger via autojunk18 reacties

Tja, Italianen zitten wel vaker te slapen als het om namen gaat; Gran Turismo (GT), Gran Turismo Iniezione (GTI), Bora, Targa, Spider/Spyder. De lijst zal nog wel veel langer zijn.
Mm, stout paardje…
De badge was niet wat in eerste instantie m’n aandacht trok op die foto…
@donvincenzo: Het waren uiteraard die schoenen rechtsonder op de foto. Wat doen die daar?
@donvincenzo: welke schoenen?
@realracing3: die bowling schoenen! Je moet wel op de details letten, anders versier je nooit zo’n meid.
Ze is dus met haar testarossa in haar ondergoed op haar bowling schoenen de woestijn in gereden. Ze dus een beetje vreemd maar wel lekker. De beste openingszin is daarom “hallo, wil jij een glaasje Rivella?” Ze zal daarop waarschijnlijk antwoorden met “ja, very nice”.
@donvincenzo: Trek jij je aandacht ?
@gebakkenei: hij trekt alleen
@donvincenzo: een ieder die om andere redenen dan het gleufdier klikte is van de mannenliefde…heel simpel.
Lekker kontje hoor! Uit de rijd dat we nog geen komkommershakes dronken en eiwitshakes namen. Toen een echt lekker kontje nog gewoon een stukje “het beste van moeder natuur” was.
@ghost: grappig dat je denkt dat je zo’n strakke kont zomaar uit het niets krijgt, zonder te fitnessen
@breakingpoint: in de tijden dat ghost 17,18,19 jaar was heeft hij toch wel wat van deze strakke kontjes voorbij zien komen bij meisjes die nog nooit in een sportfaciliteit/fitness of wat dan ook geweest waren. Gewoon puur natuur bestaat gewoon.
@ghost: met de goeie genen zeker, maar er stond toch wel een beperkte bewaartijd op, en het was een zeldzaamheid. Dankzij de fitnesshype zie je dit soort konten veel vaker, en daar zeg ik geen neen tegen 🍑
@ghost: siliconen zijn anders echt 80/90-ties (de uitvinding is zelfs nog ouder)
Tellen de door Ferrari verstrekte licenties voor speelgoedauto’s en videogames dan niet mee?
Ik wil niks van Ferrari op mijn Fiero, ik maak er zelf wel wat van.
@fiero: Of anders een Countach kit misschien ; )
Vry nice!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).