Koop morgen deze Hummer H2 op karrenwielen

Auteur: , 35 Reacties

Waarbij? Paasei!

Begin jaren ’90 hadden sommige bureaucratische spelbedervers het idee opgevat dat auto’s eigenlijk wat schoner moesten worden. Zo werd General Motors, het concern gebouwd op V8-en, door wat geitenwollensokken in California gedwongen om de EV1 te maken. Gelukkig was daar nog de machtige lobby van Big Oil, de auto industrie zelf en POTUS George ‘Doubya’ Bush om een stokje te steken voor de inspanningen van de boomknuffelaars. De EV1 werd letterlijk de nek omgedraaid en in plaats daarvan ging GM de Hummer H2 bouwen.

De H2 was soort van een Chevrolet Tahoe, alleen dan nog zwaarder, lomper en politiek incorrecter. Hoewel de auto behoorlijk capabel was offroad, was het alsnog een klassiek voorbeeld van stijl-over-substantie. Als je MOAB wilde owneren waren echt wel betere opties verkrijgbaar. Met de H2 maakte je een statement dat erg cool was toen de auto net nieuw was. Dat veranderde echter heel snel. Toen enkele jaren nadat de H2 gelanceerd werd de prijs van een vat olie door het plafond schoot, werd de Hummer H2 de staalgeworden personificatie van alles wat mis was met de wereld. Alleen de allerfoutste mensen durfden zich er nog in te vertonen.

Maar mede daarom, is de H2 inmiddels wel verworden tot een cult classic. Ik denk zelf dat dit in de toekomst alleen nog maar meer het geval gaat worden. Het is het laatste hoera van een tijd waarin dingen als verbruik en uitstoot fabrikanten gestolen konden worden. Het ding detoneert in het huidige straatbeeld als een dieselaggregaat bij een ‘meetup’ van GroenLinks en vangt een tijdsbeeld zoals slechts weinige auto’s dat doen.

Voldoende reden om er eentje op de kop te tikken dus. En waarom dan niet dit oranje exemplaar dat te koop staat in Barendrecht? De unit is niet zomaar een H2, maar een H2 SUT, wat staat voor Sports Utility Truck. Het is dus een pickup. Volgens de verkoper gaat het om een Exclusive Limited Edition waar er 250 stuks van zijn gemaakt.

De gigant is acht jaar geleden naar Europa gehaald en heeft 90.000 kilometer achter de kiezen. Voor de 6.0 V8 onder de kap is dat natuurlijk niks. Bijkomend voordeel is dat de auto op bescheiden velgen staat, wat de kans groter maakt dat de auto van een ingetogen, rustige eigenaar is geweest die nooit gekke dingen gedaan heeft met of in de auto. De vraagprijs bedraagt 34.500 Euro. Koop dan?

Dank Joël voor de tip!35 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Goor
Span paarden er voor en gáán met de postkoets.
@frank2b: bandjes eraf en je kunt zo aan de slag bij Prorail…
Het automobile equivalent van terugkijken op je schoolfoto met geverfd haar en denken: hoe heb ik godsnaam kunnen denken dat dat cool was..
Geef mijn portie maar aan de hond.
Tja. Daar kon je in 2006 een dag de blits mee maken.
Donk
Ik zal eens een soundcloud account aan maken ✌️
Hier is maar één reactie toepasselijk: OW MY GAWD!
30k plus daar op stuk slaan? Doe mij maar een dacia duster, en een jaguar xj. Offroad in de duster en voor de show een xj358,
Kleur is wel mooi though.
Zijn dat de standaard remschijven? Hoe komt dat ding dan stil te staan zonder je remblokken op te fikken?
@suzikubelona: Ik was eerlijk gezegd ook best verbaasd. Ze worden in ieder geval wel de moeder gekoeld nu.
Wat zal dit on-ge-lo-fe-lijk klote rijden.
@ghengiskhan: Voordeel is wel, omdat de wielen zo groot zijn, dat ie 400 km/h haalt. Suck that, Bugatti.
Denk niet dat mijn sneeuwkettingen erop passen, helaas.
Kill it with fire!
Met de beste wil van de wereld kan ik me niet voorstellen dat iemand dit mooi vindt…
Zulke wielen had ik vroeger ook wel willen hebben….

op m’n fiets…

toen ik 12 was…
Ik Paas de verkoper €34.500,- om alleen die wielen te demonteren! 😓
Één Stoeprandje en die velgen breken toch af als luciferstokjes??
Belangrijkste informatie is niet omschreven namelijk: Hoeveel inch velgen het zijn!
@lazia: Volgens mikesbikestore zijn ze 20 inch. De Pirelli Scorpions worden sowieso maar tot 21 inch geleverd, dus het zou kunnen kloppen. Als je goeie ogen hebt, leef je uit op deze foto: https://media-cdn.vwe.nl/Images/61961766?templateid=&overlay=&bgc=f5f5f5
@suzikubelona: 20 inch? Je mag er gerust 28 inch van maken denk ik
@michiel_vandelft: Ja, ik weet ook niet waarom ik dat zomaar aannam. Zal wel teveel paaseieren gegeten hebben. 🐰
Dit moet toch een partij comfortabel zijn, ongekend!
De spel-en grammaticafouten in de advertentie zijn om te huilen, overigens…
Onder zo’n ding moet je een beetje rubber hebben. Die mega wielen met die smalle bandjes staan echt voor geen meter.
Als je er echt zeker van wil zijn dat iedereen weet dat je een klein piemeltje hebt
@gulli: is een soort gehandicaptenkaart voor mensen met micro penis die niet van blauw houden
Dit soort gevallen zag je 15 jaar terug nog redelijk veel in de Emiraten, ik vermoed dat deze ook uit die contreien komt.
@jaapiyo De Hummer heeft helemaal niets te maken met de Tahoe. Het is van voren een GMT820 Chevrolet 2500 HD en een 1500 frame van achteren.

OT: leuk voor een NL’se rappert.
@emping: misschien iets voor “lil’ kleine penis”
@emping: Niet alles geloven wat je op internet leest ;-). Het chassis is niet één op één over genomen, maar de 1500, 2500, Silverado, Tahoe, Suburban, Sierra, H2 en Escalade delen wel degelijk veel techniek. Het heeft wel degelijk wat met elkaar te maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).