Kopen? Gulden Ferrari 308 GTS van een Hollywood-icoon

Auteur: , 35 Reacties

Zo zag je hem nog niet eerder, dat kan ik je garanderen.

Stel je voor dat je na jaren van hard werken eindelijk een van je favoriete auto’s op de kop kunt tikken. Hoewel er vast een substantieel deel van jullie eenzelfde verhaal heeft—mail me!—gaat het in dit geval om een buitengewoon interessant persoon uit Hollywood. Deze waanzinnig fraaie Ferrari 308 GTS is namelijk ooit aangeschaft door niemand minder dan George Barris, vader van een hele reeks ‘filmsterren’.

Barris was al van jongs af aan bezeten van auto’s. Nadat hij op vroege leeftijd samen met zijn broer was begonnen met het opknappen van afdankertjes, opende hij vrijwel direct na de middelbare school een werkplaats om zich er volledig op te richten. Dit liep zo goed dat hij op een gegeven moment naam maakte en onder de aandacht kwam van verschillende filmproducenten, die hem prompt vroegen om voor hen auto’s in zijn geheel eigen stijl te bouwen. Niet lang daarna volgde de vraag of hij interesse had om rekwisieten te maken voor in hun films. Door de jaren heen schroefte hij onder andere K.I.T.T. voor Knight Rider, de originele Batmobile en auto’s voor Jurassic Park in elkaar, allemaal in specifieke Barris Kustom stijl.

De inmiddels overleden Barris heeft in zijn tijd dus een aardige cv opgebouwd. Niet gek dus, dat hij op een gegeven moment wat pegels over had om deze te spenderen aan een iconische Ferrari; of nog preciezer, een gloednieuwe 308 GTS uit ’78. Met zijn creatieve meesterbrein in het achterhoofd was het natuurlijk wachten op het moment dat hij zijn aanwinst zou ombouwen. George liet er geen gras over groeien en sloeg praktisch meteen aan het werk. Barris greep in eerste instantie de wielkasten bij de kladden om ruimte te maken voor extra brede banden en velgen. Daarnaast sloopte hij de klapkoplampen eraf en plaatste hij de dagrijlichten achter een amberkleurig maar doorzichtig glas, terwijl de echte spotlichten in de grille terechtkwamen.

Vervolgens sloeg hij aan het werk met de achterzijde, waarvoor hij een custom grille en spoiler verzon om het design af te maken. De auto werd vervolgens in een spectaculaire combinatie van goud en bruin geverfd, terwijl de binnenzijde werd versierd met de Italiaanse tricolore en een volledig eigen interieur kreeg, waarvan zelfs het dashboard van Barris’ hand kwam.

Hoeveel de auto zal opleveren is vooralsnog een raadsel, zeker omdat de auto geveild wordt zonder reserve. Desalniettemin is het niet ondenkbaar dat deze unieke Ferrari 308 GTS voor heel wat centen van de hand zal gaan.

Met dank aan Serge voor de tip!35 reacties

Ik moet zeggen, best geslaagd!
+1 voor het ontwerpen van Kitt.
Wat een verschrikking, met name het interieur. Net of de auto een innige band met een kermisattractie heeft gehad.
Gulden of gouden?
@maarten020: schroefte of schroefde…
Die boxen is je nek en dat plakwortelnotenhout met kerstboomlampjes. Hilarisch gaaf!
Nieuwe eigenaar verplicht een dikke snor en een gouden rolex.
@rijnounsdoor: en borsthaar Als je dat niet had was zware shag met een pritt-stift de oplossing.
Ik moet zeggen, prachtige auto verkracht.
@maferick74: Ik vind hem geniaal. Er zijn al zoveel trailer queens, dit is weer eens wat anders :)
Ik moest er even over nadenken maar ik vind dit best een gaaf ding. Lekker doen waar je zin in hebt en schijt hebben aan meningen van anderen. Dat doe je dus zo.
@viezefreddyw: puristen zouden dit als “heiligschennis” en “wansmaak” betitelen…
Ik ben kleurenblind – volgens mij helpt dat wel in dit geval
Maar een Ferrari heeft “liefde” nodig want hij is zo “gevoelig” ..

Hoedeplankspeakers +2 ..
Wordt vooral hebberig van die autoradio en speakerset. Super mooi high end toestel en die losse luidsprekers zijn gewoon cult (al zijn de befaamde Blauwpunkt bolletjes nog net iets meer cult).

Eigenlijk was het vroeger toch wel mooi dat je zelf nog de audio in moest bouwen en uren zoet was met het uitzoeken van de apparatuur in de autoshops die je toen nog overal had. Om vervolgens een halve dag zoet te zijn met het er in prutsen van die zooi voordat je kon genieten van je 4×12 watt high power toestel…

En als er uiteindelijk geluid uit kwam zo trots als een pauw net zolang naar de radio luisteren tot de accu leeg was… Dat waren nog eens tijden…
Ik dacht even dat ik een Nintendo gameboy in de middenconsole zag zitten :)
Die Ferrari heeft nog een gastrol gespeeld in Knight Rider, een aflevering rond streetraces.

Daar werd de wagen de ‘Dagger DX’ genoemd en was hij niet toegelaten op de Amerikaanse wegen.
@rohrl-fan: info waar ik iets aan heb! Thanks!
@rohrl-fan:

Ik heb (dacht ik) alle afleveringen gezien.
Deze is me ontschoten>

Maar eigenlijk best wel zorgelijk dat je deze info paraat hebt… ;-)
@Hubert: Guilty as charged… 😬

Ik heb nu eenmaal een grote voorliefde voor crappy 80’s TV series en B-films.
@rohrl-fan: Moest ik ook aan denken toen ik de wagen zag. Er kwam ook een rode 911 voor in die aflevering.
@rohrl-fan: Ja, daar moest ik meteen aan denken. De dochter van Michaels oude partner komt om bij een verdacht auto ongeluk en Michael gaat natuurlijk op onderzoek uit. Als extra added bonus mag de vroegere partner natuurlijk niet weten, dat Michael Knight eigenlijk zijn omgekomen partner Michael Long is. Goed voor 45 minuten op het puntje van de bank zitten, in 1986 of zo.
@crashingduke: @Hubert: Ik heb dit natuurlijk op IMDB opgezocht.
@crashingduke:

Gelukkig maar!
Ik zou wel ’s nachts eens willen rijden met die wagen, om dat geweldige dashboard te zien oplichten met al die lampjes
Zie ik daarzo een portable sony tv walkman uit de jaren ’85-’90 ;)
Toevallig laatst op Discovery in het programma Chasin’ Classic Cars de beste man gezien. Rare Amerikaan van Italiaanse komaf. Ging over een hot-rod doodskist wagen die de zoon van barris gebouwd had.
K vind t nog altijd enorm 70s schreeuwen. Fout goud dus!
Liever een originele….
Grotendeels iedereen gelukt, past zeker in dat tijdsbeeld. Wat ik minder vind is de kerstboom als dashboard en de losse boxen. Ik vraag me af of het lampje FAIL gaat branden zodra je ‘m start?
@drdre1: Dat gaat volgens mij in de Knight Rider aflevering branden als de baddy wegvlucht over een bergweg. Auto wordt (natuurlijk) volledig onbestuurbaar en de avond wordt gered door het ingrijpen van een autonome Pontiac Firebird Trans Am.
@crashingduke: klinkt als een passend verhaal in de eighties. En denk zelfs de ’t ik die zwarte Pontiac mooier vindt.
Ik mis het turboboost knopje😉
Für die Liebhabern
https://youtu.be/kJxHVHx6-CA

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).