Land Rover krijgt hulp van BMW om G63 aan te pakken

Auteur: , 18 Reacties

Aanpakken, die superpopulaire en concurrentieloze Geleandewagen!

Land Rover Defender 110 P400 X '20

Het zal jullie niet ontgaan zijn: de Mercedes-Benz G-Klasse is een enorm succes. De auto werd in 1979 gelanceerd en de verkoopcijfers zijn nog altijd indrukwekkend. Sterker nog, de verkopen zijn beter dan ooit.

Wat ook opvalt: het zijn geen eenvoudige dieseltjes. Welnee, met name de G63 AMG is erg in trek. Dat is lekker voor Mercedes, want van het model waar veel marge op zit, verkopen ze het duurste model: waar nóg meer marge op zit. Nu is het eigenlijk vreemd dat alleen Mercedes in dit segment actief is. Tuners als Kahn bewijzen dat er ook absoluut vraag is naar extreem dure Wranglers en Defender.

Land Rover Defender 110 P400 X '20

Land Rover laat zich het kaas niet van zijn brood eten en komt met een eigen G63 AMG-rivaal. De auto wordt gebouwd door de SVO-afdeling van Jaguar Land Rover. De dames en heren van Special Vehicle Operations staan bekend om hun gave projecten en de SVR versie op basis van de nieuwe Defender wordt ook iets bijzonders, zo bevestigt het Britse AutoExpress.

Land Rover Defender 110 P400 X '20

Onder de kap treffen we niet de supercharged AJ-III V8 aan. De SVR krijgt een 4.4 liter V8 van BMW-origine. Of het de M5-motor of M550i motor wordt is niet helemaal duidelijk. Volgens de Britse publicatie betreft het de M5 motor, maar wordt het blok geknepen tot zo’n 500 pk. De bak wordt gekoppeld aan een achttraps automaat en uiteraard heeft de Defender SVR vierwielaandrijving. Er komt waarschijnlijk alleen een variant met lange wielbasis. Naar verluidt staat de Defender SVR gepland voor de herfst van 2021. Tot die tijd heeft die G63 AMG nog even het rijk alleen. Het voorlopige topmodel is de Defender 110 P400 X, de auto die je op de afbeeldingen ziet.18 reacties

Wat is nou precies de toegevoegde waarde van dit ding in de JLR line up naast dat matig uitgevoerde retro sausje en naam?
Ik voorzie een New Beetle scenario.
@harrie: wat is de toegevoegde waarde van de G tov de GLS? Zelfde verhaal, toch verkopen ze goed
@r55clubman: dat komt doordat de G minimaal gewijzigd is. Deze daarentegen behoorlijk, waardoor het meer een handtas is geworden.
@str8six: qua uiterlijk weinig gewijzigd dan, want onderhuids (en ook qua afmetingen) zijn de oude en nieuwe G compleet anders.
@str8six: Heek jammer idd, wat een lelijk hok is dit geworden zeg.
@harrie: Misschien het feit dat dit ding in het terrein echt zijn mannetje staat wanneer zelfs een Disco op moet geven…
@gewoondirk: met een G63 heb je in het terrein ook niks te zoeken…
JLR / LandRover heeft toch al een Range Rover V8 Supercharged met 565 pk?
Het succes van de G63 is gedeeltelijk natuurlijk het retro gehalte, maar gezien het gemiddelde publiek wat ik erin zie rijden; is het ook een zeer groot ‘middelvinger opsteken’ gehalte. “Kijk mij ontzettend veel geld uitgeven voor zo’n bruut apparaat”.
In dat geval vind ik een RR V8 supercharged eigenlijk een grotere middelvinger geven (en zou ik ook liever hebben dan een G63)
@gregorius: Eens. Reed een tijdje geleden mee met een RR LWB Autobiography. Ongekend hoe die zeecontainer van z’n plek gaat en je in alle weelde boven iedereen uittorent. Wat die middelvinger betreft: de prijs in NL is €289.815 ex opties….
@fastforward: nou, die prijs is wat overdreven. Bij ons thuis rijden ze een 2019 RR LWB Autobiography 5.0SC ram vol met opties, en die kwam op een sloordige 240k uit. Verder wel bizar hoe dat ding gekatapulteerd word. Komt ook totaal niet overheen met zijn iets wat zwabberige wegligging.
@gregorius: ik meen me te herinneren dat die eruit moest ivm toegenomen milieu/emissie-eisen.

Correct me if I’m wrong @autoblog
@gregorius: ik heb altijd het idee dat mensen die een G(63 AMG) kopen een beetje maffia willen spelen, of mensen willen afschrikken.

De Range Rover wordt dan weer door de “nette kakkers” (belastingontduikers) gekocht.
Het BMW blok zal fantastisch zijn, maar ik had liever de 5.0 Supercharged gezien.
@dutchdriftking: en gehoord👌🏼
@kennone: Zeker waar. Laatst nog een F-type met dat blok (de R?) schofterig gaaf geluid!
Off topic. Er zou toch ook een 130 komen? Hoe zit dat?
Maakt niet uit, dit ding wordt toch een grote flop.
Hmmmm. Dit of een G wagon??

Juist.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).