Lewis Hamilton zal de F1 verlaten onder één voorwaarde

Auteur: , 28 Reacties

De FIA heeft hier een belangrijke beslissing in handen.

Love him or hate him: de F1-coureur die momenteel de meeste resultaten boekt is Lewis Hamilton. De 33-jarige Brit heeft tijdens de GP van Mexico de spotlight van winnaar Max Verstappen afgenomen door de vijfde titel op zijn naam te zetten. Hamilton heeft dit seizoen wederom laten zien dat hij met zijn supersnelle Mercedes onverslaanbaar blijkt.

Het zet je aan het denken over de toekomst van Lewis. 33 is relatief oud voor een sportman en na vijf titels heb je al een hele carrière achter de rug. Nico Rosberg haalde één titel en kapte ermee na 32 jaar levenservaring, waarvan ruim 15 in een F1-auto. Nou wordt je niet gedwongen om te stoppen, maar het is wat de meeste rijders doen. Lewis Hamilton overweegt het zeker. Maar in 2019 zal hij opnieuw op de grid verschijnen.

Aan de Independent vertelt hij echter dat hij een F1-seizoen met 25 races op de kalender niet ziet zitten. Het seizoen van volgend jaar, met Vietnam op de kalender, gaat al door tot december. Wordt het nog langer, dan is Hamilton er klaar mee.

Met de geruchten over mogelijke nieuwe races in de VS (Miami of Las Vegas) en Nederland (Assen of Zandvoort), die bedacht waren als toevoeging in plaats van vervanging voor huidige circuits, is die teller van 25 races niet ondenkbaar. Maar dat wordt Lewis teveel. “Ik hou van racen, maar de lange seizoenen vereisen veel toewijding van de racers, waardoor je minder vrije tijd hebt die je met je familie kunt besteden.” Het zijn ook net mensen…

Goed, de hele Zandvoort-soap klinkt door Prins Bernhard wat realistischer dan het daadwerkelijk is, maar als het aan de fans ligt is een GP van Nederland niet ondenkbaar. Of Lewis daarom voor 2020 zichzelf de zak geeft, moet blijken.28 reacties

Ik denk dat hij alleen stopt als hij elk record verbroken heeft, nou ja elk record van schumi. Hij heeft zo’n groot ego hij lijkt wel een goat
Ik denk dat hij stopt als hij merkt dat hij niet meer in het top team zit, of de vorm niet meer kan opbrengen, bv regelmatig verslagen door zijn teammate. Dat lijkt me logisch.
Op zich wat Kimi doet is ook wel leuk, volgend jaar gewoon lekker racen buiten de spotlight, zonder de druk van een top team. En proberen een c team te laten vechten met de b teams. Zeker meer on-circuit actie, en waarschijnlijk minder pr werk e.d. Hobby dus. Lijkt me geen optie voor Hamilton btw.
Denk trouwens dat bij ‘gekke’ races, met veel safety cars, regen of andere gekke dingen, Kimi zomaar op het podium staat. Want hij is heel erg snel en kan heel goed met zijn banden omgaan. En zal geen team orders meer hebben.
@realhustler: Kimi❤️💪🏼
Zolang ze hem geld toeschuiven zal hij zijn circuskunstjes doen ..

Zo werkt dat in de “emotie” die we sport noemen ..
@lincoln: Mijn god, je bent er weer…. :(
@smultie:

Yep .. jouw God is er weer ..

En vergeet ook niet iets te schrijven over Lewis ..
Ook al ben ik veeeeeeeeeeeel belangrijker ..
@smultie: Ik geloof er niks van. Ik denk dat Lincoln op een bepaalde moment écht weg gegaan is ( overleden? ) en dat sindsdien willeme af en toe eens een reactie via Lincoln’s account post om het gemis op te vangen.
@lincoln: welkom terug!
@lincoln: welkom terug, ga nou maar weer weg
@lincoln: Yeeeeeeeeeeeeeee je bent weer vrij!
@lincoln: ah een weekend verlof! Gefeliciteerd met de vooruitgang!
@lincoln: Heerlijk. Ik heb je gemist!
Tja, met maar 40 miljoen per jaar wil je natuurlijk niet meer dan max 21 races per jaar doen.
@erik64: ja, dat is slecht voor je gemiddelde…
@erik64: onzer Allerheilige max stond ook niet echt positief tegenover nog meer races in een jaar, dus het is niet alleen hamilton.
Dat de Duitsers zijn naam normaal uitspreken ipv “Hammil’n”
Morons.
Dat is helemaal niet wat Lewis heeft gezegd. Hij heeft gezegd dat hij wil dat Jack Plooij ontslagen wordt. En dat hij nog nooit zo’n irritante “interviewer” heeft meegemaakt.

#ontslaJackPlooij
@Rick-dos: je plaat blijft hangen.
@toniominestrone: is z’n Disk Operating System vastgelopen?
@toniominestrone: Nee hoor.

#ontslaJackPlooij
Zou wellicht interessant zijn om wel 25 races op de kalender te zetten (goed voor de inkomsten) maar dan bijv. alleen je 23 beste prestaties mee te tellen. Dan kun je 2 snipperdagen opnemen als je positie niet onder druk staat of de baan je (auto) niet ligt. En dan kunnen high potential trainees en testrijders hun potentie eens showen.
Leuk dat Lewis meer races een beetje teveel vindt..
Maar denk ook even aan het team: die zijn buiten de races niet zoals onze lil’ Lewis Instagram waardige avonturen aan t beleven, maar volle mep aan de slag om beter, sneller betrouwbaarder te worden én te zorgen da alles dat ze verzinnen ook op de baan beschikbaar is en werkt.
@ukbob: Precies. Lewis mag eigenlijk niet klagen. Hij verdient 50 miljoen per jaar en heeft gemiddeld een week of 12 per jaar vrij. Degenen die wel reden tot klagen hebben zijn al die andere teamleden die niet voor miljoenen per jaar op de loonlijst staan. Lewis kan altijd per privejet naar familie en vrienden toe of ze laten invliegen. Als je Jan of Janet net boven Modaal bent, wordt dat toch een stuk lastiger. En juist voor die mensen is het fijn dat iemand met de status van Lewis zich zo uitlaat.
Een van de gaafste beroepen ter wereld, en dan jammeren dat je te veel moet “werken”… Manmanman…
@henk_he: Oh, dus dan mag je niet klagen? Ga toch weg, man. En kijk de docu van Avicii eens.
*word je niet gedwongen
“Sorry Benno Jr., Lewis heb geen trek in je vintage circuit”…. (ik trouwens ook niet)
Maar als hij meer races heeft kan hij ook vaker met die blonde fysio van hem batsen. Zie het probleem niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).