Lexus LX gelekt: kruising tussen kruimeldief en Land Cruiser

Auteur: , 42 Reacties

Het slechte nieuws is je na het zien van bovenstaande foto wel duidelijk, gelukkig valt er ook wat positiefs te melden.

Lexus LX

Mocht je niet bekend zijn met de Lexus LX, geen nood. Toyota’s luxe-divisie voert de LX al sinds 1996, maar heeft onze wegen verschoond gehouden van deze 4×4. Feitelijk was is de LX niets meer of minder dan een Toyota Land Cruiser met het op dat moment herkenbare familiegezicht: van hoekig, naar wat ronder en met meerdere koplampen (de Mercedes-fase) en via Lexus’ trapeziumvormige grill tot deze laatste kruimeldiefgeneratie.

Nee, ik ben niet bepaald een fan van Lexus’ nieuwe familiegezicht, dat moge duidelijk zijn. Maar een IS, RC-F, RX of NX kan het prima hebben, het past tenminste wel bij het ontwerp. Anders is dat bij deze LX, die vooral heel raar oogt. Dergelijk lage bumpers en sideskirts op een raséchte 4×4 met separaat ladderchassis is sowieso van de zotten.

Aangezien het aantal Land Cruisers dat bij ons op jaarbasis verkocht wordt ongeveer overeenkomt met het aantal keer dat panda’s per jaar seks hebben, gaan we er vanuit dat ons land ook verschoont blijft van deze laatste generatie LX.

Lexus LX42 reacties

Totaal niet in verhouding dit. Alsof je de kop van een slanke tiener op een dik oud mens plakt.
@stfu: Dat past dus prima bij het stereotype amerikaan. Dit gaan den succes nummer worden in usa!
Die voorkant ai, maar toen kwam de achterkant😂😭
Zo! Die is lelijk!
Ik had al langer zo’n onderbuikgevoel, maar nu weet ik het wel zeker; Lexus, het lelijkste automerk van het moment! Het is nog een jong merk, maar ik denk niet dat ik buiten de fantastische LFA ooit een Lexus mooi gevonden heb.
@kapiteinaudi: De IS-F van de vorige (?) generatie vond ik ook niet verkeerd. Dat was het ook wel. Sorry jongens, ik ben geen Lexus kenner.
@kapiteinaudi: ik vond de eerste IS gaaf en ook een lichte zwak voor GS en zelfs de nieuwe IS kan ik best mooi vinden, maar verder… Lelijk! En die interieuren kunnen echt niet. Met minstens 60 knopjes verspreidt over het interieur.
Hey! Een ssangyong!
Ik vind het een vette bak!
@BmwMPower: zeker door die gefaalde x5 achterlichten..

Zo zie je maar weer dat een lampje ontwikkelen nieteens zo makkelijk gaat… kennelijk
En toch wil ik ‘m hebben!
Made in China
De camouflage platen zitten er zeker toch nog op?
Helemaal niks.
Man man man. De Toyota Land Cruiser ziet er nog wel enigszins lekker uit, maar dit is echt waardeloos. Zag gister trouwens voor het eerst een NX rijden, ook geen kijk. Vooral de achterkant is totaal niet in proportie.
Dit ding is gruwelijk …. lelijk
dat laatste stukje 😂😂😂
Vind het uitgaande model veel beter ogen. Maar ik wil er nog steeds een. Met een set RI-platen.
Achjee Lexus, waarom zijn jullie nu in vredesnaam met die afschuwelijk schreeuwerige grille begonnen? Het staat gewoon niet. Op geen enkel model.

Oke, bij de GS komt het nog aardig uit de verf. Mits je van dat belachelijke F-sportpakketje afblijft! Kwa comfort en bouwkwaliteit twijfel ik niet aan Lexus, nooit gedaan. Maar waarom nu die ordinaire look? Zelfs BMW is tegenwoordig stijlvoller……

Over deze olietanker: is niet voor ons bedoelt dus “wij” hoeven ‘em ook niet mooi te vinden. Zo heeft Infiniti ook zo’n SUV met onbegrijpelijk ontwerp. Wanstaltig gewoon.
http://img2.netcarshow.com/Infiniti-QX80_2015_800x600_wallpaper_01.jpg
@Rob: ik vind m nog leuk ook.. Die infitii dan.. leuk he.. Niet gaaf
Waar die andere infiniti suv met die giganeus dan juist wel bruut is.. Fx ofzo? Weet m ff niet uit me hoofd.
@lekkaah:
Ja, ik ben ook een beetje de kluts kwijt met de naamgeving van Infiniti ;-)
Maar volgens mij noemen ze ‘em nu QX in plaats van FX. Dat ding vind ik ook tien keer niks. Dan nog liever zo’n Lexus RX (Jaja, om het makkelijker te maken, RX….) met gapende muil…
@Rob: FX is het model eronder. Zie mijn Avatar (mijn auto dus).
Heette eerst FX35, FX50, FX37, FX30d; naar gelang het blok voorin.
Dat is nu allemaal een QX70 geworden.
Deze grote jongen verkopen ze niet in Europa. Wel in Amerika. Daar is het nog een aardige verschijning; aangezien de grootste van de familie daar GROOT moet lijken; en dat doet ie. QX80 is zijn moderne naam.
@Rob: Ja dat is de Q80, die eerst Q56 heette. Dat vind ik juist een mooie SUV. Heb er wel eens mee gereden in de VS. Een soort van Japanse Escalade!
@kapiteinaudi: Q80 is prachtig! Oogt heel apart en stoer.
De Rodius heeft er een broer bij
zelfs mijn kruimeldief is mooier…..
Sinds de fj80 customwagon is het ontwerp van landcruisers en afgeleiden helemaal niks meer; van die opgeplakte insectenogen en veel te hoge, vlakke zijpanelen en rare overhangen, zelfs als ik een syrische rebel was zou ik m niet meer willen….
Dit was nog eens een stoere bak, en nog goed okk…

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Toyota_Land_Cruiser.JPG
Lexus is de weg kwijt met als dieptepunt de recente RX en deze LX.

Gelukkig hebben ze nog dat hoverboard zonder grille …
@Carreza: Maar die schijnt dan weer voor geen meter te rijden…
Een blackout geven en het is wel toffies…
Ehm…. is dit geen (vervroegd 1 April) grapje ofzo?? Of is het een resultaat van een paar uur woeste knip&plak werk?? … wat.. nee??? Echt?? Bah bah… Ik kon er nog maar net aan wennen aan de NX die deze trend inzette maar dit is gewoon afgrijselijk in mijn ogen.
Vergeleken met een NX is dit een waar pareltje.
De lady gaga marketing strategie… Zo mongool mogelijk doen, slaat verrasend vaak nog aan ook want ‘anders’
Zie dit net pas, m’n avondeten is er spontaan weer uitgekomen… Bedankt AB! :(
Echt een auto voor de Russische mafiosi ter vervanging van de Land Cruiser
@730ld: daar is deze LX ook voor gemaakt. Deze auto is voornamelijk gericht op Rusland.
Ander front erop ipv dat familiegezicht en hij kan er mee door.
De nieuwe designfilosofie van Lexus staat echt haaks op de oude. Dit is bepaald geen auto met strakke, functionele lijnen. Ze lijken SsangYong achterna te willen of zo. Raar.
@riddertevoet:
Dat dus!
http://www.conceptcarz.com/images/Lexus/lexus_IS_2008-hr-03-800.jpg
http://www.conceptcarz.com/images/Lexus/2010-Lexus-LS-460_Image-018-800.jpg
http://www.conceptcarz.com/images/Lexus/2010-Lexus_RX-450h_image-017-800.jpg

Dat waren bescheiden, maar nette haast stijlvolle auto’s. Saai? Misschien, maar wel mooi saai. Die auto’s straalden comfort en betrouwbaarheid uit. De huidige modellen schreeuwen alleen nog maar om aandacht. Wel jammer, want het comfort en de betrouwbaarheid is waarschijnlijk nog steeds als vanouds…
@Rob: Klopt, de derde generatie Lexus GS was bijvoorbeeld een pareltje. Nu hebben ze werkelijk alle nieuwe modellen met een rommelig Hyundai/SsangYong design uitgerust. Onbegrijpelijk dat ze deze richting ingeslagen zijn.
Landcruiser VXR V8 full options kost hier in Dubai 285.000 AED (4 AED= 1 Euro) en de LX570 begint rond de 350.000 AED. Waar de Landcruiser hier net zo gewoon is als een VW Golf in NL is de LX570 vooral populair onder politie agenten, militairen en andere ambtenaren. Beide auto’s zijn extreem waardevast in deze regio maar beter dan 1 op 5.5 lukt echt niet. Benzine prijzen hier sinds deze maand vrij en meteen 22% duurder (2.1 AED/liter) en men verwacht verdere stijgingen wat helaas het einde van de vele V8’s zal betekenen voor de minder bedeelde hier: en geloof het of niet, die zijn er meer dan genoeg. Zowel Toyota en Lexus (Nissan ook) werken hier met een service interval van maar 6000 km wat anno 2015 zeer apart is maar toch blijven deze grote auto’s onverminderd populair.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).