Lezersvraag: hoe zou jij een optiepakket noemen?

Auteur: , 144 Reacties

Eens peilen hoe goed jullie marketing-skills zijn.

optiepakket ter illustratie

Namen verzinnen voor een auto is en blijft lastig. Grote merken zoals Audi, BMW en Peugeot plakken meestal gewoon wat suffe lettertjes en cijfertjes achterop, terwijl andere merken zoals Opel, Ford, Alfa Romeo en Volkswagen echte namen verzinnen. Of daar nou een systeem in zit, of het gewoon een Italiaanse meisjesnaam is, maakt niet uit. Het klinkt toch iets cooler om te zeggen dat je een Giulia Quadrifoglio hebt, in plaats van een 308 GTi 270.

Waar bijna alle merken zich wel aan wagen is een naam voor verschillende optiepakketten. En dan niet eens per sé de goodies van Audi Sport of M Performance, ook de ‘basispakketten’ hebben een naam. Neem Volkswagen, waar ze het instapmodel Golf niet “Wieldop Bonanza” noemen, maar Trendline. Als je een echt stoere leasert Golf-rijder bent, heb je de Highline Business R. Dat klinkt gewoon cool. Dat er een 1.0 TSI in ligt is van latere zorg.

Toch heb ik het idee dat het allemaal iets origineler kan. Vele pakketten heten “Trend” of “Style”. Die laatste heb ik voor het gemak ook even gejat van VW, zo heet het ‘middenmodel’ van de T-Roc. Is het dan stijlvol? Het spijt me, Volkswagen, maar ik vrees dat wij daarin verschillen van mening.

Daarom vragen wij jullie hulp. Stel dat AB-Automotive een auto zou uitbrengen (hoe die eruit zal zien is tevens van latere zorg), hoe moeten wij de pakketten dan noemen? Moeten we gewoon met de trend (pun intren.. eh tended) meegaan en een “Style” en een “Chic” uitbrengen? Nee toch? We vragen jullie om je fantasie de vrije loop te laten om een originele dekkende en strekkende naam te vinden voor één of meerdere optiepakketten die onze AB-Auto 01 zou moeten krijgen. En ja, die naam komen we ook nog op terug.144 reacties

een “Über” pakket,, “1337” pakket of “Kings’ package”? Geldt uiteraard beperkt voor Franse auto’s want tsja… Die zijn überhaupt niet konings.
@markie123: vet man, een ‘Kings’ package van €1250 op je premium duitser waarop standaard geen climate control en automatisch dimmende binnenspiegel zit.
@pier: Als ik een Duitser was kreeg je van mij climate control en automatisch dimmende binnenspiegels.
@markie123: dat vind ik dan wel weer lief.
@pier: Ik denk eerder aan Burger King dan.
Een ‘Rotterdams pakketje’
@littleturbo96: ik werkte lang geleden als autoverkoper in en om Rotterdam. Destijds was er een Golf Optive. Mijn collega: hier is de Golf en nou Optievûh!!!
@dennisn52b30: 5 euro’s Optyfen, gauw!
Ultimate Kaos Pack
@dromedaris: Koos Pack??
@davelepeef: het Koos Spee pakket? met standaard speed limiter op 100kmh…
@hans75: jaa met een kistje achterin
Zal het simpel houden, basic, luxe, sport en exclusive
@giertjuh: ik dacht precies hetzelfde.
@giertjuh: net zoals het 10 jaar geleden nog easy-,trend-,comfort- en highline heette. Zo slecht nog niet. Alleen de trendline mag wat anders genoemd worden : easy-plus
Post NL natuurlijk…
‘The smart’ voor de basisuitvoering met alleen de hoogstnodige zaken erop.

‘The one’ voor luxere variant, de auto die alles heeft :)
@granlusso: Oh ja, en niet te vergeten ‘The Wouter’, met gele accenten.
@granlusso: en blauw pornoooo leer
Goed, beter, best.
@techniekmeneer: goed goeder goedst
@leovreenen: neeeeejj, beter he!!
@pier: wat heb je?
@neleev: rondjes lopen
Vernoem de pakketten naar de beroemdste en beruchtste AB-reaguurders. De instapper noem je dan Lincoln, want die wil eigenlijk niemand 😉😘
@henk_he: je hebt dan wel een speciale lak met duizenden kleine puntjes
@winkeb: zuur in je auto lak. Dat gaat niet goed.
@winkeb: alvast gefeliciteerd met de ‘beste reactie uit 2018’ prijs die je gaat winnen eind van het jaar!
@henk_he: ik vraag me af of men voor de Suzuki Celeria henk_he gaat warmlopen.
@dizono: denk niet dat die tegenvallende cijfers aan het pakket zullen liggen.
@henk_he: SHUT UP AND TAKE MY MONEY!!!!
@henk_he: Ford heeft daadwerkelijk een optiepakket genaamd Lincoln, al is dat niet de instapper.
@henk_he: wel hilarisch dat het top model dan @desjonnies genoemd gaat worden ;). Zoveel parate kennis en mooie anekdotes.
@crosscabouter: of een Ferrari California @viezefreddyw, zal de verkoopaantallen geen goed doen…
Tupperware pakket
Vinex pakketje, laminaat als vloermatten
ik vind het hele linetje dit linetje dat en oh je wilt die velgen? Nou dan moet je de business pannenkoekenline nemen.

Je kan wel allemaal alternatieven gaan verzinnen, maar het moet wel bij het product passen. Voor een aston martin noem je het pakket anders dan bij een BMW. Je kan daar voor in de historie van het merk kijken, in het geval van sportwagens naar races die het merk heeft gewonnen. In het geval van luxe vernoem je de pakketten naar landgoederen uit de streek waar de fabrikant vandaan komt. In het geval van bijvoorbeeld peugeot vernoem je ze naar wijken in parijs om maar wat te noemen. Het heeft stijl, past bij het merk en is niet afgezaagd.
@mrskyline:
ik kan je niet genoeg thumbs up geven voor deze uitspraak. Ik snap niet hoe we dit als consument zijn beginnen aanvaarden. Belachelijk hoe ze moeilijk doen over velgen of dat je soms adaptive cruise en zetelverwarming moet nemen om de premium speakers te kunnen krijgen. Maak het een lijst die je als klant zelf kan aanvinken optie per optie en bied één business optie aan voor bedrijven die een hele vloot willen leasen.
@shiva: Het lijkt wel alsof de merken je méér geld willen kunnen aanrekenen!
@tristant: “lijkt alsof” ? Tuurlijk is dat het doel van de pakketten. Neem als voorbeeld cruise control, stel de optie zou normaal los €300,- kosten en je zou deze kiezen, dan kies je ‘slechts’ deze optie omdat je de rest niet nodig acht. Duw cruise control in een pakket welke €1.000,- kost en je kiest er toch voor, omdat je cruise control wil. En huppa! ze verdienen €700,- meer aan je. Marketing gedoe..
@simonferrari: ooit gedacht aan meer gestandaardiseerd kunnen produceren? En daar vervolgens efficiency voordeel behalen en dús een totale auto goedkoper kunnen aanbieden?
@godfather: Dat is echt onzin. 95% zit toch al voorbereid in elke auto. Daarbij hebben de meeste verplichte combinaties technisch niks met elkaar te maken dus het is puur geldklopperij.
@simonferrari: sarcasme is jou niet bekend hè 🙈
@shiva: allemaal opties die je zelf in de aftermarket ook kan kopen. Vaak nog goedkoper en veel meer keuze.
@MrSkyline: alleen komt Peugeot niet uit Parijs maar uit de Elzas. Citroën en Renault komen uit Parijs.
@MrSkyline: ik wil dan de bmw 3-serie met kanaleneiland pakket…
POWERR & SPEEEED PACKAGE
@clarkson: CAPSLOCK EDITION !
Renault had indertijd de briljante 21 Manager. Gewoon benoemen voor wie het bedoeld is. Volvo V40 Junior Accountant, Jaguar XF Plastisch Chirurg en VW Polo Secetaresse.
@dizono: Ik ben geen junior accountant…
@henrie: Voor jou hebben ze gelukkig de Volvo V40 Ikbengeenjunioraccountant
@moveyourmind: of de V40 ‘linkerbaanhufter’ of ‘lease aso’ ;)
@pier: dit is wel echt zo
@henrie: er komt uiteraard ook een My First Leaseauto Edition, met rode lak, gele accenten en gekleurde tandwielen onder de motorkap.
@dizono: Lelijk…
@dizono: my first polo
@dizono: Op een leaseauto zou ik direct de meest kleurrijke combinatie mogelijk willen. Fuck restwaarde en bovenal fuck mensen die te saai zijn om het leven een beetje fleurig te maken. Ik vind het nog altijd jammer dat de volkswagen harlekijn zulke trieste modellen waren want op een wat leukere auto zou ik zoiets direct kopen.
@lekbak: knalrood en gaan! Helaas zijn er saaie lui op posities die menen dat rood geen representatieve kleur is.

Waarom het bedrijfslogo en iedere interne presentatie wel rood moet zijn is mij een raadsel…
@lekbak: Ik mocht op zich elke kleur kiezen die ook wilde hebben. Ik werd daar door mijn werkgever noch door de leasemaatschappij in beperkt. Probleem was alleen dat de Ocean Race uitvoering die ik wilde hebben alleen verkrijgbaar was in twee soorten wit, 50 tinten grijs, twee soorten zwart en donker blauw. Dus is het maar die blauwe geworden…
@dizono: Ik denk nou niet dat een Renault Twingo Prostituee, een Dacia Logan In-between-jobs, of Peugeot 308 Lidl-vakkenvuller erg lekker verkoopt… ;)
@dizono: audi rs6 plofkraak line
@papa: optiesnaam voor een bullbar voorop?
Hier rond de rivieren noemen wij dat soort pakketten een Klaaipakketje. Veel opsmuk, weinig performance.
Basic, medium, luxury. Gewoon zeggen waar t op staat.

Heerlijk dat Japanners vroeger altijd GL gebruikten, waarbij de dan wist dat er geen enkele vorm van de gesuggereerde luxe aan boord was
Autobloggi tipo Maximiliano 33 edizione centocinquantanove.
@moveyourmind: Gezondheid.
@moveyourmind: Massimiliano dan, de X gebruiken de Italianen niet (behalve bij ‘import’ woorden).
En een dikke plus voor de verwijzing naar dé Autoblog favoriet 😉👍
@bischero: Dank je! Dat Google Translatie dat niet wist…
Basic, medium, luxury. Gewoon zeggen waar t op staat.

Heerlijk dat Japanners vroeger altijd GL gebruikten, waarbij je dan wist dat er geen enkele vorm van de gesuggereerde luxe aan boord was
Basic, Sport, Luxe, Ultimate.
Naturel, Paprika & Bolognese
Het ‘159’ pakket. Dan weet je als AB-er dat je goed zit!
LS. GLS. net als vroeger.
Tuning pakket en ricer pakket en het stock sucks pakket
Het kan origineler. Nissan heeft bijvoorbeeld Tekna, Visia en Connecta. Hoewel het dan meteen weer minder origineel is om de top uitrusting Tekna te noemen.
@brokkenpiloot: top uitrusting is Tekna ‘plus’ (teken wordt niet gepakt)
abbastanza costoso
@zweed: Ja zo klonk het toen ik vanochtend mijn darmen leeg perste..
De AB Honcho. Duidelijk. Behoeft ook geen uitleg.
Extra vaganza
Ga voor Italiaans, dat klinkt altijd goed. Performante, Speciale, Quattroporte, het maakt niet uit wat je zegt, al is het Quattro stagionne het klinkt!
@dutchdriftking: BMW M Due Calzone Margarita L’edizione veloce. (Met 1.0 3-cil FWD) Mwah, gooi d’r een marketing plan tegenaan en klaar is kees
@simonferrari: De Calzone edition krijg je pas als je hem daarna tegen een boom omvouwt…
C, voor comfort of gewoon kaal. CL voor Comfort met Luxe, dus een beetje aangekleed. GL voor GranLuxe, met chroom en zulks. GT voor GranTurismo, met die dikke motor, de luxe, maar zonder chroom. Eventueel achteraan nog een S voor de snellere versies ( dikkere motor) zo een CLS, GLS. De GT is altijd dik qua motor dus nooit een GTS.
Gewoon een “sportief pakketje”?!
Het is maar net waar je hem koopt bij de ene handelaar is bomvol airco en rechter buitenspiegel, en bij de buurman is bomvol iets meer.

Ik zou gewoon makkelijk doen
Kaal, minder kaal, nog minder kaal, net niet, normaal, iets meer als normaal, nog meer dan iets meer als normaal, vol, nog voller, BOMVOL!!!
Ik zou gaan voor OPTIE, DIKKE BAK, VOLLE OPTIES DIKKE BAK ALTIJD BINNENGESTAAN VAN EEN OUD VROUWTJE GEWEEST. WIELEN VOOR 50 EURO EXTRA – reeks gaan…..
Extra vermogen.
Cup AA XX
Cup BB XX
Cup CC XX
Cup DD XX
Cup EE XX
Cup FF XX

Met vulling is Full-option
zonder vulling is kale versie

Cup – (eerste letter) segment A= smart formaat=> E= limousine
tweede letter = SUV(hoogzitter) zonder 2e letter sedan variant
XX = de motorisatie

Bijvoorbeeld:
Cup D 70 zonder vulling = Audi A7 met 4 pitter 1.6 liter TFSI
Cup DD 85 Met vulling = Audi Q7 met V6 (8) 3 liter TFSI

Cup FF XX= Exotische wagens

(sorry als ik de vrouwtjes boos heb gemaakt!!!1!1!1)
@kimhung: Cup, vulling, formaat… volgens mij kom je net van een site die niks met auto’s van doen had ;)
@simonferrari: KUCH! KUCH! ik zit in de bibliotheek van een universiteit KUCH! KUCH!
@kimhung: De A7 heeft tegenwoordig ook een 1.6 4-pitter, ja..???
Het “velgen €50 extra pakket”, duidelijker kan je het niet maken.
@toyotaprius: Dat is dan het beruchte Jet-pakket!
@cossiekiller: Jet Pack klinkt wel lekker
Het 159 Pack. Inhoud nader te bepalen.
Toyota had toch vroeger de Linea Luna, Linea Sol en Linea Rectum?
Take it or leave it
@honinggraat: Zeg maar gerust Linea Terra (Aarde), Linea Luna (Maan) en Linea Sol (Zon) in die volgorde.
Voor de gekken onder ons: het 666 pakket
‘Petjespackage’: Voor de groep ‘Akrapovic, zwarte O.Z. Superleggera + zwarte ramen + (als gewenst) M/AMG/RS (of Petje) Badge.

‘Bo-ringpackage’:Voor de groep ‘Een auto is een vervoersmiddel’. O.a. Geen opties.

‘Zuid-aspackage’: Voor de wat uitgerustere auto’s. O.a. Een 520i touring met flippers om toch je skills te laten zien.

‘Eig.Zaakpackage’: Full options. Maar dan ook echt alles aangevinkt!Geldklopperij1 t/m geldklopperij 5
Het oplichterspakket.
@viezefreddyw: dat pakket kregen we bij de Mercedes dealer aangeboden!
@toyotaprius: Oh dus hij bestaat al? Fack.
Ik wil gewoon een auto.
Ik wil dat vrouwen denken dat ik een snelle auto heb.
Ik wil dat de buurman denkt dat ik geld heb.
Ik heb daadwerkelijk geld.
1. Pauper 2. netjes 3. dit pakket of toch de pauper versie van een grotere auto.
Een basis-pakket simpelweg ‘Basic’ noemen is te makkelijk. Afhankelijk van het type auto zou ik er wat leukers van maken. Uitgaande van een enigszins sportief ogende, luxe segment auto (lees: Audi A5) zou ik het volgende kiezen: Dynamic, als zijnde het basis pakket, afgeleid aan de lijnen van het model zelf; een Premium, welke verwijst naar de luxe binnen de auto; en een Advanced, de top-uitvoering. Als aanvulling zou ik een ‘Blog’ package toevoegen, welke inhoudelijk uitgerust is met standaard: achterwiel aandrijving, een handback, 6 in lijn met 400+ pk, geel metallic, driftmodus en Car Play met gratis AutoBlog app zonder reclame. Zo goed? :)
Tupperware pakket!
Marge
Gewoon niet. Geen sport pakketjes aanbieden voor schrale 1.0 instappers. Gewoon standaard een sportieve look voor de sportieve motor varianten.
Ik hou van rechttoe-rechtaan benamingen, maar niet té. Het moet een hint zijn, maar ook niet te direct. Je kan de kale versie moeilijk de “El cheapo” versie gaan noemen, want dan weet iedereen meteen hoe laat het is en zullen er zeker weer een paar op de tenen getrapt zijn.

De truc is namelijk overtreffende namen te vinden, die de goedkoopste versie toch niet in verlegenheid doen brengen.

Een auto die zo goed als full option is uitgerust, zou ik Stately ( statig ) noemen.
Ietsje daaronder, dus met veel opties, : Amply ( rijkelijk ) , een klasse lager, dus toch met een paar leuke opties: Feast ( smullen/feestvieren ) en de basisversie: Judicious ( verstandig/oordeelkundig ).
Sportversie: Juvenile ( jeugdig ) .
PremiuMeuk. Kan zo op alle optiepakketjes geplakt worden.
Onzin. Maakt niet uit wat erbij staat, het verkoopt toch wel. Maar ik begreep dat 1 item zeer hot was: carbon edition. Want ja, ook een polo heeft een dieet nodig…
Ik vind hoe Mini het doet wel leuk: Salt, Pepper, Chili.

Verder mis ik in alle suggesties de “full options” uitvoering..?
@ukbob: ik mis de Wasabi
Die ‘luxury’ badges op BMW’s zijn echt belachelijk pauper, ik kijk altijd even welke debiel er achter het stuur zit als je af fabriek zo’n badges op je auto laat kleven. Package heb ik absoluut geen probleem mee, maar die benaming… tss
@captain: Dan ben jij dus heel gevoelig voor dit soort marketing geneuzel…
Bij deze presenteer ik u de AB-auto 01.
Het feest begint bij de ‘schraper’ uitvoering. Wieldoppen, handbediende airco, ramen en thuis ook handbediening. Want geen enkele vrouw stapt bij je in de auto met je schraapuitvoering.

Dan gaan we verder naar de ‘honderdnegenenvijftig’ dit specifieke nummer is gekozen omdat alle 159 mogelijke opties die verkrijgbaar zijn er op zitten. Bekleding zowel stof, leer als alcantara. Halogeen, Xenon en LED-verlichting. Ook zijn alle 5 de verkrijgbare velgsoorten gemonteerd. (Eén hiervan is het lichtmetalen reservewiel gemonteerd aan de binnenzijde van de auto.)
Deze auto is altijd uitgevoerd in uni/metallic/parelmoer poepbruin vanwege de unieke combinatie van alle beschikbare kleuren van de auto.

Als laatste de echte kers op de taart. De 01RS.
Dit is de 01 ‘honderdnegenenvijftig’ maar dan rigoreus aangepakt. Alle opties zijn verwijderd om gewicht te besparen. Maar hier zijn we niet gestopt. Airconditioning, reservewiel en glazen ruiten. Alles heeft moeten wijken voor onze passie voor performance.
De 01RS is ruimschoots voorzien van stickers die een vermogenstoename van zeker 11% garanderen.
De 01RS uitvoering kost EUR 64.376 bovenop de prijs van de ‘Schraper’ uitvoering (EUR 34.567) en word in zeer beperkte oplage gebouwd. (Om speculatie te voorkomen worden potentiele klanten ge-screened door AB-auto voor deze over kunnen gaan tot aanschaf van een 01RS)

Volgend jaar word overigens een speciale ‘YOLO’ editie verwacht.
Er is nog niet veel bekend over deze uitvoering behalve dat het waarschijnlijk de gene is die je wilt maar eigenlijk geen verstandige keus is.
@torsen: Deze auto is altijd uitgevoerd in uni/metallic/parelmoer poepbruin vanwege de unieke combinatie van alle beschikbare kleuren van de auto. Van deze zin moest ik even lachen!
Mercedes Tour Key Edition.
En dan willekeurige prullaria aan de binnenspiegel hangen
Audi RS4 bontkraag line
Limited edition voor de versies met zeer limited aantal opties. Zal fantastisch verkopen.
Grappig, heb het “excellence” pakket op de
Mercedes-Benz GLK verzonnen. Was geen succes :-(
ik zou ze inspireren op drugsbaronnen.. De Audi A4 Escobar valt vast wel in de smaak… de basisuitvoering uit de Narcos edition heet dan natuurlijk de El Cheapo…,
‘jaapiyo line’ voor het basis model, zo karig mogelijk.
‘dizono pack’ als uitbreiding
‘autoblogger pack’ voor het betere werk.
‘Karssen’ als ‘M’/’AMG’/’RS’ tegenhanger
Het begint me steeds minder te verbazen dat mensen mij een beetje vreemd vinden. Bijna iedereen heeft dus een mening over iets onzinnigs als een naam. Ik begin de mensheid steeds minder te snappen…
@lekbak:

Het @henk_he en Ingrid volk willen graag “uniek” zijn ..
En dat zijn ze collectief gezien dan ook ..
@lincoln: eindelijk iemand die ons snapt.
Massimo/il meglio. Voor de Italianen ;)
Enige jaren geleden was het toch zo makkelijk:
Je had; L, GL ,GLS of GLX en dat was het. Je kon gelijk zien wie de “armoedzaaier” was.
Basis, tokkietuning, redelijk, gemiddeld, bovengemiddeld, super, ultrahydrapower
Jopie goedkopie voor het instapmodel, over de rest heb ik nog niet nagedacht
Basic is wel erg basic. Je moet woorden hebben die enorm leuk klinken maar een synoniem zijn van een heel gewoon woord.

Pak ‘normaal’. Een synoniem is ‘general’ in het engels. Plak er een e aan vast.

Generale

Dan ‘beter dan normaal’:

Superiore

En voor de hoogste klasse een woord wat synoniem is aan ‘first class’:

Capitale

.
Een highline business R en dat er een 1.0 TSi in ligt is van latere zorg.

Dat laatste zie ik liever op de eerste plaats als belangrijkste maar het punt is, het is niet meer te doen in tijden dat de overheid elke uitstootgram keihard afstraft en waar bedrijven groen willen zijn door medewerkers alleen auto’s te laten rijden die 100 gram/km uitstoten. Elke gram erboven betaal je extra. Kortom het is niet zo zeer van latere zorg, het is gewoon onmogelijk om nog een beetje leuke motoren aan te vinken.
The pony pack. Alles wit.
Petjes pack: incl tupperware, wieldoppen, marquant speakersysteem en tankdopsticker van de halfords
Misschien een hele slechte maar iets als ‘cisAB’ (basic maar andersom want AB=autoblog :p)

Ander systeem kan zijn:
Basisuitvoering: SKR (SKeeeeeeeR)
Middel: BTR (BeTeR)
Rijk uitgerust: NC (NiCe)
Opperdetop deluxe alles derop en deraan: RKTT (RijKe TaTa)
Landen:

Chinese edition: instapmodel met 0 sterren in de crashtest.
Korea edition: net wat meer opties en 7 jaar garantie
Dutch edition: velgen en een leasegrijs als enige kleur optie
British edition: veel luxe, hout, cognac leer en hoogpollig tapijt.
Italian edition: het sportmodel in het geel of rood.
Eumh …

Milf-edition (fulloption suv)
Gangbang-trendline (mpv met extra zitplaatsen)
I AMGay-sportline (cabrio)
Hardcore-rubicon (4×4)

Of is dat niet gepast?

Audi Rs6 met showroom pakket : bullbar vooraan
Het ,,overpriced,, pakket of ,,looser,, pakket
Het Zo’n grote spoiler, Jonguuh pakket

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).