Lezersvraag: wat was jouw hoogste boete ooit en waarvoor?

Auteur: , 240 Reacties

In navolging op de vraag waarvoor jij aan de kant bent gezet, nu de vraag wat jouw hoogste boete en waarvoor kreeg je die?

Nee meneertje, dat mag dus niet, dat wordt een prent

In Nederland is het niet moeilijk om een hoge boete te scoren, voor iedere scheet word je al onmetelijk hoog op de bon geslingerd. Maar ik ben wel benieuwd wie nou de hoogste boete heeft gescoord en wat diegene daarvoor heeft moeten doen. Bij mij valt het allemaal wel mee, ik ben meer van de vele kleine(re) boetes. En dat tikt ook nogal aan.

Bij DEZE lezersvraag zag ik al wat dingen voorbij komen (280 op een 80 kilometerweg bijvoorbeeld) die flink aan hebben moeten tikken. Daarom gaan de reaguurderspanelen weer open. En het zou helemaal leuk zijn als je je verhaal kan bewijzen door een fotootje van de prent bij te voegen, maar voel je niet verplicht!



240 reacties

180 euro, toen de traject controle op de A2 net van start was gegaan in 2012 (volgens mij reed ik 118 of zo). Gelijk ook de enige serieuze boete die ik ooit heb gehad gelukkig!
@stephano: Zonder flitsmeister is dat een stuk lastiger, 180 euro is eigenlijk ook absurd voor 18 te hard. Heb em ook al eens gehad. In Frankrijk kost diezelfde 18km/h te hard maar 45 euro.

Afijn, de hoogste boete die ik ooit heb gekregen is voor 51 na correctie te hard. Ik reed in de S350 van mijn toenmalige stagebaas en reed wat te vlot over een 50 weg wat tot niet lang daarvoor 80 was. Wel te hard, maar zeker niet 110 op de teller te hard. Ik word staande gehouden en op het moment dat ik stop is de eerste opmerking die ik krijg; Goh, dit is zeker niet jouw auto?

Ik antwoord dat dat klopt, dat het de auto van mijn stagebaas is. Agent: “Goh, hoe zou hij het vinden als ie wist dat je zo met zijn auto reed?
Ik: “Je kan het hem vragen, hij zit naast me”.

Agent woest, geeft me een boete zonder enige vorm van bewijs, rijbewijs in moeten leveren en na 18 maanden een transactievoorstel thuis gehad van €430,-. Nog eens een half jaar later naar de rechter gegaan en na een betoog van 20 minuten de zaak geseponeerd zien worden.

Ik hoorde later van een andere agent dat het geen leuke vent was die mij staande gehouden had maar dat ie wel berispt is voor deze actie. Heeft lang geduurd, maar dat vond ik dan wel weer prettig.

Spijt van gehad dat ik geen schadeloosstelling ingediend heb bij de rechter. Ik dacht toen nog dat dat achteraf moest.
@Stefje: Flitsmeister is ook niet alles. Vorig jaar ook een boete gekregen op de A2 bij Baambrugge. Had FM toen net op mijn telefoon, en dacht dus dat dat ding 100% werkt. Dat is dus niet zo. FM gaf aan dat er 130 gereden mocht worden, wat onjuist was. Het was na 19:00, en ik zag de borden, maar dacht dat de borden bedoeld waren tussen 07:00-19:00.
Anyway, €142,- gemiddelde snelheid van 118. 2 weken later heeft FM het ook aangepast als 100 km/u voor dat stuk.
@e550: En btw, eergisteren was er een file bij muiden, en 500m te vroeg de vluchtstrook om de afslag te nemen samen met nog een rits auto’s. Politie caddy met oranje zwaailichten reed achter ons aan. Kunnen zij een boete uitschrijven voor het nemen van de vluchtstrook zonder mij aan de kant te zetten?
Heb 1 jaar mn rijbewijs, mag net en maandje alleen rijden en nog geen boetes! Als ik was geflitst was het wel en probleem met mn rijbewijs…. Ik heb de rechter voet nooit in bedwang…
@mart144: lekker handig. Zou ik toch wat aan doen, zeker op de openbare weg moet je dat niet willen. Ga lekker ’t circuit op!
@mart144: Inderdaad, wil niet zeggen dat mensen die langer hun rijbewijs hebben beter rijden, maar een maandje vind ik wel erg kort om ‘sportief’ te rijden
@mart144: doe maar normaal en niet zo stoer. Zet je stoel in de juiste stand, je stuur op de juiste hoogte en je armen in de auto, je handen niet OP het stuur maar AAN het stuur en ga niet overdreven leunen op je armleuning. Doe ook de radio op een normale stand als je je ramen open hebt en bovenal, hou je gewoon aan de geldende wegenverkeerswet, dan vinden mensen jou eerder een toffe peer dan als je dit allemaal niet doet.
@87sandyd: ik heb het bericht niet heel goed geformuleerd en is niet echt handig nee
@87sandyd: Lekker boeie hoe die gozer in de auto zit.
@mart144: Beetje jammer.. Misschien eens overwegen om wat vaker je fietsje van stal te halen totdat je wel volwassen genoeg bent..
€126 voor snelheid, dat was twee jaar geleden en sinds dien rij ik niet meer zonder flitsmeister en heb ik geen enkele boete meer gehad. En ik moet toegeven dat ik nu toch wel harder door rij dan vroeger.
@wildewesten: zo gaat dat in het wilde westen
@dionijsb: okee, te flauw…
De hoogste was 1.200 euro boete en 6 maanden rijontzegging voor 150km/u binnen de bebouwde kom op de motorfiets. Inmiddels volwassen..
@flakfazer: 1200?!?!!!
@flakfazer: hoe dom kun je zijn😅
@flakfazer: geklokt? Laser? Flitser?
@fastnloud: flitsauto, vroege zondagmorgen, inmiddels een jaar of 10 geleden
@flakfazer: van mij was ook 1200€ ook rijbewijs kwijt geweest, maar rechter was lief geweest en had er 500€ van gemaakt, totaal 3 maanden invordering
@flakfazer: valt mee als je bij het cjib bent zie je daar een brozen lama die heb ik ongeveer betaald
De opmerkelijkste boete die ik heb gehad kostte me 93 euro voor 6 hele kilometers te hard bij wegwerkzaamheden in een Zwitserse tunnel..
320 euro. Even snel optrekken om nog in te kunnen voegen bij een kruising in de bebouwde kom. Reed 75 ipv 50. Flitspaal over het hoofd gezien.
43 km te hard op een 80km/h weg bij Tilburg/Dongen. In de auto van mijn vriendin. €330,00 boete.
@rovadepo: Eindsestraat of Dongenseweg toevallig?
@dennisjuh95: die weg waar Tesla ook aan zit.
@dennisjuh95: Burgemeester Letschertweg, daar staan ze bijna wekelijks te controleren en ook s’avonds
@supra1981: Oja die zit er ook nog tussen. Wel een weg waar je even gas kunt geven. Slim om daar te gaan staan, minder fijn voor @rovadepo
@rovadepo: heb je geluk, ik had een boete van €407 voor die zelfde overschrijding + een punt van mijn rijbewijs, inmiddels ook anderhalf jaar geleden
@mustang84664: bij mij 5 jaar geleden ongeveer.. Golf 6 1.4 160pk… Net dat hele stuk achter zo’n CocaCola vrachtwagen gezeten en dan ff doortrekken.. Je kent t wel
Reed ooit eens 370 door een woonwijk waar je 30 mocht ..
Was toen net 15 geworden ..

Kreeg 20 euro boete voor het niet bij me hebben van de Nobelprijs voor natuurkunde ..
En een waarschuwing voor het rijden met lekke banden ..
@lincoln: 😂 +1
2400 euro aan boetes, gedurende een ritje van Rome naar NL.
@jorden: christus te paard, dat is veel.
@jorden: Allemachtig!!!
@jorden: laten vangen door dat Tutor-systeem in Italië?
@davidw: yup en in Zwitserland moet je ook geen haast hebben..
€ 160, 80 km waar ik 50 km mocht. (België)
€35 omdat m’n fietslicht het niet deed.
165€, was op een zondagmorgen om 6u richting men werk aan het rijden, en moest wachten voor een stoplicht,wachten,wachten en wachten, geen kat op de weg, de langsrichting werd rood en ben direct vertrokken, politie in burger stond 5m verder geparkeerd
@tom307: belgië? Dan heb je geluk gehad. Had rechtbank kunnen zijn!
@tom307: daarom mag je op zondag dan ook niet werken!
Tellen strafbladen wegens hardrijden ook mee?
Nog geen boete gekregen👌🏼
€230, zo’n tien jaar geleden. Kwam van de Autobahn af bij Oberhausen en moest van de borden ruim voor de stoplichten al naar 60 km/h afremmen. Ik reed daar nog 95 gecorrigeerd en werd geflitst. Nooit betaald.
Vriend van mij reed in mijn A4 Avant van de zaak terug na het stappen in Amsterdam. Ik en andere maat in de auto vielen in slaap en hij gaf ff gas op de A4. Helaas kwam hij uit Twente en wist niet dat er een trajectcontrole was (was er toen nog niet zo lang). Resultaat €785 voor 186 km/u gemiddeld waar je 120 mocht. Ouch.
@audir8v10: Dus toen dacht je, dan neem ik maar een R8 V10? :P
@audir8v10: dan ben je toch ook je rijbewijs meteen kwijt? Of is dat alleen als je staande gehouden wordt?
@nickjdeg: heeft met de bewijsplicht te maken ze kunnen niet zien we de bestuurder was
@nickjdeg:
Dan moet je staande gehouden worden, zelf ooit een boete gehad voor gecorrigeerd 51 te hard.
Paal flitste ook in tegengestelde richting en de snelheid was net verlaagd naar 60 i.p.v. 80.
Geen excuus natuurlijk dus gewoon die €450 overgemaakt, kwam toen neer op €45 per gereden jaar.
@nickjdeg: moest toen wel zijn gegevens doorgeven. Auto stond op naam van leasemaatschappij. Hij heeft toen alleen betaald en verder geen last gehad. Was al wel 9 jaar geleden dus weet niet hoe ze nu zouden reageren…
206 KMH geflits op de A1, boete 1000 en en beetje
370 euro. Dat was omdat een BOA had geconstateerd dat ik mijn scooter noch geschorst noch verzekerd had. Kon ook geen waarschuwing vanaf. Nog steeds boos over.
@ghost: dat hok stond overigens altijd in de schuur en keek er nooit naar om.
@ghost: Je bent nog steeds boos over een boete die je had kunnen verwachten en die (iig volgens de wet) niet meer dan terecht is?
@mdemooistelettervanhetalfabet: ik snap dat je graag de held wilt zijn door nu zo’n reactie neer te zetten, echter denk ik dat je mijn reactie nog een keer moet lezen. Ik ben boos voor het feit dat je bij constatering, ook even een briefje had kunnen sturen waarin je verzoekt om alsnog de schorsing te verlengen. Ik gebruikte die scooter al jaren niet, stond simpelweg stil en bracht daar niemand mee in gevaar. Verder heb je gewoon een punt en ik heb de boete ook gewoon betaald.
@ghost: dus die BOA stond bij jou in de schuur om je te beboeten voor een onverzekerde scooter??????
@roppp: klopt, er hingen drie heli’s al cirkelend boven de schuur, hele wijk was afgezet, 14 ME-busjes met manschappen om mij persoonlijk te lijf te gaan.
Nu ik erop terugkijk toch wel een tikkeltje overdreven allemaal.
@ghost: Dat gaat geloof ik (automatisch) door het RDW? Een vriend van mij met veel brommers had dat een tijd terug ook, alleen dan 2 boetes want hij had beide brommers tegelijk geschorst.

Het bedrag is zo hoog doordat je een boete krijgt voor onverzekerd zijn. Maar man-o-man het kan toch niet dat zoveel mensen die hun schorsing vergeten te verlengen zonder kwade bedoelingen 400 euro boete krijgen. Het is een schande.
@reistje: het gaat zover ik weet niet automatisch. Ik had ook geen brief gehad van de RDW destijds, het jaar ervoor wel, waardoor ik er ook niet bij stil stond dat ik iets moest regelen. Die boete is idd zo absurd vanwege het onverzekerd rijden. Blijft belachelijk.
@ghost: Godver ik had die ook voor mn roestende FS1 in de schuur…
400 en 2 weken later 360… Beide voor s snelheid. Koste me toen nog een aantal punten op het rijbewijs.
Toen ik 16 was 205 euro nadat ik met 65 buiten te bebouwde kom gelazerd ben in de stort regen op mijn brommertje omdat ik snel naar huis wilde. Toch heel wat vakken voor moeten vullen destijds
Pakte een schans (trailer) om over de a28 te komen. Helaas gelaserd in mid-air. Gelukkig kwam ik ervan af met een waarschuwing
Een Echte petrolhead heeft minimaal voor 2500 euro per jaar aan boetes ..

Heb je minder .. Dan ben je een nepper ..
@lincoln: groot gelijk!

Gelukkig ben ik “slechts” een auto, moto, fiets en techniek- liefhebber, en kom ik er goedkoop vanaf…
@lincoln: een echte heeft een verklikker of flitsmeister
@lincoln: Maar deze autoliefhebber wil liefst zo lang mogelijk kunnen genieten van zijn ritjes. Als ik voor 2500euro/jaar aan boetes moet liggen. Wel dan mag ik na een paar jaar voor de rest van mijn dagen met een fiets rijden, en ik haat fietsen. :)
@lincoln: jouw reacties laten me wel lachen😂😂
@lincoln: weinig petrolheads hier dan …..
@lincoln: nee man houd je minder over voor de benzine. De moderne petrolhead heeft flitsmeister
240 euro voor 70 waar je 30 mag op een scooter lang geleden
Nog uit de tijd van de guldens.. 2300 gulden + 2 jaar voorwaarlijk wegens iets te laag vliegen over de afsluitdijk op een door Misano(schagen) getunde Honda CBR1000R . geklokt op bijna 300km/u om 11 uur ’s avonds.. is zelfs nog voorpagina berichtje geweest bij de telegraaf..

bizarre van alles… precies 4 auto’s voorbij gegaan en [email protected]#%R!#@$ de laatste was een politieauto..
@Soulmaster: beste politiewagen die vervolgens gas bij gaf om jou op bijna 300km/u te gaan klokken.
@snorrie: aan het einde bij den oever stonden ze mij op te wachten met 2 busjes over de weg.
@Soulmaster:gevaarlijk met 300kmph
165 wegens overschrijden van volle witte lijn, ik wat te lui om de hele wegomlegging te volgen, shortcut gepakt en de flikken hebben mij gepakt 🤔
@kungfu83: Heb ik ook al voorgehad tijdens de ‘boetevrije week’
@davidw: boetevrije week was enkel op graad 1 en 2, witte lijn is graad 3, max is 4 😓
€367,- binnen de bebouwde kom had ik volgens mij 88 gereden. Laser auto…
Scooter ging 48 km per uur te hard op de rollerbank. Bedrag moest bepaald worden door de OvJ. Heb de boete gelukkig nooit ontvangen (misschien omdat ik heeeeel goed geslijmd heb).
@thesis: juist ja, geslijmd
450
Zo rond de 150 ouderwetse guldens voor het niet betalen van de wegenbelasting…

Dat is zo’n 25 jaar geleden, de overheid had toen nog niet alle computersystemen aan elkaar gekoppeld. Was best wel lucratief om om het kwartaal de wegenbelasting simpelweg niet te betalen. Toch twee jaar volgehouden voor ik tegen de lamp liep en met 150 gulden boete was ik spekkoper…
@moveyourmind: Haha, slim! Een beetje soortgelijk, ik deed dat in Amsterdam altijd zo. Ik parkeerde de auto op de stoep en betaalde niet. Parkeerbeheer mocht je dan geen boete geven, omdat je niet in een parkeervak stond, dat moest de politie doen. Sowieso was hun boete veel lager én je werd vrijwel nooit gepakt, omdat die lui wel wat anders te doen hadden dan bonnetjes schrijven voor foutparkeerders. Ik heb die tip overigens van een agent in dienst gekregen. Vond ik wel aardig! ;-)
@nicolasr: slim!
Helaas werkt dat nu niet meer, dankzij onze “vrienden” van de Handhaving..
Goh, euh,

500 Frank voor het vroegtijdig oversteken, de lampen waren nog nét niet uit, aan de spoorovergang? Heeft papa betaald… Nooit meer gedaan nadien…

En 2x 50€ wegens te snel rijden…
83 waar ik 70 mocht
En 131 waar ik 120 mocht. (Gelukkig niet eerder geflitst want ik reed een minuutje ervoor nog 54km/h rapper… )

Verder altijd goed onder de radar gereden.

Respect voor alle verkeersborden (soms snelheidsbeperkingen uitgezonderd), volle witte lijnen en vooral gebruik van pinkers vind ik heel belangrijk. Dus weinig reden tot boetes
1000 eurows voor 184 km/h te hard op een weg waar 100 is toegestaan. hierbij wil ik de desbetreffende agent en officier van justitie bedanken. ome agent heeft mijn rijbewijs te laat verstuurd naar het cvom waardoor de ofj verplicht was mijn rijbewijs terug te sturen. en omdat het mijn eerste keer was ben ik er vanaf gekomen met 19 dagen rijontzegging:D
@mazot: u reed 284kmh?
@danielj: jij had zeker een hoog cijfer voor begrijpend lezen:D helaas was mn vmax niet zo hoog in mn seat ibiza tdi. het was dus 184 km/h gereden waar 100 is toegestaan.
@mazot: 184 km/u TE HARD is nog steeds 284 km/u (100 + 184 = 284) te hard = KMS BOVENOP de KMS die je max mag op de weg, jij hebt u verkeerd verwoord 😒
@kungfu83: als je mijn reactie erna had gelezen zou je zelf ook zien dat ik daar wel achter ben gekomen. gelukkig herhaal jij het nog ff:D
@mazot: ik reageer soms sneller dan dat ik kan lezen 😜
@danielj: niet zo kinderachtig. Hij heeft wen leuk stuk geschreven!
@888natan: Zeker, dat had ik nog aan mijn reactie toe kunnen voegen, my bad. Echter hoor/lees/zie je wel eens vaker dat mensen richting de 300km/h gaan, maar dat is meestal op een motor.
€300, 50 in een 30 zone. Waarom het een 30 zone is, is voor iedereen een raadsel.
Op weg naar de 24h van LeMans. Met de oude Peugeot 307sw van m’n vader achter een snel optrekkende Shelby Cobra (replica?) aan. 154km/h waar men 110 mag. Gelaserd door een agent op een viaduct; wij nog denken dat het een enthousiaste autofan was! Voor de eerst volgende rotonde werden wij eruit gepikt, en midden (boven)op de desbetreffende rotonde werd er een prent onder de neus gedrukt van.. 56€!! Die betaalden wij met een lach ;)
€1650 boete en 6 maanden rijbewijs kwijt. Leuk 5 minuten in 911 turbo. Geklokt op 170 waar je 60 mocht.
Heb de ervaring gehad in de westerschelde tunnel oostbuis(heen)westbuis(terug)
Allebei precies even hard 123 waar je 100 mag zat alleen 2dagen tussen dus kreeg er 1 wat later koste rond de 260 euro dacht ik totaal
Ik ben 12 jaar, en nog nooit auto gereden dus ook nog nooit een boete gehad.
@bmwcar2004: toen ik twaalf was ging ik met mn skelter op de snelweg
@bmwcar2004: grapje he knul ;)
€98 voor 12 km te hard op de snelweg. En 1 keer vies gelul gehad 82 waar 60 mocht en us lights wat volgens de agent niet mocht zou over de €300 zijn maar ivm staking geen boete gekregen
360 voor het rechts inhalen verhaal van topic over aanhoudingen. Maar volgens mij ben ik de hoogste bekeuringen ontlopen door fout met het laseren èn weet zeker dat ik vorig jaar met zón 200 ben geflitst op mijn motor maar heb hem nooit binnen gekregen.
€1240 en 4 maanden rijbewijs kwijt.
Iets te hard op een 60 weg.
Lieve meneer had het recht om ook mijn auto in beslag te nemen maar zag hier gelukkig van af.
Dit was is 2011 en sindsdien verdient het CJIB niet meer zoveel aan mij☺️
1200€ omwille van 238 op de E40.
472 euro, rijbewijs 2 dagen in bezit, 2 punten en een cursus d’r bij -.-‘

Snelheid in de “bebouwde kom”
530 voor 46 te hard. Was file en mocht daar 120. Ik in de cls van m’n moeder even gas geven waar een gaatje was, gelakt met 172. Gelukkig correctie eroverheen. Boete was binnengekomen terwijl we twee weken op zomervakantie waren. Geen lekkere thuiskomer
@dufornee: gelakt = gepakt en natuurlijk was het meer dan een gaatje, anders was de cls wel echt bloedsnel om in de file eventjes 172 aan te kunnen tikken👌🏻
365 geloof ik voor het onverzekerd in de schuur staan van mn project zundapp
312 euro, dacht dat de 80 zone op de a28 bij zwolle over was. Echter daarna was het ook een 100 zone en geen 120 dus was sws de sjaak geweest. Als ik er al 1 krijg ben ik vooral boos op mijzelf, wat een weggegooid geld is dat, steek het nog liever in de brand
Totaal in 15 jaar: Meer als 10k waarvan de hoogste 900,-
Mijn hoogste boete ooit was voor te hard rijden. 141 waar ik 100 mocht. Na correctie bleef er 136 over. 367 euro boete..
Niet stoppen bij een stop bord op een landweg waar niemand reed bij vliegveld Weeze Duitsland. De boete 10,- euro! Echt waar. Gelukkig waren we met 4en en na ieder een knaak te hebben betaald ;) mochten we door.
@thomasthomas: dan heb je geluk gehad, meneer agent mag in Duitsland daar een equivalent van artikel 5 schrijven voor niet stoppen…
5500,- euro, overbeladen vrachtwagen, terwijl de weegbrug aangaf 5% overbeladen te zijn… Wat dus legaal is en binnen de marges valt. Maar de politie weegbrug vertelde een ander verhaal. Economisch delict, dus hoge boetes.

Laatste bekeuring met de auto was in 2001, 550 gulden boete en een 1 jaar rijontzegging. Met de RS2 geklokt op de ringweg met 190 km/h waar 70 is toegestaan. Half 4 s’nachts, was opweg naar huis na een lange avond en nacht werken.
Stinger ging af, vol op de rem gegaan. Geflitst met 2km/u te hard, 50 euro. (Boete van 1 tot 10km is gelijk in Belgie)
8 x 102 euro = 816 euro, 8 keer door de fietstunnel van het Rijksmuseum heen gereden met de scooter en dus 8 keer geflitst. Ik wist helaas van niks, tot ik om de dag een brief binnen kreeg…
@saab900turbo: Komt helaas bekend voor:( Ik heb hem gelukkig maar 1 keer gehad, wist dat het niet mocht alleen zag nergens camera’s dus waagde de gok. Achteraf zie je dat de camera’s pontificaal in het zicht staan.
€350,- voor te hard rijden
ik reed ooit eens met de helft van de lichtsnelheid door een winkelcentrum, ik was toen nog een embryo
De duurste boete was een van de volgende. De exacte bedragen weet ik niet meer maar het was een dure fout:

De apk verliep bijna van een van mijn auto’s maar ik wist dat er nog werk aan zat. Op de dag van het verlopen, vlak voor ik weg ging nog ff de computer aan en de auto schorsen. In de haast het verkeerde kenteken aangeklikt.

Een paar weken later krijg ik opeens een boete van de traject controle op de a4 bij schiphol, wist ik veel dat die daar zat. Dat was nummer één, slechts een paar euro gelukkig. Vervolgens kwam er nog één van het rijden met een geschorste wagen, want ik had mijn dagelijkse auto per ongeluk geschorst en daarna één voor het ontbreken van de apk van de niet geschorste. Duur geintje geweest…
315 voor te hard. Eigen schuld kwam wel hard binnen als 18 jarig snot jong met een maandsalaris van ~300 euro
In Nederland rond de €250,–/€275,–. Reed 85 waar ik 50 mocht. In het buitenland (Zwitserland) een keer omgerekend € 480,–. Reed vanaf Milaan Zwitserland in. Zat een een groepje en de ene keer reden we 110-120, de andere keer rond de 80. Het was in Italië slecht weer, regen, onweer maar in Zwitserland was het droog. Opeens bij het uitkomen van een tunnel een flits (dacht dat het onweer was) maar een paar kilometer verderop werden de ‘gelukkigen’ aan de kant gezet. Had 110 gereden waar je 80 mocht en of ik even contant wilde aftikken. Kan ik wel in discussie gaan maar schiet je niets mee op. De kerel naast me deed dat wel: had geen geld, was op weg naar zijn broer in München, die had wel geld en of hij dan door mocht rijden en het kon overmaken, opeens had hij zelf toch geld en begon hij tegen zijn vrouw te bekken dat het haar schuld was enz. Dat was wel vermakelijk!
€230,-. Voor 29 km/h te hard binnen bebouwde kom…
Ben sinds januari 18, en ben aan het wachten op de officier van justitie voor het bedrag van de boete… Met 136 langs een flitspaal waar je 80 mocht haha…
@lexlfa: je lacht zeker om dat het wachten zo lang duurt…
Mijn enige boete is tot nu toe zo’n 40 euro. Destijds reed ik met een brommobiel die een topsnelheid had van zo’n 55km/u. Werd toen geflitst terwijl ik 53km/u reed waar je 50km/u mocht. Normaal geen probleem ivm de correctie, maar met een brommobiel rij je dan dus mooi 5km/u te hard.
Die € 5000,- per jaar die ik aan accijns en belasting over de benzineprijs betaal.
45 euro voor het niet bij hebben van kentekenpapieren van een auto die net was overgeschreven (het pasje was nog niet binnen). En had dat bonnetje van het postkantoor niet bij.

Beetje een flauwe boete als je het mij vraagt. Maar goed 45 euro is wel te overzien.
Met 238 km/h over de N15 en ben weggekomen met een schikking van +/- €360 na een hele procedure.. Ik vlamde naar mijn tentamen, politie voegde net in op de snelweg. Shit. Verderop staande gezet toen ik weer netjes 100 reed, omdat er overig verkeer was. Na de aanhouding meldde de vrolijke agent dat ik harder reed dan zijn busje (max. 180 schijnbaar). Dus hij kon niet zeggen exact hoe hard ik reed; maar ruimschoots genoeg voor invordering. Maar hij schreef mij voor 49 km/h te hard op want dan hoefde hij niet ook fysiek bewijs te verzamelen enzo. En uiteraard direct verzet aangetekend; bewijs maar dat ik zo hard gereden heb.. Geen meting, tegenstrijdige verklaringen en verder had ik een ‘schoon’ verleden. Na 4 jaar is het voorgekomen; tijdens mijn vakantie.. Desondanks toch mindering geworden en weggekomen met €360,- .. Pffieuww. En weer een lesje rijker.
khad 75€ moeten dokken als ik een jaartje ouder was geweest van de winter (7 keer aangehouden trouwens) wegens geen voor en achterlichten, geen voor en achter reflectors en geen reflectors in de trappers. inclusief het ontbreken van spatborden of een kettingkast.
35 Euro voor het achterlicht van me fiets die het niet deed 4 jaa terug.
Tot op heden in 2 jaar tijd nog geen boetes gehad met de auto. 😁
€175. Onder een rood verkeerslichtslicht doorgereden. Was een zware sneeuwstorm bezig en ik heb vreemd genoeg geen rood verkeerslicht gezien. Ik kwam dus ook helemaal uit de lucht vallen bij deze… Plaats en uur klopte wel.
400; namelijk 4x 100 Euro omdat we 4x een verboden zone inreden in een klein dorpje in Italië op zoek naar een parkeerplaats…
@n0zem: geweldig die ZTL’s… mij hebben ze een jaar na dato ook verrast.

Blijkbaar zijn er 2 borden voor, een vrij duidelijk begrijpbaar voor iedereen, en een geel bord met ZTL er op, zona traffica limitato. Maar als buitenlander zegt de afkorting je bijster weinig…
Kon het niet hebben dat mijn verse CLK (twee dagen nadat ik hem had gekocht) er bijna uit werd gereden door een Z4. Lekker scheuren totdat er ineens nog een zwarte BMW kwam kijken, en op ongeveer 185 km/h, eindelijk van die Z4 af, maar die andere zwarte BMW bleek nog harder te kunnen en had bovendien zo’n mooi blauw setje ledlampjes die aangingen. Was best duur, maar heb nog kunnen afdingen (geloof het of niet, ik zei dat ik de auto uit Amerika had geïmporteerd en de digitale snelheidsmeter stond nog in mijlen en ik zei zoiets van: “die gaf slechts 135 aan), volgens mij uiteindelijk 250 euro kwijt.
Het was niet mijn schuld misschien ook wel een beetje naïef van mij, maar ben ooit eens in het huwelijksbootje gestapt. Ik boet er en betaal er nog elke dag voor voor die ene fout…
@Rick-dos: tja daarmee ben je vast niet de enige …., blijft wel zuur.
90 ekkermannen omdat ik geen parkeerkaart kocht (geen kleingeld bij en moest alleen ff wat om de hoek afgeven)

Raarste boete ooit..€50 voor de oranje fietsen.. (Meneer de stoere motoragent vond dat het net rond was toen ik het stoplicht passeerde…)
Ik kwam terug van een leuk strandfeesten in Bergen aan Zee. Het hele peugeotje (106) vol met wappie mensen, het was inmiddels een uurtje of 2 ’s nachts. N vriendin vanbmebzat achter me en was een Tikkie misselijk. Rijdende op een n weg zag ik met 90 op de teller de stoplichten voor me op oranje springen. Aangezien beide wegen helemaal leeg waren en ik geen zin had in kots in m’n nek ben ik rustig doorgebold. Iedereen een paar uur later netjes thuis afgezet en gaan tukken. Bleek ik 3 weken later een prent van 270,- plus 7 admin kosten te hebben gevangen. Kutzooi.
Net onderweg naar mn nieuwe auto staande gehouden voor ‘ bumperkleven op de snelweg ‘. Ben benieuwd naar t bedrag. Ouwe bromsnor zal zn target van afgelopen week wel niet gehaald hebben en hem dr vannacht niet in hebben mogen stoppen maar alleen ervoor mogen houden. Was het er totaal niet mee eens. Maarja hun woord tegen de mijne dus zal er waars niet onderuit komen.
@Marijn90: Waarschijnlijk heb je echt bumper gekleefd, iets wat fn storend en vooral asociaal en gevaarlijk is. Dan kun je wel zo afgeven op die agent, maar dan heb ik nog meer het idee dat hij gelijk heeft.

Als je je niet kunt gedragen in het verkeer, pak dan lekker het onrendabelen vervoer.
@Stefje: Op tijd naar rechts gaan voorkomt 9 van de 10 bumperklevers. Onnodig links rijden dat is pas asociaal!
275€ en 1 maand rijbewijs kwijt. Reed te hard… Flitspaal. Gelukkig was het in Duitsland. Nederland was duurder geweest.
Geen, heb nog geen auto
Persoonlijk let ik goed op in Nederland met flitsers dus niks schokkend. Wel een keer met een vriend naar Italië gereden via Zwitserland. Nou had die vriend van mij nogal een zware rechtervoet. Sindsdien is hij gek genoeg nooit meer een Zwitserland geweest…
In 2004 gepakt met 120 km te hard op de n35.
Er zat een auto achter me te klooien.
Ik trapte het gas dus FF flink in ( was om half 5 smorgens).
Na een poosje zag ik lichten in mijn spiegel , bleek het een undercover auto te zijn.
Ik was geklokt op 203 waar je 80 mocht.
De boete is gelukkig nooit binnengekomen.
Nooit een verkeersboete gehad, enige boete ooit was voor het vissen met levend aas.
Op 15 jarige leeftijd weleens een busje met agenten afgeschud op een Puch Maxi toen ik zonder helm reed en de heren, die van rechts kwamen, geen voorrang gaf.
500 gulden en ‘brommert’ kwijt 145 op de A1! Oh ja ik was 14
1000 euro boete en 3 maanden rijbewijs kwijt voor dronken slapen in de auto. Was te stom om naar de radio te willen luisteren dus sleutel zat hele nacht in het contact = poging tot rijden.
2 keer geflitst op dezelfde dag heen en terug

Totale schade €220,-

En een paar keer boetes wat 10jes werk is.
€450 omdat mn oude derbi 162km/h op de rollenbank liep.
Geen idee maar ik denk dat het in de periode was dat APK niet bestond en een diender met zijn grote vette laarzen probeerde de bodemplaat van mijn FIAT 850 te verruïneren, zodat de man me NOG een bekeuring kon geven – ik reed steevast met één gladde band, de meeste dienders hielden dan op met zoeken naar andere gebreken.

Ik vroeg de man was het zou kosten als ik hem een klootzak zou noemen

” Zestig Gulden ” was het antwoord

” Schrijf maar op klootzak, maar houd nu op om mijn wagen te slopen, die bodemplaat zit echt vast “. ( Zijn oudere collega kon een glimlach niet onderdrukken)

Met een rood hoofd van woede schreef hij die prent uit.
@desjonnies: Kan mij best voorstellen dat dat grapje van jou best wel 60 gulden waard was.
Net 18, in m’n Corolla. Nijmegen uit de snelweg op, bij de inmiddels overleden NaaiPaal…. Trappen voor alles wat ie waard was, geflitst met 94km/h in een 50… 480,- en een jaar voorwaardelijk… Weet niet wat teleurstellender was, de snelheid of de bekeuring.
Een hele mooie

Ik reed met de nagelnieuwe geleasde Volvo 240 Stationcar van mijn baas te hard.
Nu was die Volvo ECHT een auto, ik bedoel nu vinden we het gewoon, maar die donkergroene 240 station had : getinte ramen, sportwielen standaard en metallic lak.
Dat was echt een hele koets eind tachtiger jaren.

Ik wordt gepakt voor te hard rijden in de zijkregen echt waar.

“Dag mijnheer” zei de agent van mijn leeftijd “Graag uw rij en kenteken bewijs ”

“Dat begrijp ik ” antwoorde ik en toevallig had ik alles bij me en gaf het de man

” U reed te hard, 67 waar u vijftig mag ” zei de agent

“Dat begrijp ik ” antwoordde ik weer.

“Ik zal u daarom een bekeuring moeten geven ” zei de agent

“Dat begrijp ik ” antwoordde ik wederom

“U begrijpt een hoop hè Mijnheer ” probeerde de agent cynisch te antwoorden aan mij

“Waarom denkt u dat ik in zo’n dikke Volvo rij en niet in de regen auto’s hoef aan te houden, maakt u zich geen zorgen, ik begrijp het wel ”

Zijn smoelwerk stond op oorlog-voorbij, maar hij kon me niets maken, en ik heb me rot gelachten !
€330 euro in mn fiesta st voor 31km/h te hard. In dezelfde week ook nog €264 voor 27 km/h te hard. Inmiddels een 240 en lekker onthaasten!
Ging vroeger regelmatig wiet halen in Maastricht. Betaalde nooit voor parking en kreeg regelmatig een boete. Na 3 waarschuwingen hoorde je er niets meer van en heb dus nooit betaald. Enkele jaren later was er blijkbaar een nieuw verdrag tussen België en Nederland waardoor die openstaande boetes alsnog geïnd konden worden. Had ik opeens een boete van 1200 euro aan mijn broek.
@fejjie: Echt? Ik heb van 2 jaar geleden ook nog 2 parkeerboetes openstaan van Maastricht. Trouwens veel te hoge parkeerboetes daar herinner mij het exacte bedrag niet meer maar het was denk ik rond de 50 euro?! . Ik heb ze nog steedsniet toegekregen?
Die eerste boete zat ik zelfs gewoon in mijn auto op mijn toenmalige vriendin te wachten. Komen die parkeerlui aan. Die eikel schrijft me gewoon op. Ik vroeg aan hem waarom. Want ik zat toch nog in mijn wagen. Toch betalen zei ie. Heb hem uitgemaakt voor het vuil van de straat.
Aangevochten via brief bij de gemeente. Vond dat ik toch terecht een boete kreeg. Nooit betaald.
Voetnoot: ik was er wel niet voor drugs.. ;D
@cadrez: Tja, ik was nog jong he ;-) De tijd van high worden is ook al lang achter me. Boetes zijn inderdaad 50 euro per stuk. Het merendeel van die 1200 euro waren echter intrest en verhogingen van de boete wegens te late betaling.
@fejjie: De boetes zijn er nu 60 euro…
30 euro. Voor mijn fietsverlichting. Helaas geen 159 voor mij…
Nu een dikke 6 jaar op de baan. Slechts 1 boete gehad, reed minder dan 80 km/u. in een zone 70. Boete werd herleid tot een overtreding van 3km/u. te snel, resultaat was 50euro om 73 te rijden in plaats van 70. Best zuur, omdat het zo’n kleine snelheids-overtreding was. Maar heb eruit geleerd en let nu toch wat meer op mijn snelheid.
15€ voor een parkeerretributie in Mechelen, omdat die domme parkeermeters enkel kleingeld namen.
100 euro voor spookrijden in Engeland.








In Euro Truck Simulator 2
kleine €2.000 (twee duizend) voor zuipen achter het stuur. Allee niet letterlijk achter het stuur maar dus: eerst drinken, dan rijden, dan tegenhouden worden en moeten blazen om ten slotte 6mnd later voor de politierechter te moeten komen. Pijnlijk
@lowlow: en terecht
Deze zomer nog, toen ze hier dicht bij men huis de weg hadden herdaan.
Vroeger mocht je er 90, nu 70..
Cruise control stond op 110, boete in de bus: Gecorrigeerde snelheid: 100,58km/u.
Heeft me toch 150 euro gekost!
Vond ik op zich best aanvaardbaar, want ik dacht dat als je 30km/u boven de toegestane snelheid reed, je al je rijbewijs kwijt was voor 14 dagen..
Mijn hoogste boete was €450.-. Voor te hard rijden. Dat was effe zuur. Ik werd/liet me opjagen en reed 34km te hard……
reed in duitsland met mijn scania en mesttanktrailer 32 kilometer te hard op de bundestrasse ! na een bekentenis af te hebben gelegt en voor het gerecht te zijn geweest kreeg ik een boete van jawel 100 exl 25 eur rechtbankkosten ! het kan minder..
drieduizendzevenhonderd …Kroner ..Voor te hard rijden natuurlijk..
Nou, ik moet afkloppen, ik heb nog geen enkele boete op mijn naam staan. Ik ben ooit één keer staande gehouden toen mijn moeder onwel werd in de auto en ik toen met een rotgang naar het ziekenhuis ben gereden. Ik zat toch al achter het stuur, dus dat leek mij sneller dan 112 bellen en wachten op een ambulance. Toen ik de situatie de agent had uitgelegd, was hij meteen zo vriendelijk om in zijn auto te springen en me van politiebegeleiding naar het ziekenhuis te voorzien. Een paar dagen later lag er zelfs een beterschapskaart van de agent op de mat.
Pfoe, goede vraag. Ik heb er nog maar twee gehad (*klopt af*), beide in dezelfde week toen ik mijn vorige (en eerste) auto net had. De eerste was de hoogste, geflitst met 64 in een 50-zone vanaf Arnhem centrum langs het Gelredome. 200 meter verderop mag je 70 en ik had groen op het kruispunt, tsjah. Even een onoplettend momentje, het kostte me 107 euro inclusief administratiekosten geloof ik.
Vorige week aangehouden, 42 te hard op een 80 weg. Krijg het precieze bedrag nog te horen…
€330 euro voor 31 te hard in mijn fiesta st. In dezelfde week€264 voor 27 te hard. Nu lekker onthaasten in een volvo 240 :-)
1400 euro voor een ruime 70 km/h te hard waar 80 was toegestaan. Dat zelfde jaar nog eentje van €800,- gescoord. Dure grappen.

De eerste was met de motor, de agent met lasergun te laat gespot. Geen wijzend vingertje maar gewoon een ‘deze keer heb je pech’ en mijn roze pasje afgestaan.

Dat maakt de ellenlange preek langs de snelweg om 2 uur ’s nachts na een staandehouding vanwege een snelheidsoverschrijding van maarliefst 20 km/h alleen maar frustrerender.
Zo’n 1500 euro, combideal voor zo’n 200km/h waar je 120 mag en 168 waar 80 is toegestaan (geflitst na een inhaalactie). Beide keren niet staandegehouden dus ik mocht mijn rijbewijs houden.

Een paar dagen later ook nog 750 euro cash mogen aftikken in Frankrijk voor ca. 200km/h waar 130 was toegestaan. Ik kwam uit Duitsland en wilde mijn Britse vriendjes bijhalen die in een eerdere groep reden tijdens een tour van Petrolhead Nirvana. Helaas was ik daardoor wel op dag twee van de tour mijn rijbewijs kwijt, maar hielp om een reputatie te zetten ;) . Sindsdien laat ik het eigenlijk bij Mulderfeitjes.
1100,- en 1400,- binnen 1 jaar. Toen mocht ik met de trein verder reizen 8 weken lang.
Héél lang geleden, met mijn Lexus GS300, 232 km/h in Frankrijk (GS was notabene begrensd op 230 km/h).

Boete, 5000 franse Francs… cash te betalen, of mocht wagen laten staan.
2000 gulden, een lokaal record zo’n 20 jaar geleden (midden/eind jaren 90 dus).
60 te hard op de motor, €740,-
€ 27 voor 8 km/u te hard zo’n 5 jaar geleden, want ik weiger de staatskas te spekken. Was in een 50-zone, waar ik dagelijks reed en die dag ontzettend vermoeid huiswaarts keerde en dus niet op heb zitten letten. Kortom: volkomen terecht.

Tot nu toe mijn enige eerste en enige boete (ben 31, sinds 24 mijn rijbewijs), want ik let gewoon op en rijd vlot door zonder de grens over te gaan. Ik gebruik geen Flitsmeister of dat soort schijnveiligheid, gewoon opletten hoe hard je mag rijden en de zelfbeheersing hebben om niet meer dan 10 km/u op de teller te hard te rijden.
€537 42 km/h te hard binnen de bebouwde kom…
€237 voor door rood als ik het goed heb, en €202 voor 21 te hard, bedragen kunnen ook andersom zijn, in ieder val op de weg van Arnhem rii Nijmegen Lent. 👍🏼
Agent met een lasergun verstopt achter een stoplicht over het hoofd gezien.. 32 te hard op een 50 weg. €390!
Bijna 4 jaar m’n rijbewijs in m’n bezit. En tot nu toe geen boetes. Maarja zegt meer over m’n geluk, iedereen heeft wel eens op de teller gekeken en teruggedacht:’Oei m’n rijbewijs had ik keihard kwijtgeweest’ Maar moet kunnen af en toe. Hangt er gewoon vanaf waar je het doet!
64 te hard op de A12 , 400 knikkers ingeleverd
25 euro voor het doorfietsen bij een spoorwegovergang die net af ging. Maar ik hoop nog een serieuze boete te krijgen in mijn oude Fiatje 500, eentje om in te lijsten.
188 gecorrigeerd op een 120 weg was toen 700€ is al een aantal jaren geleden
Familielid van me reed 250 (teruggebracht naar 232) met een e63 AMG.
2000 euro boete en enkele weken rijverbod.
Eerste boete in 4 jaar tijd: 99 euro door verkeerd parkeren bij school.
Vanaf 12 vrij parkeren, had om 12 les. Boete tijd: 11:57 😡
€930 reed 215 waar je 130. Geflitst.
Nog 0, op de scooter misdraag ik me nog wel eens en regelmatig aangehouden door stadswachten/surveillanten. Maar in de auto altijd netjes ook al is de openbare weg bij sommige wegwerkzaamheden soms een circuit met die rood witte blokken. Ik wil dit natuurlijk wel even afkloppen. *knok knok knok*
407 euro.. 37 te hard op een 80 weg. Belanchelijke bedragen. Heb het 8 maanden later naar de helft weten te lullen voor de rechter. Nog steeds de hoogste boete voor mij.
2/3 duizend euro bijelkaar op die A4 trajectcontrole. Toen het net begon. Reed er elke dag en na 2 weken begonnen de boetes binnen te komen. Of 650 euro ong in 1 keer. Reed 120 voor de huis van de koning. Je mag daar 70.
1500 euro. 168 geflitst op de ring van Groningen (waar je 70 mag). Voorgekomen en met een goed verhaal enkel een boete en een voorwaardelijke rijontzegging met 2 jaar proeftijd… Foto is aanwezig, maar geen idee hoe ik die kan uploaden.
Mijn eerste en direct hoogste boete: rijden zonder rijbewijs… ergens rond de 200,-

Ik liep stage bij het Ziekenhuis (30 min fietsen vanuit huis) had thuis een Tomosje staan (snor) moest nog 2 weken stage lopen, twas hartstikke warm weer, mocht van mn moeder wel op t brommertje naar stage. Haar motto: in die 2 weken pakken ze je vast niet!

eehh… jawel dus… aan het eind van de een na laatste week, ik zag ik de stad al pliesie rijden, kneep m al behoorlijk, schijnbaar wisten ze waar ik heen moest… in het dorp kwamen ze me achterop… STOP POLITIE…

Agent: Heb je een rijbewijs?

Ik (hard proberend verbaast te kijken): Heb je dan een rijbewijs nodig voor een snorbrommer? (Kwist DROMMELS goed dat t moest)

Agent (beetje verbouwereerd) Eeehh.. Ja, dat moet al een tijdje…

Ik:Oh! dat wist ik niet! (nog steeds hopend dat de agent me een waarschuwing zou geven)

Agent: Helaas is het wel zo en zal ik jou moeten bekeuren…

Ik baalde als een stekker! haha! maar t viel te proberen! Toch?

Nou was het wel zo dat ik me in het dorp al flink had misdragen met t brommertje… beetje rond racen… *oeps* waarschijnlijk was de politie getipt…
Half jaar/ driekwart jaar later de bekeuring gekregen… *dag geld*
Niet m’n hoogste boete, maar m’n meest recente (en nogal bizar): een enveloppe van Polizei Düsseldorf.
€30,- Bußgeld, omdat ik te snel reed.
Wo denn?
Autobahn!
De bijgevoegde foto toonde mijn Smart for two, en ik ben blij dat ik met ‘Flensburg’ niets van doen heb.
Ik meen dat het 160 euro was, door rood licht gereden. 30 november 2010.
Die dag werd mijn oudste dochter geboren en er lag een centimeter of 10 sneeuw. Dus ik was ’s morgens vroeg onderweg naar het ziekenhuis maar ik was zo vroeg dat de weg nog niet goed sneeuwvrij was gemaakt. Ik kwam dus stapvoets rijdend (vanwege de gladheid en het rijden van een BMW met achterwielaandrijving) bij het stoplicht aan, geen weggebruiker in de wijde omtrek te bekennen, maar het stoplicht moest en zou op rood springen. Dus, ik begin te remmen, gebeurt er niks, geen enkele vertraging, geen abs, ik gleed gewoon rustig door, en jawel, *flits*, dat was het dan, 160 euro weg… Zo simpel kan het zijn…
Mijn hoogste boete was €264 euro toen ik gelaserd ben. 87 na correctie op een 60 weg.
En dat op maandag om half 7 s’ochtends al. Goed begin van de week was dat dus niet.
Avond uit in Antwerpen als bob. Oude mitsubishi space star bij van pa.. grapjas en tevens de zatte shotgun bijrijder had de handrem er stiekem half opgetrokken bij een stoplicht. Verwarde verkeerssituatie in centrum antwerpen zonder navi en iedereen was de weg kwijt. Ik washet beu en dus 70 waar je 50 mag over kinderkopjes heen. flits… 90 euro op de mat! Sta er zelfs nogsteeds versteld van…
810 euro, 115km/h na correctie in de bebouwde kom. Het was echter gewoon een industrieterrein zonder zijwegen
€130 wildplassen 😭
Sinds vandaag men rijbewijs weer terug! Na 4,5 maand :( gelukkig geen boete direct moeten aftikken maar wel €1000 voor 2 jaar voorwaardelijk. Dus alsk gepakt word met 30+ dan kost me wel €1000. Na correctie 64km/h te hard op een 50 weg (recht stuk op industrieterrein)
Een boete van €137 voor een volgens de politie onleesbaar kenteken. Was een sticker kenteken en naar mijn mening prima te lezen
Om 7 uur in de ochtend mijn fietslicht kwijt geraakt. Aangehouden en een boete gekregen. €60 liep rap op na het vergeten van betalen…
€1.368. Ik had mijn geschorste auto bij een garage afgeleverd om gekeurd te laten worden. Aangegeven dat hij geschorst was en dat hij alleen op de dag van de keuring op de weg mocht zijn. Geen enkel probleem verzekerde de garagehouder me. Ik kreeg te horen dat de auto niet door de APK was gekomen vanwege iets kleins en ze hem na een week weer zouden keuren. Dit keer wel met succes. Een paar weken later kreeg ik een brief van het CJIB: geflitst bij een flitspaal in de buurt. Op de oorspronkelijke keuringsdag. Ze hadden dus lopen trappen. De garage bood hun excuses aan en betaalde de boete. Na een kleine maand kreeg ik een naheffing van de belastingdienst, want er was gereden met een geschorste auto. Of ik €1.368 over wilde maken. Bleek dat de garage geen keuringsrapport had opgesteld na de eerste keuring en de auto officieel op die dag nooit is gekeurd. De garage trok er zijn handen vanaf en ik heb een advocaat in de arm genomen om mijn geld terug te krijgen, maar het was een welles-nietes verhaal, dus het had minimale kans van slagen. Het is een dure les geweest om voortaan alle communicatie schriftelijk te laten verlopen.
Zeer vermakelijk om zo die reacties te lezen! Top AB!
Had de C6 van een klant mee en had een paar uurtjes over. Dus ff langs de Appie, was in Venlo. Krap plekje gevonden, was er trots op dat ik de C6 erin had gekregen. Geld in de automaat gedaan, wilde immers geen boete voor die paar minuutjes bij de Appie. Ik loop weg en zie, hey shit, het is een invalide parkeerplaats. Besluit alsnog de gok te nemen en ja hoor, 10 minuten later bonnetje achter de ruitenwisser. 360 euro +6 euro administratie kosten. Dag maandsalaris (was nog student destijds)

Overigens, ben tweemaal staande gehouden voor andere zaken (1x verkeerd parkeren, 1x door rood), en beide keren is ter plekke een boete uitgeschreven, maar beide keren heb ik niks thuis gekregen. Heb zelfs nog eens nagebeld, maar ook het politiebureau bevestigde dat zij geen openstaande boetes in het systeem zagen. Waar het aan lag? Geen idee. Wat me wel opviel is dat beide keren de agent mijn adres verkeerd had opgeschreven.
140 euro voor kentekenplaatsticker. Naar hoger beroep getild en de bumper meegenomen naar de zitting. Aan het Hof laten zien dat een kentekenplaat een uitstekend scherp deel is en a) dat mag ook niet en b) is levensgevaarlijk. Ik zeg zeg het maar. Of ik rij met een kentekenplaatsticker en rij veilig of met kentekenplaat maar wil dan geen verantwoordelijkheid als ik er iemand mee dood rijd. OVJ was het met me eens dat de wet niet klopt. Rechter heeft de boete laten staan (want de overtreding was gedaan), maar kende me 160 euro reiskostenvergoeding toe. Truukje om toch de boete kwijt te schelden, aangezien hij het wel met me eens was. Ga nu de achterkant aanpassen zodat de Europlaat niet meer past, herkeuring aanvragen voor een USA plaat en als dat is goedgekeurd de USA plaat op de voorkant schroeven (past wel). In de wet wordt alleen maar de achterplaat genoemd, vandaar.
Net 1 week mijn rijbewijs even snel die langzame voorganger inhalen op een 60 weg met 90 km/u… Geflitst door een vaste flitspaal; 360 gulden boete. Was met lease auto van mn ma, volgens mij heeft haar werkgever die nog betaald ook destijds.
Hoogste boete was 600 euro en 2 jaar voorwaardelijk. Ik moest voorkomen en de eis van de Officier was 900 euro en 2 jaar voorwaardelijk dus had een goed verhaal denk ik. En een vrouwelijke rechter, hielp misschien ook haha. Maar voorgekomen, veroordeeld dus strafblad. Was voor overtreding in de tunnel naar Zeeuws-Vlaanderen. Daar hadden ze trajectcontrole opgehangen in januari 2006 en wist ik niet… ik reed gemiddeld over 6,6 km 192km/h waar je 100km/h mag.
Sinds afgelopen juli 2015 een bekeuring aus Bayern ontvangen.
Te weinig afstand gehouden, midden in de zomervakantie spits à € 208,50 euro.
Jaja, die € 0,50 cent doet het hem!
We zitten nu in April 2016, na 7 maal correspondentie, stelselmatig in Nederlands door mij gereageerd, waarop 3 weken later weer een Engelse uitleg/reactie volgt.

Ik rek het nog ff naar juli dit jaar, daarna mag die Beierse relnicht het als cashgeld komen ophalen.
Als ie vooraf maar wel ff belt.

Als ik met m’n Duitse kenteken in NL rondrijd en een bekeuring binnenhark, dan ontvangt m’n werkgever een volledig Duitse bekeuring van het CJIB.
Al zijn er dat jaarlijks misschien max. 2 stuks, ondanks de 60dkm per jaar… Flitsmeister is mijn vriend.
€50 omdat ik de parkeerschijf vergeten was.. Dat vergeet je dan dus ook nooit meer.
Slecht artikel dit… Wat is dit voor aanmoediging voor puberale reacties
490e + rijbewijs kwijt,
maar wel die golf eruit gereden vanaf het stoplicht!
#winning

verder in de USA ook nog zoiets gehad, 500e voor 15 mijl te hard dacht ik.
wel inclusief gratis zwaailichten en bonnie en clyde gevoel!
Mijn hoogste boete ooit was een parkeerboete.

Ik had nml de auto recht boor mijn huis geparkeerd met alarm lichten aan om boodschappen in de gang van mijn huis te zetten. Had mijn enkel verzwikt dus kon niet zo ver lopen met zware tassen. Ik ging heel even naar het toilet binnen en hoppa hing er een briefje aan mijn ruitenwisser.

Is nml een invalideplaats. Gemeente Roermond was hiermee €375,09 rijker. Zelf met een doktersverklaring op mijn bezwaarschrift mocht het niet baten dat ik gewoon moest betalen. Als klap op de vuurpijl was ik diezelfde week mijn baan verloren.

Sindsdien bel ik de stadswacht op als ik geen parkeerplek kan vinden terwijl ik gewoon voor een vergunning moet betalen.

11 km/u te hard omdat mijn toenmalige vriendin op tijd thuis moest wezen was tussen Borger en Stadskanaal helaas geflitst en waarom dat een 80 weg is, is mij een raadsel..
@micrak11: dat is voor mij ook een raadsel, was eerst honderd, rij daar standaard 100/110 en trek hem nog wel is door na de 140/150
Dan wel niet met de auto, maar met me scooter (blauw kenteken) heb ik binnen ongeveer 1,5 jaar dit voor elkaar gekregen:
1. €308 (aangehouden met 61 in de bebouwde kom)
2. €157 (gelazerd op de zeeweg, snelheid weet ik zo even niet meer)
3. €97 x2 (door de duinen rijden, en ja dit is 2 keer gebeurd)
4. €87 of €97 (ik reed op de weg, en ja dat mag niet met een blauw kenteken. Dit was 87 of 97.. Weet t niet meer precies)
5. €160 & €90 (op de rollerbank, 160 euro boete en moest hem opnieuw laten keuren)
6. €87 (door de stad rijden.. Tja, handhaving moet ook wat te doen hebben)

Om en nabij iets van €1000,- dus. Zonde.. Nu heb ik overigens een auto en heb alleen nog maar 2 parkeerboetes gehad.
180 euro met mini Cooper gp kit. Reed 76km in semi bebouwde kom. En nog eens 180 euro. Die kwam door mijn meisje. We kregen die avond “verkering”. Ik was daar zo bij mee dat ik wat enthousiast naar huis reed. Maar het bleek een goede investering. Nu 14 jaar bij elkaar en 2 kinderen. Gelukkig is ze ook gek op auto’s.
Gisteren nog, €707 voor een paar kilometer te hard..
365 euro en inbeslagname van me scooter voor 6 maanden .
Rollerbank kon hem hem niet meten wegens te veel vermogen .
En nog een keer 365 euro omdat ik met de auto 53 te hard reed op een 80 weg .
12 euro voor geen licht op mijn fiets

Altijd als ik de weg op ga, even flitsmeister checken. Heeft me genoeg boetes bespaard want zware rechtervoet.. Alleen jammer dat flitsmeister geen trajectcontroles doorgeeft en door onoplettendheid toch twee boetes gescoord á €120.
Ik heb een keer 1130 euro te pakken gehad. 2x op de zelfde weg heen en terug. Heen 92km/h en terug 96km/h. Waar 50 toegestaan. 510 euro en 620 euro binnen een half uur. is nu 1.5 jaar terug en daarna geen boetes meer gekregen.
Heb maar 1 bon gepakt en dat was niet eens in NL , had een bordje bebouwde kom gemist in Duitsland en werd geflitst.
Was nog geen 4 tientjes dus die heb ik haast met plezier betaald ;)
Op 9 Juni 2014 haalde ik mijn rijbewijs op, op 10 Juni 2014 reed ik mijn eerste bekeuring. Welgeteld €36,- inclusief administratiekosten voor 4km/u te hard..
121 euro,
Reed 82 gecorrigeerd op een 70 weg.
Wou nog even door oranje heen, en even vergeten dat daar ook een flitspaal stond
Laatste hoge boete was 210,- voor 40 km te hard in België (na correctie). Maar eigenlijk elk jaar gemiddeld wel voor ca. 800 aan boetes. Meestal kleintjes ( tot 100 eu) maar tikt toch aan.
126 km/h waar je 80 km/h mag. €619 lichter. Was flink balen maar wel net mijn rijbewijs mogen houden…..
500,- euro, voor 2e keer gepakt voor de rollenbank met me scooter 13 jaar geleden. Bij ons hadden ze toen ipv brommer inleveren en spullen eraf, dat je 3 kansen kreeg, 1e keer 250, 2e keer 500 en derde keer scooter kwijt. En met de auto 165,- euro voor keren waar dat niet mag, en met de motor nog boete vrij🙏. Maar gemiddeld per jaar 300,- kwijt aan boetes.
Heerlijk rustig op de A2, net de handtekening bij de notaris gezet om gelukkige eigenaar van ons huis te worden dus ik was goedgeluimd. Toen ik in Amsterdam aankwam app’te ik nog naar mijn lief dat ik zo lekker door had kunnen rijden. Was nog pre-trajectcontrole dus dat kon ook nog toen. Na correctie 52 te hard waar ik 120 mocht en 715,- armer. Ik heb er wél plezier van gehad, en in die periode was alles al duur genoeg met het huis dus het ging van de grote hoop.
Overigens vind ik dat ik ook wel eens gematst ben, de boete was niet hoog maar hij had hoger kunnen zijn. Ik was ergens omgekeerd waar dat niet mocht maar had dat wel dusdanig gedaan dat niemand daar last van had (hoopte ik). Het bord zei ‘verboden om te keren’ maar ik heb uiteindelijk een boete gekregen voor het negeren van de aangegeven rijrichting en die was 25,- lager dan de andere. Vond ik dan wel weer sportief.
250 CHF (ong 240 euro) voor een rood licht in Zürich. Op de boete stond ook de tijd dat het licht op rood stond: 0,6 seconden :/
€666,30 voor 54 km/h te snel op een Duitse autobahn. Je mocht er al een jaar lang 120 vanwege het slechte wegdek. Ik reed 140 want zo slecht was dat wegdek nou ook weer niet. Alleen in de week dat ik geflitst ben mocht je er nog maar 80 omdat 2 weken later er een een Baustelle kwam. Domme pech. Veel geld betaald en 3 punten op mijn naam. Allang blij dat de ontzegging van het rijbewijs afgekocht kon worden.
De hoogste enkele boete is 456 euro voor 44km/h te hard op de snelweg maar hier loopt nog een bezwaarprocedure tegen omdat de agenten een aantal feiten hebben veranderd, was eigenlijk 30 te hard op een andere snelweg :/ wel eens 2 maal in 10 minuten tijd op de zelfde lokatie geflits wat me op een totaal bedrag van 450 euro kan te staan (1x 300 euro en 1x 150 euro)
€295,00 (29km/u) te hard binnen bebouwde kom; Vanuit het industrieterrein gezien mag je 80km/u en deze weg loopt over op een 50km/u weg. Na het blauwe bordje met ‘ Zeewolde ‘ erop vermeld gezien te hebben, gas eraf, uit laten lopen. En ineens op een doordeweekse woensdag, ’s nachts om 01:00uur, na het ophalen van een maatje, een soort vliegtuig-seinende agenten achter een transformator kastje die mij hadden geklokt op 79km/u… Ja, duh!.. Overigens overtreft mijn vriendin de boete met €1587,00 die met een drankje teveel, fiets achterin de auto, toch is gaan auto-rijden en voor het huis mocht ze toch instappen om toch nog even mee terug richting dorp, waar het politiebureau ook is, te gaan en daar een goede reden te geven waarom ze toch niet de fiets had gepakt… Tja, it’s a shame..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).