Lezersvraag: wat was jouw laatste verkeersboete?

Auteur: , 184 Reacties

Wat weet jij te vertellen over je laatste envelop uit Leeuwarden?

Lezersvraag: wat was jouw laatste verkeersboete?

Thuiskomen, de deur openen, naar de vloer kijken en die éne envelop op de grond zien. Dat kan een blauwe zijn, dat kan een wit-paarse envelop zijn. In beide gevallen val je op je knieën en roep je heel hard Nooooo! onder begeleiding van epische muziek. Om vervolgens met tranen in de ogen de envelop open te maken. Dan volgt de ontknoping: valt het mee of valt het tegen?

Het is een herkenbaar gevoel voor een ieder die weleens een verkeersboete heeft gehad. De lezersvraag is in dit geval: wat was jouw laatste verkeersboete? Was de schade te overzien, of moest je een paar dagen of weken voor niets werken?

Even afkloppen, want ondergetekende heeft al jaren geen boete ontvangen. De laatste is van 19 november 2016. Een snelheidsovertreding van een paar tientjes toen ik nog een BMW 330i had. Nu hopen dat ik die periode zonder boetes nog jaren kan volhouden. Fingers crossed.184 reacties

Meerdere lullige snelheidsboetes van iedere keer 3-4 km/h te snel.
@Hubert: same here: kosten 14,50 😖 aanmaken bon kost meer geld 😡
@Hubert: Even voor mijn beeldvorming, correct me if I’m wrong, maar 3-4km tè hard kan niet. Ze flitsen pas vanaf 57km/h waarbij er al 7 km/h aan correctie wordt toegepast. Er is sprake van een landelijke minus en een correctie in voordeel.van ons, de autorijder. Drie tot vier km tè hard is dus niet waar.
@st220: helaas, jouw stelling klopt ook niet, zie https://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/handhaving-verkeer/snelheid/meetcorrecties/
Overigens is mijn boete (€ 280,00) in hoger beroep kwijt gescholden.

Met een lasergun gemeten op een snelheid van 80 km/u waar 50 km/u was toegestaan. Ik reed op een tweebaans weg naast een andere auto. Agent verklaarde voor de rechter dat hij ambtshalve en naar eer en geweten de overtreding had geconstateerd met de lasergun. Gelet op de eed/belofte werd in eerste instantie de agent gevolgd.

Mijn advocaat haalde in hoger beroep aan dat ik niet zo hard gereden had en dat het mogelijk ook de auto naast mij kon zijn geweest die gebladerd was. De agent hield vol dat ik het was geweest. De bewijslast ontbrak verder, uitsluitend de constatering van de agent was er. De rechter volgde de agent wegens zijn afgelegde eed en trouwe plicht. Mijn advocaat haalde aan dat ik die ook had afgelegd (Defensie) en tevens ‘beloond’ was met een erkenning van 12-, 24- en 36 jaar eerlijke en trouwe dienst, onderbouwd met een oorkonde, medaille en gratificatie. Tevens ook nog een VOG. Er was duidelijk een gelijkstand!

De rechter kon niet anders oordelen dat er geen wettig en overtuigend bewijs was omdat hier sprake was van twee personen die de eed/gelofte hadden afgelegd.

Moraal: wie spreekt nu de waarheid?
@erik2907: gebladerd = gelaserd natuurlijk.
@erik2907: goed verhaal! En dat is zonder sarcasme. Mijn laatste is een Franse. 135 gps is niet altijd safe.
@marc94: dank je, je leest het zo vaak dat de eed en waarheidsvinding van een politieman doorslaat in het nadeel van de overtreder.

Deze tip, om mijzelf ook te beroepen op gelijkheid (eed), kreeg ik trouwens van een bevriende politieagent.
@st220: de boete krijg je voor 4 km per uur boven de limiet inclusief correcties. De correctie bedraagt overigens ook 3 km per uur, niet 7.
Boetes ? Een extra belasting voor het ruim interpreteren van de regels is het.
Vanmorgen nog, 145 door Rotterdam, auto en rijbewijs kwijt…
Op 30 april in Duitsland een boete gekregen voor het niet volledig tot stilstand komen bij een stopbord.
Ze stonden op de hoek te wachten om automobilisten te bekeuren, die het bord negeerden.
Er moest meteen betaald worden via de PIN.
De hoogte?
10 euro!
Ik zat nog te twijfelen om fooi te geven :-)
@spyderweb: precies t zelfde eens meegemaakt, net over de grens bij Enschede. Stonden ook alleen maar Nederlanders bij de politie..
@kp92: Same here, ook over de grens bij Enschede.
@schoeneke: Alstätte? Rechtsaf richting Vreden?
@kp92: Yep, ik reed over de B70 en ging linksaf richting Enschede.
Ik reed veel te hard over dat dijkje en ging aan het einde naar links, richting Enschede.
100 meter verder werd ik aan de kant gezet, net als een Nederlands busje achter mij.
Het was om 11.34 volgens het bonnetje.
@spyderweb: lol geef het nog een jaartje en de administratiekosten hier zijn nog hoger!
@spyderweb: ook precies hetzefde meegemaakt in Winterberg
De laatste is van 2 maanden terug. Ik open de envelop, kijk naar de locatie en de datum. Vervolgens zeg ik tegen de vrouw: “schat, er is post voor je” 😂. Mocht ze toch voor 3 km/h te hard (na correctie) iets van €30,- betalen. Zelf al een jaar of 6 niks meer mogen ontvangen.
@soes750: je moet ergens een grens trekken… maar het is wel heel erg in NL <9km hoeft van mij alleen een waarschuwing te zijn. doe je dat 2keer oke, de derde keer is een wat hogere bekeuring 50 euro bijvoorbeeld.

Ik rijd bewust vaak hard, maar nooit in de bebouwde kom, de ene keer dat ik de bekeuring in de bebouwde kom kreeg was inderdaad ook voor 6km te hard op een 50km/h ringweg omdat ik met 3 collega's in de auto zat en teveel deelnam aan de discussie…..
Feitelijk is het gewoon onoplettendheidsbelasting de meeste mensen om mij heen met bekeuringen zijn vrouwen of 'weinigrijders' die de plekken van de palen niet kennen, geen cc gebruiken, de weg niet kennen of gewoon geen tijd hebben om op te letten omdat het rijden zelf al moeilijk genoeg is voor ze :D
@dutchneon: ach ja, te hard is te hard toch. Als ik te hard rij en ik krijg een boete ga ik daar niet moeilijk over doen. Ik neem het risico zowel met de auto als de motor en accepteer de daar bij horende sanctie. Het is alleen wel een wonder dat ik al jaren niks heb en de vrouw (die toch vrij netjes rijdt) wel.
@dutchneon: -1
@theladystig: er zijn genoeg uitzonderingsvrouwen… maar je weet zelf dat er ook een boel mutsen zijn!
@dutchneon: Haha true, of Belgen
@dutchneon: reken daarbij ook nog je tellerafwijking en je hebt echt bewust gewoon te hard gereden. Vind het ook lullig heb ook een keertje op dr snelweg rustig op de cc komt er iemand invoegen baantje om en die ging dus vervolgens rechtsplakken, of ik links maar net hoe je het bekijkt. Dus klein toefje gas bij…flits… bermtoeristen. Ook voor 4km overschrijding. Balen maar ja je kan er zo weinig mee, had ook af kunnen remmen en erachter gaan.
@jpoers: goed verhaal lekker kort
@jpoers: mijn teller wijkt slechts 1km af
@dirkiii: als je stilstaat? Heb zelf nog nooit een teller gezien die maar 1km/h afwijkt
@cabriohater: Mijne zelfs niet. Maar dat is omdat er behoorlijk grotere banden om liggen
@cabriohater: als je een wat grotere bandenmaat monteerd, zelfde bandhoogte maar breder heb je al snel geen afwijking meer…
@dirkiii: precies, de mijne geeft 2km minder aan, door bredere grotere sloffen…
@jpoers: uiteraard niet bewust, ik vind 50 hard zat in de bebouwde kom…. dat doe ik nooit bewust, is ook geen tijdwinst mee te halen. Als ik te hard rijd is dat altijd op een reisje van minimaal een uur, daaronder heeft het niet zoveel zin, echt hard rijden doe ik op vakanties, dan kan je zomaar 2uur extra vakantie bij elkaar rijden. Mn vakantiedagen zijn schaars en duur!!
Mijn laatste werkdag, vol gas naar huis met de auto van de zaak. Had kunnen regelen dat ik die 2 weken later in mocht leveren als mijn nieuwe auto geleverd was.

129 waar je 100 mocht… 219 euro. Werd een maand later door mijn oud werkgever gebeld dat ik nog een rekening van ze zou krijgen.
@kevindb: 129 is vol gas? Slome auto dan…
@alcantara: Duitse begrenzer.
@alcantara:

Hij zat nog in de 2e versnelling
@alcantara: even uitleggen: als je 3 pedalen hebt in je auto, rijd je niet in een automaat. Het gierende geluid van de motor geeft aan dat er opgeschakeld mag worden.
@alcantara: een lease slak he…
197 euro voor 20 km/h te hard in “bebouwde kom”. Leuk detail: de flitspaal stond gericht op een invoegstrook bij een stoplicht en naast een 80-bord, waar dus de bebouwde kom eindigt.

Paar maanden later nog eentje uit Duitsland. 20 munten voor 12 km/h te hard. Daar weten ze tenminste wel hoe het ook kan…
Bij Keulen op de Autobahn, 8KM te hard, bedrag: “10 euro”.
@stefanos: Heb ik ook al gehad rond Keulen. Met een mooie frontale foto waarop de passagier is gecensureerd. Voor het geval je juist met de minares op stap was :-) . De boete viel inderdaad heel goed mee. 28 euro meen ik. Heb nog een beetje moeilijk gedaan omdat de brief in het Frans was (was met een belgische wagen). Twee weken later dezelfde brief in het Duits. #grundlichheit
Haha. Op vakantie. Wielklem voor fout parkeren in Pilsen, Tsjechië €8 en 37 waar je 30 mag in Duitsland €15. Ben niet boos
Mijn laatste boete is denk ik echt al jaren geleden. Echter vraag ik me af wanneer de nieuwe traject controles op de E19 in België aan gaan, weet iemand dat toevallig?
@r525: staan die nog niet aan?
@r525: net het zelfde als de e313 richting Luik bij Antwerpen nog niet
Het was 11 april 2019. Net een nieuwe ‘oldtimer’ gekocht, een 1993 mitsubishi galant 1.8 16v SOHC, in uitmuntende staat, zonder roest. Prachtige auto, mijn pa had er ook 1 vroeger. Ik mijn pa ophalen, even tanken in Duitsland, want goedkoper. Bij het uitrijden van het dorp geflitst, ik reed 65, want 20 meter verderop gaat de 50km/u weg over op 70km/u. Een dikke prent van 25 euro. In Duitsland vallen de bedragen gelukkig heel erg mee.
@grasvreter: ik zou hem aanvechten als het werkelijk 20 meter was. Wettelijk mag er pas 150 of 200 meter van een nieuw snelheidsbord geflitst worden, is mij verteld. Herhalingsborden zijn anders maar als een nieuwe snelheidszone begint is dat wel zo. Weet iemand de juiste regel hiervoor?
@hassani: ook in duitsland is een bepaald aantal meters van een snelheidsbord verplicht. Ik meende 150 meter.
@hassani: er mag in Duitsland pas 150 meter na een bord met een beperking geflitst worden. Hier was het net andersom want hier werd de beperking opgeheven. Overigens mag het wel als er sprake is van een verhoogd ongeval risico op de betreffende plek. Maar ja, wat dat is in houd is weer niet helder
Ik overtreed nooit de wet, ben een keurige burger waar iedereen voorbeeld aan zou moeten nemen😇
@kennone: Met je fiets te hard rijden is natuurlijk nogal lastig controleren..
@donjunior: altijd die afgezaagde grap over een fiets… Blijkbaar weet je niet dat hij eerst een 850R had, en nu een Abarth?
@camber24: en een fiets met trapondersteuning.
een paar maanden geleden, even snel iemand inhalen op een provinciale weg zodat ik niet lang op de andere rijbaan zit. Net weer ingevoegd, vervolgens gelaserd en staande gehouden. De acceptgiro vermelde €420… Auw.
Duitse boete voor afstandhouden. Bij 100 kmu tenminste 25m, afstand was 22 of zo. Camera boven de weg. Snelheid keurig 100 waar je 100 mocht. Boete ook maar dan in Euro’s.
Op vakantie naar de Nurburgring. Op een 100km/h weg die bij kruispunten 70 wordt (standaard in DE) , na de 10e heb je ’t wel gezien en blijf je door rijden… 13km te hard, 20 euro.
Vorig jaar zomervakantie in Duitsland. Met laagstaande zon de bebouwde kom binnenrijden en direct geflitst met ongeveer 10 km/u te hard. Kleine boete en leuke foto als herinnering. Hoewel eigenlijk altijd overal structureel een klein beetje te hard rijd, heb ik zeer zelden boetes. Als je goed oplet en ’t ook niet te gek maakt (145 binnen de bebouwde kom) valt ’t alleszins mee met de bekeuringen.
Een boete van ergens rond Eindhoven. Was al maanden niet meer daar in de buurt geweest. Even bellen naar het nummer, uitleg gedaan aan de vriendelijke dame. Ze nam de foto’s er bij en: “Ohh ik zie het al. Je moet het niet te betalen.” Mocht de boete gewoon negeren. Verder kreeg ik geen uitleg. Waarschijnlijk foutje in de nummerplaat herkenning vermoed ik.
Vorige maand nog. Na een jaar een bepaalde route gereden te hebben en de flitspalen op die route goed te kennen ben ik door omstandigheden een andere route gaan rijden. Recent waren ze aan de weg aan het werken en was ik gedwongen de oude route weer te nemen. Toen kwam ik er achter dat ze bij het eerste kruispunt nu ook een flitspaal neer hadden gezet, 10 km/h na correctie. Het is te overzien, maar zuur is het wel.
Laatste verkeersboete is op mijn naam met een huur auto op Duits kenteken in Frankrijk. 96 geflits waar je 90 mocht. Correctie van 5, 1 km te hard 45 euro. Foto kon ik niet opvragen helaas, want dat kan alleen de eigenaar van de auto.
@leandro: Vertel.. je huurt een auto in Duitsland om vervolgens door Frankrijk te gaan rijden.. ik ben benieuwd.
@donjunior: auto huren in Duitsland is een stuk goedkoper dan in Nederland.
@mashell: Klopt, in bepaalde wijken in het oosten en zuiden van het land zijn alle GTItjes tegenwoordig dan ook uitgerust met Duitse platen.
Afgelopen juni, 10 jaar geleden. €640,- voor 63 te hard op een 80 weg buiten de bebouwde kom. Rijbewijs +- 1 week kwijt.
Mijn laatste boete was er een uit Italië met de Panigale. 49 te hard en ‘punten’ op mijn rijbewijs kwijt.
De laatste in Nederland was 2 km te hard met kerst in Rotterdam, het was of rood of te hard.
Even diep nadenken hoor…
Een jaar of 3-4 geleden met 103 in colonne over de A2 traject controle. Geen idee meer wat het bedrag was.
Na het zoek rijden van een onopvallende politieauto (Piketauto, Astra cdti) volgde een stevig gesprek en omdat hij geen meting had kunnen doen zou hij het op 20 te hard houden. Die is na 3 maanden nog altijd niet binnen dus verwacht ik niet meer. Ook onlangs een rechts inhaalactie met waarschuwing afgesloten, want tja die Alto reed echt al heel lang links. Alleen was mijn ‘dan ga ik je wel rechts voorbij’ iets opvallender.

De laatste die echt binnen kwam? Mei 2018, gelaserd door om agent toen ik een [email protected] rijder even inhaalde. 34 te hard, dus een geregistreerde tot mei 2020… 341 euro was het meen ik.
Nog nooit een boete gehad, geen idee hoe haha (nee ik rijd niet als een bejaarde). Wel aangehouden en geflitst in het buitenland maar nooit een boete ontvangen.
Correctie, het was een Kia Picanto o.i.d. Voor de liefhebbers, de inhaalactie (links ging ineens remmen, dus toch er maar tussenuit) en volledige gesprek met oom agent erna van de dashcam:
https://www.youtube.com/watch?v=0LW9w9gd4io&t=1s

#foei
Feitcode R618: Rijden over een verdrijvingsvlak.

Nooit ook maar een centimeter over dat verdrijfvlak gereden. Zonder foto, zonder bewijs en ook geen weerleggend tegenbewijs (helaas toen nog geen dashcam, nu wel) maar de verbalisant bleef bij de kantonrechter volhouden dat hij het mij had zien doen.

Uiteindelijk betaald maar bij de kantonrechter blijven benadrukken dat ik het niet heb gedaan, toch was de verklaring van de verbalisant (in dit geval een agent buiten diensttijd) voor de rechter doorslaggevend.

Schade? €240,- exclusief €9 admin.
@ghost: Herkenbaar!

Tot volledige verbazing viel een boete van bijna 250 euro op de deurmat voor rijden door een rood verkeerslicht. Bleek achter het stoplicht voor rechtsaf te zijn tegenover de oprit van ons kantoor waar op de parallelweg een fietser (die wel door licht had) al aanstalten maken om over te steken.

Categorie babyboomer met een tas achterop die waarschijnlijk vond dat hij met vies weer niet voor een rood verkeerslicht hoefde te wachten. Een tik op de claxon omdat ik het zag aankomen waarop ik vermanend een arm in de lucht kreeg.

Drie weken later een boete op de deurmat van een BOA voor doorrijden bij roodlicht. Met de verklaring dat hij mij niet staande kon houden bij constateren van het feit terwijl ik ongeveer 30 meter verderop in het zicht van de stoplichten op de oprit van het kantoor parkeerde…

Mijn bezwaar ondersteund met eerdere verzoeken (3 in het half jaar ervoor) richting de gemeente om daar eens te handhaven op rood verkeerslichtrijders die voor gevaarlijke situaties zorgen werd uiteraard afgewezen…. Vertrouwen in Boa’s gelijk naar een dieptepunt….
@allstar: zeker herkenbaar, mijn vertrouwen is dus ook weg. Ik zei ook tegen de kantonrechter dat ik ansich het niet erg vond om te betalen maar dat ik dat alleen wil doen als ik ook daadwerkelijk het feit heb gepleegd. Want betalen is imo toegeven dat je fout zit. Ik had zodoende om een kanttekening gevraagd, zo van betaald maar geeft niet toe het gedaan te hebben. Kennelijk bestaat zoiets dus ook niet. Daarnaast ook bij de kantonrechter aangegeven dat de verbalisant boven alles leugens verspreid. Volgens de rechter is daarin geen twijfel mogelijk. Een agent/BOA/verbalisant/etc. Tekent bij aanvang van zijn aanstelling een document waarin wordt geacht altijd de waarheid te spreken. Lekker makkelijk weer!
@ghost: tja dat zijn mensen die vroeger op school gepest werden, nu doen zij hetzelfde terug bij wijze van wraak.
@str8six: Lekker generaliserend.

Hier in de buurt zijn de meeste gewoon hartstikke vriendelijk, behulpzaam en geven eigenlijk altijd eerst een waarschuwing.
@ghost: Je verliest het altijd van die conjo’s helaas….. soms denk ik ook was ik maar agent, mensen die mij iets flikken naai je dan terug op boven genoemde manier… maar ik ga me niet verlagen naar hun zielige niveau
Geen idee wanneer mijn laatste boete was, mijn eerste boete weet ik nog wel, die kreeg ik op de weg naar huis…10 min. nadat ik m’n rijbewijs had opgehaald bij het gemeentehuis…
@900t: Haha, dat is mooi vlot. Voor? Snelheid?
Yes, snelheid…@adinsx:
Recent mijn eerste boete mogen ontvangen, 6km/h te hard in de polder bij Maasdam
2 jaar geleden op terugreis van vakantie im Duitsland. 30km/h te hard voor 100 euro.
Heel wat jaar geleden, maar het was ongeveer 330 euro voor te hard rijden (80 ipv 60) en inhalen van een tractor op een provinciale weg. Weg was verder leeg en het was 6 uur in de ochtend
Van tijd tot tijd een boete voor een paar km te hard. In Giethoorn staat wel eens een afvalbak-met-cameraval. Ik hoop dat de ROVA die bak eens “per ongeluk” leegt ….
121 euro voor 16 km overschrijding op de N11…
Afrit / klaverblad bij Kassel in Duitsland. 3/4 rondje nemen, max snelheid 60. Staat er in binnenbocht een f#cking camera in je gezicht te blaffen…. kdacht dat metingen alleen golden op rechte wegen…
Geldt een parkeerboete? Geparkeerd neem je immers geen deel aan het verkeer… Zo ja, 20 CHF naast de deur.
@jochempie: mijn laatste was ook een parkeerboete. Maar dan in NL dus 95+9 Euro.
@jaapiyo: wwwoooow 95 euro + 9 euro joh zelfs Amsterdam Rotterdam den haag delft zijn niet eens zo duur
@jaapiyo: waar was da dan?
@bmwe46m3balling: Groningen. Sportcomplex op Zernike. Eerste keer dat ik er was. Had mijn auto in een vak gezet maar daar stond een vervaagd kruis in. Consjersj had er vanuit zijn cubicle uitzicht op en heeft snel de five-oh gebeld. Haters gonna hate je weet.

Heb nog protest ingediend maar zoals hierboven al staat; als zo’n BOA/agent ‘m uitschrijft zegt de rechter simpelweg ‘geen reden om te twijfelen aan zijn/haar oordeel’ en dat is dat.

Inmiddels hebben ze wel dat kruis een keer opnieuw op die plek gekalkt…
@jaapiyo: wat een Jackson, niks te doen in z’n libie bro.

Ja dat verhaaltje ken ik ook, ondertussen duikt de ene na de andere nieuwsbericht op over corrupte agenten.

natuurlijk, snel hun fout oplossen terwijl jij in je recht stond. Nog een barkie van je af willen persen ook stelletje bezems.
@jaapiyo: Als ik in NL een parkeerboete kreeg (tot 3 jaar geleden) was dat altijd 60-65 euro… Wtf happened?
Met een huurauto in Duitsland zo’n 103 geflitst waar ik 70 mocht. Was even spannend want hij stond op naam van mijn bijrijder, ik mocht officieel niet rijden. Uiteindelijk 15 euro en geen gezeik.
@720s: voor 33 te hard krijg je gene boete van 15€ in Duitsland…
@boomhauwer: wat dan wel? Ik heb de bon hier nog liggen namelijk…
100 op 50 weg… rijbewijs gehouden, boete was geloof ik zo rond de 850 euro, kan gebeuren
@spykerboy: Kan de beste overkomen. Ik rijd ook altijd 100 waar 50 is toegestaan.
82 kmpu te hard €1350 en €200 extra omdat ik m’n rijbewijs eerder terug kreeg. Oh en €9 administratiekosten natuurlijk niet te vergeten
@autogeak: vervolgens nog problemen gekregen met je autoverzekering?
De laatste was op naam van mijn vrouw, 103 waar ze 90 mocht…50€ kwijt. Mijn eerste 20 jaar geleden was een maand na aanschaf van mijn 206 gti, wou hem net eens testen op de A12 tussen Boom en Willebroek werd ik geflitst net voor de rupeltunnel tegen 190. Eindresultaat 500€ boete, rijverbod van een maand en een verbouwereerde rechter die er niet bijkon dat een Peugeot 206 zo snel kon.
@chrisvis: jij bedoelt na de rupel tunnel? Daar staan ze continue richting Antwerpen. Wel leuke tunnel om gas te geven :-D
@unknown32: ik reed richting Brussel en de driepikkel stond helaas voor mij op de middenberm. Op het einde van de tunnel ging hij net over het streepje van de 220 trouwens. In de andere richting staan ze idd meer te flitsen😉
Aantal jaren geleden, had nét min 156 GTA opgehaald en binnen drie kwartier na tenaamstelling (onderweg naar huis) geflitst in Duitsland met 34km/u te hard. Boete…. slechts €110,- haha!
De laatste heb ik nooit ontvangen gelukkig. Ik reed met de motor op de snelweg en wou even bij wat auto’s weg trekken. Even goed gas gegeven en net toen ik gas los liet zag ik een flitser in de berm staan. Meende iets van 180 te zien op de teller maar was niet helemaal zeker. Na een paar spannende weken niks ontvangen. Later via via gehoord dat er rond die tijd een storing was in het uitlezen van de flitsers maar hoe of wat weet ik verder niet.
Boete voor het blokkeren van een kruising met de vrachtwagen. Inschattingsfout. 240,- euro.
Ergens in 2004 of 2005 met m’n Volvo S40. Ik was onderweg naar mijn ouders in Drachten vanuit Rotterdam. Bij Utrecht reed ik de trajectcontrole in, met marge voor correctie net iets te hard. Dezelfde dag reed ik terug over hetzelfde traject. Resultaat: twee keer fanmail vanuit Ljouwert met twee keer dezelfde snelheid: 112 kp/u. Sindsdien geen boete meer op de mat.
Na 3 jaar eerste boete met de werkbus, 8 km/h te hard in DL, schrikbarende €10,- boete 😂
Eerste jaar rijbewijs (10 jaar terug) €1000+ aan boetes naar binnen gehengeld vrijwel allemaal snelheid. Grootste jongen was zo’n €450 op een lange lege rechte geasfalteerde dijkweg (110 waar 70 mocht). Lijkt op die weg waar AB vaak rijdt in testfilmpjes. Weet nog steeds niet waar dat ding nou stond. Eigenlijk sindsdien nooit meer maar rijstijl is niks veranderd, mijn zesde zintuig voor flitsers/politie in burgerbolides wel. *knock on wood*. Punten nooit gekregen, doen ze kennelijk niet aan, ofzo..
tussen Rotterdam en Leiden, traject control, 1km te hard op één minuut na, ik weet het, ik ben een wegpiraat.

Ook na bijna 5 jaar een ZTL uit italie, boeten gelijk betaald maar toch terug, ik weet ik ben een asso
Schaamte vol maar toch waar 250 voor het gebruik van mobiel in de auto. Ff een nummertje skippen is dure business, toch maar een houder aangeschaft
Laatste keer was 2012 op de snelweg A4 midden in de nacht €479,- mocht ik aftikken. Was gelijk genezen sinds die dag geen enkele boete meer gehad gelukkig.
Nog nooit. Geluk denk ik
Een dubbele op één dag, die me duidelijk maakt dat de stad Utrecht is vergeven van de flitspalen.
58km/h waar je 50 mag. Na correctie 54km/h. Kortom een lullige boete. Gemiddeld eentje per jaar dus ik mag niet klagen.
Ben in de gelukkige omstandigheid dat ik me de details al niet meer kan herinneren.
Begin dit jaar aangehouden voor ondeugdelijke knipperlichten op de motor.
Wettelijk moet er 18 cm tussen de knipperlichten achter zitten. Ik heb een LED achterlicht met geintegreerd knipperlicht waarbij de helft oranje knippert. €95 + adm. kosten
Helaas te veel om op te noemen. De mooiste wel vorig jaar in Montenegro. Stonden de heren met een laser onder aan een helling te controleren. Ik reed 40km te hard. Zij zeiden 20. Mocht kiezen of 20 euro cash direct betalen of mee naar het politiebureau 30km verderop…. Keuze snel gemaakt en gezegd dat ik ze een biertje geef als ze naar Nederland komen.
Ik wilde doorrijden op normale snelheid toen de spitsstrook open was en het vanwege vakantietijd heel rustig was. Normaal is daar 130 en tijdens spits is het 100 = na correctie 22 te hard en dus iets van €230,-
Toch flauw dat ze tijdens zeer rustige vakantieperiode regelmatig aan het posten zijn en tijdens gevaarlijke omstandigheden (september/nat weer als iedereen weer aan de drukte moet wennen) nergens te bekennen zijn (geen losse uitspraak, in september zijn op dit traject regelmatig ongelukken en er wordt ook voor gewaarschuwd met krantenartikelen).
Nadien even expres met 100 op de linkerbaan mensen tegenhouden op dat stukje voor hen die vergeten zijn Flitsmeister aan te zetten …
@por100: helemaal grappig dat ik dan als dank voor het tegenhouden nog ff de vinger krijg van een opgeschoten tante :( –> heb ik je net een dikke prent bespaard en wordt het weer niet gewaardeerd
84 km/u op een 80 km weg, na meetcorrectie. Al weer dik vijf jaar geleden.

#afkloppen
Parkeren op een parkeerplek in de blauwe zone zonder dat blauwe ding in Duitsland. Kosten? Een tientje, ik kreeg gewoon sympathie voor de Duitse Politie!
Voor het vasthouden van mn telefoon. Ik stond stil voor een stoplicht. Deze werd groen. Legde mn telefoon direct weg. Reed nog geen 5KM/H tot het Volg Politie bordje in de auto voor me omhoog kwam. Probeer je er dan maar eens uit te lullen. Boete van €249 binnen een week al binnen. Bah.
Nog geen één boete gehad in 5,5 jaar.
Ooit juist een boete niet ontvangen na een nachtelijke race over de snelweg met een ander auto. Daar was ik erg blij om aangezien het 40+ te hard was.

Maar de laatste 5 jaar is het stil 😁(meteen afkloppen)
€120 euro doorgetrokken streep in Hongarije.. niet eens ingehaald maar enkel met de wielen er even overheen.. moest direct cash betalen en verstond er toch geen klap van… volgens mij konden ze die avond weer de kroeg in..
Laatst 1 vanuit Duitsland ontvangen voor te dicht rijden op mijn voorligger (4/10 afstand gehouden bij 119km/h). Wat dat betreft kijken we in NL niet zo nauw, tenzij je echt iemand van de weg afdrukt. Dus wat dat betreft is Duitsland wel echt een stuk strenger. Kosten zijn geraamd tussen de 100 -180 Euro. Tot nog toe niet betaald. Ff kijken of ik korting kan krijgen.
Exact 1 jaar geleden, €500,- boete, tempomat er te lang op laten staan toen het 70km/h werd. En dat terwijl er een agent met lasergun op het viaduct stond. Au… De eerste en duurste boete. Oja de welbekende €9,- kwam er nog bij..
Parkeerboete want ik was in Utrecht Parkmobile vergeten. Pijnlijke vergissing. Ow en een collega blij mogen maken, die had mijn auto geleend en in Utrecht een flitspaal meegepakt (vlakbij de jaarbeurs)
De laatste, 5 km te hard. Bedrag weet ik niet meer. De een na laatste weet ik nog al te goed. 47km te hard buiten de bebouwde kom. 629 eu. Geluk gehad want ik reed op gegeven moment 165. Meting net te kort om daar voor te bekeuring.
1 juli voor appen op de fiets….
@vroaaar: vraag me wel af hoe streng ze dit handhaven. Als ik mensen in de binnenstad van Groningen zie appen op de fiets mogen ze van mij gerust bekeurd worden, maar op een breed fietspad zonder zijwegen vind ik dit een ander verhaal. In de auto appen is altijd kut, natuurlijk
Begin dit jaar een nieuwjaarsbrief van de politie ontvangen.
138km/h i.p.v. 120km/h 53€
Verder al weer even geen snelheidstaksen afgetikt.
Gister uit belgie eentje voor snelheid en diezelfde dag nog aangehouden voor doorgetrokke streep.
Leukste boete:
Bazin: “wie heeft er te snel gereden, nummerplaat ….”
Ikke (die het daar al behoorlijk zat was): “ah da ben ik, hoeveel te snel?”
Bazin: “6km/h te snel, 50€ we trekken het wel van je loon af”
Ikke: “valt goe mee dan, ik reed een minuut eerder nog gemakkelijk 50km/h rapper”
Bazin: * “oh, amai wa durft die zeggen”-smoeltje op haar bakkes.

Heerlijk vond ik dat. 😈
@tjorque: allee, hoe kan gij dan zo hard rijden op nen Belgische weg?
Bedrag ben ik vergeten, 144 op de ring van Rotterdam (100 toegestaan) met mijn BMW K1100RS, een paar dagen voor ik haar inruilde op een R1200RS. Is nu ruim twee jaar geleden.
Eerst met een ford focus st 42km/u te snel en 2weken later net een bmw 330xd nog eens iets van 32km/u te snel. Toen was de lol er wel vanaf. Iets van €900 in die paar weken meende ik.
Onverzekerd rondrijden a 410,- . Motor stond bij monteur vanwege nieuw motorblok, dus na schorsen nog geen verzekering afgesloten omdat ik toch nog niet kon rijden…
Mijn laatste wat meteen een goeie.. Ik rij ze niet vaak maar als ik het doe.. In Utrecht, 112kmph op een 50 weg (fly over Martin Luther kinglaan) gelaserd. EMG cursus 1100euro en moet nog voorkomen, al is het ruim 2 jaar geleden alweer
@michelfreund: oja en 2 maanden rijbewijs kwijt, nog klaagschrift ingediend maar afgewezen
1 voor het inhalen over een verdrijvingsvlak van 240 + 9 administratiekosten, dit was op de N36 tussen Almelo en Ommen. Ben niet staande gehouden (was een agente in haar vrije tijd die het constateerde) en de ouders van mijn kameraad kregen de brief als verassing op de deurmat toen ze terug waren van vakantie (daar was de auto van). Nog tegen in beroep gegaan en in bezwaar omdat we hadden gesteld dat de auto niet had gereden omdat ze op vakantie waren (vliegtickets etc bijgevoegd). Maar dit had geen zin, we hebben ze in ieder geval lekker laten werken voor het geld.

Ook ooit een bekeuring gehad op een traject meting ergens nabij Utrecht voor het te hard rijden met aanhangwagen, op het traject was de maximale snelheid 100km/u ik reed er ook 100 maar wel met aanhanger en mocht dus maar 90.
Was iets van €100,- euro geloof ik.
Paar maanden terug in Frankrijk, 160 waar 130 toegestaan, kost daar 120 eurotjes..
Euhm we zijn eergisteren geflitst op de terugweg op de snelweg in Zwitserland. Cruisecontrol op 140 staan waar je 120 mocht. Ze flitsen je gewoon van voren, volgens mij wel een dure grap? Hebben ze daar ook km correctie?
Al 10+ jaren geen boetes meer.

Er was een tijd dat ik er om de haver klap weer een boete had. 2, 3 keer per maand. Dus rijstijl toch maar eens aangepast. Eerder van huis. Geen stress. Werkt goed. En goedkoper… Alhoewel ik nog wel eens een oranje/rood stoplicht pak, waar ik daarna direct spijt van heb…
Na 7 jaar (en 100kkm. per jaar, waarvan meerendeel op de snelweg altijd +30 tot +50) 393 piek afgetikt voor 37 te hard. Reed 200+ in de tunnel bij A4 Schipluiden, na meting 37 te hard want ik zag ze op tijd.. Ik ga nog een keer een middagje in een GranCabrio rijden 😂

Overigens, aan ieder die zeurt om een paar km. te hard is mijn antwoord altijd hetzelfde: Met je tellerafwijking en correctie verrekend reed je gewoon ruim te hard op je teller. Stop met zeuren en hou je aan de regels óf neem je verantwoordelijkheid als je niet op je teller hebt gekeken.

Overigens wel eens dat het fijn zou zijn als er wat meer marge in zou zitten, ook om even te kunnen inhalen, maar dat is een andere discussie.

Het niet bij hebben van het kentekenbewijs, bij een auto die dezelfde dag was overgeschreven dus ik had het pasje nog niet. Officieel moet je dat bonnetje van het postkantoor meenemen tot je het pasje hebt. De agent en ik konden het niet zo goed vinden…. Maar goed enigste boete in de 7 jaar dat ik mijn rijbewijs heb
4 x tzl zone particulier oid in italie pisa 120 per boete in 12 minuten. Zocht een parkeerplekje in een limited zone , schijnbaar hangt er een klein bordje…
@rovadepo: dat is zuur.
Een parkeerboete van €104,- !!! (incl. administratiekosten) omdat de betreffende straat blijkbaar na 5 uur alleen voor vergunninghouders is. Had ik niet verwacht aangezien het een klein dorp betreft. Bord scheen een straat eerder bij de ingang van het dorp te staan. Belachelijke boete en nog veel belachelijkere prijs!
Kentekenplaatsticker in plaats van een echte plaat: €140,-
De laatste is toch alweer van een jaar of drie geleden. Ik wist dat ‘ie er stond, maar ik wist oprecht niet dat die nieuwere flitspalen ook van voren flitsen. Het was gelukkig maar een kilometer of drie te hard, dus dan heb het maar over een euro of 40, maar toch…

Ik heb later wel nog eentje gekregen wegens het ontbreken van de blauwe kaart in een blauwe zone. Mijn werk ligt midden in een blauwe zone, maar ons parkeerterrein ligt op privéterrein. De agent in kwestie was (blijkbaar) niet op de hoogte van het feit dat de auto op privéterrein stond, en dus lag er een bonnetje onder de ruitenwisser en enkele weken later een CJIB-envelop op de mat. Bezwaarschriftje opgesteld, wat bewijs toegevoegd om aan te tonen dat ik toch echt op eigen terrein stond, en ja hoor, succesvol aangevochten
Door rood rijden. Weet alleen niet meer of dat in Belgie (157 euro), of Nederland (265 euro) was, ik krijg ze vaker voor roodrijden.
Juni 2017 na corectie 5 km te hard bij trajectcontrole A12 €29 schade viel mee dus
Eigenlijk is de vraag niet te beantwoorden, wat was je laatste boete. Ik weet in ieder geval dat mijn meest recente boete de laatste is.
@richardhoj: of in ieder geval dat de meest recente niet de laatste zal zijn.
Allemachtig wat een reacties! Mijn laatste was een geluidsovertreding. De vw T3 met 2,5″ downpipe zonder dempers vanaf de tdi was toch teveel van het goede volgens oom agent.
Mijn laatste boete stamt uit 2015, €450 boete en €1100 voor de bijbehorende EMG cursus. Was een best pittig bedrag voor een student.
@batsgeit: maar in die tijd heb je wel veel geleerd.
@mashell: Zeker! Sindsdien geen boete meer gepakt. Ik vond het destijds wel erg lullig, er waren namelijk wegwerkzaamheden op de ringweg in Groningen. Mag je normaal 70, nu dus 50. Was niemand aan het werk en stonden alleen wat pylonen aan de kant van de weg. Ik werd geklokt op 81km/h, waarmee ik net aan de voorwaarden van de EMG voldeed:

1. 31km/h of harder: check
2. Binnen bebouwde kom: check, ondanks dat het een ringweg was (vind dit nog steeds een punt, maar ja)
3. Wegwerkzaamheden: check

Goed, ik reed fors te hard, dus het was gewoon terecht.
Mijn laatste en tevens hoogste boete was 84 euro voor 16 te hard. Dat was een jaar of 7-8 geleden. Alle verkeersboetes die ik heb gekregen zijn op 1 hand te tellen. Mijn omgeving ken ik verder goed dat ik lekker asociaal kan doen. Te hard rijden, fanatiek bochten nemen, powersliden etc… Binnen de bebouwde kom houd ik het wel netjes hoor.
Ik rijd nooit te hard, want dat mag niet.
2 jaar geleden in Frankrijk op de autoroute richting Genève. Komen opeens 2 motoragenten vanuit het niets en sommeren me naar de parkeerplaats van een tankstation in the middle of nowhere waar een Peugeot Partner Teepee van de lokale gendarmerie staat te wachten. In zeer gebroken Engels werd me duidelijk gemaakt dat ik blijkbaar 165-170 reed waar 130 was toegestaan. 100% zeker dat dat complete onzin was aangezien de cruise control aan stond op 140.

Probeerde ze dat duidelijk te maken maar daar wilde de heren niets van weten. Op de vraag hoe ze mijn overtreding geconstateerd hadden konden ze ook geen zinnig antwoord geven. Schade was €90, direct betalen graag en alleen contant want mobiele pinapparaten kennen ze in dat gedeelte van Frankrijk blijkbaar nog niet. Kreeg een met de hand ingevuld vodje in het Frans mee als bewijs dat ik “betaald” had.

Aan de armoede van die regio te zien zal het me niets verbazen als dat gewoon een ongegeneerde graai-actie was om de staatskas een beetje te spekken. De meeste Fransen raasde ook gewoon voorbij terwijl bijna alleen maar buitenlandse kentekens werden gepakt.
Ging het oranje licht halen bij het stoplicht. Gelukking wel gehaald,maar met 25 km te hard gegaan. Boete van 190 euro.
mijn eerste boete was tevens ook meteen de laatste, heb er schijnbaar goed van geleerd of ik let meer op de paaltjes tegewoordig..

ik had mijn rijbewijs net een half jaar en aangezien papa toen nog een hele leuke mercedes had (C350 CDI W204) liep opzicht best aardig.. op de A79 van Heerlen terug naar Maastricht. Cc toen nog op 125 dus met correctie veilig.. totdat…. een Skoda Supurb mij ingehaald kwam en met 110 voor mij ging rijden.. jullie kennen de uitdagende spelletjes wel alleen geen besef dat het een undercover auto was. dus op de cc gewoon blijven inhalen totdat de inhaalpoging kwam waarbij zij de snelheid ook verhoogde naar 125 en dus gezamelijk langs elkaar reden. (zover ik bij rijles geleerd heb om een “gevaarlijke” situatie te voorkomen) kleinbeetje gas bij gegeven maar zij ook.. nja, toen maar het pedaal gevloerd en zij ook waar tegelijkertijd een meting werd gedaan. na correctie wat het 179 waar 120 was toegestaan toen der tijd nog. uiteindelijk geluk gehad en rijbewijs was naar 3 weken weer terug echter wel mooi 1.5 jaar kunnen wachten op de boete van €750,-… sindsdien doe ik wat voorzichtiger met het VAG spul wat opvallend rijdt :-P
@brennie-1994: Echt waar?
Dus ze hebben het uitgelokt, terwijl ze ingehaald werden de snelheid verhoogd en daarna jouw rijbewijs afgepakt… beetje ongeloofwaardig of ikke nie begrijp…
€338,-
Ringweg van Zoetermeer. April 2018. Maximaal 70 km/u. In de ochtend. Uitgestorven weg. 1 auto voor me die 65 reed. Met m’n dikke BMW er voorbij de horizon tegemoet. Gas daarna los maar was al in beeld van een lasergun. 103….. Auw. Zonder morren betaald. Maar vreselijk zuur. Sindsdien niks meer.
559 euro inclusief administratiekosten na te zijn gelaserd op de A9 Alkmaar richting Beverwijk bij open spitsstrook (dus max 100km/h). 48 kilometer te hard na correctie.
22 jaar, half miljoen km en 1 boete, 70 ipv 50…
Twee keer geflitst binnen 2 minuten met de Porsche, in de eerste week dat ik ‘m had …
40km/h te hard en over een dubbel doorgetrokken streep op de motor. Laatste mooie zomerdag van 2017, relatief rustig op de N210 en ik had de toch zeer opvallende patrouillewagen niet gezien achter me door de te kleine spiegeltjes (zelf gemonteerd). Agent was zeer schappelijk en liet me er met €240,- vanaf komen. Hij had heel de zomer genoeg narigheid gezien en was blij dat ik me niet te pletter had gereden. Vond ik overigens een vrij overtrokken reactie, ik reed wat harder omdat ik een paar auto’s wilde inhalen, was vrij relaxt aan het cruisen.
Mijn meest recente is nog niet binnen en ik hoop dat zo te houden.
Normaal vertrek ik rond 4:45 en rij ik rond 05:10 door de traject controle op de A2, cc op 136.
Echter had ik me nu een uur verslapen maar compleet vergeten dat die traject controle vanaf 06:00 terug naar 100 gaat…. -_-
42 te hard na correctie in 60km zone, € 390,- dat was au…Sindsdien al 3 jaar bekeuring vrij. Maar nog steeds waar het kan gas op de
Gas op de plank 😊
Geen boete (die is wel erg lang geleden) maar recentelijk wel net erg goed weg gekomen. Op vakantie in Schotland zat ik al een uur achter een camper aan. Ik had geen haast, met mijn Land Rover heb ik dat eigenlijk nooit dus geen nood er voorbij te gaan. Tot we een andere camper tegenkomen die nog langzamer gaat. De langzame camper gaat helemaal aan de kant en de camper voor me gaat er langs. Ik twijfel nog even want LHD kan er niet goed omheen kijken maar mijn vrouw zegt dat er niks aankomt. Wel dus (vrouwen…) maar heel spannend was het nu ook weer niet. Één van de tegenliggers is een politie BMW X5 die vervolgens omkeert. Kut!

Idd hij komt achter me aan, ik rij gewoon rustig door en krijg een stop teken.

Heren nodigen mij uit in hun auto. Krijg een preek over veiligheid (terecht) geef ze gelijk en leg uit dat ik geen haast had en dat de camper bijna stopte midden op de weg (waar) en dat ik een inschattingsfout foutje maakte. Ze kijken elkaar aan en houden het bij een waarschuwing. Heel netjes. Paar honderd ponden en punten op mijn Engelse rijbewijs ( wat ook weer een hogere verzekering oplevert) scheelde me dat. Netjes van de heren, ik kan niet anders zeggen. Zo hoort het als het duidelijk niet expres was maar gewoon de omstandigheden. Ik had er ook niks extra van geleerd als ze me de boete wél uitgeschreven hadden. Mijn houding en het fijt dat ik vrijwilligers ben (4×4 response) heeft ongetwijfeld ook mee gespeeld.
Vergeet dan nog de boeten on Moldavië. Daar komt mijn vrouw vandaan (nee geen internet bruidje)

Elke keer prijs. Maakt biet uit of ik met eigen, huur of locale auto ben ze pikken er me altijd uit. Vaak ook voor bullshit (smeergeld)

Kost nooit veel om mijn rijbewijs weer terug te krijgen (nooit meer dan 10euro ook omdat ik altijd zeg niet meer bij me te hebben) maar is wel irritant. Na jaren was ik het wel zat, dus… Voor mijn werk photoshop ik veel dus heb mezelf met de baas van de politie en ook een met de president in foto’s geschopped en een fictief nummer met de namen in mijn telefoon gezet. Werd gestopt op een geïmproviseerde rotonde met de claim dat ik geen voorrang had verleend aan niet bestaand verkeer. Nemen mijn rijbewijs mee en eisen betaling. Ik zeg dat het bullshit is en zeg dat ik hun baas ga bellen. Laat naam in mijn telefoon zien en ze twijfelde al. Dan nog even voor de goede orde de foto’s en mocht weer door rijden. Pakte ook gelijk de boel in :) Nu hoop ik gestopt te worden.
Parkeerboete van 5 euro, dat is pas lekker parkeren in China.
Ik rijd veel op en neer naar Shithole, en vanwege kosten maar met een voor de lol (okay, kostentechnisch) oud Cordobaatje uit ‘96. In slaap vallen is er niet bij, want rijwind, gebrek aan CC, gebrek aan…wat niet? Toch een keer een boete gehad van 1(!) kmh te hard op de A2. Correctie blablahuiliekutverhaal, edoch: 19 EUR, verdeeld tussen 10 EUR sanctie en 9 EUR administratie. Ik heb de arme schapen (
M/V) in ieder geval danig gecompenseerd.

De boete hangt ietwat verfrommeld ingelijst in de schuur/mancave. Jawohl, umleistet. En lesson learned voor wat betreft tellerafwijking.

Stonden er boetes op onnodig linksrijden, middenrijden…dan is de Moët de standaard versnapering tijdens de lunch in Leeuwarden/Den Haag. Uiteraard sanctiewaardig, maar ‘wat minder’ gehandhaafd. Had ik al “slingeren want FaceBook/Twitter/Connectdieshit” genoemd?
Boetes zijn voor de nietoplettenden. Mijn teller staat al jaren op 0.


En ja ik rijd wel door
@sappy: ja hoor ohjazéker! Boetewaardig ben ik wel degelijk. Maar liever even rammen in Duitsland. Toen ik daar met 290 langs de Polizei op de A3 vloog kreeg ik een vraag waarom t zo hard ging en of t een Privatwagen betrof. Ik zei dat ik Bier ging kaufen en t was goed.

Ohja, neem ff paspoort/ID mee. Ik dacht met rijbewijs alleen juist op weg te zijn, voor een uitstapje over de oostgrens. Maar neen. Dat werd een waarschuwing.

Sorry voor de anekdote! En door.
Mijn laatste boete was in Oekraine. Daar moet je ook de provinciegrens stoppen. Doorgereden bij een stopbord dus paar diknekken achter ons aan. Was een ernstige overtreding. Eerst de auto papieren laten zien. Was een gehuurde auto gaf mijn maat het verkeerde kentekenbewijs (van de auto in NL) en op de verhuurpapieren stonden een qasqai en we reden met een Tinguan. Na het overleggen van het goede kenteken bewijs was het nog steeds een ernstige overtreding. we hadden de keus het voor laten komen bij de rechter of 50 euro lappen. Dat vond ik teveel, dus ik zeg ik bied 25 euro. Dat was ook goed. En zo reden we weer verder. Lekker land dat Oekraine.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).