Lezersvraag: wie is jouw favoriete autovlogger?

Auteur: , 195 Reacties

Geef maar toe: ondertussen ken je er al een hele hoop! Maar wie is jouw favoriet?

Jeremy Clarkson en Wouter

Toen ik nog klein was waren er weinig opties om op televisie iets te zien over auto’s. Ja, er waren programma’s als De Heilige Koe en Stapel op Auto’s. Maar zelfs voor de doorgewinterde autoliefhebber was dat taaie kost. Gelukkig kwam ik erachter dat de BBC een eigen autoprogramma had: Top Gear! Dat was trouwens nog de oude Top Gear; met onder andere Quintin Wilson, Tiff Needel en een hele jonge Jeremy Clarkson. Sinds de jaren ’90 was een aflevering Top Gear het hoogtepunt van de week.

Sinds YouTube is het hele televisiekijken compleet veranderd. Je kijkt simpelweg naar de clips die je wilt kijken. Niets grootschalige producties, maar tests van normale jongens zoals jij en ik. Zo werd ik jaren geleden door mijn broertje geattendeerd op onderstaande video. Geen Bavo Galema in een Kia Cerato (“Wat een fijne auto, echt waar!”), maar een Nederlandse ‘Autovlogger’ reed met een tot 460 pk getunede Audi A3 V6 Turbo. Hoe cool was dat?

Wouter

In de tussentijd zijn er onnoemelijk veel kanalen op Youtube verschenen. Het ene nog beter dan het andere. Maar nu is onze vraag aan jullie: welke is het beste? Aangezien ik dit artikel mag schrijven, zal ik een balletje opgooien.

Harry’s Garage
Dit is het kanaal van Harry Metcalfe. Deze succesvolle boer (jazeker!) begon in 1998 het tijdschrift ‘Evo Magazine’. Een aantal jaren geleden is hij gestopt met het blaadje en nu is hij werkzaam bij de SVO-afdeling van Jaguar Land Rover. Sindsdien maakt hij op onregelmatige basis de leukste video’s. Wat het voor mij interessant maakt is dat hij de meest uiteenlopende auto’s behandelt en vooral waanzinnig veel informatie geeft. Daarbij is het een sympathieke kerel met het autohart op de juiste plaats.

Harry's Garage

Imagecredit: Harry’s Garage

Moto-Man
Dit is het kanaal voor de nerds. Deze Amerikaan behandelt nieuwe auto’s en test ze bijzonder uitvoerig. Om nu elke video te kijken is wat saai (en tijdrovend!), maar mocht je in een auto geïnteresseerd zijn: dit is je man. Naar het schijnt heeft de beste man een gigantisch netwerk bij vele ontwerpers, technici en CEO’s in de autowereld. Dat is te merken, want de informatie is zeer uitvoerig. Bij de Volvo S60 Polestar neemt hij alles door wat er is veranderd ten opzichte van de oude. En dan niet alleen zaniken over het geluid, maar helder uitleggen wat Volvo nog meer heeft gedaan om de auto te verbeteren.

Moto Man

Imagecredit: Moto-Man

Car Bros
Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van Shmee150, Salomondrin of eigenaren die uitleggen waarom ze hun Bentley, Lambo of Corvette haten. Ik weet dat ik in de minderheid ben, want ze trekken enorm veel kijkers. Maar het lijkt te vaak te gaan over de bloggers dan de auto’s zelf. Daarbij zijn de auto’s die behandeld worden vooral heel erg duur, maar niet zo bijzonder. Daar komt Car Bros om de hoek kijken. Dit is een kanaal met maar een paar video’s, maar het zijn pareltjes. Het zijn parodieën van TopGear, Petrolicious en Drive. Alleen de betere petrolhead zal de geinige tot geniale verwijzingen herkennen.

Carbros

Imagecredit: Car Bros

Kortom: wie is jouw favoriete autovlogger? Doug DeMouro? Chris Harris? Of toch onze eigen @Wouter en @CasperH?195 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik ben fan van Matt van carwow.co.uk

Hij behandelt auto’s alsof het interieur-kasten zijn.
Alles superpraktisch, en alle ruimtes, knie en beenruimte, kofferbak-liters, cubby-spaces, waterfles-opbergvakken standaard altijd meegenomen in de review.

Praktischer kun je het niet hebben toch?
@fiestacruizer: big bottle test 😄
@fiestacruizer: props voor het goed spellen van “behandelt”. Schrijver van het artikel heeft daar iets meer moeite mee.
@fiestacruizer: wat dacht je van Rebecca…?
,@e1000bmw523i: Klein, slank, mooie billen & petit. Maar heb het geluk dat er thuis toch een wat mooiere en jongere dame op de bank zit.
Ik heb heel lang Shmee150 gekeken en ik vind het nog steeds een sympathieke vent. Maar ik voel momenteel niks meer voor hem of zijn video’s.
Ik kijk niet echt meer autovlogs behalve Autoblog rijtesten af en toe.
@720s: sympathiek? verwende vent dat afkomstig is van een stinkend rijke familie… heeft totaal geen verstand van auto’s en is een saaie lul 😃
@kratoss: dat is volledig subjectief natuurlijk… zijn reviews zijn wel volledig en inhoudelijk goed vind ik.
@720s: heb jij ooit een review gezien waar hij de auto k*t vindt? Hij vindt altijd alles gaaf en mooi
@87sandyd: mooi toch? Het is beter om alles mooi te vinden dan tunnelvisie te hebben op 1 merk en de rest af te kraken.
Meeste automedia vleien VW terwijl ze sceptisch op elk Frans alternatief zijn en precies enkel minpunten weten aan te stippen. Wordt ik sneller beu van dan iemand die positief kan zijn over Audi, BMW en Mercedes tegelijk.
@kratoss: dit onderstreep ik met een dikke stift.
@kratoss: nee ja oké deels dan
@kratoss: Dat hoge kak-gehalte bij hem werkt bij mij ook een beetje op mn darmen. Vooral als hij voor de zoveelste keer staat te overwegen of hij zijn auto moet upgraden naar een nieuw speciaaltje..
Hoe dan ook, zijn reviews zijn wel oké. Bijvoorbeeld van de Chiron, zijn review was de enige die ik heb gezien die het kijken waard was, inclusief interview met een engineer van Bugatti.
@720s: Ik ben waarschijnlijk de enige die een hekel aan hem hebt.
@dutchoutlaw: ik ook, ik vind het een naar mannetje met zijn slisbekkie
@720s: ik kijk nog wel naar de vlogs van Shmee. Leuk tijdverdrijf tijdens het sporten. Maar ik vind het momenteel een beetje meer van hetzelfde worden. Weer naar een Cars & Coffee en de zoveelste aventador sv filmen, tochtje maken met een paar gasten, voor 2 weken materiaal in 2 dagen Goodwood schieten.

Wel vind ik dat hij een goede stijl van filmen heeft en dat mis ik weer bij anderen. Vloggen is bij mij ook niet het laten opnemen van filmmateriaal door anderen. Dat vind ik bij sommigen juist weer teveel gebeuren.
@720s: Shmee 150 vond ik ook altijd echt geweldig. Vooral zijn verslag van de Gumball. Niemand deed dat zo uitgebreid als hij dat deed. Jammer dat hij dit jaar niet meedeed.
Dinges, Walter natuurlijk. Walter Kaersen. Misschien moeten jullie hem maar eens een stukje laten doen op Autoblog. Ik denk dat het nog wel zou meevallen.
@tristant: Wouter Karssen*
Ik vind persoonlijk MrJWW uit de UK prettig om naar te kijken. Zijn stijl van filmen en enthousiasme over niet alleen zijn eigen exclusieve auto’s maar ook dat van anderen en uitnodigingen van merken maken hem voor mij een aangename autovlogger.

https://www.youtube.com/channel/UCK_zuVq6ZpSRMjsZ5JRPx5g
@lau_verbeek: Ik vind JWW ook altijd wel oké. Al zou ik wel wat meer van buiten de auto’s zien, sommige video’s zijn letterlijk alleen hem achter het stuur.
@lau_verbeek: Hij is inderdaad heel goed! Maar wat ik bij hem mis is een klein beetje van carwow, en dan bedoel ik een goed interieur shot. Leuke kleine feitjes en een beetje praktische zaken. Dat een speciale snel is weet iedereen maar ik zou graag een praktische/dagelijkse kant willen zien.
Doug DeMuro natuurlijk.
@flatsix010: lees zn column op autotrader.net
@flatsix010: Jaaaa! Die gast is serieus grappig. En rijd veel moois!
@flatsix010: doug demuro heeft een bloedirritant stemmetje
@maarten020: bumper to bumper warranty
@flatsix010: ja heel leuk zeker als je niet alleen voor het nieuwste van het nieuwste gaat hij groeit ook heel snel dus het zal niet lang duuren voor dat hij shmee voor bij is. Ik vind hem ook het best op moment.
@flatsix010: https://www.youtube.com/channel/UCsqjHFMB_JYTaEnf_vmTNqg die laaste vido ook met een r63 amg wist eigenlijk niet eens dat hij bestond.
@flatsix010: vind de manier waarop hij Jalopnik heeft verlaten niet netjes. Zelfde hoe ze op AB denken over sir_smoke_alot die nu voor Autobahn werkt.
@bassx: ik dacht dat hij daar nog werkte? Watskeburt?
Harris is amusant (alhoewel niet altijd geloofwaardig), maar de persoon die op zijn eentje me kan doen vergeten hoe irritant ik mijn Amerikaanse collega’s vind, is Jay Leno. Wat een fijne, rustige, door en door car guy.
Matt Farah van the Smoking Tire
Was altijd gek van Harris on Cars. Dat was vóór z’n topgear avontuur.
@str8six: hier ga ik in mee. Al ben ik nog steeds fan. De man kan rijden en heeft verstand van zaken. Het lijkt wel alsof hij minder kritiek uit sinds hij bij topgear zit.
@vanquish: o zeker! Hij is zeker z’n skills niet verloren maar wel een beetje z’n onafhankelijkheid. Vond hem in z’n eigen show of voor EVO-mag leuker om naar te kijken.
@str8six: Kijk even de Bugatti Chirion video die hij voor TG heeft gedaan. Dat is pure automotive pr0n zoals we van Harris gewend zijn.
CHRIS HARRIS
MrJWW en SeenThroughGlass. Hebben samen verreweg de beste verhouding tussen cinematografie, inhoud en diversiteit. En Shmee150 ook wel, maar meer vanwege de meer inhoudelijke invalshoek en z’n toegang tot zoveel wagens. Verder maakt Harry ook zeer vermakelijke filmpjes.
@trustmeiamanengineer: seenthroughglas en shmee…mijn god wat zie jij in die kerels
@kratoss: Je moet even door dat “posh” voorkomen heen kijken, STG maakt gewoon vaak vermakelijke items. Shmee is inderdaad een beetje saai soms, maar heeft vaak toegang tot hele exclusieve content. Ik kijk niet voor die kerels, maar voor de auto’s /personen die ze behandelen. En ik vind een goede Engelse kakker nog altijd een stuk aantrekkelijker om naar te kijken dan een schreeuwende Amerikaan.
@trustmeiamanengineer: Van dat hele clubje (STL, SOL, JWW, AHR, die tengere Zwitserse Monegask
@phaeton: Goed, edit knop… Van dat clubje dus, vind ik alleen STG nog wel interessant. Maar alleen als ik er langs ‘zap’. Bij de rest is alles epic en vol andere superlatieven, wat enorm afdoet aan de beleving. Zoals ook in het artikel staat draait het meer om hen dan om de auto’s. Toegegeven dat ze goed met de kijkers communiceren, maar inhoudelijk… Nee.
@phaeton: Ik vraag me eigenlijk al een tijdje af of ze familie zijn van elkaar.
@phaeton: carswithluke (Zwitserse Brit) heeft ook een fijne stijl van presenteren, toegang tot bijzondere bolide’s en erg goede cinematografie (niveau JWW en STG).
Ik ben steeds meer fan aan het worden van Mr JWW. Een sympathieke kerel die regelmatig een nieuwe supercar koopt en videos van best hoge kwaliteit maakt.
Jay Leno’s garage. Hij laat niet alleen geweldige auto’s zien, maar af en toe ook een motor. Zoals die cb750 Titan uit 1975, echt de moeite waard om op te zoeken.
@f40racer: Zeker weten Jay Leno !!!
1. Jethro Bovingdon
2.
@automotivedesigner: *2. Chris Harris
3. Henry Catchpole
4. Rory Reid
5. MrJWW (eigenlijk de eerste autovlogger in dit lijstje :’-) )
@automotivedesigner: Wait wut?
https://youtu.be/dswXDhUSDNU
Wat.een.nitwit.
@heidekonijn: Kan iedereen overkomen… ;-)
Hij kan echt wel een potje sturen hoor. Kijk maar:
https://www.youtube.com/watch?v=bE3tGdR4Oks
Chris Harris. Begon hem te waarderen bij drive alleen maar beter geworden. Ook de montage van de filmpjes waren toen al dik in orde
@trust: maar vooral bij het eerste seizoen van top Gear was hij wel een beetje ongemakkelijk
Chris harris en joe achilles, allebei uit de UK en maken leuke video’s.
Doug DeMuro
@rikus: all the weird quirks
Saabkyle en hoovies garage
@wildewesten: ja hoovies garage, echt geniaal die vent met zn hooptiefleet!
Mike Spinelli Afterdrive / Drive en de heren van de Classic Car Club Manhattan; Zac Moseley en Mike Spinelli. YouTube shows over welke auto je het beste voor 35.000 dollar kan kopen of 50.000,-. Echt autonerds onder elkaar.
@p406: wel eens gekeken omdat er in de titel een leuke auto genoemd werd. Vaak was ik dan al in slaap gevallen voordat de auto daadwerkelijk in beeld kwam
@p406: ik kijk die filmpjes ook wel eens maar dan zet ik de afspeelsnelheid op x 1,5
Chris Harris, my maaannnnn
Wat!?!?! Youtube!?!?!? Wat is dat!?!?
@kimhung: pornhub zonder tetten
Seenthroughglass, Mr JWW en TGE TV. Laatstgenoemde voor zn humor
Chris Harris uiteraard.
Hoovies garage
Mr. Regular (Regular Car Reviews).
Salomondrin(is nu Food vlog maar dat terzijde) & SeenDoorGlass
@dampu020: Salomondrin vind ik ook altijd wel lekker. Al is dat niet echt een auto vlogger naar mijn mening. Wel leuk om te zien dat het echt vrienden zijn, erg succesvol in de VS ook.
Hoovies garage en werner budding zijn mijn favoriet
@hooismans: Werner Budding?
@dennisjuh95: meer vraagtekens erbij was niet onterecht geweest.
@dennisjuh95: Jup. Is een stuk beter dan Wouturrrrrrr.
@crackdavid: ya kidding?
@dieselkameel: Nope. Kan die stem van hem gewoon niet verdragen, met zijn carrrrrrrrbon en turrrrrrrbo’s.
@hooismans: Werner is een arrogante kwal
Salomondrin!
Edd China, die vertelt nog eens wat nuttigs met duidelijke uitleg over techniek.
Ik kijk heel veel en vind veel leuk maar ik vind Chris harris toch echt wel een geweldige vent! Ook omdat hij zowel klassiekers als nieuwe auto’s rijd.
RegularCarReviews & dougdemuro
Milan mastracci. Die doet autovlogs met repareren en diy voor auto,s.
En vehicle Virgins, die doet vloggen over exclusieve auto’s en een dagelijkse vlogger.
Ik heb twee favorieten..
Jay Leno voor de kwaliteit en diversiteit. Effspot omdat hij het allemaal niet te serieus neemt.
Eerst slijmen;
Autoblog.nl natuurlijk! Ik ben eerder iemand die video’s bekijkt (of stukjes) op YouTube wanneer ik info nodig heb of op zoek ben naar ideeën of een kritische kijk. Het internet is leuk, maar tv kijken is nog altijd een heel andere ervaring.
Back ons topic; Wouter en Casper maken het idd. heel leuk, informeel en kritisch (waar ik altijd een gigantische verlangen aan heb)… De Autoblog filmpjes zijn van die soort waar ik vanaf het begin naar wil kijken en zelden vooruit moet spoelen. Vooral Casper’s filmpjes zijn m’n favoriet omdat ‘ie goed onderzoek doet alvorens het te vertellen en ook zeer eerlijk is met zijn info en bronnen(!). Veel vloggers doen zich liever voor als expert en doen alsof ze in ouderwetse encyclopedieën neuzen i.p.v. te zeggen dat ze het van ’t internet hebben, etc. Dat is echt hatelijk…

– Verder weinig kanalen die ik rechtstreeks volg, maar Carthrottle moet ik gewoon noemen. Niet per sé vlogs, maar gewoon heerlijke filmpjes met smakelijke humorsaus…

– BOOSTED BORIS! (heeft nog een kanaal sascha en nog wat, kom er nu niet op). Eerder voor de sensatie ook, maar heeft ook veel informerende video’s over bv. racen als amateur, de Nurburgring, kosten (waarin ‘ie heel eerlijk is). Bovendien heeft hij ook een interessante levensverhaal en kan die vent een stuk of 7-8 talen vlot spreken en ja hoor ook Nederlands! Zeker een aanrader.
– Visio Racer, geen vlogs, maar super leuke filmpjes (top 10’s enzo)

YouTube is de Google voor video’s en een zeer rijke bron, maar tv’s en echte programma’s bieden gewoon betere kwaliteit en meer zekerheid. Programma’s als TopGear en Wheeler Dealers zouden niet hebben bestaan zonder fatsoenlijke productie en investering. Als ik iets informeel en kritisch bekijk heb ik liever dat er goed aan gewerkt is en laat ik me liever informeren door mensen die zich bewezen hebben en de risico’s liever wegwerken. Er staan tonnen YouTube-filmpjes met veel gelul, uitspraken gebaseerd op louter persoonlijke ervaringen (of juist 1 enkele ervaring) en zoekend naar sensatie… Etc. Sorry voor de lange reactie, ben nml. op vakantie :)
Salomondrin is toch wel een van de betere YouTuberts…..gevarieerd qua video’s…een garage om van te dromen en het geld loopt binnen….
Boosted Boris
Chris harris hij kan rijden als een mofo en is ziekelijk met details
Car throttle vind ik altijd wel leuk, maar weet niet of die ook onder autovlogger valt. En dan natuurlijk doug demuro, en ook nog wtf1 voor de formule 1
Salomondrin en vehicle virgins
@srthellcat: VV vond vroeger nog wel leuk. Maar sinds hij naar LA is verhuist ben ik een beetje afgehaakt. Het gaat alleen nog maar over S-Klasses straightpipen en tjoenen van Lambo’s. Niet mijn ding.
Ik vind Yvette Houtgraaf aka Automeisje er wel leuk uitzien.
@viezefreddyw: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dan kun je Nicki Shields ook wel waarderen.
@AutomotiveDesigner: Die zou ik ook nooit in de kou laten staan inderdaad.
@viezefreddyw: beetje overrated maar verder prima
-Regular car reviews
Vanwege de droge humor en verschillende auto’s die ze rijden (niet alleen maar supercars, maar juist de ‘gewone’ auto’s)

Superspeedersrob
Echt een autogek met een super gevarieerde garage en vaak leuke stukjes over zijn auto’s en vele dingen eromheen

Roadkill.
Ik weet dat het technische gezien geen vloggers zijn, maar de filmpjes zijn wel altijd erg leuk en de auto’s stiekem best vet

En
Mighty car mods
Zijn ook niet echt vloggers maar maken wel hele interessante en grappige auto’s/content

In tegenstelling tot gasten als ‘the stradman’ die alleen maar een beetje geilen op alle aandacht die ze krijgen van al hun auto’s vind ik deze 4 gewoon oprecht overkomen. Want “echte auto vloggers” zijn eigenlijk allemaal redelijk over het paard getild, waardoor ik toch vrij snel afhaak.
@jasbelle: Roadkill is altijd echt leuk om te zien inderdaad, hele goede producties, vaak ook nog wel interessant op t technisch oogpunt, en gewoon alles beun haha. Sowiso een heel goed kanaal, MotorTrend
Matt Farah, easy.

Ik was wat laat, dus ik kon niet zeggen “de eerste die Shmee of Tim Burton zegt is af.” Maar dat staat nog steeds.
@jochempie: maar Mighty Car Mods staat bijna op gelijke voet met TST
Roadkill dus sowieso Freiburger en Finnegan. Ook Mike Musto van zijn Drive tijd en House of muscle en Lieberman en Camisa van ignition. Motor trend heeft tegenwoordig een goed aanbod van programma’s en hosts.
@mclarenf1lm: ja, die inderdaad en Camissa zijn naam had ik verkeerd geschreven omdat ik te lui was om het op te zoeken.

Freiburger en Finnigan horen er zeker bij!
@mclarenf1lm: eens! Vooral die Jason Camisa, die is in mijn ogen de beste. Ook nog een leuke chemie tussen hem en Liebermann. Leuke auto’s, mooie beelden en zijn niet bang om wat slechts te zeggen
salomondrin met stipt op 1. Dough Demuro en tge tv zijn ook erg vermakend!
Telt TheMissendenFlyer ook? Is dan wel motovlog maar hij levert qua presenteren wel de kwaliteit die ik bij een hoop autovloggers mis. Rustige kerel die zonder superlatieven te gebruiken kan uitleggen wat hij van een motor vindt. Uiterst aardige Britse gentleman volgens mij.

Daarnaast heeft hij regelmatig filmpjes over hoe je diy zaken moet doen en tips voor beginners.
Ik kijk eigenlijk niet zo vaak naar vloggers, die vind ik vaak irritant. Maar als ik dan toch kijk, dan zijn dit ze:
– Doug Demuro
– Regular Car Reviews
– Matt Farah
– Chris Harris
– That Dude In Blue
– Salomondrin
– Haggard Garage

Dat zijn niet per se echte vloggers, dus ik zal er nog eentje toevoegen ondanks dat hij een motovlogger is: Walterrific!
Werner Budding vind ik als nederlandse vlogger erg fijn.

Internationaal.. niet echt een voorkeur; Voor bmw ‘Scott BMW Smith’. En een beetje Matt Maran Motoring bijvoorbeeld.
@888natan: Werner is idd leuk om te kijken. Ik ontbijt altijd met hem op zondag :)
Niet echt een vlogger maar meer journalist: Justin Liebermann van Ignition zoals dat tegenwoordig heet. Die kerel heeft een natuurlijk charisma. Grenst aan irritant maar omdat het natuurlijk is kan ik het wel verdragen vanwege zijn enthousiasme.

Jason Camillo ernaast is een slagje minder. Maar het gaat nèt goed.

Schmee is aardig maar ik vind hem soms net te irritant en sla zijn video’s soms daarom over.

Harry Metcalfe heeft goede auto’s maar is wat saai soms.

Salomondrin kijk ik niet naar. Tot zover mijn bijdrage ;)
@stephane8200: Johnny Lieberman;), ook mijn keuze. Die anders knakker Carlos lago dacht ik ook prima!

JWW is erg strak in zijn edits, autokeuze en productie algemeen. De rest van de Britse vloggers zijn bij iedere pop crack of roffel toe aan een nieuwe boxer. Dat vind ik zo irritant dat ik ze oversla.

Harry Metcalfe/Jay Leno val je heerlijk mee in slaap en Carthrottle sta ik fijn van op. Die laatste heeft zo veel fijne energie.

Van wie ik graag technisch feedback hoor zijn Randy Pobst, Ben Collins en natuurlijk Harris!

Wie ik het meest haat zijn die Noorse Chinees van SOL, Vehicle virgins en met grote voorsprong Archie Hamilton. Wat is hij een narcistische engerd. Wel dikke auto’s helaas.

Salomondrin is een foodvlog dus die tel ik niet mee.
@fmgarcia: Johnny inderdaad. Was laat gisteravond ;)
@stephane8200: Terecht ook gezien de tijd van je reactie nu. Ik zit een beetje favorieten van andere te kijken en Motortrend is zeldzaam. Juist de tests zijn heel secur en altijd door dezelfde mensen gedaan, meestal op Willow springs. Ook is het klimaat redelijk constant daar. Die laptimes zijn goede indicaties mocht je dat interessant vinden.
@fmgarcia: Motortrend volg ik ook al jaren. Randy Pobst heb ik hier al eens genoemd als een held en goede rijder.

Ben nu in de UK net geland trouwens dus vandaar mijn vroege post al weer ;)
@stephane8200: That makes sense! Geef Shmee even een hoge vijf van mij! En mocht je Archie Hamilton tegen komen, zeg dan even dat het een lul is! fijne trip
Ben wel fan van Werner Budding zn stijl. Fijne vent om naar te kijken en te luisteren.
Pieter van hartvoorautos erg mooie video’s ook !
@damians: Whahaha! Pieter…. Aardig geschoten beelden hoor, maar die Pieter is nou niet bepaald een prettige gozer om naar te luisteren. Inhoudelijk gezien is het drie keer niks.
@damians: dat is sarcastisch bedoelt hoop ik? Pieter zou denk ik beter zelf naar zijn video’s moeten kijken en dan tot de consument moeten komen dat hij niet geschikt is op beeld. Monotone stem en gewoon niet het talent om voor de camera te staan. Toch jammer omdat de auto’s die behandeld worden wel interessant zijn
@damians: hahaha hart voor auto’s is door de vent echt niet te hachelen. Verschrikkelijk
Jordy dorst, leuke video’s zonder dat vreselijk geneuzel van de meeste vloggers (zoals Jon ollson) waarin elke dag als een “Awesome day” wordt bestempeld. Gewoon nuchter, en er gebeurd daadwerkelijk wat.
Harry metcalve op eenzame hoogte
Nick Murray vind ik persoonlijk er vermakelijk, veel zelfspot maar ook gewoon down to earth. SeenThroughGlass kijk ik ook wel vaak, komt mij wat oprechter over dan andere ‘grotere’ vloggers. Wel weer jammer dat ie dan geen verstand van de techniek heeft, maar daar zijn weer andere kanalen voor. Oh en op het gebied van detailing is Larry van Ammo NYC een aanrader!
@peugwow: larry heeft mij enthousiast gemaakt voor het (hobby) detailen. De diepte waarin hij dingen uitlegt is geweldig! Gewoon puur informatief en leerzaam!
@bakingmynextbenz: klopt: leerzaam maar ook erg leuk om naar te kijken!
Robert Llewellyn Van Fully Charged. Laat zien dat je ook heel enthousiast kunt worden van EV’s in de breedste zin van het woord, en laat en passant ook nog zien hoe snel de wereld verandert op het gebied van duurzaamheid. Erg vermakelijk om te zien, hoewel de technische diepgang soms wat ontbreekt.
werner bedding de beste van NL iig
Zelf volg ik MRJWW en Supercars of London (SOL) het meest. De kwaliteit van mrjww zijn vlogs is heel hoog en altijd weer leuk om te volgen.
Iedereen eigenlijk behalve CasperH. Persoonlijk kan ik videos door hem gepresenteerd niet aanzien.. Naar mijn mening doet Wouter dat een stuk beter!
Autogefuhl en dan Thomas echt een topkerel! Heel fijn om naar zijn video’s te kijken
Jay Leno by far,
Wouter!
via iPhone app
Nieuwe kanaal gesponsord door Jezza genaamd Drive Tribe vind ik wel een mooi kanaal. Beetje zoals Harris het deed voordat hij zichzelf verkocht aan TG.

Als persoon vind ik de reviews van Catchpole geweldig. Je ziet hem o.a. op de evo en drivetribe kanalen voorbij komen.
@bassx: Catchpole is nu vertrokken bij Drivetribe en werkt nu bij Carfection, het vroegere Xcar Films.

Dat kanaal is trouwens 1 van mijn favorieten, samen met Jay Leno’s Garage & Harry’s Garage.

Vreemd dat nog niemand Carfection hier vernoemd heeft. Zeker de filmpjes gepresenteerd door Alex Goy zijn TOP!
@rohrl-fan: Jammer genoeg is Alex Goy nu weg bij Carfection, hij is aan de slag gegaan bij Motor1UK.
@erwh: Datbetekentweldatweminderlastzullenhebbenvandiesnellezinnenmetdrielangzamewoorden… op… het… einde…
@Jochempie: Haha, idd.
@erwh: Ik had ergens wel gelezen dat hij weg was bij Carfection, maar wist niet naar waar hij verhuisd was. Thanks! 🙂

Hopelijk doet hij zijn werk daar even goed.
Voor de reviews van nieuwe auto’s kijk ik het liefste gewoon autoblog. Verder kijk ik graag autoweek voor klokjerond. Doug Demuro is erg vermakelijk hoewel ik zijn rijtesten wat minder vind. Maar wat de laatste tijd verreweg mijn favoriet is, is hoovies garage. Nog niet zo’n heel groot kanaal van n redelijk jonge knul die stukjes schrijft op oversteer voor Doug demuro en zeer geinige videos maakt over zijn hooptiefleet!
En natuurlijk mighty car mods
Gaam jullie diegene die vaakst wordt genoemd in dienst nemen ?
Wouter en Casper !! Helden !
Op dit moment niemand.
Ik heb een tijdje naar shmee gekeken maar die begon mij dan tegen te steken.
Salomondrin is gewoon een ambetante zak die blijft zagen over porsche en het maar blijft ophemelen en dan weer andere merken en wagens afbreken die hij niet kan krijgen(kijk maar hoe hij regelmatig de nieuwe ford GT blijft afbreken). AutotopNL bekijk ik wel regelmatig op YouTube maar dat is niet echt een vlog
Niemand fan van Carvlogger?!
Jay leno staat elke maandag op de agenda.
Mr. JWW
Vind Steve suitcliff erg prettig. Rustige, eerlijke manier van vertellen en bovendien erg inhoudelijk en geloofwaardig.
Nick Murray, Chris Harris, Alex Goy (helaas nu weg bij Carfection, nu Motor1UK) en een aantal die @willeme al genoemd had.
Ik kijk eigenlijk alleen maar naar Wouter en CasperH. De Flogs die zij maken vind ik al hartstikke droog maar vermakelijk. Kijk altijd via Autojunk.

Over Autojunk gesproken: t zal vast alleen bij mij zo zijn. Maar t uploaden werkt laatste tijd zo vreselijk Kilo Utrecht Tango! Over 3 dagen mis ik telkens 2 van de 3 ups die ik erop knal. Waarom is me een raadsel. Een glitch in de matrix? Slechte pix? Is het iets tegen deze vaste upper? Manbearpig? Dit is echt zwaar irritant.

Oh en jullie mailen erover heeft ook geen zin, daar een eerdere mail over Autojunk pas in 2027 behandeld word.

AB/AJ, doe er iets aan PLoX
@toyotafortuner: dank voor je reactie, maar ik heb je toch even gemailt, anders gaan we hier weer offtopic. Hoop snel van je te horen en dan gaan we het uiteraard proberen te fixen!
Autogefuhl, Thegetawayer, Nick Murray
Carfection is echt geniaal. Heerlijk Brits, heel mooie beelden en fantastische auto’s. Van Autovisie kijk ik alleen de video’s met Werner Budding, de andere presentatoren kunnen mij niet overtuigen. Ik vind bij AB @casperh heel prettig. Wel mis ik Aimee nog altijd!
Enzo knol.
Het was Chris Harris maar sinds TopGear heb ik geen video van hemzelf meer gezien. Nu vind ik de video’s van Mr JWW leuk om te kijken. Sympathieke man die video’s maakt die goed in elkaar zitten (ja hij schakelt een beetje overdreven met zijn flippers).

Shmee150 heeft iets over zich dat er bij mij voor zorgt dat ik er simpelweg niet naar kan kijken en Salomondrin is wel heel erg schreeuwerig.
@jasperh: Top Gear heeft recent een hele reeks “Chris Harris Drives” op youtube gegooid waarvan de opzet vrijwel gelijk is aan “Chris Harris On Cars”, met als bonus een fantastische productiekwaliteit. Absolute aanrader om te kijken.
Chris Harris, zijn review van de Bentley Continental GT3 blijf ik maar terugkijken.
Sjoerd van stokkum, jammer dat petrolhead.nl niet meer bestaat. Reviews zijn nog wel op youtube te vinden.
Abonnementen op Mr Nee, SeenThroughGlass, Jay Leno’s Garage, Mighty car mods, Drivetribe, EngineeringExplained,
MattFarah (theSmokingTyre), Motortrend, Auto Express, Roadkill, Evo, TheFastLaneCar, en recent Tom’sTurbo Garage.
@w0o0dy: MrJWW
@w0o0dy: In dit rijtje kan ‘Speed Academy’ niet ontbreken!!
Roadkill!!
Oh en ik kijk vaak Ted’s notebook en Autosport voor F1 nieuws en achtergronden.
Had ik Pistonheads en CarThrottle al genoemd?
Dat hele vloggen kan mij gestolen worden, een beetje jezelf filmen. Op meeting struikel je over die gasten die het de hele tijd doen.

Ik kijk enkel gewoon normale auto reviews. Hier op de site, bij autoweek, carthrottle, top gear & autovisie.
Ik kijk alles van Motortrend, vind ik een supertof kanaal. Dus Roadkill, Head to Head, Ignition, house of muscle, dirt every day, hotrod garage etc etc. Smoking Tyre vind teveel een commercial geworden. Tegenwoordig plugt ie zelfs sigaren en koffie… Mighty Car Mods vind ik ook super. Leno vind ik soms tof maar soms ook erg commercial en slijmend. Chris Harris kijk ik ook wel maar dan de oudere filmpjes. Toen was ie nog echt enthousiast.
Jay Leno
Thomas / Autogefuhle
Doug DeMuro
Wouter
Edd China en Mike

Zoveel namen maar niemand die dacht aan Wayne Carini? Blijft geweldig Chasing Classic Cars. Hij laat dingen zien waar al die andere vloggers nooit komen!
En iedereen vergeet ook nog eens Nico Aaldering. Zonde jongens…
Quentin Willson’s – oude filmpjes over een tweedehandsje kopen zijn nog altijd informatief en actueel en zijn serie ‘ the car’s the star’ zijn meer dan goed.

Jeremy Clarkson’s car years – met docu’s als ‘who killed the British motor industry’ en ‘How Jaoan took over the world’ zijn leuk gepresenteerd en je keert iets van de achtergrond van het fenomeen de auto.

Chris Harris voor hij bij de BBC zat, fantastische filmpjes.

Fabrieks films en docu’s van Triumph, VW, Trabant, Mercedes.
Renault heeft een 50 minuten durende documentaire over het ontstaan van de Renault 5, docu’s van BMC, de docu ‘
De docu ‘ This time tomorrow’ over de Ford GT 40 op Le Mans, absolute aanrader is:
‘1970, a year to remember’ over John Wyer racing (de Gulf Porsches) met helden als Pedro Rodriguez en Jo Siffert .

Er is zoveel te zien, oude reclames, DDR docu’s over Trabant, truckers die naar Iran rijden, er is teveel om op te noemen, gummende Impreza WRC’s en ik ben dol op die Russische crash fillempies.
@desjonnies:
Clarkson is inderdaad een prima presentator, als hij even uit zijn clowneske Top Gear rol stapt.
Dat clowneske is dan wel weer perfect voor het geschreven woord. Zijn boekjes blijven gewoon leuk wat mij betreft. Geen enkele andere autojournalist die dat zo kan.
Chris harris…
Mighty car mods is zeldzaam goed. Motortrend kijk ik ook geregeld. Hoop mooie programma’s daar.

Maar wat auto’s betreft is er niks wat Jay Leno kan evenaren.
Filmpjes van ‘hartvoorautos’ vind ik altijd wel leuk om te zien ook al zijn het niet echt reviews.
Yvette, het automeisje. Jay Leno en Doug.
Wat ik leuk vind om te kijken is the stradman. En Adam LZ

The stradman doo het toch kinderlijk filmen en Adam door alle dingen die hij doet met zijn auto’s. Oa driften
@meneer: Steve Sutcliffe idd, kan echt enthousiasme overbrengen, en is, naast CasperH en Nick Murray, schuld aan het kopen van mijn eerste Porker. Alledrie kunnen ze zo op de loonlijst van de marketingafdeling van Porsche. Maar ze zijn ook wel lekker realistisch. Verder top: Chris Harris, Werner Budding, Matt Farrah, Clarkson, Wouterrr
DJcarspotting op Youtube. Echt te gek
Wouter Karssen!
Sjoerd’s Autoweetjes! 👀
Car throttle is altijd wel lachen
Guido Komp.

Dit is de man van “TheGatawayer”, dit is een Duitser met dik Duits accent en nog dikkere jampotglazen in zijn bril. Alles aan deze man is fout: zijn naam, zijn bril en zijn accent, en dat maakt hem onbedoeld fantastisch iedere keer als ik deze man zie moet ik aan Herr Flick of the Gestapo denken.

Hier onder een link naar Guido Komp
https://www.youtube.com/watch?v=RLv_Cg5C3OI
*Waarschuwing! Bovenstaande link verwijst naar een video die voor sommige als zwaar irritant ervaren zal worden, video kan leiden tot tranende ogen, jeuk op gehele lichaam, en paniek aanvallen. Bekijken op eigen risico zowel Autoblog als timboman zijn niet aansprakelijk voor schade aan lichaam, geest of computer opgelopen na kijken bovenstaande autoreview*

Daarnaast kijk ik ook graag naar Doug DeMuro en Matt van Carwow
Vehicle virgins natuurlijk
Ik kijk op het moment het liefste naar:
-MrJWW
-SeenTroughGlass
-Werner Budding
-Salomondrin
-Jordy Dost
-Doug DeMuro (vooral voor de speciale auto’s)
-Soms Shmee, maar begint heel saai te worden
-Soms SOL

Archie Hamilton is gewoon uiterst irritant, hij mag oprecht koning Clickbait worden genoemd. Wat een zak is dat. De eerste keren vond ik hem nog wel leuk maar na 10 filmpjes was het wel over.

Voor de rest een beetje wat er voorbij komt en veel wat er al gezegd is hier in de comments

Ben ik een saaie lul als ik Jay Leno zeg? Vind het altijd heerlijk om naar zijn relaxte filmpjes te kijken. Al gaat het niet vaak over moderne (Europese) auto’s, dan nog.
Werner Budding
Wouter Karssen
Casper lijkt me ook wel chil voor de rest in NL zijn er niet veel goede..
Dit filmpje geeft antwoord op de vraag:
https://youtu.be/3MDTcXGsjuo
Chris Harris en Harry Metcalfe
Zo’n beetje alles van MotorTrend, Mighty Car Mods, Jay Leno’s Garage, Roads Untraveled, Noriyaro, Misha Charoudin (a.k.a. Boosted Boris) en nog wat van die mannen vind ik erg interessant. Leuke content, vaak leuke auto’s en lekker normaal.

Jongens zoals Shmee en die eliteclub zoals STG, SOL en mindere mate JWW komen me m’n neus uit.
De Facebook en Youtube pagina van Gary Wales. Excentriekeling en vakman.

Heeft zijn sporen verdiend met het restaureren van met name Rolls Royces en Bentleys. Denk aan de Franay Bentley, Breadvan Ferrari, Blue Train Bentley. Deed mee aan en won de Great American Race. Verzamelt middeleeuwse snuisterijen. Heeft een gigantische spirit of ecstasy in zijn tuin staan.

Bouwt nu ongeveer 1 volledig custom auto per jaar. En dan écht custom. Alles doet hij zelf. Tot de laatste details aan toe. En allemaal precies zo als hij het wel. Trekt zich nergens wat van aan. Zo bouwt hij gigantische “La Bestioni’s”. Krankzinnige apparaten op basis van 100jaar oude American La France brandweer chassis. Ongelofelijke bouwkwaliteit en oog voor detail. Zijn laatste “Bestioni” was a 100year old Batmobile. Met vinnen…. Zoek het op, het valt gewoon niet uit te leggen wat het is.

Nu zit hij in de afrondende fase van zijn eigen custom Bentley Boattail uit 1938. “The Black Prince”. Het is waarschijnlijk niet ieders smaak, maar zijn vakmanschap, zijn bravoure, zijn eigenzinnigheid; het is echt bewonderenswaardig.

Verwacht overigens geen flitsend camerawerk of hippe presentatie. Nee, gewoon meneer Wales die filmt met zijn telefoon hoe hij en zijn vaste monteur Andres bezig zijn. Ongedwongen en spontaan. Niks is gespeeld. Ook heel benaderbaar. Op Facebook beantwoord hij maar wat graag al je vragen!
https://www.facebook.com/Garywalescars
@Rob: if the shoe fits,kick yourself in the ass with it. Mooie quote.
Ik ben fan van Jordy Dost.
Salomdrin en Mrjww
Dat is eigenlijk Robert Llewellyn van fully charged , hij brengt het leuk en het is best mooi gefilmd.
Een van de weinigen waar een schnabbel niet meteen alles omgooit.

Dat is een punt waar een hoop youtubers mee in de mist zijn gegaan tim ( schmee ) , alejandro ( salomondrin ) en Jocelyn & Martin ( mightycarmods ) zijn daar de meest duidelijke voorbeelden van denk ik.
Die hebben hele goeie content neergezet maar omdat ze nu werken volgens het principe “wie betaald die bepaald ” is het geheel nogal omlaag getrokken.

Roadkill gaat die kant helaas ook op al doet men daar iig nog wel een hoop moeite om er iets leuks van te maken.
NL:
Werner Budding
Jordy Dost
Wouter/Casper
Het Automeisje

D:
Guido Komp (The GetAwayer)
Jan Gleitsmann (Ausfahrt.tv)
Automann-TV

Tip: Geen vlogger maar topvideo’s op youtube en te volgen op fb en Instagram; XthiloX
Chris Harris

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).