M5 met 391.000 km op de klok kost minder dan 40k

Auteur: , 31 Reacties

Kun je mooi een beurtje inplannen. Met deze M5 dient namelijk gereden te worden.

De combinatie van een stationwagon met enorm krachtige motor blijft ons aanspreken. Afgelopen maandag reed Wouter in de Alpina B5 Touring. Een auto waarmee je werkelijk alles kan, aldus de Autoblog coryfee.

Ook haalde hij aan dat snelle stationwagons van de 5 Serie nooit zo’n succes zijn geweest. Van de laatste, de M5 Touring (E61), zijn er slechts 1.025 verkocht. Maar er was nóg een M5 Touring en die was nóg zeldzamer. Dat was namelijk de M5 van de zogenaamde E34-generatie. Die M5 was er al wat langer als sedan (1988), maar werd pas in 1992 aangeboden door BMW. Er zijn er slechts 891 exemplaren van gebouwd.

BMW M5 Touring (E34)

Daar staat er nu eentje van te koop. Nu komt het vaker voor dat er een M5 Touring (E34) te koop staat. Maar deze is net even wat bijzonderder. Niet zozeer door de exterieurkleur (zwart) of interieurkleur (ook zwart). Nee, het is de afgelegde kilometerstand. Deze M5 heeft namelijk 391.000 km gelopen. Dat geldt overigens voor de auto, want bij 120.000 km is de auto voorzien van een nieuwe motor. Die heeft dus ‘slechts’ 270.000 km erop zitten.

BMW M5 Touring (E34)

Volgens de verkoper heeft de laatste eigenaar de auto 13 jaar in zijn bezit gehad en in die periode maar liefst 29.000 euro heeft geïnvesteerd in onderhoud. Ook leuk is dat de auto nieuw in Nederland is geleverd in 1996. De auto heeft dan ook een sluitende NAP-stand. De vraagprijs is 38.500 euro. Dat is aan de ene kant heel erg veel geld. De M5 Tourings zijn nu eenmaal erg prijzig en met minder kilometers gaat de prijs heel erg hard omhoog. In deze auto hoef je in elk geval niet bang te zijn om een kilometer meer of minder af te leggen. De advertentie kun je hier bekijken.31 reacties

Ziet er nog best netjes uit voor deze km-stand!
@ghost: Knap dat jij dat kunt zien met die donkere gephotoshopte (en gefilterde) foto’s.
@thomasthomas: lekker opgestaan met azijn als ontbijt?! Zoooooo!

Ik bedoel uiteraard gewoon op het oog, geen smerige motorruimte, geen afgebladderde lak, geen afgeragde velgen, net leer..tuurlijk weet ik verder niet of die perfect is technisch.
@thomasthomas: De meeste BMW’s zien er zo netjes uit . Hier is weinig aan geshopt . De real deal , een eerlijke auto. En jaa ik weet van wie die is geweest. Deze auto komt van een liefhebber.
Ik koop zo’n auto liever van iemand die ‘m lang in bezit heeft gehad en er veel kilometers mee heeft gemaakt, dan eentje met weinig kilometers en 13 eigenaren in de laatste 2 jaar.

En ja, wat zoiets dan waard is… letterlijk wat de gek ervoor geeft, gekken genoeg en de verkoper merkt vanzelf wel hoe “gek” ze zijn.
@escort77: ik zou ze alle twee laten staan.
Dit vind ik de op één na mooiste M5 versie. Alleen de eerste is nog mooier. Bizar zo’n km stand voor dit soort auto. Ik vind dat ie er nog heel netjes uit ziet. Leuk ook die BX Sport op de achtergrond.
@mpgc: Inderdaad! Een BX, Calibra en 205. Those were the days :-D
@willeme: Toen “dik” nog ingetogen kon zijn en geen afkeer maar bewondering opriep…
@leaper035t: Toen mensen inderdaad nog wel eens iets ‘diks’ wilden voor zichzelf en niet voor de likes.
@willeme: ik krijg net een melding op mijn scherm dat de video van de M5 live staat op youtube. Leuke aanvulling op je artikel! https://www.youtube.com/watch?v=Jzo6Ky_O-G4
Koekoek.
Gaaf ding in goede staat gezien de kilometers. Maar wat een geld! Nog niet zo lang geleden stond op AB een schitterende groene met minder dan een ton voor 70k ofzo… tijden veranderen.
Hij ziet er op het eerste oog netjes uit. Als er bewijs is van de motorwissel, de bak nog fijn is en de onderkant/buitenkant ook netjes is, waarom ook niet.

Al moet ik zeggen dat ik de touring niet zo mooi vind, dat terwijl de E34 M5 sedan mijn favoriete auto is. De touring lijkt zo lang.
De foto’s (met name binnenin de auto) zijn veel te donker en er zit ook nog eens een filter overheen. Zo is natuurlijk niet goed de conditie van de auto te zien.
Om het echt goed te kunnen beoordelen moet je er natuurlijk naast staan maar deze foto’s kunnen mijns inziens veel beter. Zo lijkt het alsof er wat te verbergen valt.
@evdw: wellicht dat de verkoper het bewust doet, zodat de serieuze gegadigden ervoor langs komen om hem goed te kunnen bekijken ;-) Alleen de mensen die hem toch niet kopen – maar alleen willen gluren – klagen volgens mij over donkere interieurfoto’s :-P
Geinig dat ‘t op Autoscout ook gelijk de duurste van de e34 stations
@tvklarenbosch: staat nog een B10 4.6 touring voor €90k.
Zelfde verkoper die laatst die groene 205 Griffe in nieuwstaat had..
@thearchitect: yep en die is verkocht zag ik.
Nice! Een zogenaamde “evo” (onofficiele term) met brede nieren, M parallel wielen, edc dempers en (het belangrijkste) een 6 bak!, hier zijn er maar zo’n 200 van gemaakt
@undifined1: 209 :-)
Mooi man! Even naar stipt to polish point en klaar is kees! Wel 30k armer maar boeiee
@mats106rallye: boeie zegt die dan….. ik heb niet zo maar ff 30 k op de plank
Liggen hoor. Jij wel?
Langer als => langer dan
38.5k, voor dat geld zijn er legio goedkopere en betere exemplaren te vinden. Zelfs speciaaltjes als de winkelhock edition, rot op met die prijs man
Dikke configuratie zo met 6 versnellingsbak. Beetje sinister ook. De eerste eigenaar zal wel heel veel plezier hebben beleefd met dit ding. Ik weet niet of de tweede eigenaar ook zoveel plezier gaat beleven na dik 390.000 km.
Op de website staat dat er in juni ook een film over deze M5 online komt. Hij zal wel snel online komen, want hij staat er nog niet tussen: https://www.youtube.com/c/soontobeclassics
@1000bochten: Inmiddels live.
Net pas ingereden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).