Max Verstappen: 2017 auto is trager dan vorig jaar

Auteur: , 20 Reacties

Neen. Dit is geen misplaatste 1-april grap.

Max Verstappen Red Bull F1 RB13

Nu de eerste race van het seizoen erop zit, kunnen we al een beetje zien hoe de kaarten geschud zijn. Mercedes is wederom het snelste, Ferrari volgt in het kielzog en de Red Bulls volgen op (helaas) iets meer dan een gepaste afstand. Uiteraard niet wat we hadden gehoopt. Echter, vorig jaar begon Red Bull veel dramatischer en dat is uiteindelijk allemaal goed gekomen.

Een ander dingetje waar we op hadden gehoopt, is meer actie. Meer inhaalmanoevres en meer snelheid. Dankzij de toegenomen hoeveelheid grip is inhalen bijkans onmogelijk (vraag maar aan Lewis Hamilton). Maar zijn de auto’s nu ook daadwerkelijk sneller? Want dat was toch de belofte?

Volgens Ons Max valt dat nogal mee, helaas. In Australië stelde de toegenomen snelheid zelfs een beetje teleur. De 5 seconden winst werd namelijk behaald tijdens tests in Spanje, op het circuit van Barcelona. Verstappen is van mening dat het afhangt van de situatie en dat de nieuwe auto’s soms zelfs langzamer zullen zijn.

“Het gaat afhangen van het circuit. Ik denk dat die 5 seconden per ronde op Barcelona nog altijd goed mogelijk is, omdat het op die baan voornamelijk om de downforce gaat. Op de andere banen waar downforce minder van belang is, zal het verschil kleiner zijn, zoals op Monza. Waarschijnlijk zijn we daar langzamer dan vorig jaar. Het effect van de nieuwe banden en aerodyanmica zal sterk per circuit afhangen.”

De nieuwe auto’s zijn wel leuker om te rijden. “Ze zijn meer fun, vooral tijdens qualifying, wanneer er weinig brandstof in zit. De nieuwe auto’s zijn stabieler in snelle bochten.” Het is wel dat je goed moet opletten: “wanneer je over de grens gaat is het moeilijker de auto te houden, vanwege de bredere banden. Dat is het enige. Wanneer je de auto gewoon op de baan houdt is het een veel leukere auto dan vorig jaar.”

Klinkt allemaal aannemelijk. Max Verstappen wordt 9 April waarschijnlijk vijfde of zesde tijdens de Shanghai Grand Prix in China. (via: ESPN)20 reacties

Nog moeilijker om in te halen. En het was al zo’n inhaalfestijn…
@kempenaer: artikeltje van laatst gemist zeker?
Ik vind het nog steeds ongelooflijk om die jongen over dit soort zaken te horen praten. Hij is 19, weet hoe een formule 1 auto werkt, en kan het ook nog in begrijpelijke taal uit leggen. En dan ook nog eens in het Engels. Elke andere 19-jarige die het over zijn werk heeft kan er in de regel weinig inhoudelijk interessante dingen over zeggen.
@pomoek: Ik ben het met je eens, maar hij heeft al wel 15 jaar werkervaring :)
@jochempie: Je hebt op zich wel een punt, maar vergelijk dit eens met de opmerkingen die een gemiddelde voetballer, maakt niet uit welke leeftijd, uitkraamt. En die spelen ook al jaren hetzelfde spelletje. Dan vind ik de kennis van zaken die Verstappen laat zien verfrissend en opvallend.
‘Max waarschijnlijk 5e of 6e’ … 1 april ! Max wordt natuurlijk gewoon eerste :)
Max: ‘Waarschijnlijk zijn we daar (Monza) langzamer dan vorig jaar!

Autoblog: ‘Max Verstappen: 2017 auto is trager dan vorig jaar’

Echt he….
@reactief: Ik merk aan mezelf dat ik die clickbait titels ook steeds storender vind
@bartteeuwen: ze verzinnen ook gewoon quotes om leuker over te komen.
@reactief: Je weet voordat je de eerste alinea leest dat het bullshit is. Ik kan me amper nog aan clickbait irriteren want iedereen doet het.
Het F1 seizoen is amper van start maar met Wim Kieft te spreken ” ik word daar wel een beetje moe van”.
Kap nou eens met die misplaatste titels. Dit is toch niet De Telegraaf?
Bocht 11 in Australië was alle behalve langzaam, 6,5G. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe het de heren afgaat in Hongarije.
@bassx: hier een filmpje van F1. Worden meer punten op de baan vergeleken. https://youtu.be/zJRh9FG83d0
@bassx: 6,5G? Is dat echt zo? Want dat is een bijna bizarre waarde. Velen van ons zouden bij zulke krachten het bewustzijn verliezen.
“Max Verstappen wordt 9 April waarschijnlijk vijfde of zesde tijdens de Shanghai Grand Prix in China”
Uh ok?
Vijfde of Zesde ?? als alles mee zit.
Ik ga er toch vanuit dat er circuits gaan komen waar ook de andere Mercedes en Ferrari gemotoriseerde team sneller zullen zijn.
@HZW: zoals Azerbeidzjan
@plopkoekje: wat een rampencircuit
Vond het in Melbourne onderaf tegenvallen, die quali tijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).