Max Verstappen na P3: “Azijnzeikers gaan azijnzeiken”

Auteur: , 46 Reacties

Max doubles down in zijn strijd tegen media-pipo's.

MV33

Met een magistraal rondje in de kwalificatie (verslag) van gisteren, liet Max Verstappen zien waarom Red Bull hem geen demotie naar Toro Rosso moet geven. Na de eerste drie trainingen hadden we wellicht op nog wat meer gehoopt dan de derde plaats, maar dat was onrealistisch. Immers weten we dat Ferrari en Mercedes nog steeds iets extra’s uit hun motoren kunnen halen als Q3 begint.

Desalniettemin haalde Max met zijn snelle rondje direct weer wat glans af van de honingdas, die in Monaco nog scheen als de helderste ster, maar er tot zover niet aan te pas komt in Canada. Ondanks dat de Ozzie uitgerekend op dit circuit zijn eerste overwinning scoorde in 2014, heeft hij overigens nooit echt uitgeblonken op de baan. De man die in principe behoorlijk goed kan kwalificeren, won in zes pogingen nog nooit het kwalificatieduel van zijn teamgenoten op het Île Notre-Dame. Zijn excuus was dit keer dat Max een slipstream gehad zou hebben in zijn snelste ronde. Bespeuren we daar dan toch wat zure druiven bij DR3?

Nu we het toch hebben over stoffen die waterstofionen af kunnen splitsen: journalisten. Na zijn puike ronde wilde Max duidelijk even zijn gram halen. Direct na het beëindigen van het rondje deed hij dat al in de richting van zijn team, door op de boordradio te roepen ‘I guess I still know how to drive’:

Later liet hij bij kwaliteitspublicatie de Telegraaf optekenen dat hij sommige journo’s maar azijnzeikers vindt. Een uitspraak die in het verlengde ligt van zijn waarschuwing van afgelopen donderdag in de persconferentie. Toen had Max het over het uitdelen van een kopstoot bij de volgende vraag over crashes in eerdere races dit jaar. Nu laat hij het volgende optekenen:

Die kritiek is natuurlijk niet fijn, maar het raakt mij nooit. Eenmaal in de auto doet het niks met me. Het motiveert me ook niet extra. Dat zou anders betekenen dat ik normaal iets niet goed doe. Op een gegeven moment is het genoeg, maar sommige mensen zijn gewoon zo. Er zitten met name in het buitenland een paar van die azijnzeikers tussen. Misschien mogen ze mij niet, maar dat is dan wederzijds. Als het goed gaat, ben je de held. Gaat het even minder, dan zijn ze gelijk heel negatief. Dat is niet altijd even netjes.

Waarvan akte. Alleen euhm, als het je écht niks doet in de auto, vanwaar dan die uitroep op de boordradio, Max? Enfin, we zijn alvast benieuwd naar Max’ race vanavond en we hebben er, zoals eerder aangegeven, wel vertrouwen in. Toch zijn we benieuwd naar Max’ aanpak. Zal hij gewoon weer gung-ho erin vliegen, of stiekem toch een beetje settelen voor een podium?46 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Max is te roekeloos en heeft een te grote mond!!!

Max heeft groot gelijk! Azijnzeikers moeten oprotten!!!

Max heeft veel talent maar moet het wel waarmaken!

Dat waren ze geloof ik wel, graag gedaan.
@jipino: thanks, scheelt tikken
@jipino: je vergeet “has Crashstappen crashed today yet? What a failure, he should quit F1.”

Dat vind ik de mooiste opmerkingen, mensen die een meervoudig GP winnaar F1 onwaardig vinden. Huh??
@jipino: Je vergeet nog: “Kritiek raakt Max niet en heeft geen enkele invloed op hem”

Tuurlijk, want Max is geen mens maar een robot…..
Goed dat hij stevig in z’n schoenen staat en dat hij in de auto zich niet laat afleiden door de media. Hij mag alleen wel wat minder agressief reageren op situaties maar dat is Max z’n natuurlijke reactie verwacht ik.
@massarati: ah joh prachtig toch, als iedereen maar braafjes en volwassen blijft doen is de lol er ook vanaf
@jamesbond007: eindelijk iemand die het snapt. Op politiek correct media-training gelul zit ik in ieder geval niet te wachten. Gewoon met gestrekt been erin aub
@melkkoe: dat ben ik met je eens, ik kijk er ook graag naar. Maar praten over een kopstoot gaat mij echt te ver, laten we het een beetje beschaafd houden.
@massarati: Maserati verkeerd spellen op welke manier van satire dan ook vind ik eerder te ver gaan dan de opmerking van Max, die je met een korreltje zout moet nemen ;-)
@jamesbond007:

ja ja .. alsof jij de echte James Bond ben ..
dat geloof ik dus allang niet meer ..
@lincoln: ah ships, eerst het Sinterklaas feest voor je verpest en nu dit!
@jamesbond007: azijnzeiker.
@massarati: ik azijnzeiker hahahahah +1 voor jou
@massarati: de Verstappens schuwen een beetje geweld niet hoor…
@turbo623: dat is inderdaad mijn grootste zorg
@massarati: dit komt wel goed, hij is nog nat achter de oren.
Tussen de regels door lees ik:
“Die kritiek is natuurlijk niet fijn, en het raakt me best wel. Eenmaal in de auto probeer ik het me van me af te zetten maar dat lukt niet altijd. Het motiveert me ook niet, het belemmert me soms zelfs een beetje. Het zegt immers dat ik wel eens iets niet goed doe. Op een gegeven moment is het genoeg, maar sommige mensen zijn gewoon zo. Er zitten met name in het buitenland een paar van die azijnzeikers tussen, in Nederland hebben we genoeg oranje brillen uitgedeeld, dank aan sponsor Jumbo daardoor. Misschien mogen ze mij niet, maar dat is dan wederzijds. Als het goed gaat, ben je de held. Gaat het even minder, dan zijn ze gelijk heel negatief. Dat is natuurlijk volstrekt normaal als je een publiek figuur bent die miljoenen verdient met rondjes rijden en reclame maken (Hallo Jumbo!) maar is niet altijd even leuk.”
Fijn om te zien dat Max een echt mens is met gevoelens en geen kille race robot.
@mashell: hahaha..geweldige tussen de regels verslag
domme actie Max ..

door andere mensen “azijnzeiker” te noemen verlaag je jezelf naar het niveau van verbitterde kneus die het allemaal niet zo goed snapt ..
@lincoln: Max zijn relativeringsvermogen is ook nog in ontwikkeling. Hij zit gewoon vol in de adolescente fase van het leven that’s all.
@venividivici:

dat klopt ..
met 20 jaar wil je nog wel eens onzeker (verbitterde kneus die het niet helemaal snapt) zijn ..
en daarom uit ellende maar andere “azijnzeiker” noemen ..

die jongen moet gewoon bij mij in de leer ..
@lincoln: dan zal hij geen stap verder komen want jij verkeert nog steeds in die fase van je leven.
@rhellema: Gelukkig ben jij wars van allerlei infantiele ad hominems. Of je laat iedereen reageren met behoud van de eigen waardigheid en kunt ik stilte besluiten dat reageren soms niet de slimste manier is, of je gaat puberaal maar weer eens tegen @lincoln in om jezelf neer te zetten als een puber.
@lincoln: aldus onze cynische azijnzeiker.
@drdre1: cynisme
Aldus onze cynische azijnzeiker.
@drdre1: je vergeet 1 puntje
@drdrift: ghehe, ow ja. Komt ‘ie: ‘..’
Die gast is pas 20. Kijk allemaal even in de spiegel en denk even na hoe jij omging met hevige kritiek op je 20ste. Ik vind het niet erg slim van Max om voor de race is afgelopen al z’n gram te halen. Maar ach… die gast is veel verder dan ik op m’n 20ste!
@cloverleaf: mee eens. Hij weet als geen ander dat de druk enórm is op een coureur, als -tie niet naar verwachting presteert (Hoi, Daniil Kvyat!), dus all eyes are upon him. En laten we wel zijn, alle grote jongens (lees: voormalige of regerende wereldkampioenen) hebben wel eens moeite zichop de een of andere manier te profileren, zich in te houden tegenover de pers of over de boordradio (Hoi, Vettel! Hoi, Hamilton! Hoi Raïkkönnen!).
It’s all in the game… inclusief de vervelende pers. Dit zijn van de momenten dat je eens kunt kijken hoe andere omgaan wanneer zij onder vuur liggen. Misschien eens beelden terug kijken. Er is niets mee om een beetje voorbereid bent en hoe om te gaan met azijnpissers en eeuwige herhaalvragen…
Leuke foto😂
Derde startplek (waarvoor “BRAVO!”), naast Hamilton, is een mooie basis om een puik resultaat te behalen deze keer.
Voordat we te vroeg juichen, laten we nog ff wachten tot vanavond rond een uurtje of 10…

Staat zo lullig als ie het dadelijk weer verknald. Bijvoorbeeld door in zn drang om zich te bewijzen een lekke band rijdt in de eerste bocht of zijn vleugel kwijt is.

Hij krijgt alle criticasters stil als hij straks een mooi resultaat neerzet.
@Rick-dos: Ssst… ga de goden nou niet lopen verzoeken. Fingers crossed!
@Rick-dos: Je hebt de race in Monaco niet gezien? Die jongen hoeft niks te bewijzen. Een luxe die blijkbaar niet iedereen gegund is…
Hoop dat hij het vanavond laat zien, dat verdient hij. Hoop dat het jeugdig enthousiasme blijft en geen verbitterdheid in de plaats gaat komen. Op je 20e kijk je met overmoed naar de toekomst, 40 jaar erna mag de verbittering en de what if’s komen. Go Max!
Zijn een aantal zekerheden in het leven. Belastingen, dat je dood gaat en dat niet iedereen je leuk vindt. Dat leer je pas als je 21+ bent denk ik. Schelden op ” de media” is zo 2017…Gewoon niet doen dus. Vriendelijk domme vragen beantwoorden is part of the job. Dat mag je best vervelend vinden. Net als die andere miljoenen Nederlanders die ’s morgens om 7:00 uur met een broodtrommeltje achterop hun fiets door de regen naar hun werk fietsen en denken: Dit vind ik niet het leukste deel van mijn werkdag. Die gaan ook schelden naar de baas. De journalisten maken deel uit van het F1 (media) circus. Zonder hen geen publiciteit=geen sponsors=geen geld=geen F1=Verstappen wordt de snelste krantenbezorger van Hasselt.
Dit is AUTOBLOG! Schrijf toch gewoon over auto’s en autosport en laat het gelul over persoonlijkheden, genieën of omhoogevallen idioten (vul naam Elon of Max naar eigen goeddunken in) en hun uitspraken maar over aan de gespecialiseerde media.
PS: Als het even kan, mag er ook eens iets geschreven worden over andere vormen van autosport zoals WRC.
@alfapeter:

WRC is gay ..
dat is gewoon zo ..

omdat het rijmt ..
@alfapeter: ben ik met je eens. Maar ’t WRC wordt sowieso slecht de wereld in gebracht. Op tv alleen op Eurosport dacht ik, en dan nog in samenvatting ook. Of je betaalt je blauw aan hun eigen online dienst. Gemiste kans in mijn ogen
@bullzeyersn:
Nee jongen, de keiharde realiteit (lees dictatuur) van de F1.
Lopen daar talloze #metoo Weinstein slachtoffers die hun bek houden omdat ze vrezen voor hun twee ton Euries baan.
Ik de Max volwassener is dan heel veel reageerders op welk sociaal ( ahum, what’s in a word) medium dan ook
@jippino sorry maar na een paar sec een reactie over een sport man. Ik hoop dat je iPad buiten op schoot hebt maar anders ga eens in de wereld kijken
Gozer heeft tenminste nog een beetje sjeu aan het kapot gereguleerde F1.
geeft

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).