Max Verstappen: ‘podium dit jaar niet realistisch’

Auteur: , 45 Reacties

Max Verstappen was even in Nederland en Autoblog kon onze jonge raceheld een paar vragen stellen.

Max Verstappen, foto Jesse Kraal

Op 4 en 5 juni zijn de Familie racedagen by Max Verstappen op Zandvoort, reden voor de Formule 1-coureur om Circuitpark Zandvoort alvast te trakteren op een bezoek. Natuurlijk zag het zwart van de journalisten en fotografen, maar ook de halve lijst met voormalige Nederlandse Formule 1-coureurs was present. De aandacht ging echter volledig (terecht) uit naar Max Verstappen.

Verstappen kijkt tevreden terug op de laatste drie races, waarin hij evenzoveel keer in de punten wist te rijden. Een evenaring van zijn beste prestatie vorig jaar, twee vierde plekken, is nog niet gelukt. Zit er dit jaar een verbetering van die prestaties in, ofwel, komt er een podiumplek? Max: ‘Dat zal lastig worden. We hebben veel geluk nodig om dat te kunnen bereiken. We gaan natuurlijk ons best doen, maar op dit moment is een podium niet realistisch, dus daar concentreren we ons ook niet op. We vechten met de teams om ons heen en als het dan een beetje meezit, dan weet je het maar nooit.’

En hoe zit het met de ambitie op langere termijn? Dan ga je natuurlijk wel om het podium strijden. Max: ‘Ja, natuurlijk. Alleen zal dat waarschijnlijk niet met een Toro Rosso gaan gebeuren. Ik hou niet van leuk meedoen, ik wil winnen. Maar vooralsnog concentreer ik me daar niet op, je moet je doelstellingen bijstellen aan de auto waarin je op dat moment rijdt.

Vorig jaar reden jij en Carlos met dezelfde motoren als de Red Bulls en waren jullie soms zelfs sneller. Er kwam toen een hele soap rondom de motoren, waardoor jullie nu met oude Ferrari-motoren rijden, terwijl Red Bull op dit moment sneller lijkt met de Renault-motoren. Is dat niet heel frustrerend? Max: ‘Nee, je moet niet vergeten dat Red Bull drie keer zoveel budget heeft als Toro Rosso en dat ze enkele jaren terug wereldkwampioen werden. Het is niet meer dan logisch dat ze sneller zijn dan de Toro Rosso’s. Ze verwachten van ons dat we punten scoren, niet dat we voor de Red Bull’s eindigen.’

Maak je je ook geen zorgen om het feit dat zij dit jaar wel motorische updates kunnen verwachten en jullie niet? Max: ‘Nee, het is vooral een heel mooi toekomstperspectief. Als je het goed doet bij Toro Rosso, dan kun je in een hele snelle auto terecht komen. Kijk hoe ze [red: Red Bull] het in China deden. Als ze de beste motor hadden gehad, dan hadden ze gewoon kunnen winnen.’

Aankomend seizoen moeten we dus vooral gaan genieten van de schitterende inhaalacties waar Verstappen patent op lijkt te hebben en de weergoden massaal verzoeken om regen en andere voor Max gunstige omstandigheden. De kans dat hij volgend jaar een stuurtje bij Red Bull mag vasthouden, lijkt in ieder geval door hemzelf als heel reëel te worden geacht. Als ze de Renault TAG Heuer-motoren dan ook nog gaan vervangen voor Mercedes-AMG-blokken, dan kan 2017 wel eens een heel mooi jaar gaan worden!

Max Verstappen - Jesse Kraal



45 reacties

Ach Max niet zo somber. Je doet het gewoon erg goed.
Off topic. : Klopt het nu dat zijn eerste auto een nieuwe c63 amg is?
@cadrez: Nee een Clio RS
@fapfap: die heeft hij ook. Maar hij rijdt prive wel degelijk in een c63 amg edition 1. Ja juist, die met de rode gordels..
@cadrez: zijn eerste autotie is een clio rs, en met een italiaans team en italiaanse motorboer zou ik eerder voor iets italiaans gaan…
@gwnbmw: die Clio RS had ie gekregen van Renault, toen ze vorig jaar nog met motoren van dat merk reden
@cadrez: ik heb het hem gevraagd, maar hij ontkende ;)
@cadrez: hij zou niet de eerste zijn, het halve f1 veld reed ooit in zo’n ding rond.
@lambo4all: logisch, daar komt het geluid uit wat we allemaal prachtig vinden!
@vtechlover: Mwah…..
@phaeton: mwah…?
@vtechlover: Da sloeg op “allemaal”. Ik vind de gemaakte sound iets too much ;-)
@lambo4all: BBBBRAAAAAAAaaaaappppp Braaaaapppp braaaaaapp , knetter knetter,. Hemels toch.
@cadrez: toevallig woont Max bij mij in de buurt.
Heeft een nieuwe C63 AMG besteld vorig jaar. Rijdt nu in een zwarte C63, afgewerkt met rode accenten en een Nederlands kenteken. Zal het niet volledig prijs geven, maar er zit een H in het kenteken ;-)
Zou voor Max een hele goede en mooie stap zijn om volgend jaar in een Red Bull te mogen rijden. Ferrari of Mercedes is nog een stap te ver voor hem, stal orders en de hele mik mak van die teams is nog te vroeg voor Max denk ik. Maakt ook niet uit want hij is nog zo jong
@lekkerlinksrijden: een stap te ver voor hem zegt ie. Wat een onzin. Ik verwacht dat Ferrari een zeer realistische volgende stap is.
Lol @Renault motoren dit jaar sneller als Ferrari motoren. Precies zoals ik voorspelde.
@aquila2003: *applaus*
@joost1990_2: thank you, thank you, thank you very much!
@aquila2003: nu nog het verschil tussen als en dan leren
@dnadave: hey kijk mensen! Daar zit een taalnazi verscholen in het riet. De taalnazi herkent men gemakkelijk aan zijn irritante zang waarmee hij nooit iets inhoudelijks toe voegt.
@aquila2003: toevoegt hoort aan elkaar ;)
@aquila2003: het een sluit het ander niet uit hoor ;)
@aquila2003: ze zijn niet sneller, kijk maar naar het Renault fabrieksteam. Renault heeft zelf gezegd dat het een project word waar ze wel een paar jaar de tijd voor nemen.
Hij heeft als Pro coureur alvast een serieuze professionele kijk op de F1 wereld . . .
@exclusieviteitsfreak: Hoeveel daarvan is ingefluisterd door de PR-dame en vader Jos? (Ik heb niets tegen Max hoor, hij doet het prachtig in interviews)
@metalmike: Dat bericht van exclusiviteitsfreak is voor jou bedoeld hé, ik had het te laat door dat ik op mezelf klinkte.
@exclusieviteitsfreak: Volgens mij spreekt hij nu wel echt uit eigen ervaring vermoed ik, ook al kent hij de pr-wereld inmiddels ook al van a tot z en omgekeerd van buiten, zijn ambitie is volgens velen inmiddels dat hij vermoedelijk voor Red Bull zal kiezen, maar dat zal hij vermoedelijk in overleg met zijn vader Jos en zijn vriendin Mikaëla doen, dat is volgens mij de algemene gedachten-gang, hij wil en zal de beste ter wereld worden, dat is zijn wil en doelstelling, hetgeen allang overduidelijk is.
Dat Red Bull sneller lijkt te zijn, wil niet zeggen dat dit alleen aan de motoren ligt. Zoals Max als zelf aangeeft, heeft Red Bull een veel groter budget. Ze hebben blijkbaar ook goed werk geleverd met betrekking tot het chassis en de aero.
@berlinetta: Dit was bedoeld voor @aquila2003
Wallah die gaat een keer F1 kampioen worden. Komt goed Max. Doe gewoon waarvoor je geboren bent en das idioot goed en mooi racen.
Mercedes motoren voor Red Bull? Denk dat dat niet gaat gebeuren. Van Red Bull is bekend dat ze het waarschijnlijk beste chassis hebben, dan zou Mercedes zichzelf de ruiten ingooien als ze Red Bull dan ook nog de beste motor zouden leveren.
Mochten ze Red Bull op gepaste afstand willen houden, dan kunnen ze net als Ferrari bij Toro Rosso doet, oude blokken leveren.
Ik zou dus als Ik Red Bull was gewoon aan Renault vasthouden, daar zijn ze tenslotte nog niet al te lang geleden 4 keer op rij wereldkampioen mee geworden. Tevens zou ik niet weten waarom dat binnenkort niet weer zou kunnen gebeuren. Aan elke hegemonie komt een eind, ook die van Mercedes.
Het liefst zou ik Max dus in de Red Bull willen zien. Mooie opstap voor hemzelf en tevens is hij dan loyaal aan Red Bull cq Toro Rosso, die hem toch de kans gegeven hebben om in de F1 te rijden. Overstappen naar Ferrari of Mercedes kan altijd nog, hij komt immers net kijken. Een beetje zo’n carrière alla Vettel dus.
@mercedesbenze350cdi: haha ik snap m Oooverstappen :p
@mercedesbenze350cdi: Het is zoals je aankaart, Max kan alle kanten op, en alleen dat team dat hem een F1 wereldtitel kan bezorgen, zal hem interesseren . . . , en dat in overleg met zijn vader Jos en z’n vriendin Mikaëla volgens mij . . .
Iets met beide benen en grond enzo
Niet praten/neuzelen !! racen en ervaring op doen!!
Wie weet wordt het ooit nog wat met Maxi boy, maar ga er maar niet al te hard van uit.
@bofkont: van dat cliché gelul en dan vervolgens met oogkleppen op de jongste formule 1coureur analyseren.
Doe je goed.
Doet hij goed onze Max, wat een held is het toch!
@dutchdriftking: Een held is toch iemand die het leven redt van anderen….
@csx3000: Als je mij op zondag morgen vroeg uit m`n bed krijgt dan ben je absoluut een held!
Ik hoop op Red Bull , misschien kunnen ze dan icm Max de rest verslaan.

Het wordt anders zo saai in de F1 altijd MB die wint en Ferrari tweede.
@csx3000: of als red bull 4 jaar achter elkaar wint…….
Cool, relaxed. Leuke jongen, mooie racer tot nu toe. kom op Max!
Ach het hele F1 circus is eigenlijk maar onzin, diegene met de meeste cash wint.

Spannend is het niet meer,
Max is zo veel beter dan de rest. Die wordt ook wel met een mindere auto wereld kampioen. Zet hem in een Red Bull en hij staat elke race op het (hoogste)podium.

Oke, serieus nu. Hij kan het beste na dit seizoen nog 2 jaar bij Red Bull/Torro Rosso blijven. En daarna overstappen naar een fabrieksteam als Ferrari, Mercedes of Renault.

Het zou mij namelijk niet verbazen dat, wanneer Renault alles op orde heeft met hun eigen team en dus meestrijden om de titel, ze dan ook niet meer zo happig zijn om goede power units te leveren aan Red Bull.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).