Max Verstappen: Red Bull-Honda geruchten doen me niks

Auteur: , 28 Reacties

MV33 is nuchter onder de geruchten dat Red Bull na 2018 met Honda in zee gaat.

MV33

Vanochtend werd de grote motorendraaimolen die momenteel toch al op volle toeren draait in de F1 voorzien van extra brandstof. Eerst sijpelde er naar buiten dat Toro Rosso een deal met Honda heeft getekend voor drie jaar. Overigens moet de officiƫle aankondiging daarvan nog plaatsvinden, maar soit.

Dat Toro Rosso en Honda de handen ineen zouden slaan was inmiddels al een slecht bewaard geheim. En je hoeft geen enorme verbeeldingskracht te hebben om te bedenken dat als een en ander succesvol verloopt ook Red Bull Racing in de toekomst weleens over zou kunnen stappen op Japanse power. Red Bull heeft immers al sinds 2014 een haatliefdeverhouding met motorenleverancier Renault.

Dat Toro Rosso zich drie jaar lang committeert aan Honda, geeft die gedachtengang extra geloofwaardigheid en dus werd vanochtend Red Bull Racing ‘opeens’ nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Honda-motoren in 2019. Alleen, wat denkt onze held Max daar eigenlijk van? Alle geruchten die op het tegendeel wijzen ten spijt, staat de Nederlander immers nog altijd onder contract bij Red Bull voor seizoen 2019.

MV33 heeft inmiddels gereageerd op de geruchten en zegt dat hij zich niet druk maakt:

Of ik de hele soap heb gevolgd? Nee, niet echt. Dat hoeft wat mij betreft ook niet. Ik ben er relaxed over, uiteindelijk ben ik ook niet degene die de beslissingen neemt. Ik weet dat we volgend jaar met Renault-motoren rijden. Wat er daarna gebeurt zullen we wel zien. Ik moet eerst ook nog eens kijken wat ik zelf ga doen in 2019. Maar, ik wil me eerst focussen op het begin van 2018, kijken hoe competitief we dan zijn. Misschien is Honda volgend jaar wel heel competitief. Maar ik weet niet wat er over de toekomst wordt besloten, dat is afwachten. Ik maak me er in ieder geval niet heel druk over.

Kortom, zoals we van een sporter mogen verwachten probeert Max dit hele gebeuren een beetje van zich af te schuiven en wil hij zich liever focussen op de nabije toekomst. Toch kunnen de dingen snel gaan in de F1, vraag dat maar aan Daniil Kvyat. Twee jaar geleden versloeg die Ricciardo als teamgenoot nog gewoon op punten in het kampioenschap. De meest opvallende passage uit Max’ statement is echter het ‘Ik moet eerst ook nog eens kijken wat ik zelf ga doen in 2019′ gedeelte. Hij lijkt er duidelijk van overtuigd te zijn dat hij voor 2019 zelf kan kiezen voor welk team hij gaat rijden. In dat geval kunnen we ons helemaal goed voorstellen dat Max relaxed is over de nieuwe ontwikkelingen. Bij de tijd dat Red Bull met zo’n Honda-blokje rondrijdt, zit hij dan al in een dikke Ferrari.28 reacties

Max weet hoe laat het is.
@riddertevoet: hammertime?
@riddertevoet: tijd voor bier?
Beter stoot renault rbr na dit jaar al af..
@vtechlover: Precies, contract afkopen zodat Red Bull met Ferrari motoren kan rijden.
@wif1: waarom Ferrari? Mercedes motoren doen het al jaren beter
@juniorclk: Mateschitz heeft letterlijk een hekel aan Mercedes
Of ik heb er overheen gelezen, of je hebt het woord honcho dit artikel niet gebruikt.

Ik vermoed het eerste..
Max heeft gelijk. Red Bull heeft al vaker bonje met Renault gemaakt en het uiteindelijk weer goed gemaakt. Omdat ze ook wel wisten dat Red Bull al haar successen met Renault motoren behaald heeft en de Renault motor gewoon de beste is die ze krijgen kunnen.
Dit is meen ik al de tweede keer deze week dat de suggestie in een artikeltje wordt gewekt dat Max binnenkort wel eens in een Ferrari kan gaan rondrijden. Wat zijn dat voor popie jopie suggesties? Als Kimi volgend jaar net zo blijft rijden als dit jaar mag hij in 2019 gewoon weer een jaartje bijtekenen.
@gallardogt: wat jij doet is net zo hard suggereren als Jaap. Wat is nou je punt?
@2wheeler: Hij begon :D
Nieuws over Max Verstappen doet mij ook niks…
@donvinnie: Fijn dat we dat weten, slaap ik vanavond toch wat lekkerder in…
Ik vind Rally (WRC) sport leuker. Maar daar lees ik hier nooit wat van.
@MercMeister: Doet Max daar ook aan mee dan?
@pallas: Was het maar waar, dan waren er hier meer artikelen over te lezen.
@mercmeister: Totdat er een succesvolle Nederlander meedoet, kun je het vergeten! Wel een beetje treurig, maar zo is het nu eenmaal.
@MercMeister: net als Hockey soms ineens volkssport nr 1 is in Nederland als ‘ze’ het goed doen. En als er eentje een paar pijltjes leuk gooit is darten ineens volkssport nr 1. Van voetbal moeten we het momenteel niet hebben dus ik gok dat als Max weer een podium pakt de F1 ineens volkssport nr 1 is.
Ik zie Max veel eerder naar Mercedes gaan dan naar Ferrari.
@hzw: ik zie Max “ik heb ook altijd pech” Verstappen eerder terug gezet worden aan STR dan dat Mercedes of Ferrari hem zouden willen hebben.
@mashell: Als je niet weet waar je over praat kun je beter je mond houden..
@gjvp: je zou ook eens die roze bril, die oranje pruik en die MV33 pet kunnen afzetten. Zijn teamgenoot heeft veel minder vaak pech! Dat straalt hoe dan ook op Max af. Als je ziet hoe vaak Max in de onbelangrijke vrije trainingen in de top drie staat wekt dat ook de indruk dat hij niet voldoende zuinig is met het materiaal. Max kan blijkbaar alleen maar maximaal. Daar kan hij nog wel wat bijleren. Alleen persen bij de bevalling, niet bij de zwangerschap.
@mashell: Natuurlijk kan & moet Max nog veel leren, maar de ruwe talent, snelheid & leeftijd heeft hij mee; laat dat nou precies zijn waar top-teams op azen ….
@mashell: ik zie max eerder dit weekend in een Red Bull rijden
@mashell: Misschien is hij wel beter af met de Torro Rosso, als Honda alles op de rit krijgt.
Arme Max. Iedereen wil de hele tijd iets van hem weten. Hij reageert uiterst netjes maar iedere zin wordt driedubbel uitgelegd en weer een nieuw artikel over geschreven in de media. Die jongen moet t echt kotsbeu zijn inmiddels….
Peugeot ???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).