McLaren bevestigt geheimzinnige supercar

Auteur: , 16 Reacties

Op zich ook wel logisch. Ze bouwen niet heel veel anders.

McLaren Vision Gran Turismo

McLaren is een naam dat meer nog dan Ferrari verweven is met Formule 1. Voor lange tijd is het het meest succesvolle Formule 1 team aller tijden geweest. In de jaren ’80 leken vetkuiven, schoudervullingen en Duran Duran het tijdsbeeld te domineren, maar McLaren kon er ook wat van. In de jaren ’90 kwam het ‘merk’ met hun eerste straatauto, die ze opmerkelijk genoeg de ‘F1’ noemden. Het was juist hun eerste niet F1 auto. Enfin, sinds 2011 timmert McLaren lekker aan de weg. Sterker nog, de straatauto divisie kon niet vroeg genoeg komen, nu ze met een GP2 auto deelnemen aan F1 races.

McLaren heeft een range aan supercars. Van belachelijk snel tot bizar snel. Van al die modellen zijn ook weer specifieke spin-offs (zoals de glorieuze 675LT en Senna) om de verzamelaars bezig te houden. McLaren heeft bevestigd dat er nog een zeldzamere variant bijkomt. De auto krijgt de codenaam BC-03 mee, ‘Bespoke Commission 03’. Naar het schijnt is de BC-03 geïnspireerd op de McLaren Vision GT Concept.

Aan Pistonheads laat McLaren weten ermee bezig te zijn: “De BC-03 is een apart model dat door McLaren Special Operations gecreëerd wordt.” Meer informatie kan en wil McLaren vrijgeven, gezien alles tussen McLaren en de klant confidentieel zijn. Wat verwacht wordt is dat het een lichter model gaat worden dan de al niet te zware McLaren Speedtail en dat het vermogen nóg hoger ligt dan bij de McLaren Senna (die 800 pk heeft). De McLaren Speedtail wordt op 26 oktober gepresenteerd, wanneer de BC-03 komt is vooralsnog onduidelijk. Het is niet de eerste keer dat McLaren een unieke auto bouwt. Zo onthulde de Britse supercar-bouwer in 2012 de knotsgekke McLaren X-1.16 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ben een beetje McLaren one-off/special/MSO moe
@kenner: ja ik zou juust een kale standaardversie kopen, die is waarschijnlijk het meest exclusief.
@kenner: dat heb ik met al dat tesla nieuws elke dag.
@kenner: Heb jij er al zoveel dan?
@kenner: Het wordt hoogste tijd dat McLaren die beloofde drie-zitter gaat onthullen.
Allemaal heel leuk, maar het speciale van iets speciaals gaat er wel een beetje af als je 3x per jaar met een “super speciaal” model komt
@janmetdelangeachternaam: als er een handjevol van kunt verkopen voor enkele mijoenen dan kan het er wel uit voor de fabrikant.
Gekke spinners!
Wielen van een stoomlocomotief lijken me nou niet echt high tech
Ik ben sowieso erg benieuwd naar de Speedtail.
Een speciale one-off variant daarvan is tof. Hoe meer one-offs, hoe beter.
Tot nu toe bekend dat het voor 5 americanen gemaakt wordt. Mannykoshobin, dan_am_i, x_marks_the_spot, en dus nog 2 anderen.
@willeme: McLaren is een naam die… ;)

OT: hoop dat ze nog wel wat aan die velgen gaan veranderen, dit ziet er echt niet uit!
Meer nog dan Ferrari verwoven met de F1? Wordt eens wakker. Op z’n hoogst gelijkwaardig.
Het wordt de hoogste tijd voor een McLaren SUV.
@frank2b: neeeeeeeeeeee! (ik zou m’n adem niet inhouden tot die suv er komt als ik jou was)
Die wielen knallen uit elkaar op hoge snelheden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).