McLaren: “Wij halen meer uit coureurs dan Red Bull”

Auteur: , 20 Reacties

Put that in your pipe and smoke it.

Carlos-Max

Na een aantal barslechte jaren krabbelt McLaren dit jaar tamelijk onverwachts weer een beetje naar boven in de Formule 1. Het team staat momenteel vierde in het WK voor constructeurs. Hoewel het in het middenveld allemaal dicht bij elkaar zit en er nog veel kan veranderen, is het sowieso al goed nieuws dat het team uit Woking lekker mee kan doen. Ze leken namelijk hard op weg om het volgende Williams te worden op het moment dat Williams failliet gaat.

Teambaas Zak Brown zal het nooit toegeven, maar hij zal zich inmiddels misschien toch eens achter de oren krabben of het wel zo’n goed idee was om Fernando Alonso enkele seizoenen geleden de sleutels van de fabriek te geven. De Spanjaard is uiteraard een begenadigd coureur, maar ook een episch verbrander van bruggen. Of McLaren nu nog steeds blij is dat het Honda op aandringen van FA de deur heeft gewezen valt ernstig te betwijfelen. Zeker is in ieder geval dat Zak nu heeft aangegeven dat er bij het F1 team geen ruimte meer is voor Alonso. Hij is namelijk ernstig in zijn nopjes met het huidige rijdersduo:

Ze doen het geweldig. In vijftig procent van de kwalificaties haalden we Q3. Ze geven erg goede feedback over de auto. En ik hoef me ook geen zorgen te maken dat ze tegenelkaar aanrijden als ze tegenelkaar racen. Ik was bijvoorbeeld in Baku nooit bang dat ze te agressief werden zoals Magnussen en Grosjean dat deden in Barcelona. Ik heb het gevoel dat ze allebei voor het team rijden.

Een deel van de goede prestaties komen volgens Zak op het conto van…euhm…Zak. Zo rendeert Verstappens oude teammaat Carlos Sainz volgens de teambaas optimaal omdat het team hem veel vertrouwen geeft:

Carlos bloeit helemaal op bij ons. Tot nu toe had hij altijd maar een contract op zak voor één jaar. Bij ons kan hij wat verder vooruitkijken. Daardoor is hij wat relaxter. Bij Red Bull zat er veel meer druk op. Ik geloof dat we met onze aanpak uiteindelijk meer uit de coureurs halen.

Waarvan akte.20 reacties

Als Max gaat pissen is er hier al een liveblog, waarom niets over de 24 uur? Ok spannend in de lmp1 is t niet, maar het is zeker geen komkommertijd voor Mclaren gossip toch!
@fmgarcia: waarom niet wat artikelen over bijv rally, bijna iedereen hier vind dat mooi en rally is toch een stuk spannender dan F1 op het moment. Zou de Autoblog redactie misschien ook eens langs kunnen gaan bij zo’n boeren cross voor een leuke video?.
@mikje90: Dat is pas leuk als je er wat dieper in zit denk ik. Minder tastbaar tov racen op een circuit. Denk wel dat er animo is onder de autobloggers.
@mikje90: Als ze een keer langs willen komen bij een rally team dan weet ik nog wel een team dat daar zeker voor open staat!
@nielsemans: Ja dat zou leuk zijn. Karten idem, iedereen heeft hier een mening over racen, maar geen idee waar ze het eigeijk over hebben. Is echt geen slecht idee om eens bij een minimax of andere opstap klasse te gaan loeren. Kan dat evt ook nog wel fixen voor AB.
@mikje90: hoe graag wij dat ook willen doen, er is helaas geen animo voor. We kunnen het af en toe opgooien (doen we ook), helaas leest niemand het. Vergeet niet dat we juist dankzij onderbroekenlol in staat zijn om leukere artikelen te maken ;-).
@willeme: Jij hebt de data liggen en ik snap dat het niche is. Het zou best een idee zijn om bijvoorbeeld “racejunk” te lanceren naast alle al het reguliere auto nieuws. Er wordt enorm veel gediscussieerd in de race topics toch? Dan kun je ook rally, motogp etc behandelen. Zonder dat er weer loze argumenten de boventoon voeren en zelfs irritatie opwekken.
@fmgarcia: zeker een idee om op te gooien! Ik ben voor! Het is alleen wel bedroevend hoe weinig mensen er in geïnteresseerd zijn de afgelopen jaren. Ik ga het idee zeker opperen bij de volgende vergadering!
@willeme: Tnx Will. Bedoel meer een plek waar er nog meer race onzin kan worden geplaatst. Denk juist dat de hardcore fan dit juist leuk gaat vinden. Dan kun je alle Max items nog gewoon op de mainpage plaatsen, maar echt interessant racenieuws met minder sensatiewaarde voor de Neerlandse red bull monteurs onder dat kopje plaatsen. Evt eigen inbreng door de commune zelf. Zal er inderdaad geen redacteur extra voor aannemen. Het is alleen een gemis imo. Gpupdate is vreselijk qua copy paste nieuws en die facebook idioten kan je al helemaal niet mee discussiëren.
@fmgarcia: Goede preek op de zondag. Amen en 1
@willeme: ik waardeer jullie onderbroeken lol heel erg ;)
Ze doen het geweldig. In vijftig procent van de kwalificaties haalden we Q3.

We hebben 7 races gereden kerel, hoe dan?
@awesome: 7 kwalificaties, 2 auto’s, dus 14 mogelijke Q3’s.
Tja, de man zal niet zeggen dat de concurrentie een beter personeelsbeleid heeft….
Zal zeker. Op elk potje past een dekseltje. Wat voor de ene coureur wel werkt, werkt voor de andere niet. Persoonlijk denk ik dat Zak, voor een deel, verantwoordelijk is voor het affikken van Stoffel Vandoorne. Dus om nou je eigen knots te gaan opwrijven en zeggen dat je zo geweldig je coureurs begeleid vind ik wel erg kort door de bocht.
Ik vind die Sainz wel aardig maar meer zoals Hulkenberg.. ver daarboven staan nog Ric&Rai en daarboven de top 4 Vet Ham Ver en Lec
Imo
Norris moet nog wat rijpen maar ik denk dat hij Sainz voorbij gaat.
Alleen nu nog uit de auto…
Waar was Lando Norris de laatste race dan?
Ik durf er wel op in te zetten dat Renault het 4e team wordt en niet McLaren. Hun coureurs en auto’s zijn sneller; ze moeten ze alleen heel houden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).