“Mercedes en BMW gaan samen auto’s maken”

Auteur: , 27 Reacties

Het ziet inmiddels groen van al die samenwerkingen.

Hoewel zij resoluut beweren dat het niet zo is, voelen de grote gevestigde autofabrikanten wel degelijk de golven van de relatief kleine start-ups. Precies hierom beginnen BMW en Mercedes een samenwerking waardoor het ontwikkelen en maken van autonome auto eenvoudiger en goedkoper moet worden. Althans, zo beweert het Duitse Handelsblatt.

In een nieuwsbericht dat vandaag in de zakenkrant is verschenen wordt de huidige situatie beschreven waarin beide autofabrikanten zich bevinden. In het artikel komen eveneens geruchten naar boven dat de oud-concurrenten druk bezig zijn met het opzetten van een hechtere samenwerking. De samenwerking moet in het leven geroepen worden om geen gigantische achterstand op te lopen op autonome experts als Waymo, dat in handen is van Google. Door de kosten met elkaar te delen moet het voor de “rivalen” eenvoudiger en vooral goedkoper worden om zich in de strijd te mengen en mogelijk zelfs de standaard te worden (en blijven) binnen de industrie.

Het is niet vreemd dat dergelijke spelers ondanks hun verleden een samenwerking proberen te verwezenlijken. Immers, investeren in autonome techniek kost ettelijke miljarden euro’s. Hoewel momenteeel de details nog niet bekend zijn, schijnen BMW en Mercedes naar verluidt een speciaal platform te willen maken waarop kleine, compacte, autonome voertuigen gebouwd kunnen worden.

Sowieso gaat het in autoland de laatste tijd goed met de samenwerkingen, want recentelijk kondigden ook Ford en Volkswagen aan hechter door het leven te zullen gaan. Hoewel de twee zich aanvankelijk zullen richten op pick-ups en (kleine) bestelauto’s, zullen zij op de lange termijn ook samen elektrische en autonome auto’s willen gaan maken.

UPDATE: het is officieel, alle info lees je HIER!

Beeld: smakelijke combo in Hamburg, door @aarsgewei27 reacties

Origineel hoor ..
Cadillac en Lincoln hadden dezelfde samenwerking in de jaren 60 en 70 ook al ..
@lincoln: laat mij raden, jij hebt toen het stuur uit een Cadillac gesloopt?
@bakingmynextbenz: De titel van dit artikel was eerst: “… gaan samen stuurloze auto’s maken … ”

Ze hebben wel de titel veranderd, maar niet de hyperlink. Nu snapt niemand je grap..
@dare2think: het is een complot van de humorloze Duitsers! Iluminati confirmed!
@lincoln: Met het verschil dat Mercedes en BMW allebei wel weten hoe je auto’s moet bouwen.
@alcantara:

Waarom gaan ze dan samenwerken ??
@lincoln: Om hun krachten te bundelen, zoals bedrijven wel vaker doen.
@alcantara: nee om goedkoper in te kopen en kosten te delen.
@lincoln: Het slaat ook helemaal nergens op, ik dacht er ook aan hoor ..
Binnenkort zijn de eerste premiummodellen van het nieuwe B-Merc een feit…
Zo verrassend is dit niet, ze hebben ook al (samen met nog een partij) Here gekocht, dus is het te verwachten dat ze dat platform gebruiken voor de ontwikkeling van autonomie. Overigens verbaast het mij dat de EU hier niet ingrijpt en fabrikanten dwingt te komen tot één standaard voor autonomie.
@potver7: weet je wat het grappige is aan standaarden. Zolang bedrijven onderling geen goede afspraken, krijg je dus meerdere “standaarden”. Vervolgens grijpt een overheid (bijv EU) in en dwingt de tot 1 standaard. Vervolgens zijn er veel plus 1 standaarden en schiet niemand er wat mee op. Samenwerking vanaf het begin is de beste optie. Dat moeten bedrijven wel willen.
@potver7: om ze daarna weer opnieuw aan te klagen ivm kartelvorming?
@potver7: met maar één standaard heb je geen concurrentie. Laat nou net concurrentie de primaire aanjager van innovatie zijn. Dus als je innovatie wilt, standaarden, ja graag hoe meer hoe beter. Het internet, hardstikke modern, draait op jaren 70 protocollen, als er eens iets een breed gedragen standaard is dan ligt de vooruitgang op z’n gat.
@mashell: vandaar dat auto’s al ruim honderd jaar rondrijden met verbrandingsmotoren, waarvan de basisbediening (wielen, stuur, pedalen, etc) verregaand gestandaardiseerd is. En kijk eens wat een concurrentie. Internet? Ja het protocol is standaard, wat je er verder mee doet zorgt voor heel veel concurrentie en innovatie. Ik zou niet weten waarom zoiets niet met autonomie zou kunnen, bijvoorbeeld het protocol waarmee auto’s onderling en met bakens langs de weg communiceren. Maak daar 15 standaarden voor en de chaos is compleet.
Bayeriche Mercedes Werke..
Dit kan echt niet. Deze merken zijn zo ontzettend verschillend van elkaar. Kijk eens naar de a-sedan van achteren, en vervolgens naar een bmw uit diezelfde hoek. Totaal verschillend logo!!
@lekbak:

Die hasselhoff knik dan ..
Zoooo belangrijk ook ..
Waar kamp en petje samen komen 😊😜
Als ze met motoren maar niet samen gaan werken. Mercedes doet het gelukkig nog met 4 cilinders ipv 3 en weet de 6 cilinders nog wel te laten klinken, laat staan de 8 cilinders.
@nopetrolnofun:dit is een no petrol verhaal
@nopetrolnofun: 4 cilinders van Reneault ja😭
Ik kijk uit naar de nieuwe 8 serie SL
@rolov: ik naar de X2 Maybach Landaulet
Niet een gezamelijke 6 in lijn voor AMG en M modellen?
De nieuwe BMW Vito & BMW Sprinter komen eraan
Achja, mensen kopen tegenwoordig alleen nog maar op basis van het logo en het imago.
Daarnaast zijn het allemaal samenraapsels van verschillende toeleveranciers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).