Mercedes GLA Edition 1 is klaar voor de straat

Auteur: , Geen reacties

Mercedes heeft haar nieuwe crossover officieel geïntroduceerd, en komt volgens een nieuwe traditie ook meteen met een Edition 1-model. Gaat deze GLA de Audi Q3 en BMW X1 helemaal kapot maken?

De Mercedes GLA was één van de belangrijkste onthullingen voor Mercedes op de IAA. Op zich weten we al een tijdje hoe de auto eruit ziet maar toch zijn livefoto’s altijd anders dan gestileerde pics van een nieuw model en tot op heden bleef dat beperkt tot één foto van de achterkant van een GLA 200 op de snelweg.

De GLA 200 wordt de instapper, de GLA 250 is het topmodel totdat we een GLA 45 AMG gaan zien.

Het duurste en meest luxe dat je momenteel kunt krijgen is de Edition 1, die, de naam zegt het al, slechts een jaartje na de introductie wordt aangeboden. Mercedes deed het met de CLA en menig viercilinder AMG’tje. Tot nu toe kregen alleen de modellen op het platform van de A-Klasse deze behandeling trouwens.

Prijzen voor de GLA hebben we nog niet, maar ga er van uit dat dit Edition 1-pakketje je ongeveer 6 tot 8.000 euro terug zal zetten. Over de vijfspaaks velgen ben ik zelf niet zo enthousiast trouwens.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).