Mercedes komt met modelvariant voor bejaarden

Auteur: , 49 Reacties

Herleef de jaren negentig.

Mercedes zet af en toe een model in het zonnetje om deze weer onder de aandacht te brengen. De Duitsers deden dit bijvoorbeeld in 2017 met de GLS Grand Edition en vandaag introduceert het merk de nieuwef SL Grand Edition. In feite gaat het om een speciale editie die met wat extra’s komt ten opzichte van een standaard model.

In het geval van de SL Grand Edition is het merk full opa & oma gegaan, want deze specificatie zal mening 60+er aanspreken. De cabrio komt in vier kleuren op de markt. Zwart, wit en twee varianten op zwart en wit. De Grand Edition rolt verder op 19-inch jetsers en uiteraard zijn er de nodige Grand Edition-badges her en der te bespeuren.

Het echte opoe-gevoel komt terug in het interieur. Het is zwart van kleur met een houten inleg. Niet dat er veel mis mee is, maar het zal een vlotte dertiger met budget voor zo’n SL waarschijnlijk niet zo snel aanspreken. Een ander nadeel is dat de SL nog de oude looks van een Benz van pakweg vijf jaar geleden heeft, terwijl het overgrote deel van het Mercedes-gamma inmiddels een modern interieur kent. Veel knoppen, nog een relatief klein scherm voor de infotainment en ook niet het fraaie moderne Mercedes-stuur die we vandaag de dag kennen.

Bij Mercedes snappen ze wel dat de lente voor de deur staat en het merk laat dan ook weten dat de SL Grand Edition vanaf maart geleverd gaat worden. De Grand Edition is te bestellen als SL 400, met de 367 pk sterke zescilinder, of als SL 500 met een 455 pk V8.49 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Vind het zo op de foto’s meevallen, had meer vies oranje bruin hout verwacht, dát is typisch jaren 90 Mercedes haha
@jzaero: de dashboard vind ik niet mooi, daar vind ik de huidige e klasse beter. Deze zetels in een andere kleurstelling zou ik wel weten te waarderen. Maar een sl in de huidige vorm zou ik niet kopen. Als het toch een merc is is die klasse ga ik voor een s coupe of de nieuwe 8serie van bmw.
@acizane80: voor de prijs van een sl500 denk ik dat ik een AMG GT roadster neem
@acizane80: Je hebt volkomen gelijk, dat het dashboard gedateerd is, maar mogelijk blijkt uit onderzoek, dat een deel van de kopers ( USA ?) dat graag wil. Wat reageerders met flauwe opmerkingen over ouderen vergeten, is wat er vroeger over Ferrari’s werd gezegd. ‘Tegen de tijd, dat je hem kan betalen, pas je er niet meer in”. Dat hebben de autofabrikanten ook geconstateerd, zodat nu iedereen in een sportauto past. Waarom zou je rekening houden met de smaak van jongeren, als die jouw auto’s toch niet kunnen betalen ?
Zouden ze onderdelen willen opmaken voordat het nieuwe model komt en daarom de oude iets harder uitventen dmv een ‘special edition’?
Interieurs van Mercedes lijken nog steeds op de inrichting van het huis van een welgestelde bejaarde. Dus ze voelen zich nu vast ook al helemaal thuis. Misschien nog wat dikke gordijntjes erin.
@kroon: en gehaakte kleedjes op alle oppervlakken!
@kroon: Ik vroeg me ook al af; als dit model speciaal voor bejaarden is, waarvoor zijn in hemelsnaam dan al die andere Mercedes modellen bedoeld?
@donvincenzo: hahahaha
Duitsers en hout is zelden een goede combi, maar ik heb toch liever dit dashboard met analoge klokken dan alles op die schermpjes.
@lolikbenbol: Er zijn wel meer dingen die niet goed combineren met Duitsers
@dieselkameel: een vlak strand?
@str8six: luchtruim boven een kanaal
@dieselkameel: “As an on-line discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1.”
@lolikbenbol: ‘Duitsers en hout zelden een goede combi’… Ik hou het juist op ‘ik een Mercedes hoort gewoon hout’. Het hout in deze SL is niet helemaal mijn smaak maar het donkere matte hout in de huidige Mercedes line-up vind ik wel erg mooi. Altijd beter dan aluminium of carbon sierstrips.
@pordon: dat is inderdaad wel fraai, dat nieuwe Carbon vind ik ook niks. Het meeste bruine / beige hout van de Duitse merken vind ik bijna altijd lelijk alleen. Eigenlijk alleen Bentley, Rolls en vroeger Jaguar maken dat mooi (dat donkere walnoten bijvoorbeeld uit een Arnage).
@lolikbenbol: Hoezo zijn Duitsers en hout geen goede combi? Weet je wel waar de koekoeksklok is uitgevonden?
Je hebt wel een toffe opa als ie met 19 inch rondrijdt.
@gandini: Dan rammelt z’n kunstgebit er wel uit.
@berlinetta: Haha ja idd
@gandini: meh, Renault Scenic rolt op 20”. Precies voor de doelgroep.
@str8six: Die is dan waarschijnlijk voor de semi-stoere pappa’s bedoeld.
@gandini: laat dat semi-stoer maar weg ;-)
mooi voor ze.

Golf Sportsvan voor doordeweeks en de boodschappen

En dan zondags op stand naar de veteranen hockey

Blijt een mooie auto maar er zijn mooiere interieurs
Ik had hier dan ook ruimte voor de rollator verwacht.
@hubert: Die kan op de achterbank.

Optie Rollator met zitje van de zelfde houtsoort als op het dsshboard

(en evtl bijpaasende lichtmetalen Mercedesvelgen)
@wahltiroler: Welke achterbank?
@simonmc: oh shit je hebt gelijk misschien ook tegelijk een bagagerek of de kofferklep monteren
Geen problemen mee. Ik vind dit een stuk gezelliger en mooier dan die hi-tec zooi met las vegas kleurtjes/led strips en grote glanzende schermen…
@punicaoase: Ik vind het eerlijk gezegd ook best een prima interieur. Niet meer het allermodernste, maar het oogt wel prettig en alles zit waar je het verwacht. De modernste interieurs (ook van andere merken) vind ik erg kil en goedkoop ogen, zeker wanneer de tellers zijn vervangen door een schermpje.
Grand-parents edition dus.
I’m too sexy for my shirt, too sexy for my shirt, too sexy for my shirt…

En dan vliegt dat toupetje van die ouwe zn hoofd…

Dat zie ik even helemaal voor me als bejaarden in deze auto plaats nemen..
Ik vind het er nog best fraai uitzien zo. Mooie wagen. Alleen het dashboard kan echt niet meer. Zeker niet in zo’n auto.
@viezefreddyw: Als er een groter scherm in had gezeten met meer functies zodat er minder knoppen nodig waren op het dashboard, was het prima geweest in mijn ogen. Het is met name het kleine schermpje en die jaren 90-knoppen die het zo ouderwets maken. De klokjes zien er juist nog modern en prettig uit. Vind ik fijner dan digitale klokken.
Misschien ook een leuke optie voor bejaarden voor als de tijd gekomen is dat ze met deze Mercedes

https://www.autoblog.nl/nieuws/gekkies-in-winterswijk-bouwen-mercedes-amg-lijkwagen-104996 een

ritje maken.

Optie:
De zelfde houtinleg voor je auto en je kist💀

(btw deze AMG is bovendien erg geschikt voor crematie-clïenten…
heb je onderweg ook al een grote verbrandingsmotor)
De nieuwe designers van Mercedes hebben de klok wel horen luiden maar hebben geen idee wat een klepel is.
Waar is het rustige minimalistische design gebleven wat mercedes juist tot een klassewagen maakte, ik begrijp dat de wereld veranderd maar dit is überkitscherig en zielig, vergeleken hoe Mercedes het vroeger onder de knie had.
Het W 123 dashboard :
https://goo.gl/images/FWUhvV
@desjonnies: maar we zien hier een oud SL dashboard. Het moderne zakelijke Mercedes dashboard met grote schermen kun je als minimalistisch omschrijven. Het komt echter ook met een berg gekleurd licht waardoor het eruit soms een beetje kermis uitstraling heeft.
@mashell: Helemaal mee eens mashell, hier had een S dashboard in moeten zitten. Waarschijnlijk moet men van een oude voorraad af. Het interieur met dat hout is voor de Amerikaanse markt. Dat kan ongetwijfeld anders via de optielijst.
Carbon wrap over dat antiek en dan ziet het er weer goed uit.
Jaren ’90? Probeer eens een Mercedes CLS/ S/ E of Maserati QP van 10 jaar geleden te zoeken die zo’n interieur niet heeft.
SL Granny Edition*
Geen foto te bespeuren van de bejaarde achterkant
@koentag: Wat we wel merken is een trieste lakwerk kwaliteit.
Geen velours bekleding, een gemiste kans.
Een jaren ’90 CD-speler maakt het af!
Ik vind het nieuwe interieur van Mercedes meer bij bejaarden passen. Zit al een vensterbank in voor de geraniums.
Bij Mercedes ziet hout op het dash er altijd uit alsof het uit een tube komt.
Prachtig! Eindelijk eens geen kijk-mij-eens-hip-zijn-poespas. Gewoon een chique verschijning. Jammer dat dat tegenwoordig een speciale editie moet zijn.
Degene die deze auto nieuw kopen zijn meestal bejaard, anders kochten ze wel een echte sportauto voor hetzelfde geld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).