Mercedes ML ’45 km’ crasht tegen stilstaand huis

Auteur: , 60 Reacties

Op zich knap, op zo'n recht stukje weg.

Mercedes-Benz ML320 CDI 4-Matic

We lopen er vaak op te klagen, maar in eigenlijk hebben we het best wel goed geregeld in Nederland. Als de grootste ergernis onder de mensen ‘hondenpoep’ is en we ons druk maken om hypotheekaftrek en bijtelling, dan heb je het goed voor elkaar. Maar ook in ons Nederland met regeltjes voor alles, gaat nog steeds niet alles goed. Natuurlijk kun je niet alles dicht reguleren, maar in sommige gevallen kon je het zien aankomen dat het niet goed gaat aflopen.

Zoals met de ’25 km’ auto’s die eigenlijk geen 45 km auto’s zijn. Dat zijn de zogenaamde MMBS-voertuigen. Auto’s die gemodificeerd zijn om niet harder dan 45 km/u te rijden. MMBS staat voor Motorijtuig Met Beperkte Snelheid. In veel gevallen gaat het om landbouwvoertuigen die geen tractor zijn. Voertuigen waarmee hoofdzakelijk op eigen terrein gereden wordt en af en toe op de wegen om de landerijen, denk aan voertuigen om karren van het land naar de boerderij te brengen.

Mercecdes-Benz ML320 CDI 4-Matic

Nu zijn de mazen in de wet leuker dan de wet zelf. Want het voertuig mag niet ingericht zijn voor personen vervoer en begrensd zijn op lage snelheid. Maar je kan dus ook leuke voertuigen ombouwen, zoals deze Mercedes-Benz ML 320 CDI 4-Matic in dit geval. De betreffende ML kwamen we al eens eerder tegen nadat ‘ie 22 km/u boven de wettelijke snelheid had gereden. In het Brabantse Schijndel liep dat vandaag niet helemaal goed af. Het MMBS voertuig veroorzaakte een ongeval met een stilstaand gebouw.

Mercedes-Benz ML320 CDI 4-Matic

Bij het eenzijdige ongeval raakte één persoon gewond. De hulpdiensten rukten allen uit: zowel brandweer, ambulance als politie waren snel ter plaatse. In de auto was ook een hond aanwezig. De trouwe viervoeter raakte niet gewond. De grootste schade is aangebracht aan het huis, dat gedeeltelijk is ingestort. Ook de auto heeft veel schade opgelopen. Wat er exact is gebeurd, is nog niet duidelijk.

Imagecredits: Venema Media60 reacties

Autoblog heeft de Landaulet nog getest! http://www.abhd.nl/video/maybach-62-s-landaulet/
@shenkie: huh?
@shenkie: en weer een reactie uit de archieven van 2014. Wtf?
@sirprize: de site neemt het verlies van @autoblogger niet zo goed op denk ik…
@sirprize: en volgens mij was die andere reactie ook van shenkie
@shenkie: Ben jij een bot?
Een nuchtere bestuurder had dat huis echt wel beter kunnen raken.
@vaakbenjetebang: maarja, vaak ben je te bang
Volgen mij is het niet duidelijk wat er exact gebeurd is.
@emping: het resultaat laat anders maar weinig te raden over.

Gezien de hoeveelheid schade kan de eigenaar van het MMBS voertuig in ieder geval een technische inspectie verwachten, met als doel vast te stellen of de maximale toegestane snelheid inderdaad de bovengrens is/was. Ook zal een bloed- en speekseltest uit moeten wijzen of de bestuurder wel in staat was om te rijden. Ook de telefoongegevens zullen worden gecheckt op recente activiteiten onder het rijden.

Mocht één van deze zaken aanleiding geven tot vervolging, dan wens ik de eigenaar van het pand vooral veel sterkte en succes met het verhalen van de schade, want de bestuurder zal dan geen aanspraak kunnen maken op de eigen verzekering.
@rrrobert:

Hoef je niet bang voor te zijn.
Tegenwoordig keert de verzekering netjes uit en gaat de verzekering geld halen bij de dader.
Als slachtoffer ben je niet meer de dupe dat de dader iets niet op orde heeft.
@hubert: Uuuh ik kan je uit recente ervaring vertellen dat dit scenario wel erg positief geschetst word…. verzekeraars rekken de zaken tot in ellende, voornamelijk doormiddel van doorschuiven van het dossier!
@RRRobert: WA verzekeraar van een motorvoertuig is altijd verplicht uit te betalen. Als er niet aan de verzekeringsvoorwaarden is voldaan, kunnen ze de schade proberen te verhalen op de verzekeringsnemer.
Het is een gegeven dat er mensen in Nederland zijn die er satanisch plezier in hebben om mazen in de wet te dichten. Het is dat er geen belasting op zonneschein kan worden geheven… daarom vindt ik het vreemd dat dit soort ̶a̶u̶t̶o̶’̶s̶ landbouwvoertuigen nog steeds ontzien worden, hup hup heren wiens werk het vergallen van andermans plezier is, verbiedt dit maar snel!
@audicoupe84: Dit soort voortuigen zijb er noet voor het plezier van een 16 jarige die stieken toch gewoon in een normale auto rijdt. Deze zijn er voor landbouwwerkzaamheden. Dus als daar misbruik van wordt gemaakt met (gevaarlijke) gevolgen mag dat worden aangepakt.
@emping: Schijndel…. Ik weet genoeg
In ieder geval te hard gereden
Hond achter het stuur is bloed aan de muur 😋
Mazen in de wet ??

Dom excuus om de wet goed te praten ..
Een niet-stilstaand huis had ik nog veel knapper gevonden… die zie je niet veel :P
@kees66: Daar denken wij op het kamp heel anders over, maar dat terzijde ;-)
@willeme:

En volgens de mazen in elke willekeurige wethouder zijn mobille woningen op 1 of andere manier veel duurder om te verplaatsen ..
@willeme: lolll
@willeme: Tokkie!
ML320 is de benzine versie als ik het goed heb, alleen 270 en 400 waren diesels.
Wel veel schade aan het gebouw zeg de ML kan zo de weg weer op.
@dickie: Nou, als ik dat rechter voorwiel er zo bij zie hangen ….
@frank2b: Even met dikke hamer er bij en plaatselijke knutselaar met een lasapparaat zo weer klaar, maakt voor MMBS niks uit.
@dickie: Klopt, pas de volgende generatie had een 320 diesel versie.
@simonmc: dat had willeme toch moeten weten…
Wat een onsamenhangend verhaal en oninteressante vertelling van een eenzijdig ongeluk. Ik sla tegenwoordig maar twee alinea’s over.
@autopetje: Inderdaad. Bizar slecht artikel. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
@willeme: Sorry als ik bot overkwam maar bedoelde het goed. Het valt mij op dat de meeste bloggers zich mee laten slepen door geforceerd komisch over te komen. Komisch gekleurde artikelen lees ik graag maar dat hoeft niet altijd. Ik vind jou persoonlijk sterker in puur informatieve artikelen.
@autopetje:

“Bumper raakt baksteen” had kunnen volstaan ..

Meer dan voldoende informativietijterie ..
@lincoln: juist !! Of baksteen raakt huis. Whatever..
@autopetje:

Een ouwe verrotte schuur een “huis” noemen kan je beter aan de autoblogredactie overlaten ..
@lincoln: neeh! Dan weet je zeker dat je weer leesvoer hebt voor een half uur. Ik ben nog steeds de hondenpoep uit dit artikel een plaatsje aan het geven.
@autopetje: toch liever 100x Willeme dan Jaapiyo :-)
@iannuzi: nou mooi compliment voor japiyo :)
@autopetje:
Wie is japiyo?
Zitten veel fouten in het verhaal. Een MMBST5 (zoals op de kentekenplaat van deze ML), betekent dat er geen snelheidsbeperking geld. Heb er zelf ook 1 gehad voor de handel. Niet aan de straatstenen kwijt te raken omdat de verzekering ervan peperduur is.
@moneyhark: voor wat voor een soort voertuigen is deze codering dan eigenlijk bedoeld?
@mpgc: land- en bosbouw voertuigen zonder snelheidsbeperking.
@moneyhark: Nou, dan kan deze bestuurder zijn borst nog natmaken. Stukje jurisprudentie:

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Personenauto-kan-geen-MMBS-of-T5-voertuig-zijn.aspx

Uiteraard, haken en ogen, zaken niet 1 op 1 vergelijkbaar, maar toch.
Altijd wat te doen in Skijndel. Je kunt ook zo een varken voor aan het spit bij de buurman kopen. #daiswademensedenke
@jajeroenja: ja en?
Waarschijnlijk is nog niet duidelijk wat er exact gebeurd is.
Die politie agente en brandweerman met de klauwen in hun zakken zijn iig al druk bezig met “onderzoek” verrichten ..
Ik zag pas een Range Rover Vogue (L322) met 25kmplaatje op de openbare rijden. Met daar achter een hele stoet normale weggebruikers 😕😕😕
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Autoblog staat in de verkeerde versnelling. Artikelen gaan in rap tempo achteruit. Jammer!

Is/was toch altijd de leukste auto info site van Nederland naar mijn bescheiden mening. Maar dit soort opvul/komkommer nieuws artikelen doen de site geen goed.

@generaalalfa: je weet dat niet elk artikel hoeft te lezen…?
@pordon: Je weet dat mensen gewoon hun mening mogen geven over het geen wat ze gelezen hebben ?
@pordon: je weet dat wanneer iedereen maar genoeg artikelen niet blijft lezen autoblog haar deuren kan sluiten?

Het is dan wel een blog maar ook voor de mensen die er werken moet de schoorsteen blijven roken.

Dit komt door inkomsten gegenereerd uit advertenties die direct in verband staan met hoeveel mensen de Ad gezien hebben.
Ergo, als genoeg mensen artikelen niet lezen omdat mensen het niet leuk vinden dan dalen de inkomsten waardoor er op een gegeven moment redacteuren gaan stoppen omdat de schoorsteen niet meer rookt.
De content holt achteruit, daarmee de bezoekers en dus de inkomsten. Voor je het weet is er helemaal geen autoblog. Maar ja … dan lees je het toch gewoon niet?

Goede artikelen die door veel mensen worden gelezen zijn nodig om de site gezond te houden.

@verplicht: Zo’n vaart zal het niet lopen. Bovendien: lees voor de grap eens een aantal berichten van 10 jaar terug eens goed. De kwaliteit is echt enorm vooruit gegaan. Ook de berichten op Carthrottle, Autovisie en Top Gear zijn lang niet altijd even goed. We raken gewoon een beetje verwend denk ik.
@gandini: Dat laatste mag de redactie van Autoblog trouwens als een groot compliment zien.
@gandini: Thanks. Dat vatten wij inderdaad als een groot compliment op.

We proberen altijd zo leuk mogelijk nieuws voor te schotelen. Wij zijn daarin wel afhankelijk van wat er gebeurt in de wereld. Op dit moment is het gewoon wat minder hectisch qua nieuws, zo vlak na Geneve en Shanghai. Onze formule is om geregeld auto nieuws voor te schotelen. Dat je op elk moment van de dag kunt kijken en er weer een paar artikelen klaarstaan. We kunnen ook een dag wachten en niets posten. Het is een keuze.

Daarbij: dit soort nieuws blijkt uiteindelijk altijd populairder dan een diepte-artikel. Kortom, we hebben het beide nodig :-D.

Maar in elk geval bedankt!
@willeme: @gandini:
Mijn zin over dat de content achteruit holt was puur hypothetisch. Ik snap dat je niet alleen diepgaande specials kunt hebben en je afhankelijk bent van het (non) nieuws van de dag.

De stijl die veel scribenten momenteel hanteren kan ik ontzettend waardeer overigens.
Ik lees al jaren lang, meerdere malen per dag, met ontzettend veel plezier zo’n beetje alle artikelen.
Nice
Er 2 in korte zien rijden, 1 haalde keurig 71km/h, de andere geen idee van want wilde geen 100 gaan rijden op een 60-weg.

Welk genie heeft ooit bedacht dat dit een goed idee was?!
“ML rijdt in stilstaand gebouw” kheb anders nooit een bewegend gebouw gezien

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).