Mercedes: “we mogen geen domme fouten meer maken”

Auteur: , 16 Reacties

True that, Toto.

Wie er zijn geld op had ingezet dat Ferrari met Sebastian Vettel de eerste twee wedstrijden achter zijn naam zou zetten, was hoogstwaarschijnlijk hardop uit het virtuele wedkantoor gelachen. Toch is dit precies wat er gebeurd is. Sterker nog, na twee races heeft de Duitser in zijn eentje bijna evenveel punten als het Mercedes-duo. Toto Wolff, die zijn tafel er de laatste weken waarschijnlijk flink van langs heeft gegeven, vertelt aan Sky Sports dat de druk er inmiddels goed op staat.

Om de ernst van de zaak te benadrukken: het is voor het eerst in het V6-hybride tijdperk dat een ander team dan Mercedes de eerste twee wedstrijden van het seizoen naar zich toetrekt. Toto noemt de situatie frustrerend, met name omdat er eigenlijk meer in zat dan de uiteindelijke resultaten weergeven.

“This is not the start to the 2018 season we had hoped for. For two races in a row, we did damage limitation with one car and lost the win with the other. Both races were decided by fine margins, but that doesn’t make it any better; in fact, it probably makes it more frustrating.”

Het is de keiharde realiteit van autosport, of sport in het algemeen. Hamilton leek in Australië op weg naar een overtuigende zege, maar kwam dankzij het uitvallen van beide Haas’ en de daaruit voortkomende Virtual Safety Car achter Vettel terecht. De Duitser stond de leiding niet meer af, en wist zijn Britse concurrent zelfs zo hard te laten pushen dat hij zeldzame fouten begon te maken.

In Bahrein was de situatie juist omgedraaid. Hamilton, die dankzij een penalty vijf plaatsen naar achteren werd gezet, moest dit keer van achteren komen. Teamgenoot Bottas, die er in Australië juist een potje van maakte, leek echter het hele weekend al sterker dan de Brit, maar kon zich niet meten met de Scuderia. Zelfs door een alternatieve strategie op zondag wisten ze niet op het hoogste treedje te belanden. Dit terwijl Mercedes 90 procent zeker was de zege achter haar naam te kunnen zetten.

Het is nog vroeg in het seizoen, maar Toto voorziet nu al dat zijn team zoveel mogelijk moet kapitaliseren op de kansen die het voorgeschoteld krijgt, omdat een vijfde titel anders uit haar handen zal glippen.

“The competition is extremely close in 2018 and Melbourne was already a strong reminder that there is absolutely no margin for imperfections or mistakes in this year’s title fight. While we saw a completely different race in Bahrain and lost for different reasons, the message stayed the same: In order to win this year, we need to bring our A game.”

Wat denken jullie: wordt het Ferrari, Mercedes, of toch Red Bull?16 reacties

Australië was natuurlijk een geluk voor met name Vettel. Hij ligt derde achter Räikkonen maar dankzij de VSC pakt hij 2 plaatsen. Dat was gewoon geluk met de juiste plek op de juiste plaats.

Bahrein is gewoon een goede klap voor Mercedes. Problemen met de betrouwbaarheid (Hamilton en Bottas die wisselen van bak) en op strategie ook nog geklopt worden.

Gewoon dit weekend vlammen en een 1-2 scoren. Dat is de beste opsteker voor het team.
@sportevo: hopelijk niet.
‘Om de ernst van de zaak te benadrukken: het is voor het eerst in het V6-hybride tijdperk dat een ander team dan Mercedes de eerste twee wedstrijden van het seizoen naar zich toetrekt.’

Vorig seizoen zijn Melbourne en Bahrein ook gewonnen door Vettel toch?
@jenzen: Klopt, maar toen was China de tweede race en Bahrein de derde.
@jenzen: wat zij zeiden.
@edge: Ah natuurlijk! Daar had ik nog niet aan gedacht. Feit blijft wel dat Ferrari vorig jaar dus ook sterk begon en deze 2 circuits naar zich toe trokken. Waarschijnlijk circuits dus die hun wel liggen. Ik denk dat Mercedes wel weer terug komt aankomend weekend en het seizoen vergelijkbaar word met vorig jaar.
@jenzen: Klopt, alleen waren Shanghai en Bahrain toen omgedraaid. Mercedes won toen in Shanghai waardoor Ferrari dus niet de eerste twee wedstrijden van het seizoen won.
De andere Mercedes klant teams rijden achteraan dit jaar, spannend seizoen.
Ach dit is waar we als Formule 1 liefhebber naar uitgekeken hebben sinds dat Mercedes dominant is geworden. Waar Mercedes in het verleden op basis van niet altijd de beste strategie alsnog de race kon winnen is voorbij. Ferrari en Mercedes zijn behoorlijk gelijkwaardig qua performance dus het taktisch plan moet vanaf heden bij beide teams perfect zijn om kans te maken op een overwinning. Tot nu toe heeft Mercedes twee keer verzaakt maar reken er maar op dat hetzelfde Ferrari dit seizoen ook nog gaat overkomen. RedBull kan potentieel nog een luis in de pels worden maar dan dienen ze vanaf China hun zaakjes op orde te hebben. Afijn, het word gelukkig een spannender seizoen dan afgelopen jaren. De top die met elkaar vecht + een middenmoot die met 3/4 teams dicht op elkaar zitten. Genieten! 💪🏻
@gertjano: helemaal mee eens!!
Scuderia Ferrari !
Dat lijkt me een goed instelling Mercedes. Ga zo door!
@corrado16v: *goede
Wat een gejank, we hebben pas 2 races gehad
@maarten020: inderdaad, en is dit niet wat Toto zelf wou.(meer uitdaging en spannende races)
Maar slimme fouten mogen nog wel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).