Mick Schumacher heeft F2 stoeltje voor 2019

Auteur: , 26 Reacties

Nog een stapje en Verstappen vs Schumacher kan realiteit worden

Mick Schumacher

Snelle coureurs leveren snelle zoons af. Zo hebben de zoons van Gilles Villeneuve, Graham Hill, Jos Verstappen, Mario Andretti, Jan Magnussen en Keke Rosberg het allemaal tot de Formule 1 weten te schoppen. De grootste coureur aller tijden als het gaat om het aantal wereldtitels, Michael Schumacher, heeft ook een racende zoon: Mick Schumacher. Nee, hij rijdt nog geen Formule 1, maar dat lijkt telkens dichterbij te komen.

Voor volgend jaar zal Mich Schumacher namelijk Formule 2 gaan rijden. Zojuist is bekend gemaakt dat de 19 jarige Duitser zal uitkomen voor het team van Prema, waar ook de Nederlandse coureur Nyck de Vries voor uitkomt. Prema Racing geldt als een absoluut topteam in de F2. De Formule 2 klasse wordt gezien als de laatste opstap naar de Formule 1. Het afgelopen seizoen reed Schumacher in de Formule 3 en niet onverdienstelijk. Hij behaalde 14 maal het podium, waarvan acht overwinningen. Daarmee werd hij Europees Kampioen Formule 3. De ingrediënten voor een goed seizoen lijken dan ook zeker aanwezig.

De Formule 2 is een goede springplank naar de Formule 1 gebleken. Charles Leclerc, Sergey Sirotkin, Lando Norris en George Russel kwamen de F1 via Formule 2.

https://static.autojunk.nl/pictures/2018/1127/132835/image_01.jpg26 reacties

Mooi bereikt, en dat zónder papa die alle deuren voor je open kan doen.
Alhoewel die misschien vanzelf al open gaan met zo’n achternaam.
Wel benieuwd hoe het met z’n ouwe heer is trouwens.
@kapiteinknalgordel: of gewoon net zo’n talent zijn als zijn vader! Hij racet namelijk niet eens onder de naam “Schumacher”
@e36m3gt: Wel, hij rijd nu al een tijdje onder de naam Schumacher.
Je vergist je misschien met zijn kart tijd, toen reed hij onder een andere naam om geen aandacht te krijgen.

Sinds zijn formule tijd rijd hij onder de naam Schumacher.
@e36m3gt: Jawel. Hij heeft enkele jaren geleden onder de meisjesnaam van z’n moeder (Betsch) geracet, maar racet tegenwoordig gewoon als Mick Schumacher.
@edge: bijnaam: sjoemelmacher…
@e36m3gt: in dat geval ksn hij maar beter niet op wintersport gaan🙈
@kapiteinknalgordel: Denk dat zijn naam meer dan genoeg is. Daarnaast heb ik het gevoel dat bv Ferrari misschien ook nog wel wat doet op de achtergrond. Want mocht deze jongen goed genoeg zijn dan zullen ze hem denk ik dolgraag in hun auto willen.

Betreffende zijn vader, betwijfel dat het ooit nog goed zal komen. Maar vind het wel goed dat ze hem volledig uit het zicht houden en niet als een parade paardje langs de media showen.
@dees: hoe ga je iemand in die toestand als paradepaardje inzetten¿
@dees: Zowel Ferrari als Mercedes heeft al meerdere malen aangegeven dat de deur voor Mick altijd open staat. Kijk er dus niet raar van op als hij op termijn in het juniorteam van een van de twee terecht komt, al zal hij het gezien zijn afkomst niet voor de financiële steun hoeven te doen.
Zo blijkt maar weer: iedereen kan het. ‘Talent’ bestaat niet… Als je elk willekeurig jochie in een kart stopt, en blijft stoppen, en blijft investeren, en de connecties geeft die deze papa’s hebben, kunnen ze allemaal de F1 halen.
@svenska_aeroplan_ab: In (bijna) elke sport waar sponsoren bij gebaat zijn is de top te bereiken met (veel) geld en connecties. Er zijn zat coureurs die beter zijn dan verstappen, hamilton of vettel maar simpelweg niet het geld en de connecties hebben om de top te bereiken. Klinkt hard, maar dat is het ook.
@miata93: beter dan Hamilton of Verstappen misschien niet maar wel veel meer dan het hele rijdersveld van de f1
Het zou me niet verbazen als er een kern van waarheid in het verhaal van meneer Ticktum zat, en dat Mick Schumacher inderdaad bevoordeeld wordt. Schumi Junior moet en zal natuurlijk de F1 halen, linksom of rechtsom. Ferrari en Mercedes hebben al aangegeven dat de deur altijd voor hem openstaat etc. Misselijkmakend eigenlijk. Als meneer Mick een andere achternaam had dan was hij nu lege flessen aan het sorteren bij de plaatselijke Aldi.
@riddertevoet: welkom in de grote mensenwereld. Kennis is macht, kennissen zijn machtiger. Er zijn maar heel weinig mensen succesvol geworden puur op eigen kracht zonder netwerk. Ok, een achternaam heb je niet voor ’t kiezen, maar je vrienden wel.
@henk_he: klopt: It’s not who you are, it’s who you know…
@riddertevoet: Maar zo gaat dat toch altijd in de autosport? Er zijn maar heel weinig coureurs die uit een modaal gezin komen en de top van de autosport weten te bereiken. En zo gek is dat niet, want karten is ontzettend gaaf maar ook serieus duur. Nogal logisch dat een gemiddeld gezin liever een of twee keer per jaar een nieuw paar voetbalschoenen koopt dan dat ze zoon of dochterlief in een kart van enkele duizenden euro’s zetten.
Hij lijkt een beetje op een liefdesbaby van Michael Schumacher en Manuel Neuer.
Super gaaf voor hem!
Kan je m ongelijk geven? Ik niet.
En natuurlijk zit er steun van (het geld) van papa achter. Zo zal hij altijd in het beste team rijden bij de opstapklasses; daar zorgen zijn centjes wel voor. Tot nu toe heeft dat vaak goed uitgepakt; dus zal een vervolgteam ook mogelijk zijn dus.
Maar het is duidelijk zijn naam en geld die er voor zorgt dat hij nu gelijk in de F2 mag aansluiten en niet eerst nog even GP3 hoeft te doen.
Volgend jaar mag hij OK zijn (neem aan dat Nyck de Vries wel 1e of 2e MOET worden om nog een kans te krijgen, aangezien de eerste 3 van de F2 nu een stoeltje in de F1 hebben volgend jaar); en in jaar 2 moet hij ook bij de top 3 zitten. Doet hij dat, kan niemand er iets op tegen hebben dat hij naar de F1 komt, want dan heeft hij het gewoon laten zien.
(overigens: die geweldige Lando Norris, heeft vorig jaar maar 1 vande 24 races in de F2 gewonnen, wel 2e geworden in de eindstand en krijg nog steeds een kans).
@gregorius: GP3 bestaat niet meer. De die wordt vanaf komend seizoen vervangen door een nieuwe Formule 3 klasse, waar veel teams van de oude Formule 3 Euroseries aan meedoen. Dat zou dus niet echt een stap omhoog voor Mick zijn.

Ik ben overigens wel benieuwd of Nyck de Vries komend jaar nog een kans in de Formule 2 krijgt, of dat dan met steun van McLaren gebeurt en vooral waar hij komt te rijden. Prema heeft zoals gezegd één stoeltje vergeven aan Mick Schumacher, maar zowel Nyck de Vries als Sean Galeal zal graag in die andere stoel plaatsnemen. Of zou Nyck het stoeltje van Lando Norris bij Carlin krijgen?
@gregorius: De Vries rijdt komend jaar voor regerend kampioen ART Grand Prix. Aan de auto zal het dus niet liggen
@edge: ik las het ook net. Volgend jaar is het dus om het echie: kan ie de F1 in, of wordt het F-E.
Het erge is eigenlijk dat velen denken dat ze een geboren coureur zijn, hun idool is een talent en zelf zijn ze dat ook, terwijl ze eigenlijk slecht en gevaarlijk rijden, en iedere keer dat ze een ongeval hebben was het de andere zijn fout…

Nee, de eenvoudige waarheid is dat met enig grondleggende talenten zoals coordinatie en reactievermogen, je goed rijden kan je leren. Maar dan moet je ook willen dat een ander het ‘aan je uitlegt’. Iets waar veel mannelijke chauffeurs nu net veel moeite mee hebben.

Om maar te zeggen, jammer dat men op AB weinig artikels over rijtechniek voorbij komen, en dan bedoel ik niet enkel hoe je gaat driften of hoe je een bocht op circuit pakt, maar ook hoe je veilig en vlot tot je bestemming aankomt zonder irritatie… en wie weet, zelfs wat plezier hebt zonder iedereen in je onmiddelijke omgeving naar het leven te staan.

/Rant over
@Onehp: jeetje; heavy tuesday?
@lekkaah: altijd ;)
Ben echt benieuwd hoe hij het gaat doen in de F2. Tot dit jaar vond ik het niet echt indrukwekkend wat hij heeft laten zien. Dit jaar is hij vanaf halverwege het seizoen wel goed bezig. 2019 gaat denk ik duidelijk maken of Schumacher junior uit het juiste hout is gesneden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).