Monkey Business: Volkswagens apentester komt terug?

Auteur: , 9 Reacties

Wat zou Stichting Aap hiervan vinden...

DKC

Heet nieuws uit januari van dit jaar: Thomas Steg, de hoogste PR-functionaris van de Volkswagen Groep, moest het goede schip Volkswagen verlaten. Dit omdat bleek dat Volkswagen het effect van dieselgassen had getest op apen (en, zo bleek later, ook op mensen). Gezien enkele gebeurtenissen uit het verleden in combinatie met Volkswagens roots werd er in de volksmond al snel gesproken over dieselgaskamers. Je begrijpt, of de onderzoeken wetenschappelijk nou verantwoord waren of niet, dit was een PR-nachtmerrie van jewelste voor het toch al zo geplaagde concern.

Toenmalig CEO Matthias Müller betitelde de kwestie als ‘onethisch en weerzinwekkend’. Iemand moest in zijn zwaard vallen voordat het bedrijf weer vrolijk verder kon gaan. Dat werd dus uiteindelijk Steg. Althans, zo leek het. Want wat schetst de verbazing: Volkswagen wil Steg inmiddels weer terug installeren op zijn oude post!

In de top van VAG is er in de tussentijd het een en ander veranderd. Matthias Müller heeft als CEO het veld geruimd ten faveure van Herbert Diess. De nieuwe leiding is kennelijk van mening dat Steg lang genoeg aan de zijlijn gezeten heeft, zo berichten kwaliteitspublicaties Bild en Der Spiegel. Uit intern onderzoek zou blijken dat Steg feitelijk niks verwijtbaars heeft gedaan. Bovendien kan Volkswagen hem goed gebruiken, zo luidt het. Steg was van 2002 tot 2009 adjunct-woordvoerder van de Bundesregierung en heeft zodoende puike politieke contacten. Die kan Volkswagen goed gebruiken dezer dagen. Een vervanger voor Steg vinden zou daarom lastig zijn.

Een definitieve beslissing over de kwestie is nog niet genomen. Wellicht worden er nog petities gestart tegen de terugkeer van Steg of iets dergelijks. Zo niet dan kan Thomas zijn plaats op de apenrots met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid na een rustige vakantieperiode gewoon weer innemen.9 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
de apentest lieten ze toch uitvoeren door Pon ??
@lincoln: Yup. En wie is dan ook al weer in de aap gelogeerd …..
@lincoln: Klopt, bij Pon zitten ook genoeg apen die ze kunnen gebruiken :-)
Was ie ff mooi in de aap gelogeerd toen dat nieuws bekend werd. Maar payback is a bitch. Hij zet Müller nu mooi voor aap…

Yep. That’s it for me today…
Hoogste tijd om VAG de nek om te draaien.. opsplitsen die groep!
[quote]
“… het toch al zo geplaagde concern.”
[einde quote]
Dat geplaagde suggereert dat VW niks kan doen aan de shit waarin ze zitten, maar dat die ellende van buitenaf komt. Arm VW! De boze buitenwereld doet ze dit aan. Nee. Ze hebben zelf gekozen om de boel te belazeren, hebben alleen in de USA getracht schoon schip te maken, en kloten in Europa gewoon door. Dus niks geplaagd, zelf verkozen deze zooi waarin ze nu zitten.
@jeroenwz: volgens mij maken ze nergens schoon schip, ze gaan vrolijk door met de boel oplichten. De enige reden waarom er door VW wat ondernomen wordt in de VS is vanwege het recht systeem daar.
In Rijswijk hebben wij het BPRC, daar worden primaten levend en zonder verdoving opengesneden, “geopereerd” en vinden de meest gruwelijke experimenten plaats.
‘Steg was van 2002 tot 2009 adjunct-woordvoerder van de Bundesregierung en heeft zodoende puike politieke contacten. Die kan Volkswagen goed gebruiken….’

Ik denk dat Berlusconi hier nog wat van kan leren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).