Motorproblemen betekenen einde Dakar voor Ten Brinke

Auteur: , 14 Reacties

De Nederlander wist de dertiende etappe niet te doorstaan.

Motorproblemen betekenen einde Dakar voor Ten Brinke

Dakar is gisteren in een groot drama veranderd voor Bernhard ten Brinke. De Nederlander kreeg uitgerekend tijdens de dertiende etappe van de Dakar Rally te maken met motorproblemen, die na een kort onderzoek onverhelpbaar bleken te zijn. De pijn wordt des te groter, door het feit dat de Nederlander wellicht zelfs op het podium had kunnen eindigen.

De Nederlander reed namelijk aan kop toen de motor het begaf. Zijn directe concurrent Stéphane Peterhansel daarentegen, verloor eerder in de etappe een uur nadat hij was gecrasht. Copiloot Michel Perin en hijzelf probeerden de gevallen motor nog te redden van de dood, maar moesten na drie kwartier de strijd staken. Het duo was hard op weg om door te bouwen op het succes van eerder in de week, toen hij de elfde etappe won.

De pil is extra bitter omdat Bernhard’s teamgenoot, Al-Attiyah, er diezelfde dag vandoor ging met de winst. De Toyota-coureur kwam bijna 20 minuten eerder aan dan de huidige leider, Carlos Sainz. De Spanjaard zal de veertiende etappe beginnen met 46.18 minuten voorsprong op zijn eerstvolgende tegenstander.

Ten Brinke was overigens niet de enige met technische problemen. Een van de strijders voor de eindzege bij de trucks kende eveneens een tergende dertiende etappe. Federico Villagra kreeg te maken met een kapotte versnellingsbak, waardoor hij slechts op lage snelheid verder kon. De Argentijn werd nog geholpen door techneuten van Team de Rooy, maar zonder succes.

Beeld: Bernhard ten Brinke op Twitter.14 reacties

Zuur, maar het hoort erbij.
@depsycholoog: ben trouwens wel benieuwd wat er dan kapot was
@depsycholoog: de motor
Ik dacht dat een Toyota niet kapot kon gaan.
Huh, een Toyota met een motorprobleem ? Dat moet feeknieuws zijn !
@amghans: Dan heb jij zeker nog nooit Le Mans gekeken?
Ik had niet verwacht, dat een Toyota met motorproblemen uit zou vallen, maar goed, het blijft een mechanische sport.
Ik ga vandaag maar snel naar de garage met mijn Toyo, misschien is het een virus.
@maferick74: die van mij doet het nog, al klonk de auto wat chagrijnig
@toyotaprius: zou ik ook zijn als ik een prius was
Zo zonde! Hij reed echt briljant. Maar het zo betrouwbare Toyota heeft in de motorsport wel erg vaak terminale problemen in het zicht van de finish….. Heel zuur.
@trustmeiamanengineer: ach, je kunt het ook omdraaien. Tot voor een paar dagen terug leek Peugeot onbedreigd op een één-twee-drie eindklassering af te stevenen en zie nu: Peterhansel en Sainz lopen -om uiteenlopende redenen- zo tegen het einde ook tegen flink tijdverlies aan.
Da’s balen.Hij ging juist zo lekker.Jaartje uithuilen en volgende Dakar meer geluk
Sowieso een mooie stap dit jaar als rijder!

Jammer dat het zo eindigt, had topklassering kunnen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).