NEVS loost 200 Saab-werknemers en blijft zoeken naar geld

Auteur: , 10 Reacties

Het zijn zware tijden voor de werknemers van Saab. Ze kregen eerder al te horen dat NEVS ze voorlopig geen salaris zou kunnen betalen, maar de Chinezen hebben er nu zelfs voor gekozen om 200 man personeel op straat te zetten.

Saab Aero 9-3

Dat besluit komt niet uit de lucht vallen, want de productie ligt alweer sinds mei stil. Het personeel stond nog op de loonlijst, omdat het werk in de fabriek dan snel weer kon worden opgepakt. Daarvoor moest er wel een investeerder gevonden worden, maar de mogelijke overname laat langer op zich wachten dan gedacht.

Je kunt je natuurlijk ook afvragen wie er nog zo gek is om zijn vingers te branden aan Saab, maar er schijnen verschillende partijen geïnteresseerd te zijn. De ontslagronde helpt NEVS in ieder geval de schulden niet nog hoger te laten oplopen, al leert een simpel rekensommetje ons dat er nog minimaal 400 werknemers actief zijn in Trollhättan.

NEVS kreeg onlangs uitstel van betaling, maar zal op korte termijn toch duidelijk moeten maken hoe de autofabrikant weer nieuw leven in geblazen kan worden. De laatste geruchten spreken van een deadline op 8 oktober, dus er is enige haast geboden tijdens de onderhandelingen, waarbij onder andere het Indiase Mahindra betrokken zou zijn.10 reacties

De Saab-soap begint te lijken op GTST. Wanneer houden ze eindelijk eens op?
via Android app
Hulp uit India heeft Jaguar/Land Rover weer helemaal op de kaart gezet, laten we hopen dat ook Saab er weer bovenop komt
@knipperlichtje: Maar die hadden dankzij Ford een redelijk modern motoren en modellen pallet. Iets wat bij NEVS/Saab ontbreekt. Niks ten nadele van Tata, die hebben de boel weer fantastisch op de kaart gezet. Maar de puinhoop bij Saab is nog wel iets groter. Dr zal heel wat meer voor nodig zijn. De 9-3 is 10j oud en verkocht op het einde van de cyclus nauwelijks meer. Toen Tata de boel overnam zaten een aantal modellen midden in de cyclus, dan heb je iets meer tijd om dingen op te bouwen en voor te bereiden.
Heeft die Muller geen interesse?
@norge:

Alweer?
Wanner laten ze Saab nou eens gewoon dood gaan.
Stekker eruit en niemand meer een cent investeren. Moet onderhand eens klaar zijn
Weg met die babyboomer-mobielen!!
Waar rijden tandartsen en teveel verdienende kunstenaars nu dan in?
@roppp: volvo of citroen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).