Williams: “Kubica’s fitheid geen probleem”

Auteur: , 15 Reacties

Zou het dan toch...?

Na het einde van de laatste testsessie van gisteren heeft het hoofd van Williams’ technische afdeling laten weten dat er geen twijfel meer bestaat of Robert Kubica fit genoeg is voor een Formule 1 race. De Pool kwam, zoals we gisteren al bespraken, tot exact 100 ronden, wat voor Williams genoeg bewijs is dat hij het racen aankan.

Hoewel het nog weken kan duren voordat Williams met een officieel bericht naar buiten stapt, is Paddy Lowe vol lof over de vaardigheden van Robert. Toen hem gevraagd werd hoe de testsessie was verlopen, antwoorde hij uitermate positief:

“His feedback is very good,” he continued. “He is a driver of tremendous experience and very knowledgeable around his work. His job is professional racing driver, so he has that confidence… and you can feel it in the garage, everybody’s happy.”

Als we Paddy’s woorden mogen geloven—en dat kunnen we best doen, gezien hij absoluut geen vreemde is in de Formule 1—lijkt het er dus op dat Kubica zijn skills de afgelopen jaren niet is verloren. De man die ooit zelfs getipt werd om een move naar Ferrari te maken, heeft ondanks zijn ongeluk nog steeds het karakter en de zelfverzekerdheid om een rentree te maken. Lowe vervolgde zijn verhaal:

“Robert is a driver that we’ve all admired when he drove in Formula One and even since then. It’s a great example of his character and that he considered coming back from this accident that he had and fighting away, just seeking if he could come back into Formula 1.”

Dat is dus wel iets anders dan hij eerder liet horen. Afgezien van alle hype rondom het hele verhaal dat Kubica mogelijk terugkeert, houdt Williams hun opties voorlopig toch nog even open. Althans, zo lijkt het dan. Voordat we de uiteindelijke bevestiging krijgen, hoeven we de vlag niet buiten te hangen. Zeker nu Sauber bekend heeft gemaakt met Alfa Romeo in zee te gaan, en er door de vrijwel zekere komst van twee Ferrari junioren weinig plek lijkt te zijn voor Mercedes protegé Pascal Wehrlein. Daarnaast maken o.a. Kvyat, Di Resta en Sergey Sirotkin nog kans op een plaatsje naast Lance Stroll.

Foto credit: Williams F1 op Facebook.15 reacties

Kom op, Williams, doe het! Zet Robert in dat stoeltje!
@Jochempie: Inderdaad ik kan niet wachten om weer na een boardradiobericht “Copy” te horen ☺
@Jochempie: zijn fitheid mag dan geen probleem zijn, of dit ook opgaat voor de rijderskwaliteit betwijfel ik.
@rhellema: Het bekende glazen bol verhaal… Laat het gebeuren en mocht het niet lukken dan ‘jammer maar helaas’.
@venividivici: hij is natuurlijk niet zomaar invalide geworden.
@rhellema: helaas is rally niet zo’n veilige sport als f1, anders had de helft van het huidige f1 veld niet meer op de grid gestaan denk ik.
@thijsj: maar de crash van hem in Canada in de F1 was ook een hele zware, hij heeft dus in 2 topklassen van de autosport zeer heftige crashes meegemaakt, ik denk dat Kubica zijn eigen grenzen moeilijk weet te herkennen.
@rhellema: Coureurs crashen nou eenmaal. Zelfs de grootste namen in motorsport crashen. De beide voorbeelden zijn slecht te noemen. Canada was het probleem dat hij gelanceerd werd in de lucht door een heuvel in de berm en de rally was ook een mankement aan de etappe waardoor de vangrail in de cabine schoot.
Gewoon een jaartje extra aandacht voor Williams, is een boost voor dat team.
Is ook niet alles alleen op Max gericht, kan hij meer in de luwte kampioen worden, door mooie gevechten uit te vechten, met de beste coureurs. Zou dus top zijn
Kvyat en Wehrlein kosten een stuk meer –> want Martini schijnt dus een 25+er in die auto te willen voor sponsoring doeleinden. Kvyat en Werhlein zijn pas 23.
Dus Kvyat zal een hoop Russische Ponden moeten meenemen, geen idee of hij die contacten heeft.
Wehrlein zat een hoop Mercedes Euro’s mee moeten nemen; als hij bij MB mag blijven ten minste.

Dus ja, Als Kubica nog snel blijkt te zijn: zet m een jaar in die auto. Alleen maar positief!
Hoe vet als hij die hopeloze Stroll volgend jaar elke race met meer dan een seconde out-qualified!
@gregorius: hahaha die stroll. Dit weekend ook weer. Gewoon dik achter massa in quali en in de race
Laat Williams plz weer eens een competatieve wagen bouwen. Afgelopen seizoen was een grote schande :'(
Voor mij is wel duidelijk dat Kubica volgend jaar gewoon een racezitje heeft bij Williams F1.
Het is alleen nog even wachten op de officiële bevestiging.
Gisteren reed hij met de race set-up van Massa (of Stroll) maar vandaag nog maar een tiende langzamer dan de snelste tijden van Sainz en Massa in fp3 (wel met de snelle hypersoft banden) en een tijd vrijwel gelijk aan die van Sainz. Ik denk dat Kubica het team kan gaan helpen met de verbeteringen aan de auto en een set-up zal krijgen die beter bij zij rijstijl past. Dus verwacht ik dat hij de Williams redelijk consequent in de top 10 zal rijden komend jaar als ze het daadwerkelijk gaan doen. Op zich sluit ik Wherlein nog niet helemaal uit aangezien Williams met Mercedes rijdt. Zou Martini werkelijk moeilijk doen over een 23 jarige?
Het maakt Williams allemaal niet uit als hij maar genoeg euro’s meebrengt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).