‘Nieuwe 911 GT2 RS NU al meer waard’ [updated]

Auteur: , 27 Reacties

Dat luchtbellen-gedrag begint nu wel een beetje dwaas te worden.

De nieuwe Porsche 911 GT2 RS is nog maar voor een gedeelte onthuld. Toch is ie nú al meer waard. Althans, dat is wat investeerders hopen. Om de Porker nu al boven de vraagprijs aan te bieden is natuurlijk totale waanzin.

Iemand op Bloomberg Posh (een soort Craigslist voor rijke mensen) heeft een 911 (991) GT2 RS te koop staan. Een bedrag is niet bekendgemaakt, maar de RS mag weg voor “160.000 dollar boven de vraagprijs.” Laat Porsche het maar niet horen..

De investeerder in kwestie lult eigenlijk uit zijn nek. Navraag van Jalopnik wees uit dat Porsche nog niemand heeft benaderd voor de nieuwe GT2 RS. Klanten die naar een dealer komen om alvast een aanbetaling te doen komen thuis van een koude kermis. Zelfs 918 Spyder-bezitters hebben nog geen mailtje gekregen van de Duitse sportwagenfabrikant. Het is dus onmogelijk voor de investeerder om nu al te roeptoeteren dat hij een GT2 RS gaat krijgen.

Porsche zet zelf een hype in werking door de GT2 RS in stukjes te onthullen. Vanuit het niets trok het merk deze week het doek van de heetste 911 ooit tijdens de Microsoft-presentatie van racegame Forza Motorsport 7 voor de Xbox. Specificaties en andere info werden niet bekendgemaakt, het ging puur om de looks.

Dat de Porsche (in elk geval in de eerste jaren) meer waard gaat worden kun je op je vingers natellen. De auto zal in gelimiteerde oplage van de band rollen en mensen die bij Porsche hoog aangeschreven staan krijgen de auto nu eenmaal eerder. Superrijken die (nog) geen band hebben opgebouwd met het merk uit Zuffenhausen en geen zin hebben in een wachtlijst kopen vervolgens de bolide voor een dikke meerprijs van een investeerder.

UPDATE: hij is officieel! Meer info HIER.27 reacties

Het zou Porsche sieren als ze deze geldwolf alvast uitsluiten van de verkoop.
@berlinetta: of voor hem de offerte 160K hoger uit laten vallen…
@2wheeler: en de rest… dat ie het niet weer flikt. Maar er staat 160.000 bovenop de vraagprijs dus dan voor de koper 320k duurder maken..
@berlinetta: want jij zou het niet doen als je heel snel 160k zou kunnen verdienen?
Ik kan hem geen ongelijk geven ,geld is geld.
@berlinetta: Niet nodig, van wat ik begrepen heb gaan ze deze ongelimiteerd produceren. Zelfde grapje als met de GT3RS zeg maar.
Het slaat natuurlijk nergens op. Zo’n auto wordt alleen maar zeldaam als de helft van de kopers dat ding gewoon in een garage laat staan. Terwijl het gemaakt is om te racen/rijden.

Maar goed rich man’s problems 💁🏽‍♂️
Sorry hoor, maar volgens mij heb je de boot allang gemist als je nu nog op de lange termijn geld wilt verdienen met dit soort auto’s. Heb het idee dat doe bubbel binnen vijf jaar geknapt is namelijk.
@granlusso:

5 jaar geleden kocht jij nog een hele hoop Porsches ..

Omdat je 5 jaar vooruit kan zien ..
@lincoln: Nee, maar de prijsstijgingen zijn nu al een jaar of drie aan de gang, ik zou dan nu niet meer instappen (financieel gezien, in de auto uiteraard wel).
@granlusso: dat kan je dan toch met alles doen? Toen iedereen tegen mij zei van je moet geen bitcoins kopen terwijl de waarde op 300 euro lag.. (ben blij dat ik dat wel heb gedaan).
Tuurlijk zitten er risico’s aan, ik zou bijvoorbeeld het lastiger vinden om nu in te stappen in btc. Maar voor verkopen is het precies hetzelfde….

Risico’s zijn er nou eenmaal.
@kapitein187: ik had Ethereum gekocht toen het nog een tientje was, was al blij met 50 euro p/munt, ik denk dat ik nu toch maar 5 jaar laat staan.
Zou die investeerder wellicht een dealer zijn die al een exemplaar heeft toegewezen gekregen? Anders vind ik het nogal opmerkelijk dat hij de auto nu al aanbiedt.
Zal wel een bericht van Porsche zelf zijn ..

Sneue sjoemelaars ..
Waarom is een 911 zo extreem belachelijk duur: Je eigenlijk alleen exclusief rijdt op wegens het prijskaartje want op elke hoek van de straat zie je tegenwoordig een Porsche staan. Het interieur is saai te noemen en de 911 lijn ook. De Macan een dure Q5, de Cayenne een dure Q7…………………. net als die 356 bubble… die moet een keer klappen en dan zullen veel dromers wakker worden.
@right: het schijnen daarnaast hele goede auto’s te zijn. Top prestaties, maar dan betrouwbaar en goed gebouwd. En uniek. Elke 911 lijkt op elkaar, maar welke auto lijkt er op een 911?
@r3fl3x: amen!
@r3fl3x: sinds de eerste 901 is die lijn gelijk gebleven, evolutie kan je het niet noemen eerder vasthouden aan het verleden. Daar zijn ze bij Porsche heel goed in. Het is de Golf van de exclusieve merken allen alle andere merken tonen lef om iets anders neer te zetten na een paar jaar.
En al die varianten zoals de GT2, meer geld voor minder Porsche. Kortom geniet ervan heren, mijn merk is het niet.
@r3fl3x: betrouwbaar, haha! Goeie.
@right: je ziet misschien een doorsnee Carrera hier en daar, maar zie jij vaak turbo’s, gt3’s, gt2’s, laat staan een GT2RS? Dat is hetzelfde als zeggen dat je op elke hoek een bmw ziet, maar zie je vaak M3 of M4 GTS?
Iemand kijkt de filmpjes van salomondrin en typt het letterlijk over
@kannito: fanboy? Die kerel die loopt ook alleen maar een beetje achter de feitjes aan.
@kannito: bij die kerel heb ik al maanden geleden op de unsub knop gedrukt. Van een auto kanaal naar een kanaal waar hij één van z’n auto’s pakt om naar een restaurant te gaan om een pizza/burrito te eten. Interessant zeg!
Wat een raar voorklepje heeft ie zeg…echt iets voor in een race game. Porsche zou zich beter wat concentreren op het WEC waar het inmiddels een moeilijke tijd aan het krijgen is met de 911. En de 919 trouwens ook…
voor mensen die interesse hebben in de achterkant, daar zijn geen afbeeldingen van te vinden, dan kun je dit linkje bekijken. https://youtu.be/J9SrqfyCG2M
Ik liep vorige week op de champs elysees… wauw ferrari wauw lamborghini oh een porsche boeie ( tenzij het een 918 of gt zou zijn geweest) ja ik zou mijn huidige auto wel willen inruilen voor een 911 maar als ik serieus veel geld zou hebben zou er geen porsche komen. Je ziet ze simpelweg zoveel dat ik ze niet speciaal genoeg vind. En ik heb geen verstand van al die verschillende uitvoeringen. Ik zie een 911 en die rijden al meer dan 25 jaren rond.
Volgens mij is deze GT2RS zo limited als de productie capaciteit het toelaat… dus dat zullen vast meer exemplaren worden als de beruchte “R”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).