Nissan IDx gaat in productie per 2016

Auteur: , 26 Reacties

Nissan heeft bevestigd de IDx conceptcars te gaan vertalen naar een productiemodel dat in 2016 op de markt moet komen.

Nissan IDx Nismo

De vrije vertaling van dat nieuws klinkt als “we gaan een alternatief bieden voor de Toyota GT86 / Subaru BRZ” en dat is natuurlijk prettig nieuws voor iedereen die van betaalbare stuurmansautootjes houdt. Nissan toonde de IDx concepts voor het eerst op de autoshow van Tokio vorig jaar november. De IDx Freeflow was daarbij meer op lifestyle gericht met een 1.2 of 1.5 terwijl de IDx Nismo een sportieve variant op het thema was die tien centimeter breder is en een 1.6 turbo onder de kap had die goed zou zijn voor 190 pk.

Of Nissan ook echt voor beide varianten kiest is de vraag, Executive Vice President Andy Palmer: “Ik zeg niet dat we niet allebei de varianten op de markt brengen maar we doen er in ieder geval één, dat wordt intern nog besproken.”

De IDx moet een leuk rijdende maar vooral ook betaalbare auto worden die de jeugd weer wat meer weet te enthousiasmeren voor het autorijden. De Nissan 200SX (ook wel Silvia genoemd in sommige landen) is wat dat betreft een voorbeeld voor Nissan bij dit project en dat sluit aan bij de berichten van oktober vorig jaar. Achterwielaandrijving, compacte buitenmaten (4,10 meter lang en 1,30 hoog), lichtgewicht en geen hybride of elektrisch geneuzel. De looks moeten in de buurt van de concept blijven en hoewel ik dat persoonlijk kan waarderen kan ik me ook voorstellen dat er mensen zijn die niet echt fan zijn van dit ontwerp. Voor een goed oordeel hebben we wat livefoto’s van de beursvloer in Detroit toegevoegd.

26 reacties

Die nismo concept is wel wat. En als ze die voor 20k in nederland kunnen zetten (de omgerekende us prijs) wordt het hier ook nog wat . Maar……Helaas.
Kom maar op met die Nismo, al zal de prijs hier ergens tussen de 40 en 50K uitkomen en zal het dus een zeldzaamheid blijven op onze wegen. Die wegen fleuren er in elk geval van op.

-edit: check-
Leuke bakkies, en dan vooral de NISMO variant!
Als ze de standaard versie daar wat meer op zouden laten lijken, en dan een nismo sportpakketje bijv. voor bij de hybride variant oid, dan zou het echt een hele gave auto zijn die ook nog in Nederland te zien zou zijn.
Helaas zal dit niet het geval zijn en zou je in Nederland dus (bijna) geen NISMO varianten zien, maar toch een erg leuke auto!
Up yours BMW 2 serie!
Fhat the Wuck,

Dat is recht de voorkant van die andere Audi Quattro concept. Of ben ik nu gek..


Btw wel veel concept nieuws en weinig onthullingen of nieuwe auto’s. En die gt r zou die nieteens een opvolger moeten krijgen of cabrio. Of shooting
Brake of iets anders spannends?
Dat is leuk nieuws! Ik hoop dat ze het zo boxy houden. Leuk ontwerp.
-edit: check-
Het lijkt alsof ze met een schuin oog gekeken hebben naar de Nissan Skyline uit 1970. Mooi ding verder.
Dit is eigenlijk wel de spirituele voorvader van de IDx NISMO.
https://lh4.googleusercontent.com/-cEcIgAmNoZw/UtbFnnD3_MI/AAAAAAAABms/gL5xez6cE0g/w1243-h832-no/Hakosuka_GT-R.jpg
Ik hoop van harte dat Nissan het daadwerkelijk gaat produceren. Helaas moet ik vrezen dat het gezien de geringe hoeveelheid verkopen van de BRZ en de GT86 Nissan toch de plannen voor eeuwig in de ijskast zal zetten. Het past niet meer bij deze tijd, zo hebben jongeren liever een iPad dan een auto…
@AutomotiveDesigner: ik weet niet hoe de gt-86 verkocht wordt in de vs. (Scion daar ik weet het)
@rolov: best goed
http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=10766
@Onehp: snap ik voor dat geld ;)
@AutomotiveDesigner: Nee, de spirituele voorvader van de IDx is de Datsun 510 ;) dat is ook duidelijk te zien aan de design elementen.
Datsun is back!!!
Deze dingen gaan echt niet komen hoor. Daar hoef je niet bang voor te zijn.
Ik juich nog even niet. Eerst zien hoeveel awesomeness ze er af gaan pissen bij het productiemodel.
Inderdaad eerst zien hoe het zal zitten met het uiteindelijke model, maar als ze hem rechtstreeks zo zouden produceren zou wel mooi zijn.
Nissan scoort in ieder geval punten vanwege het feit dat ze er daadwerkelijk een willen maken, maar eerst maar eens zien hoeveel er echt overblijft van deze concepts.
hopen op die nismo variant, die andere freeflow, muslidinges mogen ze zich houden. Helaas zal het er waarschijnlijk nooit van komen. Nu al jammer..Jammer dat de ‘jeugd’ zich alleen nog maar interesseert in de nieuwste iphone of ipad en de nieuwste zeikserie op tv..
@yajouri: Ik denk dat er genoeg jeugd is die graag een GT86 / BRZ wil, maar 40k is voor veel van hen gewoon te duur.
Doen doen doen! Aangezien ze zelfs de Juke durven te verkopen moet het helemaal goed komen hier. Helaas kunnen de meeste jongeren ze hier gewoon niet betalen :(
Kan me niet schelen welke van de twee, maar ik begin alvast met sparen!
Leuk, voor jonge mensen.Nu maar hopen dat ze meer dan een Up kunnen kopen.
Ik zie het meer als een Datsun 100A. Leuk!
@Original_Arnoud: precies. Dat zie ik er eerder in dan een 510.
Ik hoop dat de petjes hem leuk gaan vinden. Ik kan niet wachten om ze er aan de lichten af te rijden met een simpele lease-slet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).