Noorwegen verkoopt record aan elektrische auto’s

Auteur: , 1 Reactie

Noorwegen is ons grote voorbeeld als het gaat om elektrisch rijden. Met alle (fiscale) voordelen die er te halen zijn, is het CO2-vrije vervoer daar zeer populair. Zo erg zelfs, dat in september maar liefst 14,3 procent van alle verkochte auto's in Noorwegen elektrisch was. Daar kan Nederland een puntje aan zuigen.

tesla model s nissan leaf peugeot ion oslo noorwegen

Dit fenomenale marktaandeel in Noorwegen werd bereikt over de maand september en is zelfs nog een kleine afname ten opzichte van augustus (14,5 procent). De verkoop van elektrische auto’s doet het al het hele jaar goed in het Scandinavische land. Met de Nissan LEAF bovenaan de lijst voor september heeft hij alweer de nummer 1 positie op de jaarlijst van de Tesla Model S afgenomen. Echter, de competitie ligt alweer op de loer in de vorm van de Volkswagen e-Golf, die eerder twee keer op rij bovenaan de maandlijsten stond. Ook de Volkswagen e-up!, BMW i3 en Mitsubishi Outlander PHEV doen het goed. De Tesla Model S heeft het wat moeilijker, waarschijnlijk omdat de reserveringen die lang open hebben gestaan ondertussen allemaal geleverd zijn.

De populariteit van elektrische auto’s in Noorwegen is toe te schrijven aan de vele fiscale voordelen (geen BTW bij aanschaf, forse subsidies) en rijders-voordelen zoals gratis parkeren en toegang tot de busbaan. De mensen zijn zich maar al te goed bewust van de voordelen die elektrisch rijden met zich meebrengt, sterk aangespoord door de overheid.1 reactie

Rijden op de busbaan?! Ideaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).