Officieel: Kia e-Soul kost in Nederland minder dan 45 mille

Auteur: , 19 Reacties

De derde generatie van de e-Soul heeft een prijskaartje.

Officieel: Kia e-Soul kost in Nederland minder dan 45 mille

Kia heeft eerder dit jaar de tijd genomen om de e-Soul te vernieuwen. De auto was oorspronkelijk op zich geen verkeerde optie, daar hij voor ongeveer 35.000 euro voor de deur gezet kon worden en een redelijke actieradius had. Met het nieuwe modeljaar heeft Kia het rijbereik van de auto verbeterd, maar daar tegenover staat natuurlijk ook een kleine verhoging van de prijs.

Toen Autoblog de e-Soul aan de tand mocht voelen, konden wij berichten dat de auto voor minder dan 50 mille in de prijslijsten gezet zou worden. De verwachting was dat hij goedkoper zou zijn dan de e-Niro, die 42.510 euro kost. Dit blijkt niet het geval, maar het daadwerkelijke verschil is verwaarloosbaar. De Kia e-Soul krijgt namelijk een prijskaartje van tenminste 42.995 euro.

Hoewel de e-Soul volgens Kia in twee configuraties is te bestellen, hebben we voorlopig te maken met de versie die de grootste actieradius heeft. Deze 64 kWh-versie is in de e-Soul goed voor een rijbereik van 452 kilometer, waarmee hij gelijk is aan de e-Niro. Met zijn 204 pk sterke elektromotor snelt hij in 7,9 seconden naar de 100 km/u. De auto wordt standaard geleverd met een snellaadaansluiting, waarmee hij de batterijen met een snelheid van 80 kW kan opladen.

Wie zo min mogelijk wil betalen, krijgt alsnog een vrij complete auto van Kia. De zogenaamde DynamicLine wordt geleverd met LED-verlichting, een Harman Kardon audiosysteem en 17″ lichtmetalen velgen. De duurdere ExecutiveLine (44.995 euro) voegt daar aan toe een head-up display, volledig leren bekleding en elektrisch verstelbare en geventileerde voorstoelen. In januari 2020 worden de eerste exemplaren bezorgd, maar vanaf volgende week kan worden proefgereden.19 reacties

Oeh wat chickmagnet!!!!
@mikje90: wat “een” chickmagnet!!!
Er valt weer geen touw aan vast te knopen bij “ikschrijfookoverautos”. Kan er geen eindredactie ingevoerd worden?
@erce: verklaar als eerst eens waarom?.
@erce: Komt omdat het zo’n oninteressante auto is, natuurlijk is ”betaalbaar” elektrisch vervoer interessant, maar niet waarvoor wij hier komen.
@erce: ben het hier wel mee eens ja.
@erce: volledig eens, er worden eerst 3x andere bedragen genoemd voordat de beste man bij de kern komt, man man man…
Zou zo’n auto niet beter af zijn met 140 pk en meer bereik en/of goedkoper?
@daniel1975: nee, de accu is juist duur. Zo is de motor van de Model 3 ook goedkoper dan de motor van de i3 of Ampera-e (of Bolt).
Je moet wel echt een E-zel zijn om dit neer te tellen.
@fmgarcia:
LOL!
Wat een babemagneet is dit!
45K voor een verkapte Multipla???
Niet aan te gluren dit megoggel.
Ik snap niet helemaal waarom deze auto nu duurder is dan de e-Niro? De soul is normaal gesproken toch iets goedkoper?
ik heb het even hardop gezegd: 45-duizend-euro voor een Kia Soul.

45-duizend-euro voor de elektrische variant van een auto’tje dat gemaakt is voor een Truus van 53, kilo of 10-15 te zwaar (met z’n speknek), kort geknipt met paarse accenten in het haar, en een ‘modieuze’ bril in een net weer iets andere kleur.

Nou hoor ik ook bij die groep met mensen die vindt dat een elektrische auto een beetje range moet hebben. Maar als je toch 45k kan betalen (of jouw baas in de vorm van een lease), dan wil je toch een beetje in een representatieve auto voor komen rijden?
@gregorius: ik zat ook ff hardtop te praten. 45.000 …. vijfenveertigduizendeuro ….gewoon gestoort. Dat is , ja ik ga het zeggen, 100.000 gulden. Daar kocht je gewoon een Mercedes E klasse voor. En voordat de mensen beginnen te zeiken dat dat vroeger was. Tussen vroeger en nu is je inkomen ook niet 4x zoveel geworden.
@autopetje: mijn inkomen is ongeveer 200x zo veel geworden. Maar goed, ik was toen een jaar of 15 en vakkenvuller ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).