Ontmoet Kimi, de Poëet, en zijn geniale Haiku-boek

Auteur: , 17 Reacties

We zijn blij dat hij nog niet vertrekt uit de sport.

Kimi Raikkonen is sinds zijn debuut in de Formule 1 een van de meest fantastische figuren die de sport ooit heeft gezien. Of hij nu aan boord van een jacht klimt en in een jacuzzi gaat zitten nadat hij is uitgevallen in Monaco of schreeuwend over de boordradio meldt dat hij zijn stuur en handschoenen moet hebben: hij is The gift that keeps on giving. Wel, vandaag krijgen we wederom een onverwachts presentje van de Fin. Het Formule 1-journaille heeft voorafgaande aan de Grand Prix van Japan een dichtbundel gekregen dat vol staat met zijn haiku’s.

Vanochtend verschenen er ineens een groot aantal tweets van haast op de grond rollende journalisten, met daarin foto’s uit de dichtbundel van Raikkonen. Officieel presentator van de Formule 1, Will Buxton, opende de dans met het volgende, geniale gedicht van de Ferrari-coureur.

Ontmoet Kimi, de Poëet, en zijn nieuwe Haiku-boek

Kort daarna volgden er nog een aantal tweets die nog meer haiku’s van de Finse coureur lieten zien. De beste voorbeelden hiervan vind je in de fotogallerij. Wij zijn razend benieuwd of de dichtbundel binnenkort ook door leken op de kop getikt kan worden. Wij hopen van wel, maar het lijkt erop dat het blijft bij een gelimiteerd aantal promotionele exemplaren, n.a.v. de nieuwe samenwerking met Philip Morris.

N.B. we willen dit PR-feestje niet helemaal vernietigen, maar de kans is vrij groot dat Raikkonen zelf dit natuurlijk niet heeft gedaan. Daarnaast kunnen we erover twijfelen of we de gedichten inderdaad wel kunnen bestempelen als haiku’s. In het Engels lijken ze namelijk de regels niet helemaal te volgen. Dat gezegd hebbende, volgens verschillende mensen op het internet kloppen de haiku’s in het Japans (de taal waaruit de dichtvorm voort is gekomen) wel. We geven ze het voordeel van de twijfel. Het is immers te grappig.

Beeld: Raikkonen met zijn boek op Instagram17 reacties

Ik ben Formule 1 coureur
En laat een boek
Schrijven door iemand
Anders

Zoiets?
Raikkonen, mijn held
Met al je mooie woorden
En de mooiste: Bwoahhh
@gulli: dat had de titel moeten zijn!
Geweldig. Zou hem héél graag aan mijn boekenkast willen toevoegen, of het nu echt is of niet.
@lambowambo: Hij is sowieso echt, het is alleen de vraag of hij verkocht gaat worden.
@lambowambo: de man of het boek?
@gulli: Haha. Ben benieuwd naar de reactie van mijn vriendin als ik haar vertel dat ik een wildvreemde man op mijn boekenplank wil zetten. Wellicht ook enigszins awkward gezien de boekenkast in de slaapkamer staat.
Geweldig zoiets.
Prachtige vent, Kimi Raikkonen. Wat gaat het stil worden als hij op een dag stopt.
Types als Kimi, James Hunt, Eddie Irvine, Mike Hailwood, Jean Alesi en vader en zoon Villeneuve zijn toch de mannen die de F1 wat kleur geven.
@thearchitect: hoezo wordt het stil als jij stop? Hij is bepaald niet de meest spraakzame.
@mashell: Het gaat er niet om hoeveel je praat, maar om wat je zegt als je wel praat.
@thearchitect: diep. Wil er nog aan toevoegen dat je behalve door spreken ook op andere manieren geluid kan maken met je lichaam.
@davelepeef: Minder diep, maar inderdaad… :)
Geweldig goed bedacht.

Helaas is het Japans ook niet volgens de Haiko dichtvorm regels.
Niks nadeligs over z’n kwaliteiten als coureur, die heeft-ie genoeg. Maar als persoon vinnik Räikonen niet erg interessant.
@amghans: dan volg je toch gewoon Hamilton op zijn Instagram.
@ikleesookoverautos: dank voor de suggestie, maar ik sla even over.
Ik snap het niet. Hij is allang geen top rijder meer, er is weinig lol aan te beleven tenzijje van kurkdroog houd en het ontbreken van emotie voor humor aan wil zien. Was in het begin wel echt goed maar intussen mag ie van mij stoppen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).